Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sunucu hakkındaki düşünceleriniz, Sunucudaki son durum Samp'ın son durumu nedir?

Başlatan Vladimir, 11 Eylül 2021, 21:59:11
Okunma sayısı 3435 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Yönetim bir şeyler yapmaz ve sunucu bu şekilde bu kafayla giderse 3-5 rol yapacak adam da kalmaz. Yönetim ekibi sadece kendisine verilen sorumlulukları yerine getiriyor onuda marifet sanıyor, sorumluluklar dışında adminlerin çoğunun sunucuya ek katkısı yok. Helperlar /aracgetir komutu gibi çünkü helper kadrosunun hepsi bug olmasa bile araç çekip yolluyor. Bazı helperlar var /b kullanmıyor bile adam direkt araç ID söylüyor aracı çekiyor ve gidiyor :D Sunucuda ban yesen bile 2 dakika içerisinde yeni hesap açıp tekrar oyuna girebiliyor, forumdan bazıları bir sürü küfür ediyor ileti yasağı/ban yese bile 2 dakika içerisinde yeni bir forum hesabı ile geliyor. Sözde FG'ler buton ile engellendiğini söylüyor ama has left ve V2 forum çarları türedi. Forumun belli bir kitlesi var bazısı full forumdan küfürler ediyor, bazısı argelerden 7/24 yönetime sallıyor 5-6 defa ileti yasağı yemelerine rağmen ileti yasağı bitirip tekrar sallamaya sövmeye devam edebiliyorlar. Sunucu en son trollden geçinmiyordu saçma sapan isimlerle girenler, DM atanlar, hile ile uçanlar... Hile açan adamın banı sunucuya zarar vermeyen hile açtığı için özür dileyip geri açılıyor, DM atanlar, troll yapanlar, defalarca ban yiyenler aynı şekilde geri açılıyor. Kurallar ve Politikalarda Money Farming yasaktır yazmasına rağmen bazı evler, bazı sokaklar aynı soy isimle veya farklı soy isimli bir sürü VDS hesap dolu. VDS hesaplar için izin alınması gerekiyordu ona rağmen nasıl Money Farming yapılıyor acaba. Discord sunucularında görüyoruz adamlar VDS hesaplarım dolu diye SS'ler atıyor evin içerisi VDS hesap dolu. Şimdi ben rina bot desem haksız mı olurum yoksa haklı mı? VDS veya bot, ne fark ediyor? Şehir içerisi çok ayrı bir olay her yere millet kaleler dikiyordu, rol alanı santa marina iskelesine bile adamlar kocaman map diktirmiş, gerçek dışı olmasına rağmen nasıl eklenebiliyor? Sunucuda rol diye bir şey kalmadı, sağlam rol yapan insanlar, sağlam rol yapan birliklerin hepsi kapandı ve başka sunucuya geçtiler, rinanın has kitlesi kayboldu. Rina rol yapan, rolü önemseyen tüm oyuncularını kaybetti. Sunucu hakkındaki düşüncelerim bu, sunucudan artık zevk almadığım için banım kaldırılsa bile oynamam. Ticket veya ban affı ile uğraşacağımı da sanmıyorum.

Spoiler:
Dipnot: Sunucuya salladığım yok bunlar sunucuda olan şeyler herkes bunların farkında. Yine sunucuya sövüp saydırmışım gibi kötüleme yazıp ileti yasağı atmazsanız iyi olur.
1

