Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Polislerin neden sivillerle rol yapamadığını anlatıyorum.

Başlatan Suchashame, 13 Ocak 2020, 14:03:07
Okunma sayısı 1878 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TheEminem

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Çinli
Son giriş: 26 Aralık 2020, 20:38
Toplam oynama: 116 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Polislerin neden sivillerle rol yapamadığını anlatıyorum.
« Yanıtla #40 : 13 Ocak 2020, 16:49:18 »
PD şikayetlerine doğru dürüst bakılmıyor, savunmacı taraf yapılan ihlale yönelik iki üç tane saçma kanıt sunuyor olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Daha sonrasında ise şikayet reddediliyor haliyle, ek olarak emote konusu. PDlerin ne kadar /kelepce yazdıktan sonra veya /surukle yaptıktan sonra oluşan otomatik emoteler, illegalde de bulunuyor fakat pd yapınca otomatik emote veriyor illegal yapınca powergaming kapsamında ceza alıyor. En son gelicek olursak 'dOc' görevlilerinin ilk yardımını yaptırma durumu, aşırı saçma. Böyle bir story rp rolü yapılacak ise neden sunucuda LSFD var? Adam yaralı yakalanıyor, yaralı rolu yapmak istiyor polis hoob doc görevlisi ilk yardımı yaptı diyip hapse tıkıyor. Doc görevlileri ilk yardım yapmaz arkadaşlar en uç durumlardan diyelim adamın kaşı patlar, bir yeri çizilir ona buna ilk yardım yapar, akciğerine mermi girmiş bir adamı tedavi edemez doc görevlisi. 

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Janne Niemi Lv.23
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #41 : 13 Ocak 2020, 17:00:05 »
Alıntı
Trafik çevirmesi görüldüğü anda çatılara çıkıp polislerin düşürülmesi: Araçtan inemiyoruz arkadaşım, ciddiyim bu konuda rol yapalım diye trafik çevirmesi yapıyoruz mesela, bir tane başarılı çevirme olmuyor. Hepsinde bir yerlerden ateş geliyor bu adamlar düşüyor. bu DM açlığı nedir? Açıklama yaparsanız çok mutlu olacağım.

Ben bu oluşuma girerken, akademide, bile sürekli "Trafik polisi" olacağım deyip girdim. Bunu her zaman tekrarladım. Şüpheli gördüğün aracı durdurmak, sivillerle iletişime geçmek. Bunlar için en başta buraya katıldım. Ama sunucuda toplam sayıları 50yi aşmayacak insanlar yüzünden bu rollerden gram zevk alamıyorum. Yetkililer artık bir şey yapmalı. Hiç bir polis sırtında M4 ile etrafta gezinip millete ateş açmaya hevesli değil.

Çevrimdışı Karahan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 17 Ocak 2020, 00:04
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #42 : 13 Ocak 2020, 17:06:25 »
PD şikayetlerine doğru dürüst bakılmıyor, savunmacı taraf yapılan ihlale yönelik iki üç tane saçma kanıt sunuyor olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Daha sonrasında ise şikayet reddediliyor haliyle, ek olarak emote konusu. PDlerin ne kadar /kelepce yazdıktan sonra veya /surukle yaptıktan sonra oluşan otomatik emoteler, illegalde de bulunuyor fakat pd yapınca otomatik emote veriyor illegal yapınca powergaming kapsamında ceza alıyor. En son gelicek olursak 'dOc' görevlilerinin ilk yardımını yaptırma durumu, aşırı saçma. Böyle bir story rp rolü yapılacak ise neden sunucuda LSFD var? Adam yaralı yakalanıyor, yaralı rolu yapmak istiyor polis hoob doc görevlisi ilk yardımı yaptı diyip hapse tıkıyor. Doc görevlileri ilk yardım yapmaz arkadaşlar en uç durumlardan diyelim adamın kaşı patlar, bir yeri çizilir ona buna ilk yardım yapar, akciğerine mermi girmiş bir adamı tedavi edemez doc görevlisi. 
Bu ilk yardım olayını Hera söylüyordu, itirazı buraya yapmak yerine ona yapmayı dene.

