Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.

Başlatan Suchashame, 17 Ağustos 2020, 12:37:47
Okunma sayısı 4667 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Başlangıçta söylemeliyim ki " Ben çok iyi rolcüyüm abi yeaa.. " diyerek kimseye üstünlük taslamıyorum. İyi rol yaptığımı ve insanların benimle rol yapmak istediğini başkalarından duyarım. Bu yazıyı açmamın sebebi genel olarak Rina'da rol yapmaya başladığım zaman başıma gelen bazı şeyler.  :-\

Şimdi, rol yapanları dörde ayıracağım lütfen eksiğim/fazlam olursa beni bilgilendirin bu konuda, sizin fikirlerinizi de okumak istiyorum.

• Idlewood&Santa Maria kanser kitle; Bu insanlarla ne zaman role girmeye çalışsam, bir zenci gelip bana racon koyuyor, salak saçma şarkıları açıp ortamda /lean 1 atmayı önüne gelene küfür edip atar koymayı bekliyorlar. Eğer ki kadın karakterle geldiysem olay; " Selam Hanfendy numaranızı alabilir miyim biraz s***z. " oluyor. Başka bir rol yok, insanlar birbirlerini trollüyorlar o yüzden genel olarak oralarda olmuyorum bu konuda çok bilgi sahibi değilim.

• Free Roam'cular; Bu insanlar arkadaşlarıyla Discord'dan veya Team Speak'ten rol yapmadan takılıp rol yapan insanların rollerine çomak sokmasıyla tanınıyor, en azından ben öyle gördüm. Basit bir örnek vereceğim. İşletmemi işletiyordum gayet güzel rol yapıyoruz 5-6 kişi var içeride 2'şer gruplar haline ayrılmış ve herkes bir şeyler tartışıyor nezaket çerçevesi içerisinde, bu adamlar girmiş ic chatte; " la olm mekana bak, sus knk şimdi atcaklar bk bizi. " Gibi şeyler yazıyorlar. Adamlara PM gönderiyorum. " Kardeşim, burada rol yapılıyor lütfen uyum sağlayın. " diye..

• Roldeyken hiç konuşmayan tayfa; +Selam nasılsın? -İyiyim sen nasılsın? +İyiyim +iyi -iyi. :)
    Bunun sebebi bence karakterlerine sadece isim düşünüp girmeleri, karakterlerinin kendine ait görüşleri, duyguları, fikirleri olmadığı için sohbet tıkanıyor. Binlerce kelime, bu kelimelerle kullanılabilecek binlerce cümle kombinasyonu varken nasıl oluyor da konuşma 4 cümlede tıkanıyor anlamış değilim.. Ben soru türetip sormasam o chat kalacak öyle yani bakışacağız sanırsam öyle.

• Devlet kurumunda serseri tayfa; İsim vermeyeceğim tabii ki, gözlemlediğimi söylüyorum. Devlet mensubu veya illegal fark etmez, kimse de ölüm korkusu yok, karşıdaki adamın rolüne saygı duymak yok. Suçlular Pablo Escobar, polisler Sherlock Holmes, MD/FD çalışanları Dr. Gregory House sanki. Devletteyim ama istediğimi yaparım ben havalarında geziyorlar, küfür edip yetkisini kullanarak insanları kışkırtıyorlar. Sonrasında SS alıp bodycam rolüne dökerek " Bu bana hakaret etti. " Diyerek hapse yollatmayı da çok iyi biliyorlar. Neden hiç cesaretsiz bir karakter oynatılmıyor? Ben PO I'ken çatışmada eğilip ' /me silahı yere atıp kulaklarını kapatır. ' Emote'unu verdiğimi bilirim, sonuçta karakterim ilk defa bir polis olarak çatışmaya girmiş nasıl John Wick gibi ortada gezsin? 21 yaşında gencecik kız yani. Zamanla tabii ki o da gelişip harika bir eğitim subayı olmuştu, sorumluluk almayı öğrenmişti ama bu olgunlaşma süreci rollere yansımıştı ve benimle birlikte rol yapan insanlarında dikkatini çekiyordu.

Rol yapmayı ERP sanan, DM'ciler veyahut Trolleyenleri bu listeye almaya bile tenezzül etmedim. Biz konumuza daha yeni başlıyoruz, kendimce eleştirilerim bitti şu anda.

