Şarkı tamamiyle (Sözünün yazılması ve seslendirilmesi) bize aittir. başka bir yerde İzinsiz kullanıldığı takdirde hukuksal işlem başlatılacaktır.
Tarihin Acı Ülkesi EL SALVADOR Hiç bir zaman düzene girememişti El Salvador.. 1970'lerde her zaman olduğu gibi sağ ve sol çatışmalarına sürüklenmişti.. Asıl savaş 1980 yılında hukümete atılan cunta ile başlıyor. Evet hiçbir zaman huzurlu bir yaşam sürecine girememiştik fakat sahip olduğumuz topraklarda yaşayıp gidiyorduk.. Hukümete gerçekleştirilen darbe ile içerde çıkan iç savaş sonucu Amerikanın Los Angeles şehrine yerleşime yola çıktık. Gideceğimiz yerde Yerli Latinler ve Yerli Zencilerin örgütleri vardı elbet.. Bizim amacımız oraya yerleşince kalan yaşamımıza normal bir şekilde devam etmekti.. Ama gaddarlığınız bizi Los Angeles'de bir aile sahibi yaptı.. Adı da Mara Salvatrucha 13...
REYES CONSTANTİNO ÇETEYE ÜYE OLUŞUNU ANLATIYOR (13 saniye?) ; “Crassy (Reyes CONSTANTİNO)” Şuan 28 yaşında ve o Onun gerçek ismi ve hatta onun eski yeraltı ifadesinin tespiti yapılırken henüz 16 yaşındaydı ve MS-13 katıldı. Halen o çetede yer alan hatta 367' kardeşleri" setinin lideri olan Reyes hikayesini anlatıyor... Gece bir parkta meydana geldi. Üç çete üyesi beni tekmeledi ve vücudumu durmadan yumrukladı - kollarımı, sırtıma, midemi , sırtımı, karın boşluğumu , hatta benim kasık bölgemi . Hiçbir şey onlara yasak değildi. çete üyelerinden biri yavaş yavaş sayarak, arka planda zaman muhafaza ederken Onlar tam 13 saniye boyunca beni dövdü. Henüz 16 yaşında en güçlü çete olan MS-13 çetesine üye olmuştum. Beni dövüyorlardı.. Fazlasıyla acı çekiyordum ama çığlık atmamak içinde dişlerimi sıkıyordum. Bir kaç dakika sonra acısı dinmeye başladı ama sonunda bunu dindirdim ve artık acı bana zevk vermeye başlamıştı. Incitmekten dışında hiçbir şey size karşı olduğu gibi beni yenilmez hissettirdi. Içinizde üzüntü varsa, o beni mutlu etmeye başladı.
1983-2003 LOS ANGELES (Santos) Evet 20.000 - 30.000'e yakın sivil Los Angeles'a yerleşmiştik.. Biz 13'ün uğurlu olduğuna inanlardanız ve Los Angeles daki yerli Latinoslar - Zenciler'in hısmına uğramamızla.. Dediğim gibi bize bir aile kazandırıldı. Artık hiçbirşey eskisi gibi değildi.. Çetenin eski üyesi olarak yaşadıklarım paha biçilemez.. Henüz 13 yaşında savaş görmüş birisi olarak çeteninde en küçük üyesiydim.Rakip çetelere gerilla tarzı saldırılar düzenleyerek Los Angeles’ın değişik bölgelerini yavaş yavaş kontrolü altına almaya başlamıştık. Bu arada uyuşturucu satarak ve mahallelerdeki işyerlerini “vergiye” bağlayarak gelirlerini de sağlamış oluyorlarduk. Amerikan hükümeti bu gidişe bir dur demek istiyordu. Pek çok çete üyesini hapse atmış olsa da, işlenen suçlar hızla artıyordu. En sonunda hükümet 1990’lı yılların başlarında El Salvadorluları sınır dışı etmeye karar verdi. 1992 yılında El Salvador’daki iç savaş da sona ermiş, iki taraf arasında barış anlaşmaları imzalanmıştı. Böylece ABD’deki “şehir gerillalarının” zorunlu geri dönüşü başlamış oldu. 1993-2003 yılları arasındaki 10 yıllık dönemde, aralarında Ernesto Miranda ve Francisco Campo’nun da bulunduğu 130.000 Orta Amerikalı ülkelerine yollandı. Bunlardan 40.000’inden fazlası ABD’deyken suç işlemiş kimselerdi. Sınır dışı etme kararıyla Amerikan hükümeti “mara” sorunundan kurtulacağını düşünüyordu. Ama sonuç hiç de öyle olmadı. REYES CONSTANTİNO ANLATIYOR -2 (Yaşam Mücadelesi ve yeni AİLEM) Ailem Guatemala geldi ve ben 14. 