Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

il-legal nedir, nasıl bitirilir?

Başlatan imyourgod, 18 Kasım 2018, 13:07:20
Okunma sayısı 4740 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Temmuz 2022, 03:31
Toplam oynama: 17 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: il-legal nedir, nasıl bitirilir?
« Yanıtla #40 : 20 Kasım 2018, 20:47:45 »
Sokak insanı madem hayatını düşmeyecek kadar psikoljik rol yapabiliyor bir polis memuru da görev aşkı uğruna kelle koltukta devriye atabilir ve çatışmaya girebilir. Tek fark birisi filmlerden esinlendiği hareketler ile çoşkuya gelen bir mahalle sakini diğeri ise senelerce eğitim almış çeşitli iç zırhları bulunan görev silahı ve devriye aracındaki ağır ve hafif mühimmata sahip olan bir devlet memuru. Tartışılır yönetilen karakterlere göre. Hayattan örnek verildiğinde internette yaygın olan videoları vakit bulup izlediğiniz de bir sıcak takipte belli bir hızdayken PIT atan bir polis memuru, banka soygununa giden sıradan bir polis memuru, silahlı çatışmaya dahil olup meslektaşlarını kurtarmaya çalışan bir polis memuru hayatını düşünmüyor diye mi değerlendirilmesi lazım? Herkesin fikirlerine saygı duyuyorum ama karşımda silahı var mı yok mu belli olmayan bir kişiye karşı aman kafama sıkar diye yaklaşamaz bir polis memuru. Nasıl ki karşısında her hangi bir koruması bulunmayan mahalle sakini silahına güvenip karşısına dikilebiliyor ise bunu polis memuru da yapabilir. İkisini karşı karşıya aldığımızda avantaj büyük bir fark ile polis memurunda olacaktır. ^^

iki tarafta bu sadece bir oyun diyerek hareket ediyor halbuki iki tarafinda rol yapmasi gerekiyor insan olumle burun buruna geldiginde bu dediklerinin bir hukmu kalmiyor maalesef. Aksam dershaneden ya da okuldan ciktiginda o karanlikta evine giderken onune bir tinerci ciktiginda yolunu nasil degisiyorsan oyunda da oyle hareket etmen lazim. Eger liveleak ya da bodycam videolarini seyrettiginde polislerin nasil heyecanli, nefes nefese kaldigini fark edersin. Orada olumle burun buruna geliyorlar bence sizlerinde buna gore hareket etmesi gerekir. Sokaga ciktiginizda hedef olan sizsiniz cunku polissiniz Guney Los Angeles'ta her gun elliden fazla vukuat oluyor. Nasil bir supheliye polis memuru tek basina yaklasmiyorsa, toplu halde uzerine cullaniyorlarsa sizinde ona gore rol yapmaniz lazim. Adamin mahallesine girdiginde istersen agir ekipmanla gir oraya her sekilde kendini saglama alman lazim. Rol yapiyorsun sonucta ne bileceksin ne zaman nereden sana ates edeceklerini? Bunun orneklerini uzaklarda aramaya gerek yok ulkemizde oluyor zaten surekli. Sen o adamin mahallesinde o adamla mesgul olurken yan evden, cati katindan ya da aradan bir yerden sana ates etmeyecekleri ne malum? Bence her iki tarafta yaptigi rollere ceki duzen verirse boyle bir sorun olusmaz. Gercek hayatta kafana gore kahramanlik yapamiyorsun yaptigin her hareketin elli mislini ustlerine rapor veriyorsun sirf kahramanlik yapicam diye kafana gore hareket edersen kimilerinin olumune neden olabilirsin gercek hayat diye ornek gosterdiginiz seyler binde bir olan seyler onun disinda hepsi hollywood sahnesi. Polis memurunun tek ustunlugu ghetto disindadir onun disinda ghettoda siradan bir patrol ekibinin ustunlugu degil, eksikligi vardir.