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Yönetim bir şeyler yapmaz ve sunucu bu şekilde bu kafayla giderse 3-5 rol yapacak adam da kalmaz. Yönetim ekibi sadece kendisine verilen sorumlulukları yerine getiriyor onuda marifet sanıyor, sorumluluklar dışında adminlerin çoğunun sunucuya ek katkısı yok. Helperlar /aracgetir komutu gibi çünkü helper kadrosunun hepsi bug olmasa bile araç çekip yolluyor. Bazı helperlar var /b kullanmıyor bile adam direkt araç ID söylüyor aracı çekiyor ve gidiyor :D Sunucuda ban yesen bile 2 dakika içerisinde yeni hesap açıp tekrar oyuna girebiliyor, forumdan bazıları bir sürü küfür ediyor ileti yasağı/ban yese bile 2 dakika içerisinde yeni bir forum hesabı ile geliyor. Sözde FG'ler buton ile engellendiğini söylüyor ama has left ve V2 forum çarları türedi. Forumun belli bir kitlesi var bazısı full forumdan küfürler ediyor, bazısı argelerden 7/24 yönetime sallıyor 5-6 defa ileti yasağı yemelerine rağmen ileti yasağı bitirip tekrar sallamaya sövmeye devam edebiliyorlar. Sunucu en son trollden geçinmiyordu saçma sapan isimlerle girenler, DM atanlar, hile ile uçanlar... Hile açan adamın banı sunucuya zarar vermeyen hile açtığı için özür dileyip geri açılıyor, DM atanlar, troll yapanlar, defalarca ban yiyenler aynı şekilde geri açılıyor. Kurallar ve Politikalarda Money Farming yasaktır yazmasına rağmen bazı evler, bazı sokaklar aynı soy isimle veya farklı soy isimli bir sürü VDS hesap dolu. VDS hesaplar için izin alınması gerekiyordu ona rağmen nasıl Money Farming yapılıyor acaba. Discord sunucularında görüyoruz adamlar VDS hesaplarım dolu diye SS'ler atıyor evin içerisi VDS hesap dolu. Şimdi ben rina bot desem haksız mı olurum yoksa haklı mı? VDS veya bot, ne fark ediyor? Şehir içerisi çok ayrı bir olay her yere millet kaleler dikiyordu, rol alanı santa marina iskelesine bile adamlar kocaman map diktirmiş, gerçek dışı olmasına rağmen nasıl eklenebiliyor? Sunucuda rol diye bir şey kalmadı, sağlam rol yapan insanlar, sağlam rol yapan birliklerin hepsi kapandı ve başka sunucuya geçtiler, rinanın has kitlesi kayboldu. Rina rol yapan, rolü önemseyen tüm oyuncularını kaybetti. Sunucu hakkındaki düşüncelerim bu, sunucudan artık zevk almadığım için banım kaldırılsa bile oynamam. Ticket veya ban affı ile uğraşacağımı da sanmıyorum.

Spoiler:
Dipnot: Sunucuya salladığım yok bunlar sunucuda olan şeyler herkes bunların farkında. Yine sunucuya sövüp saydırmışım gibi kötüleme yazıp ileti yasağı atmazsanız iyi olur.
Forumda görür görmez en ağır yasağı atmaktan çekinmiyorum. Yanlış anlaşılmasın ama en iyi @TraX has left bilir, kendisini severim. Defalarca banladığım birisi kalkıp haftalarca bekleyip tekrar sövüyorsa tekrar banlayıp geçiyorum. Burada FG olarak forumdaki düzenden sorumluyuz. Ailelerin veremediği terbiyeyi vermek bizim sorumluluğumuzda değil.  Adam 1 cümle küfür için 1 hafta bekleyip tekrar küfür edip tekrar bekliyorsa problemi FGlerde arama, git konuş bak derdi neymiş ne sorunu var.
Ha şunu da ekleyeyim, sadece gördüğüme işlem uyguluyorum. Ben aktif değilken adam ediyorsa yarın bir gün karşıma "e hani banliyordun bak bu küfür etti" argumaniyla gelmeyiniz tnx

