Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Kelepçeli iken "/q" Atanlar HK.

Başlatan Reynolds00, 02 Ocak 2020, 15:24:42
Okunma sayısı 818 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Kelepçeli iken "/q" Atanlar HK.
« : 02 Ocak 2020, 15:24:42 »
Karakter Adınız: (Nicholas Towensky)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Oyun)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:
(Oyunda bir suçlu yakaladığımız zaman "/q" atanlar ve kendilerine crash yedirenler çok oluyor bunun önlemi için benim tavsiyem ise "/taser"-"/beanbag"-"/yereyatir" komutlarında kişi "/q" çeker veya kendine crash attırırsa en az 250 dakika otomatik olarak hapse gitsin. Ancak kişi "/kelepce" komutundan sonra crash attırırsa veya "/q" çekerse 1440 dakika otomatik olarak hapse gitsin.

AŞAĞIYI KESİN OKU ONA GÖRE YORUM YAP!!!!!!

Gerçekten crash yiyenler 3 dakika içerisinde oyuna girerlerse hemen ardından rol yaptığı polise "/pm" ile durumu izah edebilir sonra "/rapor" komutu ile yetkiliden çıkarmasını ister, gerekli SS'i yetkiliye atarak veya rol yaptığı polis onaylıyorsa SS gerekmeksizin rollerine devam edebilir ancak tek şart 3 dakika içerisinde gelmesidir.

BURAYI DA KESİN OKU!!

Bu öneriyi yapmak yerine şikayette açılabilirdi ancak kişi "/kelepce"li bir şekilde araçta olduğu zaman araç hareket ettiği an ve crash yediği andan en az 4 saniye sonra AFK oluyor ve o 4 saniyede yaptığın hıza göre crash yediği bölgeden uzaklaşıyorsun ve geri dönsen de bazen bulamıyorsun crash yediği senin ekranına gözükmüyor, kanıt alamıyorsun video çek diyenler olursa da herkesin bilgisayarı iyi değil ben çekmediğim halde drop yiyorum video çeksem ne olur siz düşünün.

Birde şu sebepten istiyorum örneğin kendine bile, bile CRASH attırıyor ardından TS3'de arkadaşlarını çağırarak zaman kazanıyor, oyuna girince de o OOC olarak kazandığı zamanı IC'ye dönderip arkadaşlarının polisleri öldürmesiyle birlikte kurtarmasını sağlıyor, bu hiç bir şekilde kanıtlanamıyor ancak benim yaptığım ar-ge önerisi gibi olsa yetkili hapisten çıkaracağı için bir süre rolü takibini illa ki izler ve yetkilinin gözetiminde bunu yapamayacaktır.)

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.: (Cevabınız)

Sistem hakkında kafalarda soru işareti bırakmayan yorumlar;
Spoiler:
1. Gerçekten crash yedi diyelim; Biz kişiyi 3 dakika bekliyoruz, 3 dakika içerisinde gelmezse kanıtları alıp forum üzerinden şikayet ediyoruz. Eğer kişi gerekli kanıtları atmaz ise yine yaptırım uygulanıyor.
Demek istediğim şu bu sistem onlara ekstra bir kanıt aldırma zorunluluğu tutmuyor ve bu yüzden bu sistem gelse de gelmese de crash yiyen taraf kanıt almak zorundadır.

2. Yönetimi Kandırma ihtimali var; Yönetimi kandıracak kişi açılan şikayette de kandırabilir, değişen bir şey olmuyor ayrıca OOC hapiste silahı gitmiyor diye biliyorum ve Alt-TAB alınca da süresi işliyor  bana göre silahın gitmesi en büyük cezadır karşı taraf için ben olsam uğraşmam şahsen yönetim kandırmayla falan, ayrıca yönetim kandırmak yasak diye biliyorum eğer kişinin bunu yaptığına dair yetkilinin yeterli kanıtı varsa karşı taraf banlanmayı göze almalı bence ki bunun da önüne geçilebilsin.

3. O an yetkili aktif olmazsa?; Sunucunun en kötü zamanında 200 kişi oyunda oluyor ve en iyi zamanında ise 700+ kişi oyunda olduğu oluyor en kötüsünden bahsedeyim 200 kişinin içerisinde bir yetkili olmuyorsa yetkili takımına aktif olacak helperlardan alım yapılsın ki bunun da önüne geçilsin, gece mesela @06Koala bulunuyor gündüz de illa ki bir kaç kişi olur.

4. Taser, beanbag, /yereyatir gibi şeylerden sonra crash attırırsa 250 dakika yesin yazıyor; Bunun süresini ben öylesine yazdım yönetim orayı halledebilir bence biraz daha artabilir sorun değil. Örneğin "/q" çeken 1440 dakika  crash yiyen 500 dakika gibi bir şey olabilir dediğim gibi süreye takılmayın örnek verilmiş süreler yönetim onu ayarlayabilir.

5. Buna önlem gelebilir gibi gözükmüyor; Eğer bu sistem gelirse o zaman bakın kasıtlı bir şekilde "/q" atanlar kasıtlı bir şekilde "Crash" attıranlar oluyor mu? hadi diyelim yönetimi kandırdı çıkardı kendini ya çıkarsın kandırsın yine IC olarak yaptığı suçtan hapse gidecek ve silahı varsa uyuşturucusu varsa el koyulacak sizce hangisi daha kötü? bu sistem gelmez ise dediğim gibi bu çoğalacak ve biz sürekli mağdur olacağız.