Çevrimdışı freegiatros1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 27 Mart 2020, 16:58
Toplam oynama: 52 gün, 6 saat
« Yanıtla #43 : 13 Ocak 2020, 17:10:58 »
çok yanlış düşünüyorsun, ne olursa olsun
bu düşünceyle devam edeceksen oluşumdan ayrılmalısın bence kimsenin sinirini bozmamış olursun böylece

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
« Yanıtla #44 : 13 Ocak 2020, 17:12:26 »
Dediklerinizde haklısınız fakat oyuncuların polis araçlarının önünü kesmesinde bir neden var. İhbar atmış olabilirler ve departman bakmamış olabilir dolayısıyla insan suça göz yumamıyor geliyor yanınıza çatışma var arkadaşım yaralandı diyorlar bazılarının umrunda olmuyor. Sadece tek bir konuda polislere hak veremiyorum. İhbarlara gelen polis çok az gelen de işte nadiren bir araç falan geliyor. Ayrıca ihbarda kişi kaçarsa polisler suçluyu yakalamak için uğraşmıyor dün mesela ihbar verdik sağolsunlar bir tane polis aracı Idlewood taraflarına geldi falan suçlu kaçıyordu yakalayamadık 1 saat sonra biz kendimiz tuttuk getirdik sonra polis pursuit attı ve yakaladı. Bu konuda polislerin de uğraşması gerekiyor. Hayır MD'de rol çıksın diye ihbarlara gitmek için kavga çıkartıyorduk eskiden  ;D. Bazı şeyler düzelebilir onun haricinde güzel bir departman yönetimi var disiplinlidir sanırsam bu oyunda hiç polis olmadım ama iyi olduğunu biliyorum.

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #45 : 13 Ocak 2020, 17:12:50 »
Yarali suclu ya da sivillerle ilgilendigine adim kadar eminim. Sahada po3ten yukari kim olursa olsun, kanali kim yonetirse yonetsin, yaralilarin hastaneye  goturulup tedavilerinin yapilmasini emrediyor. Hic kimse akcigerinden mermi giren  birine "Siz hapse atın da, olurse olur, yasarsa doc gorevlileri baksin" demiyor. Bazi durumlsr bunun haricinde tutuluyor, bir ornek vereyim. Net hatirlamiyorum ama %90 eminim Hera'ydi ve sunu demisti: "Yaralilari hastaneye goturmek zorundasiniz, bunu yapmazsaniz sorusturma yersiniz" daha sonra soru gelmisti "Peki kisi garaja gidene kadar bunu soylemiyor, belli etmiyorsa ne olacak" diye, Hera da "Orada vereceksiniz doc gorevlilerine onlar halledecek, o saatten sonra hastaneye gidilmez. Departmandan cikip gitmeyin hastaneye" demisti.
Kendi tecrubelerimden de bir ornek vereyim. Yaralilari hastaneye seve seve goturuyorum. Cunku 10 dakikada hapse atilacaksa yarim saati, belki bir saati buluyor ve adamin vakit kaybetmesi benim hosuma gidiyor.
Garajda tuklama yaparken bir kisi /me kafasini duvara sertce vurur gibi emotelar verip /do bayildi, /do kafasi cok kaniyor yazmisti. Ben direkt doc a da vermesini bilirdim. Partnerime "Hadi hastaneye gidelim" dedigim anda oyuncu /do kendine gelmistir yazip pmden abi acelem var at hizlica dediyse de role uymasini soyleyip aldim hastaneye goturdum, hizim da 30du cunku adam sonucta kafasini vurdu yavas gitmeliyim sarsintida kotu seyler olabilirdi onun icin. Bir guzel tedavisi de yapildi sonra tekrar garajda islemleri yapildi. Bunun disinda da eger kritik durumda olan sivil ya da sucluyu yok sayan, gormezden gelen olursa IC sikayet acabilirsin. Internal Affairste kac kisinin ihmalkarlik ve yaralinin yasama hakkini elinden alma gibi kac sorusturma acildigini ve sonuclandigini tahmin edemezsn.

