Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

HAVA DURUMLARI - METEOROLOJİ

Başlatan Hemurian, 01 Ocak 2019, 12:38:54
Okunma sayısı 2393 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hemurian

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 17 Mayıs 2020, 23:15
Toplam oynama: 123 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
« : 01 Ocak 2019, 12:38:54 »

Öncelikle herkese merhabalar, bu gün server da rollere güzel bir çeşitlilik ve eğlence katacağını düşündüğüm bir AR-GE'yi sizlerle paylaşmak istiyorum, başlıkta gördüğünüz gibi AR-GE hava durumları ile alakalı.

1 - İlk öncelikle hava durumlarını bildiren kurumlar ortaya çıkacak, tahmin yapacaklar (Haber oluşumları bunları yapabilirler, tabii ki haber oluşumlarına verilen bilgiler doğrultusunda yapılır, isteklerine göre yapılacak olursa karışıklık olacaktır.)

(( Meteoroloji; Bu gün Los Santos'da yağmurlu bir hava bekleniyor, yaklaşık sıcaklık 10-15 derece kadar olacak, yağmurun geceye kadar sürmesi bekleniyor.))

2 - Verilen tahminlere göre sunucuda ki hava durumu değiştirilecek, örnek olarak yağmurlu hava seçilecek.

Böylece etrafta yağmurdan kaçmak için koşuşturan, aracının üstü açık olduğu için taksi kullanan, evinde ısınmak için oturup rol yapan insanlar gibi bir çok kişiyi görebileceğimizi düşünüyorum ayrıca sunucu içinde farklılık olur, her zaman gündüz gece görmek sıkıyor insanı, bahsettiğim hava durumu sadace yağmurlu değil, her türlü durumdan bahsediyorum, örnek olarak sisli havada önümüzü gerçekten göremiyoruz, bu yüzden olan kazalar ile de daha fazla rol çıkabilir,fırtınalı hava vesaire.

FPS düşüşü için hava durumunu normal hale getiren bir komut getirilebilir, böylece FPS düşüşü yaşayan kişiler normal hava da rollerine devam etmeyi  tercih etseler bile yapılan role uyum sağlayabilirler (hava durumu bir menüde gösterilebilir - Yorum üzerine eklendi.).

Çevrimdışı SERCXXN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 27 Eylül 2023, 00:54
Toplam oynama: 116 gün, 0 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 26 Eylül 2023, 22:25
Toplam oynama: 15 gün, 5 saat
Ynt: HAVA DURUMLARI - METEOROLOJİ
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2019, 12:46:23 »
Katılıyorum güzel olabilir..

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2019, 13:05:51 »

Çevrimdışı AMCAYLA100LES

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 28 Haziran 2022, 21:36
Toplam oynama: 144 gün, 4 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 22 Aralık 2023, 01:31
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2019, 16:09:00 »
Anlamadım yağmurdanmı kaçacak bu oyuncular?
Kısa kollu skinlerle, üstü açık skinlerle etrafda hiçbirşey olmamış gibi ıdlewood ortasında takılacak milllet herzaman olduğu gibi, adam yolda kalıyor param bitmesin diye taksiye binmiyor bide üstü açık arabadan inip taksiyemi binecek?
DESTEKLEMİYORUM

Çevrimdışı Rot

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 08 Ocak 2022, 23:09
Toplam oynama: 124 gün, 3 saat
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2019, 16:24:57 »
Hava durumlarının gelmesi kesinlikle şart.
Gerekirse ciddi doğa olayları rolü de yapılabilir. (Hortum, göktaşları vs.)
Yağmur yağıyor diye kimsenin evinde rol yapacağını zannetmiyorum ama, roleplay gözünden bakacak olursak eğer; yağmurlu havada rahatça dolaşan, yağmur yağmıyormuş gibi hareket eden, NON-RP yapan oyunculara cezalar verilebilir.
Hava olaylarına ayak uyduracak kişi sayısı en fazla 50 diye düşünüyorum, ama yapılabilecek güzel bir rol, gelmesi şart.

Çevrimdışı Quardy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2020, 02:09
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2019, 17:05:19 »
Anlamadım yağmurdanmı kaçacak bu oyuncular?
Kısa kollu skinlerle, üstü açık skinlerle etrafda hiçbirşey olmamış gibi ıdlewood ortasında takılacak milllet herzaman olduğu gibi, adam yolda kalıyor param bitmesin diye taksiye binmiyor bide üstü açık arabadan inip taksiyemi binecek?
DESTEKLEMİYORUM

Çevrimdışı CagatayDmrc58

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 22 Mart 2023, 10:03
Toplam oynama: 146 gün, 5 saat
« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2019, 17:30:00 »

Bence gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Kimse metoloji olaylarına bakıp, üstü açık arabasından inip, evinde ısınma rolleri yapacağını düşünmüyorum. Her zamanki gibi üstü açık arabalarıyla, kaslı çıplak vücutlarıyla dolaşacaklardır.
Desteklemiyorum.

Çevrimdışı Hemurian

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Mayıs 2020, 23:15
Toplam oynama: 123 gün, 6 saat
« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2019, 23:51:04 »
Arkadaşlar, merak etmeyin, bunların olabileceğini düşünerek açtım bu konuyu fakat bu tarz kişiler ceza alabilir, en azından her gün gece gündüz görüp durmayız,  ayrıca bu rolleri yapacak kişilerin olacağını düşünüyorum,  yorumlarınız için teşekkürler.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ocak 2022, 12:52
Toplam oynama: 230 gün, 2 saat
« Yanıtla #8 : 01 Ocak 2019, 23:52:42 »
asit yağdır hera asit!!!!

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2019, 23:56:28 »
Meteoroloji olaylarını sunucuya getiren ilk kişi ben olmuştum. Bir gün @Hera'ya bu durumu iletmiştim, o gün o da havayı yağmurlu yapmıştı. 4-5 gün ara ara ilerledi bu, sonra toz olup gitti.

Kurum falan değil de, direkt olarak "hava olayları" sistemi gelse güzel olabilir. Rastgele bir şekilde hava olayları belirsiz aralıklarla değişebilir. 3-4 gün normal havadan sonra ufak veya sağnak bir yağmur, ondan sonra da sıcak bir hava gibi olaylar olabilir. Veya yönetim ilgilenebilirim diyor ise eğer bulunulan aya göre hava durumları falan ayarlanabilir. Aralıkta yağmur falan falan, gider.

Arkadaşlar, merak etmeyin, bunların olabileceğini düşünerek açtım bu konuyu fakat bu tarz kişiler ceza alabilir, en azından her gün gece gündüz görüp durmayız,  ayrıca bu rolleri yapacak kişilerin olacağını düşünüyorum,  yorumlarınız için teşekkürler.

Bu arada oyuncuları cezayla bu tür rollere çekemezsin. Yapıcak kişiler vardır, orası ayrı.