Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

13 Las Colinas Hermanos 367

Başlatan Aytuk, 31 Ocak 2018, 00:51:38
Okunma sayısı 4753 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dontcare

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 25 Haziran 2019, 22:07
Toplam oynama: 17 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: 13 Las Colinas Hermanos 367
« Yanıtla #80 : 06 Şubat 2018, 21:23:36 »
Ah Cheetah...

Çevrimdışı Aytuk

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 21 Eylül 2023, 23:37
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 17 Eylül 2023, 01:14
Toplam oynama: 72 gün, 1 saat
« Yanıtla #81 : 07 Şubat 2018, 17:40:51 »
Tanıtımda küçük çaplı bir değişikliğe gittim. Anlatılan hikaye tamamiyle yaşanmıştır sadece kendi karakterimi olaya dahil etmek istedim.
Ms-13 kültürü hakkında bilgi sahibi edinmek isteyenler tanıtımımızı baştan aşağı okuyabilir, videolarımızı izleyebilirler.

Çevrimdışı GAKSICI

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Aralık 2019, 13:18
Toplam oynama: 33 gün, 3 saat
« Yanıtla #82 : 08 Şubat 2018, 01:29:33 »
Merhabalar, öncelikle belli ki bir konsept bilgi birikiminiz mevcut, şimdiden başarılar dilerim fakat-..
Mara Salvatrucha harita üzerinden tamamen silinmiş bir çetedir. Haritada olmayan bir çetenin hakimiyet sağlamasını arzulayan bir clique rollerini yapmanız biraz garip. Ama yine de eskileri canlandırmak iyidir, başarılar dilerim!
Not: Başka platformlarda oynuyorum ama sizi takip ediyorum.

Çevrimdışı Aytuk

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #83 : 08 Şubat 2018, 15:43:55 »
Merhabalar, öncelikle belli ki bir konsept bilgi birikiminiz mevcut, şimdiden başarılar dilerim fakat-..
Evet yaklaşık 3 yıldır yaptığım rol konseptidir, teşekkür ederim.

Mara Salvatrucha harita üzerinden tamamen silinmiş bir çetedir. Haritada olmayan bir çetenin hakimiyet sağlamasını arzulayan bir clique rollerini yapmanız biraz garip. Ama yine de eskileri canlandırmak iyidir,

Bu konuda yanlışın var, New York Times ajansını sıklıkla takip ediyorum. MS-13 Çetesi halen aktif bir şekilde var olan bir çetedir, üye sayısı eskiye nazaran az olma durmu elbette vardır. Hatta 2 gün önce Donald Trump MS13 hakkında açıklamalar yapmıştır, Açıklamanın içeriği ise klasik siyasetçi yorumlarından Çeteleşmeye son vereceğiz olmasıydı. 1-2 hafta öncsindede bir çatışma çıkmış haberlerde ise saldırganların MS13 üyeleri olduğu öne sürülmüştü. Bilgin olsun dostum :)

Çevrimdışı GAKSICI

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Aralık 2019, 13:18
Toplam oynama: 33 gün, 3 saat
« Yanıtla #84 : 10 Şubat 2018, 02:05:05 »
Evet yaklaşık 3 yıldır yaptığım rol konseptidir, teşekkür ederim.

Mara Salvatrucha harita üzerinden tamamen silinmiş bir çetedir. Haritada olmayan bir çetenin hakimiyet sağlamasını arzulayan bir clique rollerini yapmanız biraz garip. Ama yine de eskileri canlandırmak iyidir,