6. O kadar iş arasında bizi mi dinleyecekler?: Yetkili-helper bunun için var oyunda oyuncuların sorunlarına çözüm bulması için var. Yoksa ekstra bir yetkileri olsun oyunculardan üstün olsun diye değil, buna uğraşamayacak yetkili varsa da zaten bir zahmet istifa etsin, onun yerini dolduracak oyuncu çok sunucumuz da..

7. Elektirikler giderse?; Olmaz da hadi şansı kötü gitti elektrikler gitti herkesin evinde akıllı telefon illa ki vardır al eline telefonu videoyu kırpmadan şarterlerin açık olduğunun videosunu alarak evde elektriğin ışık düğmesine bastığı zaman bile gelmediğine dair 30 saniye video bile çekse kafii bunları yapman en fazla 30 saniyeni alır.

8. Senin ar-ge önerin için 7. kısımla mı uğraşsın?; Diyelim ki sistem gelmedi rolde kendine crash verdirdi, 3 dakika bekledik gelmedi ve gerekli kanıtları aldım şikayet açtım kişinin de gerçekten evinde elektrikler gitmiş, mecbur gittiğine dair bir kanıt atacak ki şikayet lehine(ceza almasın) sonuçlansın, yani demek istediğim her harikar da o kanıtı almak zorundadır.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
Ynt: Kelepçeli iken "/q" Atanlar HK.
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2020, 15:40:59 »
Bence böyle bir sistem gelmeli, eğer olursa harika olur.

Çevrimdışı blanks

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Mart 2022, 17:39
Toplam oynama: 48 gün, 20 saat
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2020, 15:45:47 »
Böyle bir sistem bence crash durumunda olsun , fakat 3 dakika sonra kişiler otomatik olarak 300 dk yesin derim.

Çevrimdışı in chains

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mayıs 2024, 01:14
Toplam oynama: 176 gün, 4 saat
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2020, 15:46:02 »
desteklemiyorum

Çevrimdışı dissey

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 01 Mart 2022, 00:03
Toplam oynama: 137 gün, 0 saat
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2020, 15:46:49 »
Crash yiyenler gerçekten yemiş, milletin interneti gerçekten gitmiş olabilir, haksızlık olur.
Mesela benim internet kablom sorunlu 30 dakika bir mutlaka gider.

Çevrimdışı Imperio

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Nisan 2025, 03:56
Toplam oynama: 90 gün, 21 saat
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 03:47
Toplam oynama: 418 gün, 19 saat
Grace Tyler Lv.35
Son giriş: 03 Şubat 2024, 07:22
Toplam oynama: 7 gün, 11 saat
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2020, 15:46:57 »
Bence böyle bir sistem gelmeli, eğer olursa harika olur.

Çevrimdışı Quenso

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 19 Aralık 2024, 22:03
Toplam oynama: 252 gün, 20 saat
Son giriş: 20 Mart 2024, 22:06
Toplam oynama: 4 gün, 19 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:15
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Son giriş: 21 Mart 2024, 22:46
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Chan Baranov Lv.29
Son giriş: 19 Mart 2024, 21:41
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #6 : 02 Ocak 2020, 15:54:33 »
Adam harbi crash yerse durduk yere 1440 dakika, anlat sonra yönetime halini. Tabii kanıtlayabileceksen, genelde böyle durumlarda gerçekten crash olayları olsa bile ağır bir kanıt istiyorlar, o da video ile gezmek oluyor. Oyuncu kitlesinin genel olarak bilgisayarları kötü, böyle de bir şey olamayacağı için ilk yönden desteklemiyorum. Ama güncellenip bu adam crash attırıp 3-4 dakika sonra yine oyuna dönmüyorsa dediğiniz sistem uygulanabilir, bu durum için destek.

Çevrimdışı Amazon

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Ocak 2020, 19:55
Toplam oynama: 14 gün, 22 saat
« Yanıtla #7 : 02 Ocak 2020, 15:55:30 »
Haklı isyan, sistem geliştirilerek devreye girebilir. Tek taraflı bakmayın ama, IC düşmanına düşüp AFK kalanlar veya /q atanlarda var. AR&GE önerinizi yenileyip sunabilirsiniz. İyi forumlar.

Çevrimdışı Mahinda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Boris Koban Lv.17
Son giriş: 16 Kasım 2023, 15:22
Toplam oynama: 1 gün, 23 saat
Son giriş: 11 Kasım 2023, 19:49
Toplam oynama: 57 gün, 3 saat
« Yanıtla #8 : 02 Ocak 2020, 15:56:51 »
desteklemiyorum gereksiz ve sorun çıkaracak bir sistem olur

Çevrimdışı son arzum

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Ocak 2024, 22:46
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Azim Quaruni Lv.25
Son giriş: 03 Temmuz 2021, 02:46
Toplam oynama: 183 gün, 18 saat
Son giriş: 21 Temmuz 2022, 04:39
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #9 : 02 Ocak 2020, 15:57:47 »
ooc jailde rapor atamıyoruz zaten neyin kafası? biz paşalar gibi vakit ayırıp şikayet açıyorsak sizde bunu bir değerlendirin derim. Çatışma kaçmıyor merak etmeyin.