Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

PD/SD GEREKSİZ 250 ZIRH.

Başlatan dieforyou, 20 Şubat 2023, 20:29:13
Okunma sayısı 4748 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dieforyou

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 24 Haziran 2024, 00:57
Toplam oynama: 93 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Alman
Son giriş: 17 Nisan 2024, 00:16
Toplam oynama: 1 gün, 19 saat
PD/SD GEREKSİZ 250 ZIRH.
« : 20 Şubat 2023, 20:29:13 »
Öncelikle hayırlı forumlar, net bir süre veremiyorum ancak 5 ayı aşkın süredir SD bünyesinde çavuşluk yaptım. Bundan öncesinde ise tahminimce 1 yılı aşkın birlikte bulundum. Bu bilgiyi verme sebebim bu süre içerisindeki SD/PD durumu ve şimdiki SD/PD durumu.
İlk olarak bu 250 zırh ne için gelmişti? İnt. baskınında kullanılmak üzere gelmişti. Bu 250 zırh geldiği vakit hâlâ çavuşluk yapmaktaydım. İlk olarak 250 zırh ile vardiyaları başlatan tarafa S.W.A.T vardiyalarında kullanan polis tarafı olmuştu. Bu durumu zamanında Lead Admin olan İlcare ve High Senior Admin Libertas'a (eski SD yöneticisi) iletmiştik. Kendileri bu durumun hakkında karşı bir tepki verselerde zamanla tepkileri değişti ve kendileride 250 zırhı SD içerisine eklediler. (SD içerisindeki dostlarımdan aldığım bilgilerdir.)
Sadece illegal tarafın M4 hasarını yükseltip geri çekilerek olacak iş değildir. Ortada net bir şekilde legal ve illegaller arasında dengesizlik mevcut. Elbette atlayan arkadaşlar olup "Hocam realistik düşünün yha." diyenler olacaktır. Bende şöyle söyleyeyim bazı yetkili arkadaşlar realistik hamleler yapmayıp sadece IC jail atmayı arzuluyorlardı. Daha fazla bu konuları deşmek istemem. Asıl konumuza dönelim 250 zırha dahil olarak kafadan vursanız bile zırhtan gitmeye devam ediyor buda bileğiniz olsa bile artık karşınızdaki taktiksel birimdeki adamı alamayacağınız anlamına gelmekte.

Birazda eskiye dönelim  :smile:

Aylar öncesinde illegaller ve legaller arasında roller olurdu buna örnek vermek gerekirse; Armegeddon VS SHERIFF kavga rolüydü. Veya direkt içinde bulunduğum Auto De Fe VS Kolluk Kuvvetleri rolleri hayranlık yaratan rollerdi. Evet artık bu tarz roller geride kaldı.

İllegal rol yapan insanlar olarak ya bu üstünlüğün kontrolünün sıkılaştırılması veya direkt olarak kaldırılmasıdır. Unutmayın legal taraf sayı olarak illegal taraftan kat ve kat üstünler. Sadece sayı olarakta değil, sistemler ve imkanlar gibi daha fazlası mevcut.

Spoiler:
#250ZırhKalksın
1

Çevrimdışı GBK

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 09 Temmuz 2024, 01:28
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 25 Ocak 2024, 01:34
Toplam oynama: 155 gün, 17 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 27 Haziran 2024, 22:43
Toplam oynama: 4 gün, 12 saat
Birlik: **** *ANG
Ynt: PD/SD GEREKSİZ 250 ZIRH.
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2023, 20:43:32 »
desteklemiyorum, olması gerektiği gibi
e malum

deagle ile sıkan çıplak dede = balistik kask, balistik pantolon - üniforma, taktiksel zırh, taktiksel eldiven, diz - dirsek koruyucu full teçhizat swat memuru

Spoiler:
Birlik: Ragusa Organized Crime Group
1

Çevrimdışı dieforyou

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2023, 20:46:54 »
desteklemiyorum, olması gerektiği gibi
e malum

deagle ile sıkan çıplak dede = balistik kask, balistik pantolon - üniforma, taktiksel zırh, taktiksel eldiven, diz - dirsek koruyucu full teçhizat swat memuru

