Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.

Başlatan Suchashame, 17 Ağustos 2020, 12:37:47
Okunma sayısı 4665 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.
« Yanıtla #20 : 17 Ağustos 2020, 14:54:54 »
Genel olarak yapılan kız rolleri:

- Hey selam, ne habersin güzellik? Bu güzelliğini sana tanrı mı bahşetti? Adın ne senin?
+ Ayşe.
- Ayşe, öyle mi? Harika isim. Ne o yoksa tanrıçalardan birisinin ismi mi?
+ Hayır. *gülümser*

Hahah, maalesef buna katılıyorum. (: Şu departmandaki cingar çıkaran karıyla ne uğraşmıştık..

Hatırlatma sakın. Üç saat içinde departmanın %10'unu kanser etmişti.

Hahahah ya, çıktığım için çok pişman değilim PD'den ama sizlerle rollerim kesildi diye pişmanım açıkçası. Delirip çıktığım mevzuyu biliyosun sürekli DM yiyoduk bir şeyler yapılmıyordu.

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat
« Yanıtla #21 : 17 Ağustos 2020, 15:10:30 »
baya güzel anlatmışsın ama oyun dışı sohbetteyken arşive gider bu rehberlere de aç bence

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Eylül 2023, 18:44
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: Alman
Son giriş: 30 Eylül 2023, 17:49
Toplam oynama: 131 gün, 1 saat
« Yanıtla #22 : 17 Ağustos 2020, 15:15:51 »
baya güzel anlatmışsın ama oyun dışı sohbetteyken arşive gider bu rehberlere de aç bence

aynı fikirdeyim

Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
-Rollerde karşımdaki kişiden bir beklentim olmuyor, daha çok akışına bırakıyorum.

Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
-Rolüme saygısızlık yapıldığı zaman yapılan şeye göre tepkim değişir. Küçük ise fazla takınsamam, baktım devam ediyor düzgünce anlatmaya çalışırım. Ondan da yarar gelmiyorsa uğraşmam.

Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
-Baş etmekten daha çok uğraşmıyorum. Sonuç olarak geneli o pozisyona alışmış. Huylu huyundan vazgeçmez..

Son soru hakkında pek düşüncem yok..

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
« Yanıtla #23 : 17 Ağustos 2020, 15:16:37 »
çekecen vuracan alayını akıllancaklar

Çevrimdışı geowic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 27 Ağustos 2023, 01:39
Toplam oynama: 196 gün, 16 saat
Birlik: **** *ANG
Köken: İskandinav
Son giriş: 10 Mart 2022, 22:36
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 26 Aralık 2022, 00:59
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
« Yanıtla #24 : 17 Ağustos 2020, 16:06:14 »

söverek

Çevrimdışı KiKi

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Nisan 2021, 17:43
Toplam oynama: 143 gün, 1 saat
« Yanıtla #25 : 17 Ağustos 2020, 16:28:36 »
Çok güzel bir yazı olmuş! Elinize sağlık. Sizin gibi rolcüleri burada görmek çok güzel. Ben de o zaman üstüme düşeni yapıp soruları yanıtlayayım.

• Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
-Genelde saldırgan olmayan, korkak rol yapan, sunucudaki genel tarzın aksi şekilde kas yığını ve/veya Matrix gibi gezmeyen karakterleri seviyorum. Tabii ki karakterlerin rolsel statüsüne göre değişir bu, mafya babası, polis teğmeni tarzı rol yapanların çok da korkak olması beklenmez. Orası bir istisna. Rol sırasında da /do ve /me emotelerini etkili ve doğru kullanıp rolü düzgün bir şekilde yönetebilen kişiler tadından yenmiyor. Rol yaptığı karakterin hayatıyla alakalı bilgilerini öğrenebilen, bunları aklında tutabilen (örnek veriyorum doğum günü tarihi, okulunda okuduğu bölümü gibi), karakteri seksen, doksan yaşına kadar yaşayacakmış gibi davranıp çevre edinen ve arkadaşlarını elinden kaçırmayan karakterleri çok beğeniyorum.

• Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
-Bu gibi durumlarda genelde hem IC hem OOC olarak sessiz kalıyorum, rolüme onlar karşılık alamayıp gidene kadar ara veriyorum. Bazı durumlarda gelip vuruyorlar, araçla eziyorlar. Rol baltalama olduğu çok belli olduğu için role vurmayıp sadece video alıyorum ve gerekirse şikayet açıyorum.

• Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
-Sanırım üstteki soruyla aşağı yukarı aynı cevaba çıkıyor. Zaten bir karakterin giyiminden bile nasıl rol yapacağı belli oluyor. Ortamda o tip karakterler varsa ya o ortama girmiyorum ya da girmek zorunda olsam bile onlarla rol yapmamaya özen gösteriyorum.

• Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
-Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla bir rol sırasında en ufak şeyden rol içinde kolayca tartışma çıkabiliyor. Bu gibi durumlar karşılıklı anlayış çerçevesinde biraz daha geri planda tutulmalı. Her şey kavgayla, tehditle, "birazdan 4 tane Sultan'la geliyorum bekle" demekle çözülemez. İlla tartışmak mı gerek? O zaman karakterin ağzını kullanabiliriz. Ellerini değil.

• Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?
-Bence tam olarak soruda belirtiliği şekilde olması gerek. Uzun süreli karakterlerin çevresi oluyor, daha fazla arkadaş ortamı yapıyor ve rol seçenekleri genişliyor. Atıyorum iki yıldır devam eden bir karakter, bir yıl öncesinden başka bir karakterin şehre geri gelmesiyle onunla karşılaşıyor ve eski günleri anıyorlar oturup. Bundan daha güzel rol sayısı çok azdır bence. Kısaca karakterlerde süreklilik sağlanmaya çalışılmalı. Sürekli NC atarak hem kendi kafanızı yorup yeni karaktere uyum sağlamaya çalışırsınız hem de beklediğiniz gibi bir rol ortamı olmaz. Sürekli yeni arkadaş edinmeye çalışmak, yeni ortamlar bulmaya çalışmak vs. Hep aynı rol döngüsünün içinde gezersiniz.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #26 : 17 Ağustos 2020, 16:37:13 »

Amacım rehber oluşturmak değil insanlarla bu konu hakkında yorumlaşmaktı, düşüncelerin için teşekkür ederim. :)

aynı fikirdeyim

Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
-Rollerde karşımdaki kişiden bir beklentim olmuyor, daha çok akışına bırakıyorum.

Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
-Rolüme saygısızlık yapıldığı zaman yapılan şeye göre tepkim değişir. Küçük ise fazla takınsamam, baktım devam ediyor düzgünce anlatmaya çalışırım. Ondan da yarar gelmiyorsa uğraşmam.

-Baş etmekten daha çok uğraşmıyorum. Sonuç olarak geneli o pozisyona alışmış. Huylu huyundan vazgeçmez..

Son soru hakkında pek düşüncem yok..

Öyleyse ben de böyle yapacağım sanırsam bu fikirde olan herkes bunu söylüyor. :)

çekecen vuracan alayını akıllancaklar

Değmez bir oyun için. :)

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #27 : 17 Ağustos 2020, 16:38:23 »

söverek

Bu da bir rahatlama yöntemi tabii ki, saygı duyarım :D

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Bella Selty Lv.11
Son giriş: 16 Eylül 2020, 10:04
Toplam oynama: 12 gün, 9 saat
« Yanıtla #28 : 17 Ağustos 2020, 16:39:06 »
Kısaca bildiğiniz kadar politikalara uyarak güzel rol yapmaya çalışın, rol bozanlara karşı sessiz kalıp /b /do /pm bölmeyin rolden sonra şikayet açın

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #29 : 17 Ağustos 2020, 16:41:00 »
Çok güzel bir yazı olmuş! Elinize sağlık. Sizin gibi rolcüleri burada görmek çok güzel. Ben de o zaman üstüme düşeni yapıp soruları yanıtlayayım.

• Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
-Genelde saldırgan olmayan, korkak rol yapan, sunucudaki genel tarzın aksi şekilde kas yığını ve/veya Matrix gibi gezmeyen karakterleri seviyorum. Tabii ki karakterlerin rolsel statüsüne göre değişir bu, mafya babası, polis teğmeni tarzı rol yapanların çok da korkak olması beklenmez. Orası bir istisna. Rol sırasında da /do ve /me emotelerini etkili ve doğru kullanıp rolü düzgün bir şekilde yönetebilen kişiler tadından yenmiyor. Rol yaptığı karakterin hayatıyla alakalı bilgilerini öğrenebilen, bunları aklında tutabilen (örnek veriyorum doğum günü tarihi, okulunda okuduğu bölümü gibi), karakteri seksen, doksan yaşına kadar yaşayacakmış gibi davranıp çevre edinen ve arkadaşlarını elinden kaçırmayan karakterleri çok beğeniyorum.

• Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
-Bu gibi durumlarda genelde hem IC hem OOC olarak sessiz kalıyorum, rolüme onlar karşılık alamayıp gidene kadar ara veriyorum. Bazı durumlarda gelip vuruyorlar, araçla eziyorlar. Rol baltalama olduğu çok belli olduğu için role vurmayıp sadece video alıyorum ve gerekirse şikayet açıyorum.

• Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
-Sanırım üstteki soruyla aşağı yukarı aynı cevaba çıkıyor. Zaten bir karakterin giyiminden bile nasıl rol yapacağı belli oluyor. Ortamda o tip karakterler varsa ya o ortama girmiyorum ya da girmek zorunda olsam bile onlarla rol yapmamaya özen gösteriyorum.

• Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
-Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla bir rol sırasında en ufak şeyden rol içinde kolayca tartışma çıkabiliyor. Bu gibi durumlar karşılıklı anlayış çerçevesinde biraz daha geri planda tutulmalı. Her şey kavgayla, tehditle, "birazdan 4 tane Sultan'la geliyorum bekle" demekle çözülemez. İlla tartışmak mı gerek? O zaman karakterin ağzını kullanabiliriz. Ellerini değil.

• Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?
-Bence tam olarak soruda belirtiliği şekilde olması gerek. Uzun süreli karakterlerin çevresi oluyor, daha fazla arkadaş ortamı yapıyor ve rol seçenekleri genişliyor. Atıyorum iki yıldır devam eden bir karakter, bir yıl öncesinden başka bir karakterin şehre geri gelmesiyle onunla karşılaşıyor ve eski günleri anıyorlar oturup. Bundan daha güzel rol sayısı çok azdır bence. Kısaca karakterlerde süreklilik sağlanmaya çalışılmalı. Sürekli NC atarak hem kendi kafanızı yorup yeni karaktere uyum sağlamaya çalışırsınız hem de beklediğiniz gibi bir rol ortamı olmaz. Sürekli yeni arkadaş edinmeye çalışmak, yeni ortamlar bulmaya çalışmak vs. Hep aynı rol döngüsünün içinde gezersiniz.

Çok güzel anlatmışsın, teşekkür ederim tavsiyelerin aklımın bir köşesinde olacak, Sophia Stewart karakterinde birlikte rol yapmıştık zaten az da olsa, rollerini de çok beğeniyorum. :)