Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.

Başlatan Suchashame, 17 Ağustos 2020, 12:37:47
Okunma sayısı 4725 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı r2x9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 28 Mart 2021, 02:04
Toplam oynama: 24 gün, 7 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.
« Yanıtla #40 : 17 Ağustos 2020, 18:18:24 »
Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
    - Dört dörtlük bir karakter yaratmıyorsa benim için bir problem yoktur. Ha bir de karakterin duygu ve düşüncelerini yansıtıyorsa şapkamı çıkartıp saygı duyarım.

Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
    - Kendinizi geliştirmek için hatalardan kaçınmamalıyız. Karşımızdaki kişinin bana karşı pm'den hataları söylerse dahil umursamak gerektiğini bilincideyim. Keza şöyle bir husus vardı  ki hataları saygı parameterin dışına çıkarak söylemesinden gerçekten hoşlanmam. Önce kızarım sonra bunun bir oyun olduğunu düşünerek kendi işime devam ederim. Şahıs devam ediyorsa bu duruma karşı çözüm bulmayı çalışırım.

Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
    - Valla alıştım. Bu kanser insanlara karşı bir bağışıklık kazandım. Aracını alıp dozunu çıkartan kişiler oldu kesin. Bu durumla ilgili yaşadığım sorundan bahsedeceğim konu dışı olacak ama olsun. Çevre yolunda sürerken son süratle gelen araba benim arabama çarptı. Aracımı emniyet şeridinde  durup emniyet kemerini ve el freninin çektiğime rağmen diğer araç hiçbir şey olmadan ilerledi. Şikayet açacaktım ama çok hızlı gittiği için maske numarasını göremedim.

Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
 Karakterlerin kaderini ve hikaye akışını biz seçiyoruz. Karakterle başka bir karakterin arasında kalan problemler varsa rolü akışına göre ilerlemesi elzemdir. Rol gidişatı nasıl olmalı diye cevap verecek olursam.

Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?

- Ben bilmiyorum

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
« Yanıtla #41 : 17 Ağustos 2020, 18:58:42 »
amacım rehber oluşturma değil yorumlaşmak demişsin kanka ama bu kadar yazmışsın rehbere de eklemelisin bence, hem yeni gelen kişiler veya rol konusunda gelişmek isteyenler görebilir. Arşive kaldırılınca pek kişinin göreceğini sanmam

Öyleyse düzenleyip detaylayıp rehbere de yollayalım, önerin için teşekkürler. :)

Öncelik şunu söylemeliyim ki iyi bir oyuncu olmak için iyi rol yapmak gerekmez. İlk önce insanlara karşı saygılı, egosuz tamamen doğru olmak gerekir. Sonrasında sicilin, yönetime karşı tutumun doğru olacak. Bunlar birleştiğinde zaten kendinizin nasıl bir insan olduğunuzu anlayacaksınızdır.

Bu konuda da hak veriyorum, yönetim kötüde olsa iyi de olsa bir düzeni işletir, onlara karşı tutumun kötü olduğu zaman kaos yaratıyorsun, kötü de olsa düzen düzensizlikten iyidir bence.

Ben nasıl rol yapmayı öğrendiğimi anlatayım o halde.

Rol yapanları takip ettim, hatalarımı düzelttim ve roleplayer oldum.
Rol yapmayı gerçekten öğrenmek isteyen arkadaşlara önerim ;Hard-RPcilerin yanında takılın ve emin olun birlik işleyişini rol kavramının derinine ineceksiniz

Bu çok güzel, önerilerin için teşekkürler.

Ben nasıl rol yapmayı öğrendiğimi anlatayım o halde.

Rol yapanları takip ettim, hatalarımı düzelttim ve roleplayer oldum.
Rol yapmayı gerçekten öğrenmek isteyen arkadaşlara önerim ;Hard-RPcilerin yanında takılın ve emin olun birlik işleyişini rol kavramının derinine ineceksiniz

Edit : Önceden çok q ve dm atıyordum en önemlisi trollüyordum sonra roller ile karşılaştım bu işleri oto olarak bıraktım

Rol yaptıkça güzel dost edinirsin, en iyisini yapmışsın. IC/OOC kaliteli insan olmak gerekli.

Ayrıca şu birlikler nolur kendilerini düzeltsin. Mafya açıp dm atan dolu sunucu, kendini dmci sanan veya. Çete rolleri desen sayılı birlik iyi yapıyordu, alayı kapandı. Liebres 18, 52 Oceanside Park, Varrio Idlewood 13 gibi birlikler kısa süre içerisinde kapandı, niye? Sunucudaki low kesim yüzünden, adamlar zevk alamadı. Artık düzelmez böyle gider, yapacak bir şey yok.