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Forumda görür görmez en ağır yasağı atmaktan çekinmiyorum. Yanlış anlaşılmasın ama en iyi @TraX has left bilir, kendisini severim. Defalarca banladığım birisi kalkıp haftalarca bekleyip tekrar sövüyorsa tekrar banlayıp geçiyorum. Burada FG olarak forumdaki düzenden sorumluyuz. Ailelerin veremediği terbiyeyi vermek bizim sorumluluğumuzda değil.  Adam 1 cümle küfür için 1 hafta bekleyip tekrar küfür edip tekrar bekliyorsa problemi FGlerde arama, git konuş bak derdi neymiş ne sorunu var.
Ha şunu da ekleyeyim, sadece gördüğüme işlem uyguluyorum. Ben aktif değilken adam ediyorsa yarın bir gün karşıma "e hani banliyordun bak bu küfür etti" argumaniyla gelmeyiniz tnx
Haklısın ama defalarca kez ileti yasağı veya banlamanıza rağmen hala bu kişiler aynı hareketleri ve tavrı sergilemeye devam ediyorsa onu süreli bir şekilde ceza uygulamak yerine direkt olarak süresiz yasaklamak daha mantıklı olmaz mı? Trax adlı arkadaşımız bunun en büyük örneklerinden biri ama forum içerisinde sadece Trax değil daha ismini sayamayacağım birçok toxic insan var. İleti yasağı yaramıyor demek ki süresiz banlasak ne oyuna girebilir ne foruma.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
valla ben kimseye küfür etmem açın yasaklama loglarını bakın onlarca ileti yasağı yedim birinde küfür bulamazsınız
durduk yere birisine sallamam genelde uğraştığım isimlerde az çok belli
şimdi buraya girişi engellemek tamamen mümkün değil mesela bu hesabımı sınırsız banlasalar yan hesapla yine gelirim
yan hesaplarımı sorgusuz sualsiz banlasalar bu sefer farklı isim kullanır tekrar gelirim
ondan fg lere sallamanın mantığı yok gördükleri zaman basıyorlar ileti yasağını gerisi onları elinde olan bir şey değil

vasiyetimdir bir gün sınırsız banlanacak olursam bu banı artszy nin ellerinden yemek isterim

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 20:54
Toplam oynama: 151 gün, 4 saat
2020 nin ortalarında rol bitti, sonrası zaten mtacıların ilk durağı oldu
sunucu fazla dayanmaz, olursa 2 yıl falan

Çevrimdışı 134

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
ne yazıyonuz kos kocaman seyler iyi kötü yazsanıza

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 13 Şubat 2022, 11:59
Toplam oynama: 25 gün, 1 saat
roleplayin yavasca altv ve ragemp kaydigini goruyorum, umarim samp sunucu sahipleri yavas yavas o tarafa yatırımını yapıyordur yoksa bi anda sunuculariyla 50-60 userla ortada kalabilirler
1

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
Pek yazma gereği duymuyorum, yönetimsel işleyiş problemleri bulunuyor. Legal FM, illegal FM, PD, üst yönetim bunların hepsinde yönetimsel sorunlar var, düzeltilmesi gerekiyor. FM ekiplerinde sadece forumdan takip etmeye değil, ekip kurup rollere dahil olması gerekiyor. Ancak FM'lerin yeterli ekipleri yok, özellikle Legal kısmında herhangi bir şey göremedim Rina'da. İllegal FM'ler konusunda zaten yazmaya gerek yok yetersizlik ve inaktiflik akıyor.

Çevrimdışı Safarmarixa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 21 Eylül 2024, 15:11
Toplam oynama: 90 gün, 2 saat
Son giriş: 21 Eylül 2024, 14:16
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
Kısaca şöyle, Yönetim durduk yere oyuncu kaybetmek istemiyor ve yapılan trolleri, ihlalleri çoğunu görmezden geliyor ve oyuncuya bırakıyor...

Samp içinde şöyle söyleyeyim, eğer bir sunucuda başvurulu alım yoksa ve o sunucu Türk sunucusuysa pek rol beklemeyin. Çünki sunucuyu kuran kişi nasıl bir kitleye hitap etmek istiyorsa ona göre davranıyor...

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Janne Niemi Lv.23
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Bir ara sunucu 700 ve hemen ardından 1000 kişi rekoru kırdığında şehirde kasmadan adım atamıyordun.  Her yer oyuncu doluydu, şuanda sunucu gün içerisinde 600-700 kişi çekmesine rağmen(yaz tatili bitmeden önce 800 bile görüyordu.) şehirde adam yok.
İlk önce YNG kapandığında onlardan birkaç birlik buraya geçti, sonra MTA ve yeni başlayan oyuncular buraya başladı. Sanırım rol bakımından sorunların başlangıcı bu.

dipnot: GTA 5 RP en azından şuanlık Türkler için bir çok eksik barındırıyor. Sunucu sayısı az ve çoğu birbirinin çakması. Alt V de güzel sunucular var, onlarda da herkes rol bilsede gruplaşmışlar, kasıntı rol yapıyorlar. bakıcaz

edit1: eklemem gereken bir şey var. genel olarak oyuncu eksikliğinin suçu sunucu değil. samp yıllardan beri oyuncu kaybediyordu zaten