Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

HAVA DURUMLARI - METEOROLOJİ

Başlatan Hemurian, 01 Ocak 2019, 12:38:54
Okunma sayısı 2392 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hemurian

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 17 Mayıs 2020, 23:15
Toplam oynama: 123 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: HAVA DURUMLARI - METEOROLOJİ
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2019, 00:36:32 »
Meteoroloji olaylarını sunucuya getiren ilk kişi ben olmuştum. Bir gün @Hera'ya bu durumu iletmiştim, o gün o da havayı yağmurlu yapmıştı. 4-5 gün ara ara ilerledi bu, sonra toz olup gitti.

Kurum falan değil de, direkt olarak "hava olayları" sistemi gelse güzel olabilir. Rastgele bir şekilde hava olayları belirsiz aralıklarla değişebilir. 3-4 gün normal havadan sonra ufak veya sağnak bir yağmur, ondan sonra da sıcak bir hava gibi olaylar olabilir. Veya yönetim ilgilenebilirim diyor ise eğer bulunulan aya göre hava durumları falan ayarlanabilir. Aralıkta yağmur falan falan, gider.

Arkadaşlar, merak etmeyin, bunların olabileceğini düşünerek açtım bu konuyu fakat bu tarz kişiler ceza alabilir, en azından her gün gece gündüz görüp durmayız,  ayrıca bu rolleri yapacak kişilerin olacağını düşünüyorum,  yorumlarınız için teşekkürler.

Bu arada oyuncuları cezayla bu tür rollere çekemezsin. Yapıcak kişiler vardır, orası ayrı.
Orada öyle demek istemedim, bana kalsa almasalarda olur fakat non rp kavramına girecekse zaten her türlü alırlar anlamında söylemek istedim, yapmayana ceza verilir olur biter demiyorum, aksine cezayla yaptırmak iyice soğutur zaten, yorumun için sağol.

Çevrimdışı Hill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Nisan 2023, 21:22
Toplam oynama: 94 gün, 13 saat
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2019, 10:26:37 »
Yağmur yağdığı gibi 500 talep geliyor, insanlar yağmurlu havayı kaldıramıyor.

Çevrimdışı Hemurian

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2019, 22:23:14 »
Güncel.

Çevrimdışı Imperio

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Nisan 2025, 03:56
Toplam oynama: 90 gün, 21 saat
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 03:47
Toplam oynama: 418 gün, 19 saat
Grace Tyler Lv.35
Son giriş: 03 Şubat 2024, 07:22
Toplam oynama: 7 gün, 11 saat
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2019, 03:03:58 »
Güzel şeyler olabilir, destekliyorum.

Çevrimdışı Hemurian

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #14 : 17 Ocak 2019, 23:59:43 »
Konu hala güncel durumda, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Çevrimdışı cervantes

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #15 : 18 Ocak 2019, 10:46:29 »
Olabilir.  :)

Çevrimdışı Paparazzi!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Agony Silva Lv.21
Son giriş: 26 Temmuz 2022, 11:39
Toplam oynama: 123 gün, 15 saat
« Yanıtla #16 : 18 Ocak 2019, 14:46:35 »
Öncelikle herkese merhabalar, bu gün serverda rollere güzel bir çeşitlilik ve eğlence katacağını düşündüğüm bir AR-GE'yi sizlerle paylaşmak istiyorum, başlıkta gördüğünüz gibi AR-GE hava durumları ile alakalı.

1 - İlk öncelikle hava durumlarını bildiren kurumlar ortaya çıkacak, tahmin yapacaklar

(( Meteoroloji; Bu gün Los Santos'da yağmurlu bir hava bekleniyor, yaklaşık sıcaklık 10-15 derece kadar olacak, yağmurun geceye kadar sürmesi bekleniyor.))

2 - Verilen tahminlere göre sunucuda ki hava durumu değiştirilecek, örnek olarak yağmurlu hava seçilecek.

Böylece etrafta yağmurdan kaçmak için koşuşturan, aracının üstü açık olduğu için taksi kullanan, evinde ısınmak için oturup rol yapan insanlar gibi bir çok kişiyi görebileceğimizi düşünüyorum, ayrıca sunucu içinde farklılık olur, her zaman gündüz gece görmek sıkıyor insanı, bahsettiğim hava durumu sadace yağmurlu değil, her türlü durumdan bahsediyorum, örnek olarak sisli havada önümüzü gerçekten göremiyoruz, bu yüzden olan kazalar ile de daha fazla rol çıkabilir, fırtınalı hava, şimşekli vesaire.

