Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rinada açılan "genel" birlikler

Başlatan HighFeel has left, 16 Ağustos 2020, 23:10:46
Okunma sayısı 3509 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Ynt: Rinada açılan "genel" birlikler
« Yanıtla #50 : 19 Ağustos 2020, 09:42:55 »
Birliklerin rolleri ana konu ama konu yine editlere kaydırılıyor. Ne güzel.
Foruma atılan rollerin %99'unu kimse okumuyor zaten. Eğer kadın karakteriniz yoksa karakter tanıtımınız ilgi görmüyor (kadın karakterlerin gördüğü ilgi malum rollerden değil), birlik tanıtımına attığınız rolleri bir birlik moderatörleri okuyor bir de belki size kinli birisi varsa açığınızı arayan kişiler okuyor.
Meraktan giriyorsunuz bir birlik tanıtımına; LSRP editliyorsa çöp, CS6 editliyorsa kral muamelesi. CS6 ile editlenen SS'ler tabii ki göze hitap ediyor ama bu rolleri kimse okumuyor zaten, göze hitap etse ne yazar? Yapılan rol okunsa orada belki de güzel roller yatıyor. Ama yok, buna karşın savunma da "lsrp editleyenler genellikle kötü rol yapıyo" oluyor, genelleme yapılıyor. Saçma diyaloglar dediğiniz LSRP editleri güzel bir açıdan alınıp CS6 ile editlense roller okunmadan direkt kaliteli sayılacak zaten. Değil mi?
Onay almak için mi birlik açıyorsunuz rol yapmak için mi diye soruluyor konu yine ediye bağlanıyor. Adam zaten editine değil rolüne önem veriyorsa rol yapmak için birlik açıyordur değil mi? Bu bakış açısından bakınca herhalde foruma rol bile atmayan, karakterini açıp sadece rolüne oyununa bakanlar çöpün çöpü oluyor.
Ben bu konu hakkında görüşlerimi daha önce konu açarak paylaştım. Konu altında da daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Fikirlerimi gerçekten tartışmak isteyenler bu iletiyi alıntılamak yerine profilimdeki DC adresini ekleyebilir veya özel ileti kutumu ateşlendirebilir.

Alıntı yapılan: Janisty'den sevdiğim bir söz
Birlik tanıtımlarınıza her gün Adobe Photoshop başında saatler harcayarak attığınız "ScreenShot" görüntüleri, ancak oyunda basite kaçtığınız chatlog özetleri sizi İyi Role-Play oyuncusu" yapmaz.

Aa Boran öyle deme ya :D Valla ben bir birlik tanıtımına girdiğimde genelde rollerini okuyorum en azından son iki üç sayfayı çizgi roman okur gibi okuyorum.  Çünkü cidden emek veren insanlar var kimse okumuyor dediğin kişilerin istisnaları elbet var. Kaliteli rolcülerden öte emeğe saygı zaten az kişinin başarabildiği bir şey ve gerçekten var. Senin birliğin olmamasına rağmen başka birliklerle yaptığınız rolleri okuyordum yani, sunucuda okuyan bir kitle olduğunu da düşünüyorum gerçekten. Yani mesela biz bir ss attığımızda ssleri beğendiğini söyleyebiliyor ya da bu ss yüzünden birliğe katılmak bile isteyebiliyor. Açıkçası benim gözüme çarpan farklı roller oluyordu.