Tekrardan söylüyorum, kimseye üstlünlük taslamıyorum, sadece burada kendimce işe yaradığını gözlemlediğim Rol yapışımı bir hayli geliştiren etnik faktörleri sıralayacağım, bilgiye açık ve tartışmayı (nezaket çerçevesi dahilinde) seven bir insanım lütfen siz de bu konulardaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı dile getirin.

BAŞLANGIÇ EVRESİ VE KARAKTER YARATMA

Diyelim ki, ciddi ve güzel bir role başlamayı düşündünüz ve bir karakter yaratmayı hedefliyorsunuz. Öncelikle karakterinizle role dahil edebileceğiniz etnik faktörler bulmalısınız.

-Story RP olarak yapılabilecek 6 yaşında bir çocuk mesela; Evden çıktığınızda bakıcıyı arama rolü bile yapabilirsiniz. Hatta rolü uzatıp bakıcıyla para konusunda pazarlama bile yapılabilir.

-Çevreci veya hayvansever olur, başka insanların hayvanlara kötü davrandığını veya çevreyi kirlettiğini gördüğünde tepki gösterebilir.

-Dini değerleri yüksek bir karakter olabilir; Sofra rolü yapıp, rolden önce el ele tutuşup yemek duası bile yapılabilir.

-Dalgın olabilir, sürekli dalıp gider gibi emotelar verirsiniz. Karşıdaki kişi size " Ne oldu? İyi misin? " diye soracaktır ve bu bile rolün gidişatını belirleyebilir.

-Geçmişinde saplantılı kalmış, gününde bu durumu aşmaya çalışan bir karakter olabilir; Annemi Babamı öldürdüler elime silah aldım da intikam kovalıyorum rolünü az çok gördük hepimiz. Bahsettiğim şey bu değil daha yaratıcı olunabilir bu konuda.

Buraya ufak örnekler verdim, daha uzar da gider siz de görüşlerinizi paylaşırsınız.

YARATILAN KARAKTERİ HAYATA GEÇİRME VE YANSITABİLME

Emote verirken betimleme; Emote verirken her zaman karakterimin eylemi gerçekleştirirken ki duygu halini de yansıtırım, bunu da öneriyorum. ' /me düşünceli şekilde gözlerini yukarı doğru anlık kaldırır, tekrar bakışlarını X'te sabitler. ' , ' /me evet dercesine başını sallar. ' , '/me umursamazcasına gözlerini devirir. ' gibi betimlemeler karşı tarafa yansıtabildiğin karakterinin duygularını yüksek ölçüde etkiliyor, tarafımca denendi ve onaylandı.

Temel ihtiyaç rolleri; Susadım, acıktım, terledim çok sıcak, üşüyorum ceketini verir misin? Sıkıldım. Kötü oldum ne zamandır düzüşmüyorum..  ::) gibi roller rolün gidişatını bam başka yerlere sürükleyebilir. Bunları da rol yaparken sık sık kullanmanızı öneriyorum.

Karakterinizin duyguları, günlük Mood'u; Karakterinize çizdiğiniz sınırlar dahilinde mutlu olursa ona göre yansıtın, sinirli olursa ona göre yansıtın, istemediği bir şey olursa üzüldüğünü yansıtın, çok heyecanlandığı bir şeyler olursa anlık kekeleyin falan, rol gidişatını önemli ölçüde etkiler. Günlük mood ise, o gün içerisinde ne kadar istediğiniz şey olduysa mutlu ve keyfi yerinde rol yaparsınız, kötü bir gün geçtiyse ona göre üzgün veya gergin rolü yapabilirsiniz.

Rolleri ufak Story RP'ler ile destekleme; Şahsen Story RP çok sevmesemde bazı yerlerde gerekiyor. Ufak ufak ekleyebilirsiniz. Story RP'nin fazlası da karşı tarafı boğuyor çünkü kendimce gözlemlediğim kadarıyla söylüyorum.

Sohbeti ilerletmek, yeni konular açmak; Karşınızdaki insanı merak edin, sık sık sorular sorun bu konuda tıkanmamaya çalışın. ' Neden polisliği seçtin? Neden sokakta takılıyorsun? Bunu yaparken mutlu musun? Aslında ne yapmak isterdin? Şu kadar paran olsa ne yapardın?  ' gibi soruları sorarak rolde bakışmayı önleyebilirsiniz.

