İllegallerin bütün polisleri kan davalı düşmanı olarak görmesi: İllegal karakter oynatan User'larımız polislerin her daim işine çomak sokacak şekilde rol yapıyorlar, sinir oldukları için her açığını ss alıp PD şikayeti bölümünde adamı görevinden attırmaya çalışıyorlar. Yaklaşık 7 aydır departmandayım neden bu böyle bilmiyorum ama, gerçekten böyle bir durum var.
Sivillerin polis gördüğü anda meslek lisesinde kız görmüş abazanlar gibi olay yerine atlaması ve kalabalık yapması: En basitinden bir örnek vereceğim, Idlewood'da bir ihbar oluyor. Ne demiş olsun, kızın teki adam beni taciz ediyor yardım edermisiniz diyor ve ben yöneliyorum. Gittiğim anda birkaç kişi muhakkak hiçbirşey demeden araca biniyor, Fuck pd bas git burdan diyenler oluyor, tam konuşmaya başlayacağım ki olayla alakası olmayan insanlar imla kuralları bile kullanmadan " noluyo burda, siktirgit pd, işini yap pd vb. " chat o kadar kalabalık oluyor ki, ben rol yapacağım kişinin yazdıklarını bile göremeyebiliyorum ve kanser oluyoruz bu durumda, yapmayın rica ediyorum, yapmayın...
Bisiklette maske takıp olay yerinde gezinenler: Hepimiz biliyoruz ki bu kişiler silahlı, polisler çatışmaya girdiği anda köşeye kıyıya geçip polisleri düşürmek için uğraşacaklar. Şimdi bunların silahlı olduğunu OOC olarak biliyoruz fakat IC yansıtmıyoruz neden peki? çok basit. KİŞİYE ROL İMKANI SUNUYORUZ. fakat yapılan harekete karşılık, bu kişiler bizi vurup en yakın interior'da Q çekmeyi çok iyi biliyor. Dur diye ihtar versek bisikletin oyundaki NON-REALİSTİK fizikleri sayesinde Bullet'ten bile kaçıyor, biz polisler olarak o kişilere hiçbirşey yapamıyoruz.
Q çekenlere şikayet açmaktan gerçekten sıkılmış olmamız: Sizce biz bir günde kaç tane kural ihlalinden şikayet açmak durumunda kalıyoruz? Bu konuda açıklama yapmayacağım herkes ne halt olduğunu biliyor.
4 kişi maskeyle Sultan'a binipte hiçbirşey olmuyormuş gibi polislerin yanına gelmesi: Arkadaşlar gerçek hayatta maske takıp 4 kişi polis aracının yanına gidip polislere bir bakın bakalım, ne olur acaba? Sonra siren yakıp kovaladığımızda, lastiklerine ateş açtığımızda neymiş efendim MIX varmış, METAGAMING varmış... Hayır arkadaşım.
Aşırı derecede şüphe çekici bir durum. PD şikayetlerinde uğraşmaktan en sonunda böyle olaylara polisler ihtar vermemeye başladı, en nihayetinde de robot gibi adamlar bıraktınız.
Trafik çevirmesi görüldüğü anda çatılara çıkıp polislerin düşürülmesi: Araçtan inemiyoruz arkadaşım, ciddiyim bu konuda rol yapalım diye trafik çevirmesi yapıyoruz mesela, bir tane başarılı çevirme olmuyor. Hepsinde bir yerlerden ateş geliyor bu adamlar düşüyor. bu DM açlığı nedir? Açıklama yaparsanız çok mutlu olacağım.
İhbar atmadan önce olayların SS'lerinin alınmaması: Bizim ihbarlara gidip o kişilere işlem uygulayabilmemiz için, olay yaşanırken ss almanız gerekmekte. Bunu da çevredeki kamera kayıtları rolüne döküyoruz. Eğer ki illegal değilseniz, illegal oyuncular size zorluk çıkarıyorsa, basın F8'e ihbar atın bizi bekleyin. Biz kanıtları gördükten sonra gereğini zaten yaparız ama yapabilmemiz için geçerli bir kanıt olması gerekli.
Sultan'a, Elegy'e nitro takıp polislerin karşısında drift atarak NON-RP şekilde beni kovala diye bağırması:
Bravo, mükemmel. Müthiş Rol bilginle seni baş başa bırakıyorum diyesi geliyor insanın, diyoruz da. Gerçekten o kişiyi kovalamıyoruz.
Özellikle PO I gördükleri zaman tepelerine çullanılması: Bu adamlar yeni ya, tek hatasında atılacak ya, bunu bilmeleri ve kural ihlaliyle oyunu adamlar için cehenneme çevirmeleri.
Devriye aracının önünü kesip camdan; SELAM PD diye bağırılması: Böyle birşeyi gerçek hayatta yapmamanızı tavsiye ederim.
Hile açmadan çatışmaya giremeyen cancağızlarım: Drive-by, 3 saniye içinde kafadan 10 mermi. Sorsan bilek derler. Rol sunucusunda hile kullananda ne bileyim yani, neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki?
Pursuit sırasında polis araçlarına çarpılması (CR): Bu da fazlaca canımızı sıkan bir durum, sizin yüzünüzden adamı kaçırıyoruz. Hadi arkadaşınız olur kurtarmak için pursuit'i kendinizce sabote etmeye çalışırsınız anlarım. Sırf polislere inat olsun diye bunu yapmak nedir yani?
Anlayacağınız, yukarda sadece şu an için aklıma gelenler var. Daha saymadığım neler neler vardır. Bu olanların neticesinde robot gibi polisler bıraktınız siz bu sunucuya, bu yazdıklarım size sitem olsun diye değil, hareketlerimizi karşılıklı olarak düzeltelim amacıyla yazıldı. Birbirimize karşı daha nazik, daha saygılı olalım ki rol ortamımız çok daha güzel olsun.