18. Sokak çetesi 14. sokak çetesinden çıkmadır, en çok üyeye sahip olmayı başaran çetedir. Fakat MS13 her zaman Sureno içinde Sureno'dan bile en iyi set olmuştur. Yanlış anlaşılmasın, Sureno'a set demiyorum, set başındakinden bile daha çok korku salmış bir çetedir MS13.
Şuan 18. sokak çetesi MS13'den iyi fakat tam bitti denilemez, El Salador ve Meksika'da üye sayısı daha çok. Fakat bunlar neden gelmiyor sizde biliyorsunuz ki vize yasakları var. O yüzden her çete gibi onlarda azalmaya gittiler, asıl MS13 şuan hapishanede yürürlüğüne devam ediyor, ettiriyor.
Buna dahil olan binlerce çete var hapishanede, kültürler artık sokakta değil hapishanede. 18. sokak çetesi vurgun yapsa bile MS13 kolayca çökebilcek çete değildir. Amerika'da en iyi çete 18. sokak çetesidir bu doğru fakat sadece Amerika'da durum böyledir. Meksika'da 14. sokak çetesi 18. sokak çetesi Güney yakasıyla savaştadır. Ve çok kayıp vermiştir.
Oldschool giyinimi bana göre çok tarz bir giyim türüdür ve ne zaman hispanik bir karakter açsam oldschool giyinmekten kaçınmam, yeni fikirler öne sürülebilir fakat ben oldschoolda durmaya devam edebilirim çünkü tarzı çok iyi.
Dediğin gibi MS13 bitti denilecek kadar gerçekten az fakat katı kurallarıyla devam ediyor, Sureno gibi latin amerikalı insanları aldığını düşünmüyorum. Meksika'da bile azalmakta olan çete, El Salvador'da asıl hakimiyet kuruyorlar. Sureno hakkında doğru söylemiş arkadaşın MS13 kadar sert kuralları yok bu dönemde konuşabiliriz ne gibi şeyler yaptığı hakkında. Bazı setler çocuk siyahi bile alıyor fakat jumplamıyor.
MS13 mesela asla bunu yapmaz, Latin Amerika'lı çocuklar ile Sureno'nun ayakta durabildiğini düşünüyorum fakat MS13 zor. @Aytuk 'un dediği gibi iki üç gün öncesine bu konu yeniden açıldı. MS13'ün varlığı hala olsada fark ettiyseniz yıldan yıla çıkıyorlar artık haberlere.
Burada asıl soru şu; MS13 bittiyse, biten şey hakkında neden bir saat boyunca Amerika toplantı düzenliyor? Hemde halka açık bir şekilde, canlı yayında?