Öncelikle herkese merhabalar, bu gün serverda rollere güzel bir çeşitlilik ve eğlence katacağını düşündüğüm bir AR-GE'yi sizlerle paylaşmak istiyorum, başlıkta gördüğünüz gibi AR-GE hava durumları ile alakalı.
1 - İlk öncelikle hava durumlarını bildiren kurumlar ortaya çıkacak, tahmin yapacaklar
(( Meteoroloji; Bu gün Los Santos'da yağmurlu bir hava bekleniyor, yaklaşık sıcaklık 10-15 derece kadar olacak, yağmurun geceye kadar sürmesi bekleniyor.))
2 - Verilen tahminlere göre sunucuda ki hava durumu değiştirilecek, örnek olarak yağmurlu hava seçilecek.
Böylece etrafta yağmurdan kaçmak için koşuşturan, aracının üstü açık olduğu için taksi kullanan, evinde ısınmak için oturup rol yapan insanlar gibi bir çok kişiyi görebileceğimizi düşünüyorum, ayrıca sunucu içinde farklılık olur, her zaman gündüz gece görmek sıkıyor insanı, bahsettiğim hava durumu sadace yağmurlu değil, her türlü durumdan bahsediyorum, örnek olarak sisli havada önümüzü gerçekten göremiyoruz, bu yüzden olan kazalar ile de daha fazla rol çıkabilir, fırtınalı hava, şimşekli vesaire.
Sistem için anlatacak pek bir şey yok, SA:MP'ın kendi sisteminde olduğunu görmüştüm, fakat yoksada kodlanmasının mümkün olacağını düşünüyorum, yorumlarınızı bekliyorum.
Fikir olarak destekliyorum, uymayanlar olsa bile bu hava durumu meselesini rolüne uyduracak kişiler fazlasıyla var. Hatta kendim bile sabah saatlerinde fazla dışarıda kalırsam üşüme rolü yapıyorum. Olması fazlasıyla renk getirecektir.
Ancak bu olayda şöyle bir durum var, serverdaki herkes kaliteli bilgisayarlara sahip değil , ki karşılaştıklarımın çoğu kalabalık bölgelerde fps sorunları yaşıyor, ki ben de bunlardan biriyim. Sadece bir alanda 15 20 kişi fazladan var diye 5 10 fps değerlerini görebiliyoruz. Herhangi bir hava durumu olayında böyle bilgisayarlara sahip arkadaşlar neler yaşayacak bence bu da düşünülmeli.