Çevrimdışı Muerte

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Craig Porter Lv.19
Köken: İtalyan
Son giriş: 15 Haziran 2023, 19:53
Toplam oynama: 92 gün, 0 saat
« Yanıtla #41 : 20 Kasım 2018, 21:51:44 »
Hala gerçekten "pd üstün, illegal bitti ya illegal neden üstün değil." gibi muhabbeti çeviren var mı? Tuhaf çünkü.
İl-legal hiçbir zaman kazanamaz, devlet ya bu devlet adı üstünde "Los Santos Police Department" bu birlik her zaman üstün gelecek ve gelmek zorunda.
Bunu hiç kimse, hiçbir şey değiştiremez. İl-legalin yapması gereken tek şeyi şuan söylüyorum;
Polisi uyandırmadan, legal altında il-legal iş yönetmek. Ben bunu her zaman söylüyorum. Polis size dur ihtarı verirse durmak yerine kaçıyorsanız bu sizin hatanız. Aracınızda silah olsa dahi durmalısınız.
Polis kaçmayan kişiden şüphelenmez. Direnen, kaçan veya şüpheli davrananlara yönelir ki zaten bunu yaptığında da sonu göz altı oluyor.
Kendi adıma konuşuyorum, kaç defa birlik hoodlarına tek başıma girdim sergeant olduğum halde. Rol yapayım, il-legal pd ye düşman olmasın diyorum ama gidipte aldığım sonuç şu; "siktir git mahallemden." abi bu ne? Bunun yerine polisle dost neden olmuyorsun? Ic karakterin polisleri sevmiyor olabilir ama kendini dost olmaya zorla. Zamanı geldiğin de belki ona ihtiyacın olacak bazı işlerini yürütmen için veya hapise giderken hapisten çıkman için? İl-legalin yaptığı tek rol şuan bu; altıma sultan alıp, police cruiserın önünü keseyim /s Ne oldu!!, /s Sikik pd!!! diyip kaçayım yakalanınca quit atayım. Başka bir örnek, sakince duran bir police interceptor cruisera aracımdan çikarttiğim uzun namlulu silahımla ateş açayim falan sonra yine quir atayim vs. İl-legal bu değil. İl-legal ile yazdığım şeyi hakkıyla adam gibi rol yapan insanlarda var onlar üstüne alınmasın sözüm onlardan başkalarına.

Çevrimdışı Felina

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ağustos 2020, 02:17
Toplam oynama: 74 gün, 6 saat
« Yanıtla #42 : 20 Kasım 2018, 22:28:39 »
Sözde herkes North Hollywood saldırısını planlamış gibi hareket ediyor, VIP'den aldığınız zırhta amarit yok bu arada.

@Tio North Hollywood çatışmasını herkes bilmez, ona nazaran hâlâ PD'de araçta M4 bulunmaz diyen bir tayfa bile var, ilgin için teşekkürler.

Çevrimdışı Hill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Nisan 2023, 21:22
Toplam oynama: 94 gün, 13 saat
« Yanıtla #43 : 20 Kasım 2018, 22:35:40 »
Pdnin yapamadığı rol? Xkdkdkdk canım aracında silah var ve sen fear yapmadan pd barikatinda durmuş "yov arkodasim phen olayi isliyom yov" diyerek PD'ye kin tutuyorsun ya ne diyim başkan. Gel PD'ye rol öğret kral biraz rol öğrenelim ya .s

Rolden önce discord gel istersen konuşmayı öğreteyim ?
abim gel sene MC öğretim istersen? 2 iq MC rollerinizle nasıl hood aldınız bilemiyorum :(

Çevrimdışı gods

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Haziran 2020, 14:54
Toplam oynama: 17 gün, 4 saat
« Yanıtla #44 : 20 Kasım 2018, 23:13:26 »
Rol öğrenmek isteyen PD üyeleri bana ulaşsın öğretelim

Çevrimdışı Yönetmen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 20 Ekim 2021, 21:47
Toplam oynama: 131 gün, 23 saat
« Yanıtla #45 : 20 Kasım 2018, 23:21:00 »
Bir birinizi iğnelemeyi bırakın nezaket çerçevesinde tartışın konu takibim altında.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Temmuz 2022, 03:31
Toplam oynama: 17 gün, 10 saat
« Yanıtla #46 : 21 Kasım 2018, 01:36:57 »
Hala gerçekten "pd üstün, illegal bitti ya illegal neden üstün değil." gibi muhabbeti çeviren var mı? Tuhaf çünkü.
İl-legal hiçbir zaman kazanamaz, devlet ya bu devlet adı üstünde "Los Santos Police Department" bu birlik her zaman üstün gelecek ve gelmek zorunda.
Bunu hiç kimse, hiçbir şey değiştiremez. İl-legalin yapması gereken tek şeyi şuan söylüyorum;
Polisi uyandırmadan, legal altında il-legal iş yönetmek. Ben bunu her zaman söylüyorum. Polis size dur ihtarı verirse durmak yerine kaçıyorsanız bu sizin hatanız. Aracınızda silah olsa dahi durmalısınız.
Polis kaçmayan kişiden şüphelenmez. Direnen, kaçan veya şüpheli davrananlara yönelir ki zaten bunu yaptığında da sonu göz altı oluyor.
Kendi adıma konuşuyorum, kaç defa birlik hoodlarına tek başıma girdim sergeant olduğum halde. Rol yapayım, il-legal pd ye düşman olmasın diyorum ama gidipte aldığım sonuç şu; "siktir git mahallemden." abi bu ne? Bunun yerine polisle dost neden olmuyorsun? Ic karakterin polisleri sevmiyor olabilir ama kendini dost olmaya zorla. Zamanı geldiğin de belki ona ihtiyacın olacak bazı işlerini yürütmen için veya hapise giderken hapisten çıkman için? İl-legalin yaptığı tek rol şuan bu; altıma sultan alıp, police cruiserın önünü keseyim /s Ne oldu!!, /s Sikik pd!!! diyip kaçayım yakalanınca quit atayım. Başka bir örnek, sakince duran bir police interceptor cruisera aracımdan çikarttiğim uzun namlulu silahımla ateş açayim falan sonra yine quir atayim vs. İl-legal bu değil. İl-legal ile yazdığım şeyi hakkıyla adam gibi rol yapan insanlarda var onlar üstüne alınmasın sözüm onlardan başkalarına.

Sadece Guney Los Angeles degil, burjuva bolgeleri disinda kimse polis ve serif departmanlarindan hoslanmaz. Her mahallede polis kursunu tarafindan yanlislikla ya da bilerek oldurulmus onlarca insanlar vardir. Turlu turlu olaylar oluyor bu yuzden ghetto da kimse polisleri sevmez. Ek olarak gang unit tarafindan sikistirilan genc cete uyeleri ya da hapisten yeni cikmis ogler oluyor, bu da bir nedendir. Sen bir cavus olarak tek basina ghettoya giriyorsan demek ki hata sende. Uzaklara bakmaya gerek yok bugun tarlabasina, gop'a, bomonti'de ki cingene mahallesine ya da beyoglu'nun ghetto mahallelerine polis girdiginde insanlar nefret eder. Bugun Guney Los Angeles neyse birebir aynisi İstanbul pesinden geliyor ha ille de kanit isteyen varsa bana pm atsin gezdireyim İstanbul'un en icra en pis yerlerine girmisligim var her neyse konuyu degistirmeyelim. Polisin suphelenmesi icin karsisindaki adamin hapsurmasi bile yeterli cunku Los Angeles gibi bir yerde polisin ilk gorevi kendini korumak, guvenceye almaktir. Yani oyle saga sola kafasina gore gidemez, Los Angeles sicak bir memleket. AIDSli bir kes ile birlikte sohbet ettigini dusun, yakin mesafedesin ve bir anlik dalginligina geldi. Hava sicak, kisa kollu uniforma giyiyorsun. Adam kendine eroin enjekte ettigi siringayi sana sokuyor ya da tirnaklariyla senin kolunu ciziyor. Cinsel temas gerceklesmediginden, kan yoluyla %90 AIDS bulasiyor. Devriye partnerin adami ya vuruyor ya da etkisiz hale getiriyor. Olay rapor ediliyor sen hastaneye gidiyorsun, kan tahlilleri yapiliyor. Bu sirada gorevden gecici olarak aliniyor, istiraate cekiliyorsun emir sonucu. Rapor bir kac gune cikiyor ve kaninda HIV pozitif'e rastlaniyor bu demek oluyor ki senin meslek hayatin burada bitmekle kalmiyor sosyal hayatini da pesinden goturuyor. HIV pozitif yani AIDS tasiyan birisiyle kimse ne arkadaslik yapar ne eslik. Karsindaki adam rol yapamiyorsa ve sacmaliyorsa hata sende cunku o adamla ciddi rol yapmaya calisiyorsun. Sen ne dersen de o adamin sahsina yani direk kendine soylemis oluyorsun cunku oyle anliyor. Ben mesela rol yaptigim siralarda bu hususlari dikkate alarak oynuyordum, herkes boyle oynayacak diye bir kuralda yok ama durum boyle. Los Angeles'da polislik yapmak kolay bir is degil. Polislerin dost olabilecegi ya da olmasi gereken kisiler organize olusum (cosa nostra, kosher nostra ya da Rus mafyasi vs..) uyeleridir. Bu mesaji genel olarak yaziyorum her hangi bir kisiye degil. Nasil rol yapiyorsunuz ya da karsi taraf nasil hareket ediyor bilmiyorum ama mesajlardan yola cikarak yaziyorum bunlari umarim anlasirsiniz aranizda.