Bu konuda yanlışın var, New York Times ajansını sıklıkla takip ediyorum. MS-13 Çetesi halen aktif bir şekilde var olan bir çetedir, üye sayısı eskiye nazaran az olma durmu elbette vardır. Hatta 2 gün önce Donald Trump MS13 hakkında açıklamalar yapmıştır, Açıklamanın içeriği ise klasik siyasetçi yorumlarından Çeteleşmeye son vereceğiz olmasıydı. 1-2 hafta öncsindede bir çatışma çıkmış haberlerde ise saldırganların MS13 üyeleri olduğu öne sürülmüştü. Bilgin olsun dostum :)
MS13 olduğunu iddia eden  çok küçük gruplar bulunuyor. Bu gruplar klasik sokak çetesi özelliklerini taşıyorlar yani genç/çocuklardan oluşuyorlar. Ama o eski güçlü MS13 çeteleri bulunmuyor. Yani daha güçsüz - kafası karışık karakterlere sahip olmanız gerekli.
Konsept hakkında benden daha fazla bilgili olan bir dostumun yazısı:
"ms13 kalmadı  1-8 çetesinin vurgunundan sonra duman oldu diye biliyorum bu çetenin rolünü yapmanızı önermem. 2012 yılından sonra ms13 öldü bir tane bile l.a timesda haberi yayınlanmadı. -ls rpde ms13 rolü yapanlar bile bunu kabullenerek rol yapıyor, oldschool takılıyorlar. günümüzde oldschool çete de kalmadı zaten xd yapılır mı? yapılır. fakat bir sureno veya 18. sokak çetesi açılsa veya aıradan bir newschool oluşumu, daha uygun olur."
"ms13 kurallarıyla sert bir çete, ırka önem veren bir çete ve artık o çeteden eser yok. bir konsept yaratmak ayrı, var olan konsepti sürdürmek ayrı. sen var olan konseptin kökünü değiştiremezsin. sureno da öyle kurallarıyla aşırı sert olan bir çete değildi. günümüzden sana sureno çetelerinden örnek verebilirim ama sen bana ms13 çetelerinden örnek verebilir misin? hayır. çünkü yok. set falan kalmadı. kendini salvadoran sanan varsa 1-2 kişidir. florencia 13, harpys gang 13 (conejo'nun dahil olduğu çete, göğüsünde de dead end dövmesi var bağlı olduğu sokak), playboys 13. where is ms13?"
Ha bir de rolleriniz çok güzel, takip ediyorum.

Çevrimdışı ofmes

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Ağustos 2019, 23:47
Toplam oynama: 23 gün, 19 saat
« Yanıtla #85 : 10 Şubat 2018, 12:33:23 »
18. Sokak çetesi 14. sokak çetesinden çıkmadır, en çok üyeye sahip olmayı başaran çetedir. Fakat MS13 her zaman Sureno içinde Sureno'dan bile en iyi set olmuştur. Yanlış anlaşılmasın, Sureno'a set demiyorum, set başındakinden bile  daha çok korku salmış bir çetedir MS13.

Şuan 18. sokak çetesi MS13'den iyi fakat tam bitti denilemez, El Salador ve Meksika'da üye sayısı daha çok. Fakat bunlar neden gelmiyor sizde biliyorsunuz ki vize yasakları var. O yüzden her çete gibi onlarda azalmaya gittiler, asıl MS13 şuan hapishanede yürürlüğüne devam ediyor, ettiriyor.

Buna dahil olan binlerce çete var hapishanede, kültürler artık sokakta değil hapishanede. 18. sokak çetesi vurgun yapsa bile MS13 kolayca çökebilcek çete değildir. Amerika'da en iyi çete 18. sokak çetesidir bu doğru fakat sadece Amerika'da durum böyledir. Meksika'da 14. sokak çetesi 18. sokak çetesi Güney yakasıyla savaştadır. Ve çok kayıp vermiştir.

Oldschool giyinimi bana göre çok tarz bir giyim türüdür ve ne zaman hispanik bir karakter açsam oldschool giyinmekten kaçınmam, yeni fikirler öne sürülebilir fakat ben oldschoolda durmaya devam edebilirim çünkü tarzı çok iyi.

Dediğin gibi MS13 bitti denilecek kadar gerçekten az fakat katı kurallarıyla devam ediyor, Sureno gibi latin amerikalı insanları aldığını düşünmüyorum. Meksika'da bile azalmakta olan çete, El Salvador'da asıl hakimiyet kuruyorlar. Sureno hakkında doğru söylemiş arkadaşın MS13 kadar sert kuralları yok bu dönemde konuşabiliriz ne gibi şeyler yaptığı hakkında. Bazı setler çocuk siyahi bile alıyor fakat jumplamıyor.

MS13 mesela asla bunu yapmaz, Latin Amerika'lı çocuklar ile Sureno'nun ayakta durabildiğini düşünüyorum fakat MS13 zor. @Aytuk 'un dediği gibi iki üç gün öncesine bu konu yeniden açıldı. MS13'ün varlığı hala olsada fark ettiyseniz yıldan yıla çıkıyorlar artık haberlere.

Burada asıl soru şu; MS13 bittiyse, biten şey hakkında neden bir saat boyunca Amerika toplantı düzenliyor? Hemde halka açık bir şekilde, canlı yayında?