Çevrimdışı Dynastie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Omar Raboze Lv.23
Köken: İspanyol
Son giriş: 22 Eylül 2023, 20:16
Toplam oynama: 121 gün, 14 saat
Son giriş: 20 Mart 2023, 20:38
Toplam oynama: 28 gün, 23 saat
Tony Dumb Lv.23
Son giriş: 21 Mart 2023, 11:48
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
Colt Cow Lv.23
Son giriş: 21 Mart 2023, 14:05
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
« Yanıtla #46 : 13 Ocak 2020, 17:20:35 »
fuck pd man

aşırı doğru bir rehber kelimesi kelimesine uyuyor helal olsun

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #47 : 13 Ocak 2020, 17:21:26 »
Dediklerinizde haklısınız fakat oyuncuların polis araçlarının önünü kesmesinde bir neden var. İhbar atmış olabilirler ve departman bakmamış olabilir dolayısıyla insan suça göz yumamıyor geliyor yanınıza çatışma var arkadaşım yaralandı diyorlar bazılarının umrunda olmuyor. Sadece tek bir konuda polislere hak veremiyorum. İhbarlara gelen polis çok az gelen de işte nadiren bir araç falan geliyor. Ayrıca ihbarda kişi kaçarsa polisler suçluyu yakalamak için uğraşmıyor dün mesela ihbar verdik sağolsunlar bir tane polis aracı Idlewood taraflarına geldi falan suçlu kaçıyordu yakalayamadık 1 saat sonra biz kendimiz tuttuk getirdik sonra polis pursuit attı ve yakaladı. Bu konuda polislerin de uğraşması gerekiyor. Hayır MD'de rol çıksın diye ihbarlara gitmek için kavga çıkartıyorduk eskiden  ;D. Bazı şeyler düzelebilir onun haricinde güzel bir departman yönetimi var disiplinlidir sanırsam bu oyunda hiç polis olmadım ama iyi olduğunu biliyorum.
Buna da sunu soyleyeyim, departmandan bir suru ayrilan ve atilan oldu. Sayimiz %40 oraninds azaldi. Herkesin real hayatini goz onune alirsak (Üniversite 3. sinifim, derslerime asiliyorum o yüzden final haftam boyunca oyunu falan gectim, bilgisayarima bir kere bile uzaktan bakmadim gecen hafta. Benim gibi bir suru insanin okul olsun baska bir sey olsun oyunsça girememe ihtimali oluyor. ) sayi iyice dusuyor mu? Dusuyor. Sahads 6, 7 birim oluyor. Sunun aciklamasini yapayim once; Her gelen ihbara tum ekipler yonelmiyor, birisi 10-55 yapar birisi roldedir, hastanededir vs. O yuzden ihbarlara genelde onden bir birim gider yoklar. Eger ihbar dogruysa telsizden dogrulugunu onaylar, yardim cagirir gerekliyse. Diger birimler de gider oraya.

Çevrimdışı Berhava

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 04 Şubat 2022, 13:47
Toplam oynama: 55 gün, 6 saat
« Yanıtla #48 : 13 Ocak 2020, 17:38:20 »
şu sunucuda 2 hafta hariç hep illegal rol yaptım ve bir tek ben pdyi şikayet etmiyorum sanırım. sadece bir kez şikayet etmiştim onda da ben deaglela sıkarken bana beanbag atmıştılar. ic bir hataydı ama ooc olarak sistemsel olarak beni dondurduğu için bug abuse olarak değerlendirildi.
fazla boş konuşmadan fikrimi belirtiyorum, çetelere karşı yapılan sürekli ve bilinçli dmler konusundaki fikrim gibi pdnin aşırı ilahlaştırılması ve robot olduğu konusunu da abarttığınızı düşünüyorum. bakın yapılmıyor demiyorum ama abarttığınız kadar da çok yapılmıyor, ne kadar abarttığınızı fark etseniz keşke.

