tartışmayı bıraksanız da konuyla ilgili yorum atsanız diyorum
pdnin 100 kişi olmasını bende saçma buluyorum, adım attığımız yerde bir polisin olması sadece benim değil, herkesin rolünü engelliyor. elimden geldiğince polise bulaşmamak, polis vurmamak istesem de bazen bunun önüne geçilmiyor. 2 dakika rol ssi almak için ara sokakta silahımı çeksem bile, 2 dakika sonra pd damlıyor, ss almam bile bazen engelleniyor.
Bence olması gerektiği gibi sadece azıcık azalsa tamam, pdnin şehire hakim olması lazım zaten önceden de çok azdik. 3 devriye zor çıkıyordu neredeyse
Öyle, fakat yine de bir sınır belirlenmesi gerekirdi. Aşırı serbestler ve saçma rol uygulayan polisler fazlasıyla var. Saçma rol derken kastettiğim köşede takılan bir siyahinin üzerini araması falan değil, şüphelenip yapabilir. Bunun üzerinde bir süre durulursa herkes benim gibi düşünebilir. Yine de örnek verecek olursak ittirme, yumruk atma, korkma ve buna benzer rolleri sergileyen hiçbir polis yok. Örnek verecek olursak barikatın önünde izlemek istediğini söyleyen birisi var. Onu ittirebilir, vurabilir ya da yapılması gerekeni yapmadığı için kişiyi nezarethâneye götürebilir. Fakat genellikle tazer silahını ya da shotgun silahını havaya ateşleyerek kullanıyorlar. Geçen gün shotgun ile arkadaşımı vurdular, sebebi ise yaka numarasını istemesydi. Polis rolü yapanların birçoğu zaten rol yapmaya korkuyor. Bu kadar çok kişi olunca da yapacakları roller tamamen ağırlaşıyor. Garip bir şekilde rol yapmaya çekiniyorlar ya da yapacakları şeylerin OOC olarak öğrenilip IC kanala aktarılacağını sanıyorlar. Üç kişilik bir polis ekibi sohbet rolünden başka sadece illegal kişiliklerle uğraşıyor. Kod-7(kod bilgim yok, sanırım bu belirtmek istediğimd inlenme kodu) verip sigara molası, agresif karakterlerin kendilerine itaat etmediğinde jop ile birisini dövmesi falan. Bunlar yapılabilecek roller fakat polisler, rollerini sadece "gayrimeşru insanları yakalamak" çerçevesinde yönettiği için iki taraf da çok zevk almıyor.
Kod7 mola olarak düşün knk, ya şimdi şöyle birşey var mesela ben yanımda aranması olan suçlu vardı motoruyla aracimin yanına gelmiş yakala diyor bende rolle kapıyı adama carparak yere düşürür yaptım ve başarılı geldi. Adam ise ön teker yaparak kaçtı
bazen öyle şeyler oluyor ki rol yapasi gelmiyor mesela ben yayan kovalamada bunny yapmadan kaçanı görmedim
Ya tabii öyle. Sunucunun rol bilen kitlesi de, rol bilmeyen/imha eden/kural ihlâlini sürekli yapan kişiler tarafından kurallara pek uyduğu söylenemez. Buna ben de dahilim. Fakat kural ihlâli yapan birine yapılan yargı, herkese yapılmamalı. Bu şey gibi yani. "O silahını kaybetmemek için /q kullanıyor, ben de kullanıcam."
Çok haksız olduğunuzu söyleyemem, yine de kendi aranızda rol çevirin. KOD7 verip bara gidin, bodycam'i yanlışlıkla kapatırmış gibi rol yapıp kapatın, alkol alın, sigara için, yalan söyleyin. Bunlar gerçek hayatta da olacak şeyler. Benim aklıma takılan sadece polislerin rollere açık olmaması. Silahı var, zırhı var, can alabiliyor. Olay onlar için bitmiş gibi oluyor. Devriye sırasında kız arkadaşıyla buluşma rolleri yapabilir ya da devriyeye devam ettiğini söyleyip devam da etmeyebilir. Bizim canımızı sıkan rollere kapalı olmaları, dilimizden anlamamaları. Bu bizi üzüyor.