PD şikayetlerine doğru dürüst bakılmıyor, savunmacı taraf yapılan ihlale yönelik iki üç tane saçma kanıt sunuyor olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Daha sonrasında ise şikayet reddediliyor haliyle, ek olarak emote konusu. PDlerin ne kadar /kelepce yazdıktan sonra veya /surukle yaptıktan sonra oluşan otomatik emoteler, illegalde de bulunuyor fakat pd yapınca otomatik emote veriyor illegal yapınca powergaming kapsamında ceza alıyor. En son gelicek olursak 'dOc' görevlilerinin ilk yardımını yaptırma durumu, aşırı saçma. Böyle bir story rp rolü yapılacak ise neden sunucuda LSFD var? Adam yaralı yakalanıyor, yaralı rolu yapmak istiyor polis hoob doc görevlisi ilk yardımı yaptı diyip hapse tıkıyor. Doc görevlileri ilk yardım yapmaz arkadaşlar en uç durumlardan diyelim adamın kaşı patlar, bir yeri çizilir ona buna ilk yardım yapar, akciğerine mermi girmiş bir adamı tedavi edemez doc görevlisi.
Yarali suclu ya da sivillerle ilgilendigine adim kadar eminim. Sahada po3ten yukari kim olursa olsun, kanali kim yonetirse yonetsin, yaralilarin hastaneye goturulup tedavilerinin yapilmasini emrediyor. Hic kimse akcigerinden mermi giren birine "Siz hapse atın da, olurse olur, yasarsa doc gorevlileri baksin" demiyor. Bazi durumlsr bunun haricinde tutuluyor, bir ornek vereyim. Net hatirlamiyorum ama %90 eminim Hera'ydi ve sunu demisti: "Yaralilari hastaneye goturmek zorundasiniz, bunu yapmazsaniz sorusturma yersiniz" daha sonra soru gelmisti "Peki kisi garaja gidene kadar bunu soylemiyor, belli etmiyorsa ne olacak" diye, Hera da "Orada vereceksiniz doc gorevlilerine onlar halledecek, o saatten sonra hastaneye gidilmez. Departmandan cikip gitmeyin hastaneye" demisti.
Kendi tecrubelerimden de bir ornek vereyim. Yaralilari hastaneye seve seve goturuyorum. Cunku 10 dakikada hapse atilacaksa yarim saati, belki bir saati buluyor ve adamin vakit kaybetmesi benim hosuma gidiyor.
Garajda tuklama yaparken bir kisi /me kafasini duvara sertce vurur gibi emotelar verip /do bayildi, /do kafasi cok kaniyor yazmisti. Ben direkt doc a da vermesini bilirdim. Partnerime "Hadi hastaneye gidelim" dedigim anda oyuncu /do kendine gelmistir yazip pmden abi acelem var at hizlica dediyse de role uymasini soyleyip aldim hastaneye goturdum, hizim da 30du cunku adam sonucta kafasini vurdu yavas gitmeliyim sarsintida kotu seyler olabilirdi onun icin. Bir guzel tedavisi de yapildi sonra tekrar garajda islemleri yapildi. Bunun disinda da eger kritik durumda olan sivil ya da sucluyu yok sayan, gormezden gelen olursa IC sikayet acabilirsin. Internal Affairste kac kisinin ihmalkarlik ve yaralinin yasama hakkini elinden alma gibi kac sorusturma acildigini ve sonuclandigini tahmin edemezsn.