İllegal'in PD'i bu kadar eleştirmesini bende mantıklı bulmuyorum, adamlar sniper yerine cuntgun kullansınlar diye konu açmıştı : D Ama robotlaşma konusunda haklı olduklarını düşünüyorum.
İnsanların robotlaşma konusundan kastını bir türlü anlayamadım. Herhalde aşırı inisiyatifsiz IC jailler yedikleri için ya da memurlar tutukladıktan sonra suçluyla tek kelime etmedikleri için falan böyle diyorlar. Başka sunucuda olsa da ben de PD içerisinde bulundum ve hiçbir zaman bu kadar robot yargısı yapılmadı bize hatta 6 aylık süreçte hiç robot yargısı aldığımızı hatırlamıyorum. Ve burada da robot yargısı çok gereksiz yapılıyor gibi. Çünkü adamların şikayet ettiği şey "/kelepce /surukle /aracaat" e bu adam ne yapsın seni tutukladıktan sonra? Bizim yaptığımız rolden bir farkı yok ki bunun. Benim oynadığım sunucuda komutlar ile sistem desteklenmiyordu biz emote ile yapıyorduk sadece o kadar. Burada emoteyi otomatik atıyor.
Belki yeni alınan M1, M2 rütbesindeki kişiler falan yapıyordur bu ihlalleri ama bir zahmet olsun o da. Başvurularda detaylı bir eleme yapılmıyor sonuçta. Hiçbir sunucuda da PA sınavı çok aşırı zor olmaz.
Komutlar değil : D Bireyler robot gibi görüyor kendisini, adamlar ihbarlara yönelmiyor, insiyatif almıyor, rol yapmak istemiyorlar, adama bir şey anlatıyorsun adam üzgünüm işim var diye koşuyor. Devriye atmaya planlanmış robot gibiler resmen : D Adamlar rol yapmaktan o kadar kaçınıyor ki birisi vurulmuş hastaneye gidiyorlar hiç içeri bakmadan /do Fast Rp diyorlar : D Bu konuda EMT'ler bile şikayet açmıştı diye hatırlıyorum.

Bunu sadece belli kişiler için söylüyorum, PD oluşumunun içerisinde rol yaptığını bildiğim, tanıdığım iyi rol yapan insanlarda var, ama bu yukarıda bahsettiğim kitlede azımsanmayacak kadar fazlaydı, gerçi son 1 aydır sunucuya pek girmedim PD sayısı baya azalmış, düzeldiğini umuyorum.

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Janne Niemi Lv.23
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #49 : 13 Ocak 2020, 17:45:32 »
En son gelicek olursak 'dOc' görevlilerinin ilk yardımını yaptırma durumu, aşırı saçma. Böyle bir story rp rolü yapılacak ise neden sunucuda LSFD var? Adam yaralı yakalanıyor, yaralı rolu yapmak istiyor polis hoob doc görevlisi ilk yardımı yaptı diyip hapse tıkıyor. Doc görevlileri ilk yardım yapmaz arkadaşlar en uç durumlardan diyelim adamın kaşı patlar, bir yeri çizilir ona buna ilk yardım yapar, akciğerine mermi girmiş bir adamı tedavi edemez doc görevlisi. 

Yaralı rolü yapmak isteyen şüphelilerin %90ı mix yoluyla arkadaşlarına ulaşıp hastaneden kaçırma amacı güdüyor. Yolda giderken, bilmem nerenin üstünden ateş geliyor ve memurlar düşürülüp siyah bir sanchez gelip direk /surukle yapıyor ve adamı kaçırmaya başlıyor. Adamın üstündeki silahta, yaptıkları da yanına kar kalıyor. Bunların yanında hiçbir polis memurunun ağır suçtan dolayı yaralanmış birisini tedavi ettireceğini düşünmüyorum. Yerdeki şahıs vurulduğunu belirtiyor, gerçek hayatta böyle olaylarda ilk yardım en son o şüpheliye yapılır, değer görmez. Bunu hesaba katmak gerekiyor.

Alıntı
PD şikayetlerine doğru dürüst bakılmıyor, savunmacı taraf yapılan ihlale yönelik iki üç tane saçma kanıt sunuyor olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Daha sonrasında ise şikayet reddediliyor haliyle, ek olarak emote konusu. PDlerin ne kadar /kelepce yazdıktan sonra veya /surukle yaptıktan sonra oluşan otomatik emoteler, illegalde de bulunuyor fakat pd yapınca otomatik emote veriyor illegal yapınca powergaming kapsamında ceza alıyor.

sadece ip bağlama rollerinde bu dediğiniz geçerli. geri kalan her şeyde otomatik verilen emoteler iş görüyor. Ben hiç kimsenin bu sebeple hapse girdiğini görmedim