Çevrimdışı Kalbayt

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 22 Temmuz 2024, 22:40
Toplam oynama: 228 gün, 1 saat
« Yanıtla #47 : 21 Kasım 2018, 03:08:56 »

Bariyer dışında olayı izlerken O.D olunca sana çok ateş açtılar sanırım ?
Nerede oturuyosun ? San diego ? Florida ? Texas ?

PD'nin yapamadığı roller yüzünden sunucuyu çok kişi bıraktı

Sniper ile adam vurarak uyarı ateşi açmaları ve olayın saçmalığını savunan dayanışma içerisinde olan birim üyeleri

Daha fazla nasıl özetlenir bilemem.

Sniper ile vurma olayini falan bilmiyorum ve pekte beni ilgilendirmiyor sonucta pd yonetim degilim. Ha Amerika Birlesik Devletleri sinirlari icerisinde guvenlik guclerinin tehlike olarak gordugu her hangi bir kisiyi ya da hareketi durdurma, mudahale etme ve devaminda olumcul mudahale etme hakki vardir. Gercek hayatta yapmaya yeltenemeyeceginiz seyleri oyun icersinde gerceklestirmeyin.
Çok fazla önyargılı gibi gözükmek istemem ama şu gerçekçilik olayı sadece PD bünyesindekilere işlemiyor farkında mısınız. "Genelde" rolsel olarak altta kaldığınzda gerçekçilik muhabbeti döndürüyorsunuz ama bana kalırsa polisin sistemsel üstünlüğüne aşırı güvenmesi çok fazla nonrpye sebep oluyor benim görüşüm bu yönde
bu yanıtına katılıyorum, getto mahallesine gelip dünyanın en rahat insani gibi takılanlar var. Fear rp yapmama sebebi ise aracın içerisinde ve polis olması. Ama gel gör ki gerçek hayatta bir polisi zorla bile norte sokağına sokamazsın, götü yemez.

Bu tür durumlarda C.K denilen sistem gerçekleşiyor zaten Lincoln aracı hood'unuza gelip tek başına Fear-RP yapmıyorsa kafasına sıkabiliyorsunuz kurallardada yazıyor bu zaten.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Ekim 2020, 17:37
Toplam oynama: 66 gün, 16 saat
« Yanıtla #48 : 21 Kasım 2018, 08:17:33 »
Burda pdye laf atanları PD alıp bi test etmek lâzım.

Çevrimdışı Fasci

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #49 : 21 Kasım 2018, 10:39:53 »
abim gel sene MC öğretim istersen? 2 iq MC rollerinizle nasıl hood aldınız bilemiyorum :(

Hayatın boyunca çabalayıp alamayacağın ve hayalini bile kuramayacağın hood ve logolu yelek bahşedildi, karakter tanıtımında boş beleş ooc kadınların fotoğraflarını atan mı rol öğretecekmiş bana ? hiçbir zaman o saygıyı kazanamayacaksın bu küçük beyninle.Burada sağ sola atlayarak sürünmeye devam et belki aklın başına gelir insanların kucağından kalkıp kendine oturacak bir yer bulursun.