@turkishstutter kekemus hocam öncelikle eyvallah. 1- Bu Argenin amacı DM atan maymuslara teşvik değildir. Uzun süre sende PD içerisinde yer aldın. Oyun çok eski bir oyun sonuç olarak 500mb. RoN gibi yakın tarihimizde geliştirilmiş bir oyun ile karşılaştırman benim açımdan yanlış olmuş. RoN tamamen S.W.A.T'ı baz alan bir oyun. Burası ise rol yapma sunucusu, S.W.A.T ve S.E.B içerisinde sende bilirsin ki dinamik ve normal giriş vardır. Rol yapan adamın üstüne hurra diye koşulmaz (rol yapıyormuş gibi duran maymunlar hariç mimlenmiş takımlar, kişilere uygulanamaz) ancak dmci kişilerede dinamik giriş yapılır çünkü role uyum sağlamaz gördük.
2- Yaptığımız rol sunucu Türkiye gibi polis/Jandarmaya karşı saldırıların az olduğu (sivil halk tarafından) bir ülkede geçmiyor. Sunucumuz Los Santos (Baz aldığımız şehir Los Angeles) ve Amerika'da gerçekleşiyor. Tabi ki illegal taraf legal tarafın önüne geçip üstünlük kuramaz. Bu konuda hem fikiriz ancak ota boka 250 zırh çekip illegal tarafında içinden geçilmesinede karşıyım.
Örnek olarak iki grup IC düşman ve bu olaya elbette polisler şerifler dahil olacak. Elbette bu durumun kazananı POLİS olacak bunu biliyoruz. En basitinden çatışmadan memurları düşürüp kaçarsın ancak elinde yeterli kanıt varsa ve kişiler rolcü ise gidip dedektifler dosyasını açar. Ki zamanında bu tarz örnekler ile karşılaştık. 2. Senaryo ise gidip kişiye elinde kanıt varsa aranma kayıdı açarsın edersin. Ama en sonunda kişiyi bulur enseler IC jaile atarsın. Bak bu dediklerimede eyvallah, ancak ota boka 250 Zırh çekilip karşı tarafa şans tanımadan "İLLEGAL LEGAL TARAFTAN GÜÇLÜ OLAMAZ!" gibi yargılarada karşıyım. Ya zaten Rina içerisinde bariz şekilde polis ve şerifler illegale göre daha güçlü. Hem sayı bakımından hem politika bakımından hem verilen sniper gibi OP silahlar bakımından ve adminler bakımından yana güçlüler. (Adminden kastım sürekli frekanslarda admin oluyor, ve bazıları etik hareketler yapmayarak illegali boğuyor. Yine söylüyorum bu dediklerim DMCİ tayfa için geçerli değil onlara mübah.)
En basitinden çoğu illegal rolcü birlik ve benim gibi SOLO illegal kişiler PD SD gibi birlikler ile ortak rol yapmaktan çekiniyor, istemiyor. Ve buradan SD PD yöneticilerinin bu duruma el atıp iki taraf için ortak etkinlikler veya başka şeyler kurgulayarak iki taraf arasındaki buzları eritmeliler. Dışarıdan bir göz olarak şunu söylemekten çekinmiyorum
SD PD ŞUAN DMCİ KİŞİLERE KARŞI KURULMUŞ KADRO GİBİLER. SADECE ÇATIŞMA. