Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.

Başlatan Suchashame, 17 Ağustos 2020, 12:37:47
Okunma sayısı 4639 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)

Çevrimdışı Kratos78

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Arthur Bryne Lv.24
Köken: Amerikan
Son giriş: 08 Eylül 2024, 20:55
Toplam oynama: 170 gün, 22 saat
David Lemina Lv.24
Son giriş: 06 Mart 2024, 21:12
Toplam oynama: 1 gün, 22 saat
Ynt: Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.
« Yanıtla #61 : 18 Ağustos 2020, 21:40:25 »
Boş yapmışsın kanka.Olay aha bu arkadaşlar anlatıyorum.2 level olacan (asıl hesabın sınırsız banlı olmalı olmasada sıkıntı yok) birliğe gireceksin ve toz lazımmı homié diyeceksin.Biri sana merhaba dese ne dedin sen? diyip 50 kişi çağıracaksın.Aha olay bu.(faydalı bu arada eyw :)

Çevrimdışı heavywisp

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Mart 2021, 18:31
Toplam oynama: 113 gün, 19 saat
« Yanıtla #62 : 18 Ağustos 2020, 21:43:07 »
* HATER REIZEN gülümser.
/s metal var mı

bunları kullanarak rolcü olabilirsiniz, daha bissürü var. ama private, ayn.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
« Yanıtla #63 : 18 Ağustos 2020, 21:47:25 »
Onları yaparak asla eğlenemem :D

Çevrimdışı r2x9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 28 Mart 2021, 02:04
Toplam oynama: 24 gün, 7 saat
« Yanıtla #64 : 18 Ağustos 2020, 23:55:11 »
Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
    - Dört dörtlük bir karakter yaratmıyorsa benim için bir problem yoktur. Ha bir de karakterin duygu ve düşüncelerini yansıtıyorsa şapkamı çıkartıp saygı duyarım.

Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
    - Kendinizi geliştirmek için hatalardan kaçınmamalıyız. Karşımızdaki kişinin bana karşı pm'den hataları söylerse dahil umursamak gerektiğini bilincideyim. Keza şöyle bir husus vardı  ki hataları saygı parameterin dışına çıkarak söylemesinden gerçekten hoşlanmam. Önce kızarım sonra bunun bir oyun olduğunu düşünerek kendi işime devam ederim. Şahıs devam ediyorsa bu duruma karşı çözüm bulmayı çalışırım.

Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
    - Valla alıştım. Bu kanser insanlara karşı bir bağışıklık kazandım. Aracını alıp dozunu çıkartan kişiler oldu kesin. Bu durumla ilgili yaşadığım sorundan bahsedeceğim konu dışı olacak ama olsun. Çevre yolunda sürerken son süratle gelen araba benim arabama çarptı. Aracımı emniyet şeridinde  durup emniyet kemerini ve el freninin çektiğime rağmen diğer araç hiçbir şey olmadan ilerledi. Şikayet açacaktım ama çok hızlı gittiği için maske numarasını göremedim.

Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
 Karakterlerin kaderini ve hikaye akışını biz seçiyoruz. Karakterle başka bir karakterin arasında kalan problemler varsa rolü akışına göre ilerlemesi elzemdir. Rol gidişatı nasıl olmalı diye cevap verecek olursam.

Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?

- Ben bilmiyorum

Alıntı
Güzel cevapların için çok teşekkür ederim, hepsini bilgi dahilime ekledim. :) Memeli hayvan olarak 3'e ayırman da ayrı bir trajikomik olmuş ama doğru söze ne denir? :D:D

Asıl bu konuyu açıp bizi  bilinçli hale getirdiğiniz ve fikir alışverişi sağladığınız teşekkür ederim. Aslında hayvanlarda bir karakter değil mi? O da bizim gibi canlı; göz rengi kürk rengi yırtıcı veya evcil özellikler; bizim yaşadığımız sorunların onların da yaşadığı sorunlar bir olmasa da açlık vs durumlarla karşı karşıya kalıyorlar. İşte karakteri karakter yapan bu olsa gerek.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 07 Aralık 2021, 13:04
Toplam oynama: 55 gün, 21 saat
« Yanıtla #65 : 19 Ağustos 2020, 00:40:03 »
o*ospu cocugu gibi rol yapmayın sakın

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #66 : 19 Ağustos 2020, 01:00:36 »
Çok güzel konu olmuş, eline sağlık.

