Birliklerin rolleri ana konu ama konu yine editlere kaydırılıyor. Ne güzel.
Foruma atılan rollerin %99'unu kimse okumuyor zaten. Eğer kadın karakteriniz yoksa karakter tanıtımınız ilgi görmüyor (kadın karakterlerin gördüğü ilgi malum rollerden değil), birlik tanıtımına attığınız rolleri bir birlik moderatörleri okuyor bir de belki size kinli birisi varsa açığınızı arayan kişiler okuyor.
Meraktan giriyorsunuz bir birlik tanıtımına; LSRP editliyorsa çöp, CS6 editliyorsa kral muamelesi. CS6 ile editlenen SS'ler tabii ki göze hitap ediyor ama bu rolleri kimse okumuyor zaten, göze hitap etse ne yazar? Yapılan rol okunsa orada belki de güzel roller yatıyor. Ama yok, buna karşın savunma da "lsrp editleyenler genellikle kötü rol yapıyo" oluyor, genelleme yapılıyor. Saçma diyaloglar dediğiniz LSRP editleri güzel bir açıdan alınıp CS6 ile editlense roller okunmadan direkt kaliteli sayılacak zaten. Değil mi?
Onay almak için mi birlik açıyorsunuz rol yapmak için mi diye soruluyor konu yine ediye bağlanıyor. Adam zaten editine değil rolüne önem veriyorsa rol yapmak için birlik açıyordur değil mi? Bu bakış açısından bakınca herhalde foruma rol bile atmayan, karakterini açıp sadece rolüne oyununa bakanlar çöpün çöpü oluyor.
Ben bu konu hakkında görüşlerimi daha önce konu açarak paylaştım. Konu altında da daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Fikirlerimi gerçekten tartışmak isteyenler bu iletiyi alıntılamak yerine profilimdeki DC adresini ekleyebilir veya özel ileti kutumu ateşlendirebilir.
Birlik tanıtımlarınıza her gün Adobe Photoshop başında saatler harcayarak attığınız "ScreenShot" görüntüleri, ancak oyunda basite kaçtığınız chatlog özetleri sizi İyi Role-Play oyuncusu" yapmaz.