Çevrimdışı Aytuk

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #86 : 10 Şubat 2018, 17:39:11 »
Dediğim gibi MS-13 Çetesi bitmedi, Ms-13 insanların göç etmesiyle ve göç ettikten sonra amerikadaki yerli latinos ve zenci çetelerin zulmüne- gaddarlığına uğramasıyla oluşmuş bir çeteedir. Çeteleşmeden sonra vize yasağı getirilmesine rağmen "Amerikan kökenli beyazların" MS13'e fazlasıyla katılımları olmaktadır yani mental açıdan El salvadordan kimsenin girip çeteye üye olmasına gerek kalmaz. Ayrıca LSRP'DE bile demen pek hoşuma gitmedi LSRP'de rol yapan kişilerin rol seviyelerini kendimden üstün bulmuyorum açıkcası elbette vardır yok değil ama böyle LSRP'DE bile diyecek kadar değil. Lsrpde ms-13 rolü yapanlar ms13'ün bittiğini zannediyorsa yanlış biliyorlar. Kültürü sizden iyi bilen arkadaşınız haberleri takip etmiyor demekki ben aynı zamanda siyaset hukuku okuyan birisi olarak yabancı ülkelerin haber kanallarını sıklıkla takip ederim. MS13 çetesinin toplu cinayet haberleri halen bulunuyor arşivlerde duruyorsa girip izleyebilirsinde. Tabi kimsenin şüphesi olmasın MS13 şuanda en üstün en iyi çete değildir ama en iyi çetelerden birisidir.

Çevrimdışı SODATheBoss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Haziran 2022, 18:18
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
« Yanıtla #87 : 10 Şubat 2018, 17:50:04 »
MS 13 meksika kökenli bir "ÇETE MAFYASI." olmakla kalmıyor bazı ülke kısımlarında ve amerikada tarihte yoğun olarak dağılımları bulunuyordu. Çete şuanda neredeyse çökertilmek üzere, sokak setlerinin kalması asıl organizasyon sahiplerinin içeride olması bu organizasyon setinin çökertildiği anlamına gelmiyor. MS 13 ile bağlantılı olarak bir sürü set ile Meksikalı Mafya var. Kısaca Meksikalı Mafya önderliğinde bu set devam ediyor. MS 13'ün ayakta kalmasının sebebi içeride kalan yönetim üyelerinin mafyanın görevini sürdürüyor olması. MS 13 0FM3S'in dediği gibi El salvador ve Meksikada üyesi çok. Kırmızı dosya olduğundan dolayı mafyanın tüm üyeleri kırmızı bülten ile aranıyor durumdalar. Suçsuz olsa dahi organizasyon içinde bulunduklarından dolayı içeriye alınmaları normal. Kısaca MS13'in amerikada sayılı seti kaldı, Meksika ve El Salvador kısımlarında ana setler bulunuyor. Amerika'da olan setler Meksikalı Mafya'ın isteği üzerine ayakta kalmaya devam ediyor. Bu setlerin başında olan adamlar slangleri desteklemezse mafya emrine çıkarsa yeşil ışık verilip öldürülür. En kötüsü ise çeteyi afişe edecek bir durum MS13'ün tüm organizasyonu için yeşil ışığa verilebilir. Kısaca yaptığınız konstep diken üstünde olmalı, çok göze çarpmak bu konstep için iyi değil. Unutmayın arkanızda sadece Meksikalı mafya desteği ve diğer setlerin mafya zorluğu ile sağladığı destekler var. Çökme döneminde rol yapıyorsunuz. Okumaya zahmet ettiysen teşekkürler.

Çevrimdışı Aytuk

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #88 : 10 Şubat 2018, 17:53:34 »
Aynen öyle dediğin gibi Soda, MS13'ü ayakta tutan bir takım mafyalar var eskiden bu böyle olmasada şuanda böyle bizde amerikadaki setlerden biriymiş gibi rol yapıyoruz teşekkürler yorumlarınız için.

Çevrimdışı Aytuk

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #89 : 13 Şubat 2018, 16:59:42 »
Sunucunun politikasını pek doğru bulmuyorum, burada rol yapan arkadaşlarımın çağrısıyla burada bir süre rol yaptım. Burada olmayıp da asıl projemize hazırlanan rol arkadaşlarım ile daha büyük bir projede görüşmek dileğiyle. Buraya kadarmış herkese teşekkür ediyorum farklı yerde daha güçlü ve dinamik bir rol örgüsüyle devam edeceğiz ekip olarak. Konuyu akşam kaldıracağım bol eğlenceler
1