Eski zamanlara kıyasla rol kalitesi sürekli düşüyor bu bir gerçek. Rina'da rol yapan 100 150 kişi taş çatlasa var. Eskiden 1000 çektiğinde 200 250 tane rolcü olurdu şu anda 300 ü zaten bot 100 kişi var diyelim afkleri de aradan çıkarttığınızda rakam oldukça düştü. Gündüzün boş ve rolsüz ortamından söz etmiyorum bile. Eskiden saniye başı rollerimiz olurdu ve acayip keyif alırdık.
Bunu yenmenin yolu Rina'da rol yapan kitlenin boş saçma egolarından vazgeçip insanlarla rol yapmaya çalışması gerekiyor. Herkes dmcilerden ve role play bilgisi olmayanları görmekten usandı açıkçası. Kitlenin bu yüzden düştüğünü düşüyorum. Rol ortamı arıyorsanız her girdiğinizde rol oluşturmaya, rol üretmeye çalışın. Rol beklemeyin, rol aramaktansa rol üretmeyi deneyin. Ben bunu yapıyorum o yüzden her girdiğimde hala rol çıkıyor. Rol zaten 5 10 kişiyle yapılır 150 kişiyle değil. Çünkü chat ve emoteler o kadar rolü algılamaya yetmez.
Şu anda sunucunun en büyük zaafiyeti rolcülerin rol açma arzusunun ve motivasyonunun düşüşte olması. Bunun ortadan kalkması gerekiyor, adminlerin rol filan açmasını beklemeyin. Rol yapın, rolü açın, genişletin. Teşvik niteliğinde olan her rol karşılığını hala buluyor buna eminim. Dün mesela her dakika rolün içindeydim. Rol bilen arkadaşların rol becerisiyle hareket etmesi ve rolden keyif almaya uğraşmaları gerekiyor.
Yönetime düşen görev bana kalırsa rol düzeyini biraz daha kaliteli bir hale sokmaya çabalamalılar. Bu nasıl olur? Oyuncuların sadece şikayetleriyle ve sorunlarıyla ilgilenen bir yönetimden öte rollerin direkt içinde olan bir yönetimle olabilir. Şikayet, sorun ve ticket konusunda, sistem konusunda, lspd anlamında harika bir gelişim var fakat aktif rollerin canlandırılması, oyuncu beklentisinden öte sürpriz genel roller üretmek büyük katkılar sağlar diye düşünüyorum. Örneğin geçen sefer başkanın indirilmesi olayı gerçekten farklı bir atmosfer verdi. Yine tüm sunucu gidişatının diyaloglarına konu olabilecek roller inşa etmek değerli yöneticilerimizin elinde.
Onun dışında oyuncular da birebir rollerde gereksiz egolarını kenara bırakıp rolü geliştirmeye ve kaliteli rol sergilemeye özen göstermelidir. Güzel rol mü olsun istiyorsunuz? Güzel rol yapın, çözümü basit.