Bu umutsuzluğa kapılıp hepimiz salarsak gider bence, bir olup mücadele etmeliyiz.

Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
    - Dört dörtlük bir karakter yaratmıyorsa benim için bir problem yoktur. Ha bir de karakterin duygu ve düşüncelerini yansıtıyorsa şapkamı çıkartıp saygı duyarım.

Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
    - Kendinizi geliştirmek için hatalardan kaçınmamalıyız. Karşımızdaki kişinin bana karşı pm'den hataları söylerse dahil umursamak gerektiğini bilincideyim. Keza şöyle bir husus vardı  ki hataları saygı parameterin dışına çıkarak söylemesinden gerçekten hoşlanmam. Önce kızarım sonra bunun bir oyun olduğunu düşünerek kendi işime devam ederim. Şahıs devam ediyorsa bu duruma karşı çözüm bulmayı çalışırım.

Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
    - Valla alıştım. Bu kanser insanlara karşı bir bağışıklık kazandım. Aracını alıp dozunu çıkartan kişiler oldu kesin. Bu durumla ilgili yaşadığım sorundan bahsedeceğim konu dışı olacak ama olsun. Çevre yolunda sürerken son süratle gelen araba benim arabama çarptı. Aracımı emniyet şeridinde  durup emniyet kemerini ve el freninin çektiğime rağmen diğer araç hiçbir şey olmadan ilerledi. Şikayet açacaktım ama çok hızlı gittiği için maske numarasını göremedim.

Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
 Karakterlerin kaderini ve hikaye akışını biz seçiyoruz. Karakterle başka bir karakterin arasında kalan problemler varsa rolü akışına göre ilerlemesi elzemdir. Rol gidişatı nasıl olmalı diye cevap verecek olursam.

Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?

- Ben bilmiyorum

Güzel cevapların için çok teşekkür ederim, hepsini bilgi dahilime ekledim. :) Memeli hayvan olarak 3'e ayırman da ayrı bir trajikomik olmuş ama doğru söze ne denir? :D:D

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #42 : 17 Ağustos 2020, 19:03:48 »
okumadım ama yararlı oldugu asikar

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #43 : 17 Ağustos 2020, 19:04:55 »
okumadım ama yararlı oldugu asikar

A-aa boşa mı yazdım ben o kadar :P

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
« Yanıtla #44 : 17 Ağustos 2020, 19:23:16 »
burda oynamayarak
Sunucunun kitlesinin Roleplayer olmayı etkileyeceğini sanmıyorum.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #45 : 17 Ağustos 2020, 20:33:14 »
burda oynamayarak
Sunucunun kitlesinin Roleplayer olmayı etkileyeceğini sanmıyorum.

Ne kadarını çevirsek fayda faydadır bence :D

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Aralık 2020, 21:12
Toplam oynama: 44 gün, 4 saat
« Yanıtla #46 : 17 Ağustos 2020, 20:47:00 »
harika bir detaysın

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #47 : 17 Ağustos 2020, 20:51:53 »
harika bir detaysın

Düşüncelerin için teşekkürler. (:

Çevrimdışı VULNERABILITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 03 Şubat 2024, 01:35
Toplam oynama: 162 gün, 15 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 05 Mart 2024, 19:16
Toplam oynama: 3 gün, 4 saat
Son giriş: 23 Ocak 2024, 23:01
Toplam oynama: 34 gün, 21 saat
Son giriş: 01 Şubat 2024, 06:07
Toplam oynama: 1 gün, 16 saat
Köken: Alman
Son giriş: 23 Ocak 2024, 23:02
Toplam oynama: 2 gün, 16 saat
« Yanıtla #48 : 17 Ağustos 2020, 23:44:36 »
Alıntı
"Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?"
Edemiyorum, uzak durmaya çalışıyorum.

Ben bir DM'ciye oturup kahve ısmarlamıştım, devriyede KOD-7 verip yanına falan gidiyordum adamı role alıştırdım, en sonunda kanka rol yapmak çok zevkliymiş DM'i bıraktım demişti. :) Herkes öyle olmuyor ama tabii...
Öyle aga ben mesela 2018 kayıtlıyım bu 3 ayı saymazsak toplamda 2 kwz falan sıkmışımdır silah hiç anlamam sıkma olaylarından bu sene ne olduysa paso catısmaya gıdıyom mk kurallı dm olursa cagırın

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #49 : 18 Ağustos 2020, 00:02:11 »
Hahah, rollü dm diye bir şey yok. :D