Bazı insanlar RolePlay'i aşırı biçimde abartıyor.Aşırı detaya giriyor, emote de ufak hatalara atlıyor, realistic olmayan şeylere atlıyor vs.Kanser oluyorum onlara.Bir ara emotelerin geçmiş zaman kullanımı hakkında konu açmıştım öyle detaya giren insanlar vardıki yani daha birşey demiyorum onlara :D Oyun bu acayip bir şekilde abartılmasına gerek yok.Bu konudaki gibi temel şeyleri bilin, yapın yeter.Yok emotenin geçmiş zamanı şurdan geliyormuş ingilizler şöyle böyle, karakterin şunun bunun vs. oho detaya girmeyin bu kadar rolünüzü yapın oyununuzu oynayın yeter.

Çevrimdışı Jokerxd

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Aralık 2020, 22:21
Toplam oynama: 37 gün, 21 saat
« Yanıtla #67 : 19 Ağustos 2020, 02:49:20 »
roleplay dediğin böyle olmalı adamim
Spoiler:
sadece gerçek rolcüler eliyle tekme atabilir  8)
sen atabiliyor musun? sanmıyorum.

Çevrimdışı qq

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Ocak 2022, 04:31
Toplam oynama: 247 gün, 9 saat
Birlik: ***** *** **FIA

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #69 : 19 Ağustos 2020, 03:13:54 »
Konu güzel olmuş eline sağlık daha önce beraberde rol yaptık. Güzel rollerin vardı, tebrik ederim. Rol yapmak isterim yine :)

• Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
Saygılı, seviyeli ve verilen rol tepkimesine uygun olarak rol üretmesini bekliyorum. Ayrıca ürettiği rolde kendi orjinalliğiyle birlikte rol yapma hevesim ve motivasyonum gelsin istiyorum. Yani benim bildiğim şeyler dışında da şeyler söylesin ki onunla rol yapmayı sürdürmek isteyeyim.

• Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
IC bir durumsa takmayabilirim, çünkü OOC yaşı ufak olduğu için onu IC'de yanlış yansıtabilir. Canlandırdığı karakter 30dur, ama yaşı 15'dir. O psikolojiyi yansıtması zordur. Belli bir olgunluk istiyor. Dolayısıyla onu büyük bir rolmüş gibi görmüyorum, takmadan devam ediyorum. Eğer OOC bir durumsa zaten şikayet açıyorum.
  • Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
Baş etmenin gereksiz olduğunu düşünerek baş ediyorum. Yani takmıyorum.
  • Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
Rol gidişatı karakterin hikayesini kurguladığınız sürece daima aksettirici ögeler barındırmalı. Geldiğiniz şehirde yaşadığınız bir anıdaki birikintinize kadar akan terinizde o rolün karşılığı olmalı diye düşünüyorum. Ayrıntılarla rol güzeldir, detaya inilmelidir. Gidişatta belli bir senaryoyu takip etmeli, gerekirse STORY rp de yapabilirsin. Ancak başkalarıyla yaptığın rollerde de ortaya koymak istediğin karakteri şekillendirip karakter gelişimini sağlayabilecek roller içine girmelisin. Rol gidişatı bu süreçte tek taraflı ilerlememeli, bu profesyonellik sergilenirken aynı zamanda emote takibi yapılarak her iki tarafında rolden keyif alması denk derecede sağlanmaya çalışılmalıdır.
  • Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?
Bencede sık sık NC atılmamalı bir karakter kurguladıysanız belli uzun bir süre o rolü yapmalısınız. Genelde insanlar o karakterin içine giremediği ya da sıkıldığı için çabuk NC atabiliyor ama öyle bir karakter oluşturmalısın ki NC'ye gerek kalmasın. Karakterin anları artmalı anıları büyümeli diye düşünüyorum. Hem sende alışıyorsun alıştıkça rolüne yansıyor daha iyi rol yapabiliyorsun.