Çok güzel bir yazı olmuş! Elinize sağlık. Sizin gibi rolcüleri burada görmek çok güzel. Ben de o zaman üstüme düşeni yapıp soruları yanıtlayayım.
- Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
-Genelde saldırgan olmayan, korkak rol yapan, sunucudaki genel tarzın aksi şekilde kas yığını ve/veya Matrix gibi gezmeyen karakterleri seviyorum. Tabii ki karakterlerin rolsel statüsüne göre değişir bu, mafya babası, polis teğmeni tarzı rol yapanların çok da korkak olması beklenmez. Orası bir istisna. Rol sırasında da /do ve /me emotelerini etkili ve doğru kullanıp rolü düzgün bir şekilde yönetebilen kişiler tadından yenmiyor. Rol yaptığı karakterin hayatıyla alakalı bilgilerini öğrenebilen, bunları aklında tutabilen (örnek veriyorum doğum günü tarihi, okulunda okuduğu bölümü gibi), karakteri seksen, doksan yaşına kadar yaşayacakmış gibi davranıp çevre edinen ve arkadaşlarını elinden kaçırmayan karakterleri çok beğeniyorum.
- Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
-Bu gibi durumlarda genelde hem IC hem OOC olarak sessiz kalıyorum, rolüme onlar karşılık alamayıp gidene kadar ara veriyorum. Bazı durumlarda gelip vuruyorlar, araçla eziyorlar. Rol baltalama olduğu çok belli olduğu için role vurmayıp sadece video alıyorum ve gerekirse şikayet açıyorum.
- Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
-Sanırım üstteki soruyla aşağı yukarı aynı cevaba çıkıyor. Zaten bir karakterin giyiminden bile nasıl rol yapacağı belli oluyor. Ortamda o tip karakterler varsa ya o ortama girmiyorum ya da girmek zorunda olsam bile onlarla rol yapmamaya özen gösteriyorum.
- Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
-Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla bir rol sırasında en ufak şeyden rol içinde kolayca tartışma çıkabiliyor. Bu gibi durumlar karşılıklı anlayış çerçevesinde biraz daha geri planda tutulmalı. Her şey kavgayla, tehditle, "birazdan 4 tane Sultan'la geliyorum bekle" demekle çözülemez. İlla tartışmak mı gerek? O zaman karakterin ağzını kullanabiliriz. Ellerini değil.
- Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?
-Bence tam olarak soruda belirtiliği şekilde olması gerek. Uzun süreli karakterlerin çevresi oluyor, daha fazla arkadaş ortamı yapıyor ve rol seçenekleri genişliyor. Atıyorum iki yıldır devam eden bir karakter, bir yıl öncesinden başka bir karakterin şehre geri gelmesiyle onunla karşılaşıyor ve eski günleri anıyorlar oturup. Bundan daha güzel rol sayısı çok azdır bence. Kısaca karakterlerde süreklilik sağlanmaya çalışılmalı. Sürekli NC atarak hem kendi kafanızı yorup yeni karaktere uyum sağlamaya çalışırsınız hem de beklediğiniz gibi bir rol ortamı olmaz. Sürekli yeni arkadaş edinmeye çalışmak, yeni ortamlar bulmaya çalışmak vs. Hep aynı rol döngüsünün içinde gezersiniz.