Sistem için anlatacak pek bir şey yok, SA:MP'ın kendi sisteminde olduğunu görmüştüm, fakat yoksada kodlanmasının mümkün olacağını düşünüyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

Fikir olarak destekliyorum, uymayanlar olsa bile bu hava durumu meselesini rolüne uyduracak kişiler fazlasıyla var. Hatta kendim bile sabah saatlerinde fazla dışarıda kalırsam üşüme rolü yapıyorum. Olması fazlasıyla renk getirecektir.

Ancak bu olayda şöyle bir durum var, serverdaki herkes kaliteli bilgisayarlara sahip değil , ki karşılaştıklarımın çoğu kalabalık bölgelerde fps sorunları yaşıyor, ki ben de bunlardan biriyim. Sadece bir alanda 15 20 kişi fazladan var diye 5 10 fps değerlerini görebiliyoruz. Herhangi bir hava durumu olayında böyle bilgisayarlara sahip arkadaşlar neler yaşayacak bence bu da düşünülmeli.

Çevrimdışı KızılŞaman

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Şubat 2024, 23:40
Toplam oynama: 227 gün, 18 saat
Birlik: * * * * * * ' S
« Yanıtla #17 : 18 Ocak 2019, 15:36:28 »
LAG Sorunu ortaya çıkar deesteklemiyorum

Çevrimdışı Hemurian

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #18 : 18 Ocak 2019, 16:04:05 »
LAG Sorunu ortaya çıkar deesteklemiyorum
Ben lag olacağını düşünmüyorum, vaktinde böyle hava durumları değiştirildiğinde (bu serverda değil) olmamıştı.

Öncelikle herkese merhabalar, bu gün serverda rollere güzel bir çeşitlilik ve eğlence katacağını düşündüğüm bir AR-GE'yi sizlerle paylaşmak istiyorum, başlıkta gördüğünüz gibi AR-GE hava durumları ile alakalı.

1 - İlk öncelikle hava durumlarını bildiren kurumlar ortaya çıkacak, tahmin yapacaklar

(( Meteoroloji; Bu gün Los Santos'da yağmurlu bir hava bekleniyor, yaklaşık sıcaklık 10-15 derece kadar olacak, yağmurun geceye kadar sürmesi bekleniyor.))

2 - Verilen tahminlere göre sunucuda ki hava durumu değiştirilecek, örnek olarak yağmurlu hava seçilecek.

Böylece etrafta yağmurdan kaçmak için koşuşturan, aracının üstü açık olduğu için taksi kullanan, evinde ısınmak için oturup rol yapan insanlar gibi bir çok kişiyi görebileceğimizi düşünüyorum, ayrıca sunucu içinde farklılık olur, her zaman gündüz gece görmek sıkıyor insanı, bahsettiğim hava durumu sadace yağmurlu değil, her türlü durumdan bahsediyorum, örnek olarak sisli havada önümüzü gerçekten göremiyoruz, bu yüzden olan kazalar ile de daha fazla rol çıkabilir, fırtınalı hava, şimşekli vesaire.

Sistem için anlatacak pek bir şey yok, SA:MP'ın kendi sisteminde olduğunu görmüştüm, fakat yoksada kodlanmasının mümkün olacağını düşünüyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

Fikir olarak destekliyorum, uymayanlar olsa bile bu hava durumu meselesini rolüne uyduracak kişiler fazlasıyla var. Hatta kendim bile sabah saatlerinde fazla dışarıda kalırsam üşüme rolü yapıyorum. Olması fazlasıyla renk getirecektir.

Ancak bu olayda şöyle bir durum var, serverdaki herkes kaliteli bilgisayarlara sahip değil , ki karşılaştıklarımın çoğu kalabalık bölgelerde fps sorunları yaşıyor, ki ben de bunlardan biriyim. Sadece bir alanda 15 20 kişi fazladan var diye 5 10 fps değerlerini görebiliyoruz. Herhangi bir hava durumu olayında böyle bilgisayarlara sahip arkadaşlar neler yaşayacak bence bu da düşünülmeli.
Şahsen benimde PC im çok iyi sayılmaz fakat aşırı derecede FPS düşereceğini sanmıyorum.

Yorumlar için teşekkürler.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Marcus Weiss Lv.17
Köken: İngiliz
Son giriş: 15 Mayıs 2022, 18:12
Toplam oynama: 54 gün, 21 saat
« Yanıtla #19 : 18 Ocak 2019, 20:21:33 »
Konuyu açtıktan sonra, kimlerin çimen, kimlerin kereste, kimlerin boş gezenin boş kalfası olduğu ortaya çıktı.

Realistiklik için +1