15. genç kız kardeşe sahip oluyor iken 6. Babam kanserden öldü.. Bu yaşımda kansere annemi kaybettim. Okulda bana yaklaştılar. Onlar benim ailemin öldüğünü biliyorlardı ve benimle takılmaları bana iyi hissettiriyordu onlar FOR LİFE LATİNLER ( Latinlere yaşam) setine aitlerdi. Ben orta okula böyle devam ettim.. Ve bana ya onlara ( 18) katılmak yada bizle savaşmak gibi bir takım tekliflerde bulundular, olay bu kadar büyümüştü. Ben MS-13'ün daha güçlü olduğuna inanıyordum başta onlara katılma isteğim vardı elbet. 13'e katılmasaydım bana zarar verebilirlerdi ama benim başından kanım onlara ısınıktı. Bizim orada kontrol sağladığımızı bilmeleri için mesaj göndermeye başladık.. Bi tür şiddetler uyguladık bunlar bıçaklamak gibi.. Çünkü bölgeyi korumak en önemli vazifemizdi.. Bıçaklamak bu tarz şeyler bana çok normal gelmeye başladı.. İlk zamanlarda beni rahatsız etse de ilerleyen zamanlarda adam bıçaklamak beni rahatlatıyordu...
SADIK DEĞİLSEN ÖLÜSÜN Kendi ülkelerinde hiçbir sabıkaları bulunmadığından mara üyeleri uçaktan indiklerinde serbest kaldılar. İlk aradıkları şey, anayurtlarında kendilerini kucaklayacak birilerinin olmasıydı. Ancak hiç de beklemedikleri şekilde ülkelerinde istenmeyen kişiler ilan edildiler. Aileleri ve arkadaşları tarafından reddedilerek toplumdan marjinalleştirilmeyle yüz yüze kaldılar. Ülkeye dönüşleri basında da olumsuz tepkiyle karşılanmıştı. Zaten savaş sonrası ekonomisi harap olmuş bir ülkeye gelmişlerdi ve özellikle kimliklerini açığa vuran dövmeleriyle iş bulabilmeleri neredeyse imkânsızdı. Bunun sonucunda yapabilecekleri tek şey vardı: ABD’de aynı kaderi paylaştıkları eski “mara” arkadaşlarına sığınmak. Bir başka deyişle Mara Salvatrucha’yı El Salvador’da yeniden canlandırmak. Mara Salvatrucha’nın Orta Amerika’ya dönüşü bu bölgede yeni bir savaşın başlangıcı oldu. Bu sefer bir tarafta devlet güçleri, bir tarafta Mara Salvatrucha ve diğer tarafta da Mara 18 gibi rakip çeteler vardı. El Salvadorluların çetesi hızla üye kazanıyordu, çünkü ülkedeki yoksulluk, işsizlik, eğitim hizmetlerinden faydalanamama ve güvenlik sorunu gibi meseleler genç nesilleri “aidiyet” duygusuna sahip olabilecekleri bir ortama girmeye zorluyordu. Sadece El Salvador’da değil Honduras, Guatemala ve Meksika’da da MS-13’e sığınan çok fazla genç vardı. Böylece MS-13 ve onun işlediği cinayetler daha geniş bir coğrafyaya yayılmış oldu. Önce MS-13 Homie, bunu asla unutmamalısın.. En yakın dostun bile olsa çetede.. Sadık kalmadığı zaman kafasına sıkmak senin birinci vazifendir. 367 SOKAĞI Amerika'da birçok illegal faaliyete imza atmış olan MS-13 çetesi, Amerika'da ki hakimiyetini arttırmak istiyor. Günümüz de San eyaletinde bu görevi Las Colinas bölgesinde gerçekleştiren bir çete mevcut. Çete liderinin lakabı Crassy olarak biliniyor. Daha önce Los Santos'da Müebbet hapise mahkum tutulan Alejandro Hernandez'in ortaklarından olarak düşünülmekte.
MS-13'ün, Los Santos'ta hakimiyet kurmasını amaçlayan bir grubu canlandıracağız. Hakimiyetten kastımız silah alıp bölgeyi işgal etmek değil. En başta uyuşturucu trafiğini elinde tutmak olacak. Üyelerimizin çoğunluğu 14-19 yaşları arasında olduğu için korkusuzca rol yapılmayacak. Karşı taraftan bir hamle gelmediği sürece silahlı rollerden kaçınacağız. Ancak amacımızı tehlikeye sokacak veya bize engel olacak bir durum karşısında sessiz kalmayacağız.
•Oluşuma katılacak olan karakterinizin yaşını 14-17 aralığında yapmanız gerekmektedir. •Karakterinizin ikinci dili İspanyolca olmak zorundadır. •SkinPack'ı yüklemek zorunda değilsiniz ancak yüklemeyen üyelerin ekran görüntüsü atması yasaktır. Bu durum çete içinde yükselmenizi engeller. •Oluşum üyeleri forum konusunu takip etmeli. •Diğer oyuncuların birlik konusunu eleştirmeye hakkı vardır. Gelen eleştirilere hoşgörülü olmalısınız. •Birlik konusunda tartışma çıkaran oyuncular cezalandırılır, gerekirse CK yoluyla birlikten uzaklaştırılır. •Birlik üyelerinin OOC siciline dikkat etmesi gerekir. Her hafta kontrol edilen OOC sicillere göre kişi/kişiler CK yoluyla birlikten uzaklaştırılır. •Aktif rol anında "/b" kanalını kullanmak yasaktır. •Kaçırıldığınız taktirde; Role uymazsanız, Fear-RP yapmaktan kaçınırsanız veya rolü baltalarsanız CK hakkınız birlik yetkililerince karşı tarafa verilir. •Oluşum hakkında sorularınız, görüşleriniz ve önerileriniz için birlik yetkililerine forumdan özel mesaj atmanız gerekir Spoiler :
1990-2003 MS-13, rakip çetelere gerilla tarzı saldırılar düzenleyerek Los Angeles’ın değişik bölgelerini yavaş yavaş kontrolü altına almaya başlamıştı. Bu arada uyuşturucu satarak ve mahallelerdeki işyerlerini “vergiye” bağlayarak gelirlerini de sağlamış oluyorlardı. Amerikan hükümeti bu gidişe bir dur demek istiyordu. Pek çok çete üyesini hapse atmış olsa da, işlenen suçlar hızla artıyordu. En sonunda hükümet 1990’lı yılların başlarında El Salvadorluları sınır dışı etmeye karar verdi. 1992 yılında El Salvador’daki iç savaş da sona ermiş, iki taraf arasında barış anlaşmaları imzalanmıştı. Böylece ABD’deki “şehir gerillalarının” zorunlu geri dönüşü başlamış oldu. 1993-2003 yılları arasındaki 10 yıllık dönemde, aralarında Ernesto Miranda ve Francisco Campo’nun da bulunduğu 130.000 Orta Amerikalı ülkelerine yollandı. Bunlardan 40.000’inden fazlası ABD’deyken suç işlemiş kimselerdi. Sınır dışı etme kararıyla Amerikan hükümeti “mara” sorunundan kurtulacağını düşünüyordu. Ama sonuç hiç de öyle olmadı. Kendi ülkelerinde hiçbir sabıkaları bulunmadığından mara üyeleri uçaktan indiklerinde serbest kaldılar. İlk aradıkları şey, anayurtlarında kendilerini kucaklayacak birilerinin olmasıydı. Ancak hiç de beklemedikleri şekilde ülkelerinde istenmeyen kişiler ilan edildiler. Aileleri ve arkadaşları tarafından reddedilerek toplumdan marjinalleştirilmeyle yüz yüze kaldılar. Ülkeye dönüşleri basında da olumsuz tepkiyle karşılanmıştı. Zaten savaş sonrası ekonomisi harap olmuş bir ülkeye gelmişlerdi ve özellikle kimliklerini açığa vuran dövmeleriyle iş bulabilmeleri neredeyse imkânsızdı. Bunun sonucunda yapabilecekleri tek şey vardı: ABD’de aynı kaderi paylaştıkları eski “mara” arkadaşlarına sığınmak. Bir başka deyişle Mara Salvatrucha’yı El Salvador’da yeniden canlandırmak. Mara Salvatrucha’nın Orta Amerika’ya dönüşü bu bölgede yeni bir savaşın başlangıcı oldu. Bu sefer bir tarafta devlet