İl-legal ve polis ilişkisi güzel olması gerekiyor fakat ben buna hiç rastlayamıyorum. Polis gelip mahallenin ara sokağından çarpa çarpa geçiyor ve içimize arabayla girip bize bakıyor, ardından uzaklaşıyor. Bunu yapanlar ise Memur I rütbesinde yeni alınmış kişiler.
Bir polis benim mahalleme düzgünce gelip selam verse veya ben onun yanına gidip selam verebilsem, sohbet etsek ve rol orada uzayıp devam etse çok hoş olur. İki tarafta rolden zevk alır.
Çoğu polis; "Aa, bunlar il-legal birlik hadi bunların hood bölgesinde devriye atalımda üzerlerinde silah görürsek KOD1, bize sıkar birde bunlar KOD0 veririz iyi çatışma olur ha, zaten sıkıldım az çatışalım" kafasında hareket ediyor.
Los Santos Police Department birliğine alacağınız polisleri iyi seçmeniz cidden çok önemli. LSPD sunucuyu temsil eder ve oyuncular (il-legal / legal) polislerle rol yapmaktan zevk alır. Şahsen ben il-legal rol yapıyorum ama polisle de aramın iyi olmasını isterim. Polis arkadaşlarım olsun isterim, sohbet olsun, arkadaş ortamım genişlesin vs. vs.
Ama bazı polis arkadaşlar buna fırsat vermiyorlar, beyinleri sadece bir kaç şeye odaklı bir şekilde duruyorlar; (Silahlara el koymak, suçlu yakalamak, hapise atmak, devriye atmak)
Ama polis rolü böyle değil ki, tamam illa ki bunları da yapacaksınız ama biraz çevreye rol yapması için izin verin ve sizde onlarla beraber rol yapın.
Polislerin Fear-RP kısmına gelirsek;
Şuana kadar polisin Fear-RP yaptığını çok nadir gördüm. Birisi onaylı hood'a tek birim geliyor ve siren açıyor, sanki oracıkta kafasına bir mermi yemeyecekmiş edasıyla.
Geçen mahallede olmayan birisini kovalıyor polis, iki birim bu kovalayanlar. Adam aracıyla mahalleye girdi ama polisler mahallenin giriş ve çıkışında araçla bekliyorlar, mahalleye girmediler. Cidden hoşuma gitti, çünkü kolay değil böyle bir şeye rastlamak. Normalde direkt gelip içimize giriyorlar araçlarla CR falan. Sonra polisin bu davranışını görünce mahalleye giren kişiyi bizde mahalleden kovuyoruz ve bir nebze yardımcı olmak istiyoruz. Onaylı hood'a gelip Fear-RP yapmış ve benim hoşuma gitti.
'55 kontrolünde bir polis aracında beklerken, '55 kontrolü yaptığı araçtan birisi drive-by'a kalkıyor ve polislere sıkmaya başlıyor, bu durumda polis aracın içerisinde olduğundan dolayı ya geri geri kaçması, cover alması gerekir, ya da dümdüz basıp Fear-RP yapıp ateş aldığı bölgeden biraz uzaklaşması gerekir kendini koruması için.
Ama benim sürekli rastladığım olay şu; Polise drive-by atılıyor ve polis hiçbir tepki vermiyor, ne kaçıyor ne korku rolü yapıyor. Drive-by atan kişiyi gördüğü gibi araçtan inip üzerine koşarak sıkıyor, mermiye kafa atıyor yani. Ne bu cesurluk? Biraz Fear-RP yapmalılar değil mi? Orada o suçluyu öldürürsen sana madalya veya rütbe vermeyecekler, ama sen orada korku rolünü yapıp aracınla oradan biraz uzaklaşıp cover alırsan daha çok göze gireceksin ve bu birlikte, bu sunucuda roleplay için burada olduğunu karşı tarafa hissettireceksin.
**Polis arkadaşlar, lütfen yaptığınız rollere dikkat edin. Karşı tarafı düşünerek roller yapın, tek ricam bu**