Bir dönem Sırp'ın uzun chatloglu rollerini okuyodum. Pellegrini eski Cosa Nostra rolleri, sizin roller, çetelerde uyuşturucu ve birtakım nigga muhabbetleri dışında farklı bir rol çevirmek isteyenleri hala okuyorum. Entrikalı roller ilgimi çekiyor. Chatlogu önemli değil, şerif departmanı, polis departmanı arada girip bakınca bazı roller okumaya değiyor cidden. Hiçbir birliğe rollerini okumadan da genel manada yorum yapmamışımdır. Tabii ki zevk meselesi okunmadığını tamamen düşünüyorsanız zaten atmayın. Yani bilmiyorum onay için ss atma deniyor. Açıkçası evet onay olsa bize motivasyon olabilir ama yani ne kadar büyük bir değişiklik getirir bilmiyorum. Bence editte önemli çünkü sizin rolünüzü gören rolde size göre de tepki verebiliyor. Mix yapmasa da karakterleriniz ve rol bilginiz üzerine bir önsezisi oluyor ki bu çok güzel. Karşı tarafa rol motivasyonu kazandırabiliyor. O yüzden edit bence önemli :)

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Eylül 2021, 22:20
Toplam oynama: 240 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #51 : 19 Ağustos 2020, 09:48:43 »
evet

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
« Yanıtla #52 : 19 Ağustos 2020, 11:44:35 »
ya boran boş yapıyo rol ssleri önemlidir
sen güzel rol yapıp, güzel rol görüntüleride sunmak zorundasın insanların göz sağlığı için

Çevrimdışı vero1948

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Nisan 2025, 17:42
Toplam oynama: 261 gün, 10 saat
Birlik: * * * * * * ' S
Son giriş: 12 Mayıs 2024, 20:25
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat
Birlik: * * * * * * ' S
Köken: İskandinav
Son giriş: 27 Nisan 2024, 15:31
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #53 : 19 Ağustos 2020, 12:50:58 »
ya sen rinaya gir lütfen, bize rol ogret lutfn, rina sen olmazsan biter!!1!!1

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #54 : 19 Ağustos 2020, 13:11:54 »
sen güzel rol yapıp, güzel rol görüntüleride sunmak zorundasın insanların göz sağlığı için
ibo bi git eski bilgisayarımda cs6 çalışmıyor lsrp kullanıyorum diye birlik tanıtımında low damgalamalarıyla beni bi itin bir yerlerine sokmadıkları kalmıştı. hak ettiğimi alamıyorum diye ilk defa rinada yeni bilgisayar alana kadar sürekli arkadaşımın bilgisayarını gasp ederek cs6 kullanımına başladım. sonrasını biliyon zaten
ben de göze hitap etme açısından güzel bir edit çıkartmanın önemli olduğunu söylüyorum ama sırf lsrp kullanıyor diye adamın yaptığı role bile bakılmadan yerin dibine gömülmesini ve birisinin sırf cs6 kullanıyor bir düz renkli arka plan silip kontur ekliyor diye yine aynı şekilde yapılan role bakmadan kral rolcü gibi tapılıp herifin kendisini 30 yıllık grafiker photoshop ve roleplay ustası zannederek egosunu okşamasını kabul etmiyorum
eğer rolleri okumadan editi eleştirecekseniz adam gibi ya lsrpnin nasıl iyi kullanıldığını söyleyeceksiniz ya da hiç yazmayacaksınız. gidip direkt "lsrp low" yazmak eziklik ve aşağılık kompleksinin verdiği ön plana çıkma içgüdüsünden kaynaklanır. net.

Çevrimdışı arminus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Eylül 2023, 22:34
Toplam oynama: 79 gün, 10 saat
« Yanıtla #55 : 19 Ağustos 2020, 13:24:54 »
peki sobeit açıp üstüne hilesini belli ederek video alan sonra youtubeye yükleyip arkadaşlarına güzel yorum yaptıran onlara hile diyenlere arkadaşlarıyla dalga geçelim  şunla diyenler .dd hile açıp adam vurmak zaten en büyük kolsuz olduğunuzu gösteriyor. Not: yapiosun bu sporu :dddd

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
« Yanıtla #56 : 19 Ağustos 2020, 14:00:23 »
ibo bi git eski bilgisayarımda cs6 çalışmıyor lsrp kullanıyorum diye birlik tanıtımında low damgalamalarıyla beni bi itin bir yerlerine sokmadıkları kalmıştı. hak ettiğimi alamıyorum diye ilk defa rinada yeni bilgisayar alana kadar sürekli arkadaşımın bilgisayarını gasp ederek cs6 kullanımına başladım. sonrasını biliyon zaten
ben de göze hitap etme açısından güzel bir edit çıkartmanın önemli olduğunu söylüyorum ama sırf lsrp kullanıyor diye adamın yaptığı role bile bakılmadan yerin dibine gömülmesini ve birisinin sırf cs6 kullanıyor bir düz renkli arka plan silip kontur ekliyor diye yine aynı şekilde yapılan role bakmadan kral rolcü gibi tapılıp herifin kendisini 30 yıllık grafiker photoshop ve roleplay ustası zannederek egosunu okşamasını kabul etmiyorum
eğer rolleri okumadan editi eleştirecekseniz adam gibi ya lsrpnin nasıl iyi kullanıldığını söyleyeceksiniz ya da hiç yazmayacaksınız. gidip direkt "lsrp low" yazmak eziklik ve aşağılık kompleksinin verdiği ön plana çıkma içgüdüsünden kaynaklanır. net.
köylü boran lsrpyi babayiğit gibi güzel kullananlarda var ama sunucu geneli böyle mi

Çevrimdışı Hydraizm

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Kasım 2022, 18:40
Toplam oynama: 192 gün, 8 saat
« Yanıtla #57 : 19 Ağustos 2020, 15:23:25 »
LSRP+ kullanan bir oyuncu emek vererek güzel fotoğraflar çıkartabilir. Örneklemek gerekirse geçmiş döneme yönelik olan @Sith Lord Xuneity 'nin birliği LSRP+ bazında fotoğraf editliyordu ve onay aldı. Bunun yanı sıra @Galahad 'da aynı şekilde LSRP+ üzerinden edit yapıyordu ve göze hitap ediyordu.

Önemli olan şey hangi programdan editlediğiniz değil, göze hitap etmesi önemli. Bunu çoğu yerde söylemişimdir.

SAMP platformu gün geçtikçe "LSRP+'dan editleyen net rol bilmiyordur." mantığında ilerliyor. Kendisi sırf PS6'dan editlediği için daha iyi olmuyor. Burada iyi olması gereken ince bir çizgi, göze hitap etmesi.

Diğer bir kısmı örneklemek gerekirse, 2014-2015 yıllarında PS6 üzerinden editleyen sayılı insanlar vardı. O dönemler ağırlıklı olarak "Paint.net" kullanılırdı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Oliver Reece Lv.11
Son giriş: 04 Mayıs 2021, 11:31
Toplam oynama: 10 gün, 22 saat
« Yanıtla #58 : 19 Ağustos 2020, 16:41:38 »
ya sen rinaya gir lütfen, bize rol ogret lutfn, rina sen olmazsan biter!!1!!1
Rol yapma oranı %20 olan bir sunucuya neden gireyim? rol yapıyorken 4 kez dm yemiştim en son, sonra sunucuyu bıraktım, diğer birliğinizi kapamamı ister misin çocuk adam?

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Oliver Reece Lv.11
Son giriş: 04 Mayıs 2021, 11:31
Toplam oynama: 10 gün, 22 saat
« Yanıtla #59 : 19 Ağustos 2020, 16:42:54 »
peki sobeit açıp üstüne hilesini belli ederek video alan sonra youtubeye yükleyip arkadaşlarına güzel yorum yaptıran onlara hile diyenlere arkadaşlarıyla dalga geçelim  şunla diyenler .dd hile açıp adam vurmak zaten en büyük kolsuz olduğunuzu gösteriyor. Not: yapiosun bu sporu :dddd
Kim hile kullanıyor oğlum? banden bahsediyorsan yanlış kişiden bahsediyorsun, hayatımda bir kez hile kullandım, onunla da rinada speedhack ile tır kasyırodum daha sonra ban yedim :D(1.5 yıl önce gerçekleşti bu olay, 14 günlük yemiştim.)