Spoiler:
Birlik: Ragusa Organized Crime Group

:'D Saygım sonsuz ancak spoiler içerisinde birliğimin adını vermen komik
1

Çevrimdışı kekemus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Hintli
Son giriş: 18 Temmuz 2026, 15:39
Toplam oynama: 4 gün, 19 saat
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2023, 21:50:42 »
ya birader sanıyosunuz ki illegal bir birlik pdye baş tutabilmeli. böyle bir şey hiçbir sunucuda yok, her zaman pd illegalden kat ve kat üstün olacak bu kaçınılmaz bir gerçek. illegal bu durumda ne yapmalı, işlerini pd'nin önünde yapmamalı, pdye bulaşmamalı, olması gerektiği gibi diğer illegallerle sorun yaşamalı pd ile değil. pdye hiçbir zaman bir illegal baş tutamaz. hadi bunu geçtik, samp oynuyoruz sampta bi baskın rolünde ready or not gibi flashbang atalım stinger grenade atalım, shield ile girelim böyle bir olay yok. taktiksel birimlere bu gibi raid durumlarında en yardımcı olan şey fazla zırh. keşke oyunda flashbang sis bombası stinger grenade gibi şeyler olsa da daha realistik bir şekilde taktiksel birimlerin avantajı olsa ama bu sampta pek mümkün değil. bi illegal pdye bulaşmaktan tir tir titreyerek korkmalı, olması gereken şey buuuuuuuuu. felony stop yaptıram pdyi arkalayam pdye sıkam bütün departmanı yatıram. illegal için bu bir rol olmamalı. bu gibi durumların hiçbir gerçekçiliği yok, amerika bazlı rol yapıyoruz hindistanda falan değiliz yani. ama 100 can 150 zırh olayında kafaya ateş etsen bile zırhtan gitmesi anlamsız. bu bence de kaldırılmalı
1

Çevrimdışı VARDAR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 13 Ocak 2024, 02:06
Toplam oynama: 128 gün, 4 saat
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2023, 22:08:56 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı dieforyou

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2023, 22:23:18 »
@turkishstutter kekemus hocam öncelikle eyvallah. 1- Bu Argenin amacı DM atan maymuslara teşvik değildir. Uzun süre sende PD içerisinde yer aldın. Oyun çok eski bir oyun sonuç olarak 500mb. RoN gibi yakın tarihimizde geliştirilmiş bir oyun ile karşılaştırman benim açımdan yanlış olmuş. RoN tamamen S.W.A.T'ı baz alan bir oyun. Burası ise rol yapma sunucusu, S.W.A.T ve S.E.B içerisinde sende bilirsin ki dinamik ve normal giriş vardır. Rol yapan adamın üstüne hurra diye koşulmaz (rol yapıyormuş gibi duran maymunlar hariç mimlenmiş takımlar, kişilere uygulanamaz) ancak dmci kişilerede dinamik giriş yapılır çünkü role uyum sağlamaz gördük.

2- Yaptığımız rol sunucu Türkiye gibi polis/Jandarmaya karşı saldırıların az olduğu (sivil halk tarafından) bir ülkede geçmiyor. Sunucumuz Los Santos (Baz aldığımız şehir Los Angeles) ve Amerika'da gerçekleşiyor. Tabi ki illegal taraf legal tarafın önüne geçip üstünlük kuramaz. Bu konuda hem fikiriz ancak ota boka 250 zırh çekip illegal tarafında içinden geçilmesinede karşıyım.
Örnek olarak iki grup IC düşman ve bu olaya elbette polisler şerifler dahil olacak. Elbette bu durumun kazananı POLİS olacak bunu biliyoruz. En basitinden çatışmadan memurları düşürüp kaçarsın ancak elinde yeterli kanıt varsa ve kişiler rolcü ise gidip dedektifler dosyasını açar. Ki zamanında bu tarz örnekler ile karşılaştık. 2. Senaryo ise gidip kişiye elinde kanıt varsa aranma kayıdı açarsın edersin. Ama en sonunda kişiyi bulur enseler IC jaile atarsın. Bak bu dediklerimede eyvallah, ancak ota boka 250 Zırh çekilip karşı tarafa şans tanımadan "İLLEGAL LEGAL TARAFTAN GÜÇLÜ OLAMAZ!" gibi yargılarada karşıyım. Ya zaten Rina içerisinde bariz şekilde polis ve şerifler illegale göre daha güçlü. Hem sayı bakımından hem politika bakımından hem verilen sniper gibi OP silahlar bakımından ve adminler bakımından yana güçlüler. (Adminden kastım sürekli frekanslarda admin oluyor, ve bazıları etik hareketler yapmayarak illegali boğuyor. Yine söylüyorum bu dediklerim DMCİ tayfa için geçerli değil onlara mübah.)