güçleri, bir tarafta Mara Salvatrucha ve diğer tarafta da Mara 18 gibi rakip çeteler vardı. El Salvadorluların çetesi hızla üye kazanıyordu, çünkü ülkedeki yoksulluk, işsizlik, eğitim hizmetlerinden faydalanamama ve güvenlik sorunu gibi meseleler genç nesilleri “aidiyet” duygusuna sahip olabilecekleri bir ortama girmeye zorluyordu. Sadece El Salvador’da değil Honduras, Guatemala ve Meksika’da da MS-13’e sığınan çok fazla genç vardı. Böylece MS-13 ve onun işlediği cinayetler daha geniş bir coğrafyaya yayılmış oldu. 2003-2015 Orta Amerika’daki göçmenlik meselesinin bugünkü durumuna da değinmemiz faydalı olacaktır. Bundan 20 yıl önce pek çok Orta Amerikalı sınır dışı edilmesine rağmen ABD’ye göçler yasadışı halde devam etmektedir. El Salvador, Honduras, Guatemala veya Meksika’dan Amerika’ya her yıl 1 milyondan fazla kaçak göçmen akın etmektedir. Pek çoğunun girişimi aslında başarısızlıkla sonuçlanan göçmenler, haftalar süren yolculuklarının büyük kısmını trenlerde yük vagonlarının üzerinde yaptıklarından son derece zor hatta bazen ölümcül şartlarda ülkeden ülkeye ilerlemektedir. Bu da Mara Salvatrucha gibi çetelere fırsat vermektedir. Kaçak göçmenler korumasızca gerçekleştirdikleri yolculukları esnasında sıklıkla Mara’ların gaspına uğramakta, bazen mallarını, hatta bazen de canlarını kaybetmektedir. Bu meselenin bir başka boyutu da bu yollarla yeni MS-13 üyesi adaylarının ABD’ye taşınıyor olmasıdır. Bugün ABD’nin doğusundan batısına 33 eyaletinde faaliyet gösteren MS-13 tehdidi kaçak göçmenlerin girişiyle her geçen gün daha da artmaktadır. Bu da ABD’nin tek başına çözebileceği bir sorun gibi görünmemektedir. Çetenin Şimdiki Durumu Amerika'da birçok illegal faaliyete imza atmış olan MS-13 çetesi, Amerika'da ki hakimiyetini arttırmak istiyor. Günümüz de San eyaletinde bu görevi Las Colinas bölgesinde gerçekleştiren bir çete mevcut. Çete liderinin lakabı Crassy olarak biliniyor.
MS-13'ün, Los Santos'ta hakimiyet kurmasını amaçlayan bir grubu canlandıracağız. Hakimiyetten kastımız silah alıp bölgeyi işgal etmek değil. En başta uyuşturucu trafiğini elinde tutmak olacak. Üyelerimizin çoğunluğu 14-19 yaşları arasında olduğu için korkusuzca rol yapılmayacak. Karşı taraftan bir hamle gelmediği sürece silahlı rollerden kaçınacağız. Ancak amacımızı tehlikeye sokacak veya bize engel olacak bir durum karşısında sessiz kalmayacağız.
•Oluşuma katılacak olan karakterinizin yaşını 14-17 aralığında yapmanız gerekmektedir. •Karakterinizin ikinci dili İspanyolca olmak zorundadır. •SkinPack'ı yüklemek zorunda değilsiniz ancak yüklemeyen üyelerin ekran görüntüsü atması yasaktır. Bu durum çete içinde yükselmenizi engeller. •Oluşum üyeleri forum konusunu takip etmeli. •Diğer oyuncuların birlik konusunu eleştirmeye hakkı vardır. Gelen eleştirilere hoşgörülü olmalısınız. •Birlik konusunda tartışma çıkaran oyuncular cezalandırılır, gerekirse CK yoluyla birlikten uzaklaştırılır. •Birlik üyelerinin OOC siciline dikkat etmesi gerekir. Her hafta kontrol edilen OOC sicillere göre kişi/kişiler CK yoluyla birlikten uzaklaştırılır. •Aktif rol anında "/b" kanalını kullanmak yasaktır. •Kaçırıldığınız taktirde; Role uymazsanız, Fear-RP yapmaktan kaçınırsanız veya rolü baltalarsanız CK hakkınız birlik yetkililerince karşı tarafa verilir. •Oluşum hakkında sorularınız, görüşleriniz ve önerileriniz için birlik yetkililerine forumdan özel mesaj atmanız gerekir BELGESEL