BİRLİKLER
Birliklerin onay ve hood onayı alması sanki çok kolay gibi gözüküyor. Birlikler aktif olarak bölgelerinde doğru düzgün rol yapmıyor. Hiçbir zaman buna şahit olmadım, oyuncular olarak görüyoruz ki sadece onaylarını korumak için belirli şeyleri yerine getiriyorlar ve normal vakitlerde hiçbir aktiflik göstermiyorlar. Bu konu hakkında birliklerin kontrolünün gerçekten düzenli bir şekilde birliklerden habersiz olarak yapılması gerektiğini ve gerçekten sürekli roleplay yapacak kişilere kontrol edilerek onay verilmeli olduğunu, bu konu böyle olsa bile bununla neredeyse hiç ilgilenilmediğini düşünüyorum. Bu konu hakkında sıkı takipler ve yönetimlerin olması gerekiyor.
POLİS VE ŞERİFLERE KARŞI UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Sunucuda sıklıkla karşılaşılan bir durum, oyuncular silahları alıyorlar ve polislerin etrafında dolaşıyor ya da bir şekilde o silahı göstermeye çalışıyorlar. Kolluk kuvvetindeki oyuncularda yasak olduğu ve ihmalkarlık yapmamak için onlara karşılık veriyorlar. Bu durumda çoğunlukla bölgeden mermileri bitene kadar ayrılmıyorlar ve farklı farklı alanlara konumlanıp polisleri düşürüyorlar. Gitmedikleri için çok fazla vakit kaybediyoruz, oyundan soğuyoruz. Bekle bekle bir dert, rolden sonra şikayet açıyoruz ancak neredeyse hiçbir caydırıcı yanının olduğunu düşünmüyorum. Galiba Retarded RP oluyor, bu politikanın maksimum süresi ise 240 olarak gözüküyor ve öyledir. Yani, nerede bunun caydırıcılığı? Bu Retarded RP için birçok örnek var, sadece polislere karşı işlenebilen bir şey değil tabii ki, ancak bu tür oyuncuların gereksiz vaktini çalacak ve oyuncuların rollerini baltalayacak durumlarda cezasının çok daha yüksek olmasını düşünüyorum. Böylece caydırıcı olabilir ve insanlar gidip kendi düşmanları ile uğraşmaya başlayabilirler genel olarak.
TROLLING
Bu politikanın cezaları içerisinde C-Ban var ancak, sürelerde var. Bu politikanın cezasının sadece C-Ban olması gerekiyor, troll yapan oyuncunun sunucuya hiçbir faydası yoktur. Bunun yanı sıra hem oyunculara hemde sunucunun itibarına zararı çok fazla oluyor.
YETKİLİLER
Sunucu üzerindeki tüm yetkililerin sadece sicilinin olmamasına ve mülakat, sınav gibi şeyleri geçtiği gibi yetkili olmaması gerekiyor. Buda sunucunun adını fazlasıyla lekeleyecek bir durum. Yetkililer alınırken, geçmişleri de kontrol edilmeli diye düşünüyorum. Gerçekten insanlara yardım etmeyi amaçlayan, taraf tutmayacak ve sadece ün kazanmak için yetkililik yapmayacak kişilerin alınmasını sunucu açısından ve oyuncuların mutluluğu ve eğlencesi açısından iyi olmalıdır. Yani sunucuda bir DM'cinin helper olması çok üzücü, bunun yanı sıra karşılaştığım taraf tutma veya acil durumlarda, forumda bulamadığım bir şey için destek attığımda direkt foruma yönlendirmeleri. Çok üzücü, forumda bulamadığımı belirterek yardım istiyorum ve yetkililerin birçoğu talep bakmış olmak için "foruma yönlendir" seçeneğine robot gibi spam atıyor.
DÜŞMANLIK
Oyuncuları gun rp için doyurabilecek ve saçma sapan roller yapmasını gerektirmeyecek bir şey. Tabii, tadında bırakılırsa. Bıçak çekilmediği sürece bir brawl rolünde silahta çekilemez ve düşmanlık olmaz, şimdi bu konu için düşündüğüm şeyi açıklayayım. Bir sözlü tartışma döner ve brawl rolüne girerler, bu durumda herkes sopa ve yumruk ile dövüştüğünü düşünelim. Bu kavga eden kişiler düşman olacak, silah ile onlardan intikam vs. alabilecek. Ancak o kuralın geçerli olması için yaşanan ilk brawl rolünün bitmesi, herkesin dağılması ve bir süre geçmesi gerek. Böylece intikam alma, drive by gibi gun rp'ler daha çok olur ve illegaler, illegaller ile genel olarak gun rp döndürür.
Tabii, şimdi "Ben her kavga ettiğimle düşman mı olacağım?" diyenler olur. Kavga etmek yasa dışı bir şeydir, illegal değilseniz alttan alarak rol yaparsınız ve bu kural size geçerli olmaz. İllegal kişi zaten kendi otoritesini korumak için kavga eder, iki tarafında birbirlerine düşmanlığı başlar.
ZIRH
Kolluk kuvvetleri için. Şimdi diyelim ki, spontane bir şekilde bir polisle çatışmak zorunda kaldınız. Karşınızdaki kişinin 250 zırhı var ve bu kazanmanızı çok olumsuz etkiler, hile değilseniz. Umarım değilsinizdir, illegallerin zırhı 150 olabiliyor diye biliyorum, bu durumda S.W.A.T gibi birimlerinde alabileceği zırh 200 gibi bir sayıda olmalı ve arada fazla fark olmamalıdır.
İllegal tarafında kazanma olasılığının hile olmadığı sürece kazanma ihtimalinin düşük olmaması gerekiyor. Nede olsa bir oyun, para için onlarda saatlerini harcıyor, ben illegal iken kumar asla oynamam ve hiçbir zaman fazla para katlayamadım. Yani, emeği ile para kazanıp polislerle karşılaşanları düşünmek lazım.
ROLLER
Sunucuda rollere fazla önem verilmesi gerekiyor, yetkililerin çok daha denetimli olması gerekli bence. Sunucu üzerinde yetkililer tarafından yapılan, yetkililer tarafından kontrol edilen bir rol ortamı etkinlikleri gerekli. Etkinliği sadece yetkili oluşturmasa bile olur, ama en sonunda bu rol ortamını bir yetkilinin denetlemesi ve olası bir durumda ortamı bozan kişinin cezalandırılması gerekiyor. Etkinlik dediğimiz şeyin sadece şahane şeyler olmasına gerek yok, normal sosyalleşme amaçlı ortamların dizayn edilip etkinlik adı altında insanlara duyurulması gibi.
Idlewood dediğimiz bölgeyi sunmayın, çünkü orada öyle bir rol ortamı yok. Lütfen.