En basitinden çoğu illegal rolcü birlik ve benim gibi SOLO illegal kişiler PD SD gibi birlikler ile ortak rol yapmaktan çekiniyor, istemiyor. Ve buradan SD PD yöneticilerinin bu duruma el atıp iki taraf için ortak etkinlikler veya başka şeyler kurgulayarak iki taraf arasındaki buzları eritmeliler. Dışarıdan bir göz olarak şunu söylemekten çekinmiyorum SD PD ŞUAN DMCİ KİŞİLERE KARŞI KURULMUŞ KADRO GİBİLER. SADECE ÇATIŞMA. Bu yazdığımı okuyup laf atmayın lütfen sadece bar açtığınız zaman bol etkileşimli rol yapmış olmuyorsunuz. En basitinden Kolluk Kuvvetleri ile talk show gibi tamamen IC etkinlikler gelebilir veya ride along programları geri aktif edilebilir.

Çevrimdışı kekemus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Hintli
Son giriş: 18 Temmuz 2026, 15:39
Toplam oynama: 4 gün, 19 saat
« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2023, 22:31:27 »
sen iyi bir adamsın. dostum bazı konularda haksız olduğunu düşünüyorum bence 250 can olayı kalmalı fakat bazı konularda da son derece haklısın "Dışarıdan bir göz olarak şunu söylemekten çekinmiyorum SD PD ŞUAN DMCİ KİŞİLERE KARŞI KURULMUŞ KADRO GİBİLER. SADECE ÇATIŞMA." özellikle söylediğin bu cümlende haklı olduğunu düşünüyorum ve bunu üzün süredir gerek ben gerek dostlarımla pdyken söylüyorduk. dmciyle muhattap olmayacan rolcüyle rol yapacan. ne de olsa bu bi oyun dm atana rk ol geri dön rk ol geri dön mantığı saçma. öz abimsin saygılar hürmetler

Çevrimdışı Heathen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 24 Temmuz 2026, 20:26
Toplam oynama: 237 gün, 20 saat
Son giriş: 01 Temmuz 2024, 19:46
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 18 Temmuz 2026, 12:29
Toplam oynama: 10 gün, 20 saat
Son giriş: 09 Temmuz 2026, 23:43
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2023, 22:36:23 »
Fark etmez ama geleceğini hiç sanmıyorum

Çevrimdışı dieforyou

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 20 Şubat 2023, 22:36:31 »
sen iyi bir adamsın. dostum bazı konularda haksız olduğunu düşünüyorum bence 250 can olayı kalmalı fakat bazı konularda da son derece haklısın "Dışarıdan bir göz olarak şunu söylemekten çekinmiyorum SD PD ŞUAN DMCİ KİŞİLERE KARŞI KURULMUŞ KADRO GİBİLER. SADECE ÇATIŞMA." özellikle söylediğin bu cümlende haklı olduğunu düşünüyorum ve bunu üzün süredir gerek ben gerek dostlarımla pdyken söylüyorduk. dmciyle muhattap olmayacan rolcüyle rol yapacan. ne de olsa bu bi oyun dm atana rk ol geri dön rk ol geri dön mantığı saçma. öz abimsin saygılar hürmetler

Yürüyen karizmasın abimsin saygılar.  <3
250 Zırh muhabbeti kalkmasa bile ilk getirildiği şekilde kullanılabilir yani sadece interior dmcilere karşı

Çevrimdışı VULNERABILITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 03 Şubat 2024, 01:35
Toplam oynama: 162 gün, 15 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 05 Mart 2024, 19:16
Toplam oynama: 3 gün, 4 saat
Köken: Çinli
Son giriş: 23 Ocak 2024, 23:01
Toplam oynama: 34 gün, 21 saat
Son giriş: 01 Şubat 2024, 06:07
Toplam oynama: 1 gün, 16 saat
Son giriş: 23 Ocak 2024, 23:02
Toplam oynama: 2 gün, 16 saat
« Yanıtla #9 : 20 Şubat 2023, 22:51:25 »
sdde sniper cekmek icin bahane aramıyo muydun sen illegale gecince ne oldu :smiley: