Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Kelepçeli iken "/q" Atanlar HK.

Başlatan Reynolds00, 02 Ocak 2020, 15:24:42
Okunma sayısı 808 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Kelepçeli iken "/q" Atanlar HK.
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2020, 16:09:55 »
saygılı-blackfire35
Crash yiyenler gerçekten yemiş, milletin interneti gerçekten gitmiş olabilir, haksızlık olur.
Mesela benim internet kablom sorunlu 30 dakika bir mutlaka gider.

Böyle bir sistem bence crash durumunda olsun , fakat 3 dakika sonra kişiler otomatik olarak 300 dk yesin derim.

Çok güzel mantıklı yazmışsın da böyle olursa da ne olacağını söyleyeyim;

Alıntı yapılan: Reynolds00
Birde şu sebepten istiyorum örneğin kendine bile, bile CRASH attırıyor ardından TS3'de arkadaşlarını çağırarak zaman kazanıyor, oyuna girince de o OOC olarak kazandığı zamanı IC'ye dönderip arkadaşlarının polisleri öldürmesiyle birlikte kurtarmasını sağlıyor, bu hiç bir şekilde kanıtlanamıyor ancak benim yaptığım ar-ge önerisi gibi olsa yetkili hapisten çıkaracağı için bir süre rolü takibini illa ki izler ve yetkilinin gözetiminde bunu yapamayacaktır

Ayrıca arkadaşlar CRASH yedi diye OOC hapiste duracak değiller 3 dakika içerisinde gelsin SS'lerini alsın rol yaptığı polise "/pm" atsın ve ardından "/rapor" atsın rol back olup devam edilir, sorun değil. Ancak ben bir LSPD üyesi olarak kaç kere kasıtlı bir şekilde "/q"-Crash attıranı gördüm güya polis aracına atılınca crash yiyorum diyor sonra yetkili çağırıyoruz nedense yetkilinin yanında crash yemiyor ki gerçekten crash yiyenler 3 dakika içerisinde her türlü gelir.

Ayrıca şu an ki kuralda hemen, hemen öyle crash yiyeni 3 dakika beklersin gelmezse SS'ini alıp şikayet açarsın yine işlem yer demek istediğim bu sadece oto hapse gidecek gelirse de yetkili tarafından hapisten çıkarılacak.

Şimdi ise böyle olsun diyen olacak bunu da istememin sebebi araçta iken crash yedikten 2 3 saniye sonra AFK'sı gözüküyor hızına göre oradan çok uzaklaşmış oluyorsun bazen bile sonradan fark ediyorsun crash yediği yeri hatırlamayınca geri dönsen de senin ekranına yansımıyor, araçta iken SS alalım diyecem ancak araç hareket halinde olduğu zaman AFK olursa ismi de kayboluyor onu da kanıtlayamıyoruz o yüzden böyle bir sistem öneriyorum, lütfen yazılanları okuduktan sonra yorum yazın.

HERŞEYİ DÜŞÜNÜLEREK BU ARGE ÖNERİSİ AÇILDI.

Jaxey
Adam harbi crash yerse durduk yere 1440 dakika, anlat sonra yönetime halini. Tabii kanıtlayabileceksen, genelde böyle durumlarda gerçekten crash olayları olsa bile ağır bir kanıt istiyorlar, o da video ile gezmek oluyor. Oyuncu kitlesinin genel olarak bilgisayarları kötü, böyle de bir şey olamayacağı için ilk yönden desteklemiyorum. Ama güncellenip bu adam crash attırıp 3-4 dakika sonra yine oyuna dönmüyorsa dediğiniz sistem uygulanabilir, bu durum için destek.

Bunu kanıtlamada hiç bir şey yok crash yedin oyundan düştün crash yediğine DAİR SS al veya internetin gitti, sunucudan düştüğüne dair SS al veya olmaz da hadi şansı kötü gitti elektrikler gitti al eline telefonu videoyu kırpmadan şarterlerin açık olduğunun videosunu alarak evde elektriğin ışık düğmesine bastığı zaman bile gelmediğine dair 30 saniye video bile çekse kafii bunları yapman en fazla 30 saniyeni alır ve tekrar oyuna dönmek için iki buçuk saniyen var.

Ayrıca şu an ki kuralda hemen, hemen öyle crash yiyeni 3 dakika beklersin gelmezse SS'ini alıp şikayet açarsın yine işlem yer demek istediğim bu sadece oto hapse gidecek gelirse de yetkili tarafından hapisten çıkarılacak.

Eğer bu sistem gelmese böyle bir şikayet açılsa kişi hakkında yine bu kanıtları almak zorunda bu sistem önerisi ona ekstra bir iş yaptırmıyor yine aynı kanıtları almak zorunda oluyor, değişen bir şey yok sadece oto sistem hapse atacak sürekli kişiyi orada beklemeyeceksin ve bu sistem kişi bile-bile crash attırıp arkadaşlarını çağırıp MİX yaparak vakit kazanmasına engel olunacak. Bunu yapanları hiç bir şekilde kanıtlayamıyoruz ancak bu sistem gelirse bunun da önüne geçileceğine ben adım gibi de eminim.

Galarza
desteklemiyorum gereksiz ve sorun çıkaracak bir sistem olur

gerçek çeteci
ooc jailde rapor atamıyoruz zaten neyin kafası? biz paşalar gibi vakit ayırıp şikayet açıyorsak sizde bunu bir değerlendirin derim. Çatışma kaçmıyor merak etmeyin.

Sorun çıkarmayacak her şeyi ar-ge önerisinde belirttim eğer OOC hapiste "/rapor" atılamıyorsa oto sistem hapis yiyenlere özel "/rapor" komutu açılabilir bence ve böylece kimsenin hakkı yenmez. Ayrıca ben bu sistemi çoğu sunucularda gördüm bu sistem sayesinde kimse kolay, kolay "/q" atamıyor ve crash attıramıyor bu sistem böyle kural ihlali yapanların önüne geçiyor. Ayrıca o kadar çok ki sunucuda "/q" atan, crash yiyen anlatamam eğer bunun önüne geçilmesi için bir sistem gelmez ise bu böyle devam edecek polis rolleri yapanlar rollerden soğuyacak, tekrar ve tekrar diyorum araçta iken kişi crash attırdığı zaman crash yediği bölgeyi bulamazsan ekranına çıkmıyor ve bu da mecbur kanıt alamama sorununa yol açıyor ve yetersiz kanıttan da şikayet açamıyorsun.

Tekrar ve tekrar söylüyorum; HERŞEYİ DÜŞÜNÜLEREK BU ARGE ÖNERİSİ AÇILDI.

Çevrimdışı Quenso

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 19 Aralık 2024, 22:03
Toplam oynama: 252 gün, 20 saat
Son giriş: 20 Mart 2024, 22:06
Toplam oynama: 4 gün, 19 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:15
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Son giriş: 21 Mart 2024, 22:46
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Chan Baranov Lv.29
Köken: Rus
Son giriş: 19 Mart 2024, 21:41
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2020, 16:27:46 »
Crash yediğimizde de, kendi elimizle verdiğimizde de aynı sonuç ortaya çıkıyor. Herhangi bir kanıtlandırma durumu olarak sayılacağını sanmıyorum, konu için desteğim tam.

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2020, 17:07:14 »
o kadar iş arasında bizimi dinlicekler sanki anlamadan jailde bırakılacas, gereksizz desteklemiyorum

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2020, 17:07:40 »
Eğer o kişi gerçekten ve gerçekten crash yediyse boşuna jaile yollanmış olacak, üstüne eğer bilerek crash attırdıysa yönetimi kandırarak geri çıkma şansı da var yani ben crash attırmadım kendisi oldu falan.

Konuda durumu izah eder talep üzerinden belirtir denilmiş ama ya o an yetkili aktif olmazsa? En azından bir oyun görevlisinin açık olması gerekir ki eğer açık değilse bu da büyük sıkıntı oluşturur.

Taser, beanbag, /yereyatir gibi şeylerden sonra crash attırırsa 250 dakika yesin yazıyor konuda, herkes bunu düşünerek /q ya da crash attırmaz mı? Bu çok sıkıntı oluşturacaktır. 250 dakika 1440 dakikadan çok çok az.

Bence şu an gayet iyi, tabii roller bölünüyor sizin de canınız sıkılıyor ama buna önlem gelebilir gibi gözükmüyor(bence).

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #14 : 02 Ocak 2020, 17:31:01 »
Rippier
o kadar iş arasında bizimi dinlicekler sanki anlamadan jailde bırakılacas, gereksizz desteklemiyorum
Eğer o kişi gerçekten ve gerçekten crash yediyse boşuna jaile yollanmış olacak, üstüne eğer bilerek crash attırdıysa yönetimi kandırarak geri çıkma şansı da var yani ben crash attırmadım kendisi oldu falan.

Konuda durumu izah eder talep üzerinden belirtir denilmiş ama ya o an yetkili aktif olmazsa? En azından bir oyun görevlisinin açık olması gerekir ki eğer açık değilse bu da büyük sıkıntı oluşturur.

Taser, beanbag, /yereyatir gibi şeylerden sonra crash attırırsa 250 dakika yesin yazıyor konuda, herkes bunu düşünerek /q ya da crash attırmaz mı? Bu çok sıkıntı oluşturacaktır. 250 dakika 1440 dakikadan çok çok az.

Bence şu an gayet iyi, tabii roller bölünüyor sizin de canınız sıkılıyor ama buna önlem gelebilir gibi gözükmüyor(bence).

1. Gerçekten crash yedi diyelim; Biz kişiyi 3 dakika bekliyoruz, 3 dakika içerisinde gelmezse kanıtları alıp forum üzerinden şikayet ediyoruz. Eğer kişi gerekli kanıtları atmaz ise yine yaptırım uygulanıyor.
Demek istediğim şu bu sistem onlara ekstra bir kanıt aldırma zorunluluğu tutmuyor ve bu yüzden bu sistem gelse de gelmese de crash yiyen taraf kanıt almak zorundadır.

2. Yönetimi Kandırma ihtimali var; Yönetimi kandıracak kişi açılan şikayette de kandırabilir, değişen bir şey olmuyor ayrıca OOC hapiste silahı gitmiyor diye biliyorum ve Alt-TAB alınca da süresi işliyor  bana göre silahın gitmesi en büyük cezadır karşı taraf için ben olsam uğraşmam şahsen yönetim kandırmayla falan, ayrıca yönetim kandırmak yasak diye biliyorum eğer kişinin bunu yaptığına dair yetkilinin yeterli kanıtı varsa karşı taraf banlanmayı göze almalı bence ki bunun da önüne geçilebilsin.

3. O an yetkili aktif olmazsa?; Sunucunun en kötü zamanında 200 kişi oyunda oluyor ve en iyi zamanında ise 700+ kişi oyunda olduğu oluyor en kötüsünden bahsedeyim 200 kişinin içerisinde bir yetkili olmuyorsa yetkili takımına aktif olacak helperlardan alım yapılsın ki bunun da önüne geçilsin, gece mesela @06Koala bulunuyor gündüz de illa ki bir kaç kişi olur.

4. Taser, beanbag, /yereyatir gibi şeylerden sonra crash attırırsa 250 dakika yesin yazıyor; Bunun süresini ben öylesine yazdım yönetim orayı halledebilir bence biraz daha artabilir sorun değil. Örneğin "/q" çeken 1440 dakika  crash yiyen 500 dakika gibi bir şey olabilir dediğim gibi süreye takılmayın örnek verilmiş süreler yönetim onu ayarlayabilir.

5. Buna önlem gelebilir gibi gözükmüyor; Eğer bu sistem gelirse o zaman bakın kasıtlı bir şekilde "/q" atanlar kasıtlı bir şekilde "Crash" attıranlar oluyor mu? hadi diyelim yönetimi kandırdı çıkardı kendini ya çıkarsın kandırsın yine IC olarak yaptığı suçtan hapse gidecek ve silahı varsa uyuşturucusu varsa el koyulacak sizce hangisi daha kötü? bu sistem gelmez ise dediğim gibi bu çoğalacak ve biz sürekli mağdur olacağız.

6. O kadar iş arasında bizi mi dinleyecekler?: Dostum, yetkili-helper bunun için var oyunda oyuncuların sorunlarına çözüm bulması için var. Yoksa ekstra bir yetkileri olsun oyunculardan üstün olsun diye değil, buna uğraşamayacak yetkili varsa da zaten bir zahmet istifa etsin, onun yerini dolduracak oyuncu çok sunucumuz da..

Çevrimdışı superim

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 26 Mayıs 2024, 12:23
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 26 Mayıs 2024, 12:22
Toplam oynama: 47 gün, 1 saat
« Yanıtla #15 : 02 Ocak 2020, 18:29:32 »
DESTEKLEMİYORUM, tamamen saçmalık

Çevrimdışı pullupthesuv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Will McGory Lv.27
Son giriş: 26 Ocak 2024, 00:36
Toplam oynama: 142 gün, 20 saat
Son giriş: 09 Ocak 2024, 19:46
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
« Yanıtla #16 : 02 Ocak 2020, 20:37:15 »

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #17 : 02 Ocak 2020, 23:52:26 »
kardeşim bu ne saçma düşünce bende adamlara sıkıyorum düşürüyorum direk /q çekiyorlar  ama ben şikayet açmakla uğraşıyım oh sen uğraşma ne rahat zaten polis çatışmalarını felen izleyen adminler çok gece 3 de aktif yetkili olmasa ölmezsin

Çevrimdışı lNSOUClANCES

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 03 Şubat 2024, 00:50
Toplam oynama: 65 gün, 16 saat
« Yanıtla #18 : 03 Ocak 2020, 00:11:26 »
Tamamen saçmalıktan ibaret.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #19 : 03 Ocak 2020, 00:47:32 »
Tamamen saçmalıktan ibaret.

https://i.hizliresim.com/lQl1Ag.png

kardeşim bu ne saçma düşünce bende adamlara sıkıyorum düşürüyorum direk /q çekiyorlar  ama ben şikayet açmakla uğraşıyım oh sen uğraşma ne rahat zaten polis çatışmalarını felen izleyen adminler çok gece 3 de aktif yetkili olmasa ölmezsin

https://i.hizliresim.com/nbnr4B.png

https://i.hizliresim.com/VQdYjj.png

Hıhı tamam.

DESTEKLEMİYORUM, tamamen saçmalık

Neresi saçmalık? sırf zaman kazanmak için crash attırıp TS'de adam çağırıp oyuna girince de arkadaşları gelip bizi öldürmesi saçmalık değil de, bu mu saçmalık? bunu kanıtlayamıyorsun çünkü yetkilinin cevabı "önceden olayda olabilir kanıtınız yetersiz" diyebiliyor.

desteklemiyorum

Peki.