Birlikler konusunda söylediğin asılsız ve desteklenemez. Şuan onayı olan sayılı birlik var, bunların da tanıtımı rutin olarak kontrol ediliyor zaten. Birlikler sadece illegallerle rol yapıyor, polislerle rol yapmıyor diye "illegal birlikler rol yapmıyor" demen mantıksız, onların seninle rol yapmıyor olmasının sebebi sensin.
Trolling yapana ban atmak mantıksız, bu mentalle trolling/retarded/nonrp hepsi benzer ihlaller. Her yapanı banlayalım o halde. Bugün trolling yapan insan yarın rol sergileyebilir. Neticede bende 3 sene önce ortalığı trolleyen biriydim.
Sunucu üzerinde görevli kadrosu ve üstünde kimse o sansürlediğiniz yetki köpekliği için burada durmaz, çünkü bu sunucu kimseye maaş vermiyor. Burada kimse kimsenin köpekliğini yapmıyor çünkü eline geçen bir şey olmayacak, eğer yapıyorsa bu kendi isteği ile fetiş boyutundadır. Zevk alıyordur o insan köpek olmaktan. Helper konusundaki yakınman yersiz, helper zaten bir ön eleme aşaması. Helper başvurusuna yüzlerce insan katıldığından ötürü tek tek ilgilenmek imkansız, bu yüzden helper kıdeminde çok kısıtlı yetkilerle durumları değerlendiriliyor ve uygunsa sınav/mülakat gibi aşamaları geçip görevli oluyor. Eğer bir görevli hakkında dm suçlamanız varsa yeri zaten burası değil. Foruma yönlendirmeniz konusu ise normal, tamamıyla sizin tembelliğiniz. Eğer bir konu forumda varsa forumda vardır, politika kişisel zevklerden ötürü yazılmadı. Veya uzun bir politikamız olsun havalı dursun diye yazılmadı, sunucuda oynarken orayı okuduğunuz varsayılır. Attığınız politika ile alakalı talebi doğal olarak foruma yönlendirecek yetkililer, talebin sonuna ".... forumda bulamadım" eklemeniz o şeyin politikada olmadığı anlamına gelmez. Sadece aramadığınız veya buna üşendiğiniz anlamına gelir.
Düşmanlık konusunda zaten sunucuda anlattığınız gibi bir durum mevcut. Oynadığınız sunucunun işleyişine henüz tam hakim olmadan kapsamlı bir ar-ge açmaya çalışmışsınız saçma olmuş. Biz şikayetlerde veya sorgularda düşmanlık kanıtı isterken bunun gibi şeyler istiyoruz. Eğer kapsamlı ve iyi bir rol içeren brawl dönmüşse bu düşmanlık kanıtı olarak elbette kullanılabilir. Yalnızca her kavga ettiğiniz yarın size sıkmasın diye burada bir eşik belirlendi, bahsi geçen düşmanlık rolü gerçek anlamda aşağılayıcı veya cana kast içeren bir durum barındırmalı.
Sanırım tek doğru konu zırh.
Son madde argenin çoğunluğu gibi sadece yazılmak için yazılmış maalesef. Yetkililer aktif olarak rol bölgelerini denetliyor ve toplu rol düzenliyor. Bahsi geçen toplu rolün illaki bir event tadında duyurusu geçilen çok kapsamlı bir şey olmasına gerek yok. Sokakta gördüğünüz hotdog satma rolü yapan kişi de rol paslamış olur, koca bir kamp alanını duyuru ile etkinlik alanına çeviren kişi de. Rolün küçüğü büyüğü yok yani.
Ek olarak yetki köpeği kısmını sansürlemen yazdığından ötürü işlem göreceğin gerçeğini maalesef değiştirmeyecek.
Birlikler konusunda yazdığım asılsız ve desteklenemez değil. Sorun zaten sadece tanıtımların kontrol edilmesi. Oraya yazmayı unuttuğum şeyler var, üstteki iletileri okursan o konu hakkındaki önerimi anlarsın. İllegal birliklerin bölgesine ben polis karakterimle gidiyorum ve kimse benimle rol yapmıyor diye bir şey iddia etmedim. İllegal karakterim ile iki-üç gün dolaştım kolluk kuvveti oluşumuna girmeden önce. Kimsecikler yoktu.
Trolling için düşünce benim düşüncem, bu konuda fazla bir şey söylemeyeceğim. Daha önceden rol sunucusunda troll yaptıysan senin problemin, buna diyecek bir şey yok maalesef. Troll gibi çok rahatsız eden şeylerin cezasının çok yüksek olması gerekiyor. DM'cileri örnek vereyim, ceza arttı ve şimdi herkes sıkmak için bir sebep kovalıyor. Durduk yere atılan DM artık o kadar fazla değil.
Yetkililik hakkında kurduğum o üslupsuz cümlenin anlamını farklı anlamışsın. Onun anlamı yetkililik sürecinde kadroda yetki seviyesini artırıp sadece ün için yapanları kastettim. Ayrıca "Forumda bulamadım." diye belirttiğim tembel birisi olduğuma işaret değil, bazı politikalarda örneklendirmeler kısıtlı ve oyuncular tam emin olamadan rol yapmak istemiyor. DM atan yetkili sadece böyle kişilerin olduğunun varlığına örnektir, bunun yerinin bura olmadığının farkındayım ve politikaların zevk olsun diye yazılmadığını biliyorum.
Düşmanlık konusuna gelirsek "Brawl Kural İhlali" adlı politikada ben yumrukla kavga edildiği için daha sonra silah ile intikam alabileceğimize dair bir örneklendirme okuyamadım, göremedim. Zaten yok.
Son olarak, son yazdığın şey. Orada bende zaten rolün büyüğü küçüğü olmadığını savunuyorum ve bunlarında öylece etkinlik adı altında duyurularının Discord üzerinden geçirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Bunlar belirlenip yetkililer orayı kontrol eder, her rolü izlediklerini zannetmiyorum. Bu kadar büyük bir iddianın altına girme bence, destek attığım şeye daha zoraki bir yetkili gelirken sürekli olarak random insanların oluşturduğu rol ortamlarının kontrol edildiğini sanmıyorum.