Emote verirken yaratıcı olun; ' Sol eliyle sağ bileğini kaşır, üzerini çekiştirir düzeltir, saçlarını açar, sol bacağını istemsizce sallar, gözlerini kırpıştırır, tatlı bir tebessüm bırakır. ' gibi emoteları karşı taraf konuşurken verebilirsiniz. Hem sözünü kesmemiş olur hem de konuşulanlar karşısında duygunuzu yansıtmış olursunuz.

KARAKTERİN BAŞLANGIÇTAN İTİBAREN OLGUNLAŞMA SÜRECİ

Bir olgunlaşma süreci yanstımak hem kendi rol zevkinizi hem de karşıya vermiş olduğunuz rol kalitesini artırır. Bir kere diyelim aşk acısı çektiniz, ayrıldınız. Diğer bi ilişkide bunu yansıtabilirsiniz. Bir kere vuruldunuz çok korktunuz, ikinci vurulmada kendi yaranızı kendiniz sarmaya çalışabilirsiniz. Çocuk ruhlu bir karakter olur bir kaç ay oynadıktan sonra ergence davranışlara gelemez ve tepkisini koyar, giderek ağırlaşır ve olgun bir insan olur. Şaka yapar güler eder fakat çok abartmaz.. Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir şey.

KARŞIDAKİ İNSANIN ROLÜNE MAKUL ŞEKİLDE SAYGI DUYMAK

Güvenlik güçlerinin suçlulara karşı tutumu; Bu konuyu fazla uzatmayacağım, kimse Sherlock Holmes değil ve karşıdaki insanın da bir rol zevki var, adam kaçmak istiyorsa ve kurallarına uyuyorsa bırakın kaçsın. Gidip belki mahalledeki arkadaşlarına " Kanka aynasızları fena ektim. " diyecektir.. Yakalandı mı? Sorguya alın neden yaptığını sorun araştırın, manevi destek olmaya çalışın. Gel kardeşim kim üzdü seni bir kahve içelim neye bu kadar sinirlisin deyin. Karşınızdaki kişiye en ufak tatsızlıkta racon kesip atar koymak zorunda değilsiniz.

Suçluların güvenlik görevlilerine karşı tutumu; Biraz Fear-RP uygulamaktan zarar gelmez, aksine sizin ne kadar kaliteli bir insan olduğunuzu gösterir. Suçluysanız neden aranızı kötü tutuyorsunuz? İyi tutun ki sizden şüphelenmesinler, değil mi? (Bazı sunucu politikaları var bu konu hakkında, onlara uyum sağlayarak makul davranışlar çerçevesinde yapabilirsiniz bunu.) Mesai sonrasında gidin bir bira ısmarlayın konuşun aranızı iyi tutun, elbet bir yerlerde faydasını görürsünüz.

Bir kadın gördüğünüzde potansiyel seks olarak algılamak; Kadın karakter gördüğünüz anda direk işi romantik rollere bağlamayın, saygı gösterin ve nazikçe tanışın, arkadaşça yaklaşın. Sunucuda bir çok kadın rolü yapan kişiyle IC kardeş gibi olduğum oldu, gerçekten harika roller dönüyor. Sevgilileri tanıştırma, platonik olup açılamama, birbirleriyle aşırı bir samimi olma vb gibi.

Bazı istisnai durumlar; Teğmen üstü, Şef, Mafya Babası, Semt abisi gibi rollerde olursunuz ve karşınızdaki sizin otoritenizi sarsaracak rollere girer, bu durumda saldırmaya yönelik roller yapmakta bir problem yok bence, hatta öyle olması gerekli.

İstemediğiniz bir olması; Karakteriniz sinirlendi mi? Hemen " ya sen kimsin? " diyerek çıkışmayın, düzgünce konuşarak çözmeye çalışın. Karşıdaki kişi rolden anlamıyorsa he tamam haklısın der basar gidersiniz çok zor değil.

