Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Yönetim Ekibinin Şikayet İncelemeleri Hk.

Başlatan marstral, 24 Ağustos 2026, 23:07:30
Okunma sayısı 447 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi marstral

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: Oyunda
Toplam oynama: 183 gün, 0 saat
Birlik: ELS6
Yönetim Ekibinin Şikayet İncelemeleri Hk.
« : 24 Ağustos 2026, 23:07:30 »
Öncelikle herkese merhaba, bu konuyu buraya açmamdaki amaç KESİNLİKLE HİÇBİR YETKİLİYİ VE OYUNCUYU HEDEF GÖSTERMEK, HAKLARINDA KARALAMA GİRİŞİMİNDE BULUNMAK DEĞİLDİR.

Son zamanlarda hepimizin gündeminde bulunan oyuncu sayısındaki azalma ile alakalı bu Ar-Ge başlığını açma gereği duydum. Kendi yaşadığım ve aşağıda paylaşmış olduğum sorunla birlikte aynı sebeplerle sunucuda rol yapmayı bırakmış kişiler/birlikler'den gelen dönüşlere dayanarak en büyük etmenin bu sorun olduğu düşüncesindeyim. 2023 yılından beri 30 seviye boyunca iyisiyle kötüsüyle sunucuda oynamış birisi olarak hepimizin öncelikli hedefi Rina SAMP tarafında alınan keyfi maximize etmek, buranın kalıcılığını daimi kılmaktır. Ve bu bağlamda sunucuda yaptığımız roller, forumda bulunduğumuz birliklerin başlıkları altında yaptığımız rol-ss'ler, buraya ayırdığımız binlerce saat zamanımız ve çoğu zaman bağış amaçlı buraya yaptığımız maddi yatırımlar bu hedefi destekleyen en büyük kanıtımızdır.

Bugün bu bağlamda kişisel olarak yaşadığım bir sorunu resmi discord adresinin teknik-destek kategorisi altında oluşturduğum bir başlıkla dile getirmek istedim. Ve bu başlığı açtıktan sonra düşündüğümden çok daha fazla destek mesajı ve yorumu aldım. Sanıyorum ki bazı destek yorumlarının yönetime karşı eleştiri niteliği taşıması sebebi ile yorumlar ve hemen ardından benim sorunumu içeren ama asla sunucuya karşı bir tutum içermeyen (aşağıda bu mesajı da paylaşıyorum) konu başlığım bilmediğim bir yetkili tarafından kaldırıldı. Yaklaşık 30 farklı kişi tarafından +1 emojisi ve yorumla desteklenen başlığı, kaldırılması sebebi ile buraya taşıma kararı aldım.

Sunucunun devamlılığı, oyuncu kaybının minimum seviyeye indirilmesi için Ar-Ge ve Teknik-Destek bölümü hayati önem taşımaktadır. Fakat sorunlarımızı dile getirirken önümüzün kesilmesi, içeriklerimizin silinmesi/kaldırılması bu oyuncu kaybının artışını tetiklemekten başka bir işe yaramamaktadır. Bu sorun aşağıda eklemiş olduğum sorunla örtüşen ve yaşadığım sorunun gerçekten var olduğunu destekleyen bir durumdur.

Silindiğini belirttiğim başlığın içerdiği detaylar şunlardır:

Spoiler:
"Açmış olduğum şikayet sonrasında ortaya ek'de paylaşacağım ekran görüntüsündeki komik olay yaşanmıştır. Özetlemek gerekirse, karşı tarafa Fear-RP ve PG kapsamında şikayet açıyorum, atanan ilk yetkili bu şikayeti onaylıyor ve kişiyi cezalandırıyor. Ardından şikayetçi olduğum taraf konuyu belli ki ticket ile bir üst yetkiliye taşıyor ve üst yetkili, forum görevlisinin kararının bir kısmını doğru bulup kişinin cezasını güncelliyor. Daha sonrasında daha da üst yetkili gelip, kendisinden önce karar vermiş olan iki yetkilinin de kararını yanlış bulup, kişinin ihlal yapmadığını öne sürerek sicilini temizliyor.

Şahsen oyuncu gözü ile objektif olarak bu olaya baktığımda bu karar uyuşmazlığına anlam verememekle beraber, yetkililerin forumda vereceği kararlar konusunda güven problemi yaşadığımı, kimi taraf için bu konunun oyuncu kayırma olarak algılanabileceğini ve ben de dahil bu tarz durumları yaşayan oyuncuların kaybına sebep olabileceğini eklemek isterim. Burada iki soru işareti beliriyor; birincisi ya politika ve kurallar ana başlığında bazı eksiklikler veya belirsizlikler var. İkincisi ise yönetim ekibinin politika ve kurallar konusunda bilgi eksiklikleri var. Eğer sunucuda kaynaklanan oyuncu azalmasına bir sebep bulmak isterseniz bence bu, buna güzel bir örnek olabilir.

Değerli oyuncularımızın da bu olaya kendi gözlerinden bakabilmeleri adına, şikayet açmış olduğum olayın video görüntüsünü buraya bırakmak isterim ve sizin yorumunuzla burada bir ihlal olup olmadığına yönelik sizin de fikirlerinizi almak isterim. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür eder, iyi roller dilerim.

"

Yaşadığım bir problemi şeffaf bir şekilde diğer oyuncuların yorumuna ve desteğine/eleştirisine sunmuş olduğum bu başlık bile kaldırılıyorsa, demekki gerçekten yukarıda tırnak içerisinde bahsini geçirdiğim ya da muhtemel gördüğüm bazı durumların varlığından söz edebiliriz. Ve bu bağlamda ana başlıkta da belirttiğim gibi açtığımız/tarafımıza açılan şikayetlerin adil bir şekilde değerlendirilmediği, yetkili kadrosunun kendi içerisinde verdiği kararlarda dahi çelişkiler yaşadığı ve bu tarz olayların oyuncuya taraf tutuluyormuş hissi uyandırarak sunucudan uzaklaştırdığı/soğuttuğu inkar edilemez bir gerçektir. Eğer oyuncu kaybını minimuma indirmeyi ve daha adil bir roleplay ortamı sunmayı hedefliyorsak, çözmemiz gereken konuların en başında bu konunun geldiği kanaatindeyim.

İlk metnimde de belirttiğim gibi görüntülerde adı geçen hiçbir oyuncuyu ya da yetkiliyi hedef göstermeyi amaçlamıyorum. Yaşanan durumun şeffaf bir şekilde aktarılması adına olduğu gibi paylaşıyorum. Uzunca yazdığım yazıya zaman ayırarak okuyan ve desteğini veren/vermeyen tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi sunar, iyi roller dilerim.
2
1

Çevrimdışı BesiktasLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tom Goes Lv.22
Köken: Amerikan
Toplam oynama: 48 gün, 7 saat
Köken: Rus
Son giriş: 07 Eylül 2026, 21:18
Toplam oynama: 47 gün, 2 saat
Ynt: Yönetim Ekibinin Şikayet İncelemeleri Hk.
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2026, 23:08:28 »
Destekliyorum abimi  <3
1

Çevrimdışı Tıgerıon

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Eylül 2026, 16:13
Toplam oynama: 64 gün, 20 saat
Birlik: ****ERG
Son giriş: 26 Ağustos 2026, 14:42
Toplam oynama: 19 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2026, 23:13:00 »
Daha birsürü şey var konuşulcak, destekliyorum <3
1

Çevrimiçi mrbkl

Helper
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Toplam oynama: 52 gün, 13 saat
Sofia Reaper Lv.24
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Eylül 2026, 18:10
Toplam oynama: 2 gün, 19 saat
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2026, 23:14:21 »
destek  :like:
1

Çevrimdışı kızıl-

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 04 Eylül 2026, 20:01
Toplam oynama: 120 gün, 21 saat
Köken: Alman
Son giriş: 04 Eylül 2026, 20:00
Toplam oynama: 2 gün, 7 saat
« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2026, 23:15:51 »
Destekliyorum, güzel bir konuya değinilmiş oldu, aslında çok daha fazla şeyler var. Umarım bu konu hakkında yönetim gerekeni yapar, herkese iyi roller diliyorum.
1

Çevrimdışı DALİ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Gustav Dali Lv.27
Son giriş: 10 Eylül 2026, 22:40
Toplam oynama: 176 gün, 18 saat
Logan Perez Lv.27
Son giriş: 04 Eylül 2026, 20:31
Toplam oynama: 7 gün, 10 saat
Volya Fomin Lv.27
Son giriş: 09 Eylül 2026, 01:44
Toplam oynama: 1 gün, 16 saat
« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2026, 23:27:02 »
çok doğru bir arge helal olsun
1

Çevrimdışı Varess

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vares West Lv.23
Toplam oynama: 110 gün, 19 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 10 Eylül 2026, 19:13
Toplam oynama: 0 gün, 10 saat
« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2026, 23:30:13 »
Kesinlikle Destek !!
1

Çevrimdışı ShanKar0

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Hintli
Son giriş: 25 Ağustos 2026, 19:15
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2026, 00:49:38 »
KESİNLİKLE ÇOK HAKLI!
1

Çevrimiçi northside

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Eylül 2026, 16:19
Toplam oynama: 29 gün, 21 saat
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2026, 01:35:16 »
Bir şikayette haksız çıktın diye sunucu oyuncu sayısından girip koca Ar-Ge manifestosu yazmana gerek yoktu dostum. İtirazımızı yaptık, üst yönetim inceleyip haklı buldu ve sicili temizledi; bu kadar büyütecek, felsefe yapacak bir şey yok.

Çevrimiçi marstral

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Toplam oynama: 183 gün, 0 saat
« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2026, 02:36:21 »
Bir şikayette haksız çıktın diye sunucu oyuncu sayısından girip koca Ar-Ge manifestosu yazmana gerek yoktu dostum. İtirazımızı yaptık, üst yönetim inceleyip haklı buldu ve sicili temizledi; bu kadar büyütecek, felsefe yapacak bir şey yok.

Konu şikayette haksız çıkmamla alakasız, ekran görüntüsünde de paylaştığım üzere tam üç farklı yetkilinin birbiri ile çelişen ifadeleri ve kararları ile alakalı. Konu içerisinde adın geçiyor diye bu şekilde yanıt atmana hak veriyorum fakat bu ilk kez yaşanan bir durum değil. Daha önce hile kullandığın için ban yiyip sonrasında banının açılmış olması ardından yine sicilinden bunun silinmiş olması gibi birden fazla örneği var. Seni kapsamayan başka oyuncularla alakalı buna benzer bir çok örnek var. Ben o görüntüleri örnek olması adına paylaştım ve iletinin hem en başına hem en sonuna kimseyi hedef göstermeyerek bu konuyu açtığımı belirttim. Discord tarafında da paylaştığım aynı içeriğin iki defa sebep belirtilmeden kaldırılmış olması da buna bir örnek. Yukarıdaki bir arkadaşımızın söylediği gibi konuşulacak çok şey var, sadece bu değil.