Officer I'lerin çoğu, sınavı geçip mezun olduktan sonra direkt olarak bir heyecan ve üstünlük içerisine giriyor. Efendim, tek kişi çatışmalara dalmalar, silahlı heriflerin yanına gelip baskına girmeler, FOXTROT durumunda kaçan şüphelinin bir yere girmesi durumunda arkasından Federal Büro gibi girmeleri gibi gibi örnekler sıralandırılabilir.
Elbette, sadece rolünde olan kadim dostlarımzı da var ki olması gerekende bu. Şu anda Officer I'ler arasında henüz rekabet başlanabilecek bir durumda değil, herkesin öncelikle rolüne ve uygun tarzda departman içi kurallara önem vermesi gerekiyor. Bunun yerine oyun içinde gidip bir suçluyu durdurmak için kafasına ateş açıp yaralayan, silah görür görmez direkt silahını çekip ateş açan memurlar gibi detayları görmemiz mümkün haline geliyor. Bu tür durumlarda yönetimi de merak ediyorum, ne tarz bir tavırla yaklaşılıyor. Açıkçası polis departmanı 30 kişi kaldığı günlerde bile yine de departman üyeleri en ufak bir durumda ihraç edilmekle tehdit ediliyor ve uyarılıyordu. Şimdi sanırsam gördüğüm kadarıyla bu tür rahat tavırlar sergilenilmesine göre yönetim de bu işten vazgeçti sanırsam.
İlave olarak, devriye memurlarının çoğunda sanırsam kaba kulak mevcut. Yanınızdan geçtikleri an, eğer chatloglarına bir şey düşerse "Bıçak, 40 bin dolar" gibi laflar buna örnek, yanınıza gelip dururlar ve "/s BIÇAKMI?" gibi bir rol sergilerler. "Chatloguma düştü ben duydum, ötesi yok." gibi savunma yapanlarda oluyor ne yazık ki, fakat artık lütfen şunu anlayın. Daha yeni bir memursunuz, departmanı tam olarak tanımıyorsunuz ve hiyerarşi, düzen, disiplin kodlar gibi bir çok eksiğiniz mevcut. Birilerini yakalayıp rütbe almak için değil, rol yapmak için tavırlar takının.