Saldırıp karşınızdaki kişiye zarar vermek; Bu sadece kavgayla silahla olmaz, ben genelde bilgimle, karşımdakini rolde küçük düşürerek yaparım bu işi, yerin dibine sokarım kendisini. Bazı şeyler kurşundan daha çok acıtır, karşınızdakinin özünde kabadayı maskesi takmış cesaretsiz bir çocuk kadar aciz ve zayıf bir mahlukat olduğunu hissettirirseniz epey üzülecektir.. (Sonrasında PM'den her şeyin IC olduğunu ve OOC olarak üzüldüyse kusura bakmaması gerektiğini de söyleyin, bazı insanlar böyle şeyleri çok takıyor. :) )

SİZE SORMAK İSTEDİĞİM SORULAR

Öncelikle yukarıda yazılacak daha bir sürü şey olmasına rağmen burada kesmek istiyorum, sizlerin de fikirlerini ve görüşlerini almak istiyorum.

• Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
  • Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
  • Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
  • Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
  • Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?

Söylemek istediklerim genel olarak bunlar umarım beni egoist olarak algılamamış, bu yazdıklarımın tamamen kendimce gözlemlediğim ve biriktirdiğim tecrübeler neticesinde insanların rollerine renk katmak için yazılmış olduğunu anlamışsınızdır. Aşağıya gelen yorumlarda lütfen saldırgan olmayalım saygı çerçevesi içerisinde tartışalım.

Sevgilerle. (:

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
bunu rehberlere açman lazım ama yararlı

Çevrimdışı bnGreen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Kasım 2021, 20:54
Toplam oynama: 197 gün, 19 saat
yanlış yer knk

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
bunu rehberlere açman lazım ama yararlı

Düşüncelerin için teşekkür ederim, rehber yazmayı düşünürsem çok çok daha dikkatli olurum burada kısa kısa özetledim her şeyi. Ben bu konuda insanların görüşlerini merak ettiğim için burada yazdım. :)

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
yanlış yer knk

Bi üst yorumda belirttiğim gibi, rehberden ziyade bu konuda konuşmak istiyorum insanlarla..

Çevrimdışı ege123

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Mart 2022, 20:07
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 24 Ekim 2021, 15:26
Toplam oynama: 51 gün, 21 saat
Alıntı
"Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?"
Edemiyorum, uzak durmaya çalışıyorum.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Bu konuyu rehber olarak oluşturmanız daha iyi. Bir haftaya kalmadan bu konu zaman aşımı nedeniyle oyun dışı sohbetin tozlu arşiv raflarına kalkacak.
Emek verdikten sonra gerçekçi ve başarılı bir roleplayer olmanız kolaydır. Gerçekçi olmayı herkes başarabilir. Fakat iyi ve örnek bir roleplayer olmak için OOC kişiliğinize dikkat etmenizi, üslup konusunda arkadaş ortamı dışında ciddiyetinizi korumanızı, IC ve OOC'nin dengesini ayarlayabilmenizi, herkese saygılı olmanızj öneririm. Gerçekçi bir rolcü olmak kadar karakteriniz de önemlidir. İnsanların arkasından konuşmayın, arkadaşlarınızı satmayın. Sözünüzün eri olun. Kısaca gerçek hayatınızda nasıl efendi bir kişilik olmanız gerekiyorsa bunu sanal ortamda da sağlayın. Keko, denyo olmayın.

Sorular kısmını yeni gördüm, onları da şöyle yanıtlayayım;

Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
Rina Roleplay içerisinde oynadığım sürece herhangi bir rol beklentisine girmem. Sunucu yönetiminin de belirttiği gibi; Rina Roleplay'in mottosu kaliteli bir rol ortamı hazırlamak değil, eğlenceli bir platform oluşturmaktır. Bu noktada karşımıza her telden insan çıkabileceğini söylüyorlar ki haklılar. Dolayısıyls ön yargıya başvurmam.

Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
Eleştiri kabul etmeyen birisi değilim fakat saygısızlık yapan insan ile önce farklı platformlardan düzgünce konuşup sorununu çözmeyi denerim. Baktım olmuyor, adam denyo küfürler falan savuruyor o kadar da takmam. Benim için yazdığı birkaç piksellik yazılardan ibaret kendisi.

Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
Birlik yönettiğim vakitler için hazırladığım özel bir rol eğitim sistemi var. Rol bilmeyen adamı yanıma alıp eğitmeyi ve platforma kazandırmayı deniyorum ki Rina Roleplay'i tercih etme sebebim bu. Role yeni başlayan insanlar bu sunucuyu tercih ediyor. Benim gibi olan, tanıdığım pek çok insan vardı fakat teker teker sunucuyu bıraktılar.

Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?
Süreklilik içeren bir karakterde gerçekçi birisi olduğunuzu daha rahat ispatlayabilirsiniz. Çünkü uzun süren bir karakterde fiziksel ve ruhsal gelişimleri, psikolojik travmaları yansıtmanız için önünüde daha çok fırsat olacaktır. Bu sunucuda henüz uzun soluklu bir karakter görmedim fakat farklı sunuculardan Chris McMiller, Eddie McGowin, Gordon Prime gibi pek çok uzun soluklu ve akılda kalıcı karakter gördüm. Bu uzun soluklu karakter sahiplerinin de gerçekçilik konusunda sıkıntı çekmediğini, yansıtma konusunda pek başarılı olduğunu gözlemledim.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Bu konuyu rehber olarak oluşturmanız daha iyi. Bir haftaya kalmadan bu konu zaman aşımı nedeniyle oyun dışı sohbetin tozlu arşiv raflarına kalkacak.
Emek verdikten sonra gerçekçi ve başarılı bir roleplayer olmanız kolaydır. Gerçekçi olmayı herkes başarabilir. Fakat iyi ve örnek bir roleplayer olmak için OOC kişiliğinize dikkat etmenizi, üslup konusunda arkadaş ortamı dışında ciddiyetinizi korumanızı, IC ve OOC'nin dengesini ayarlayabilmenizi, herkese saygılı olmanızj öneririm. Gerçekçi bir rolcü olmak kadar karakteriniz de önemlidir. İnsanların arkasından konuşmayın, arkadaşlarınızı satmayın. Sözünüzün eri olun. Kısaca gerçek hayatınızda nasıl efendi bir kişilik olmanız gerekiyorsa bunu sanal ortamda da sağlayın.

Güzel yazılmış, hepsine katılıyorum insanlara karşı güzel bir tutumla yaklaşırım genelde bana yapılan şey ne olursa olsun. Önerilerini dikkate alacağım teşekkür ederim. :)

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Alıntı
"Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?"
Edemiyorum, uzak durmaya çalışıyorum.

Ben bir DM'ciye oturup kahve ısmarlamıştım, devriyede KOD-7 verip yanına falan gidiyordum adamı role alıştırdım, en sonunda kanka rol yapmak çok zevkliymiş DM'i bıraktım demişti. :) Herkes öyle olmuyor ama tabii...

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Sorular kısmını yeni gördüm, onları da şöyle yanıtlayayım;

Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
Rina Roleplay içerisinde oynadığım sürece herhangi bir rol beklentisine girmem. Sunucu yönetiminin de belirttiği gibi; Rina Roleplay'in mottosu kaliteli bir rol ortamı hazırlamak değil, eğlenceli bir platform oluşturmaktır. Bu noktada karşımıza her telden insan çıkabileceğini söylüyorlar ki haklılar. Dolayısıyls ön yargıya başvurmam.

Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
Eleştiri kabul etmeyen birisi değilim fakat saygısızlık yapan insan ile önce farklı platformlardan düzgünce konuşup sorununu çözmeyi denerim. Baktım olmuyor, adam denyo küfürler falan savuruyor o kadar da takmam. Benim için yazdığı birkaç piksellik yazılardan ibaret kendisi.

Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
Birlik yönettiğim vakitler için hazırladığım özel bir rol eğitim sistemi var. Rol bilmeyen adamı yanıma alıp eğitmeyi ve platforma kazandırmayı deniyorum ki Rina Roleplay'i tercih etme sebebim bu. Role yeni başlayan insanlar bu sunucuyu tercih ediyor. Benim gibi olan, tanıdığım pek çok insan vardı fakat teker teker sunucuyu bıraktılar.

Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?
Süreklilik içeren bir karakterde gerçekçi birisi olduğunuzu daha rahat ispatlayabilirsiniz. Çünkü uzun süren bir karakterde fiziksel ve ruhsal gelişimleri, psikolojik travmaları yansıtmanız için önünüde daha çok fırsat olacaktır. Bu sunucuda henüz uzun soluklu bir karakter görmedim fakat farklı sunuculardan Chris McMiller, Eddie McGowin, Gordon Prime gibi pek çok uzun soluklu ve akılda kalıcı karakter gördüm. Bu uzun soluklu karakter sahiplerinin de gerçekçilik konusunda sıkıntı çekmediğini, yansıtma konusunda pek başarılı olduğunu gözlemledim.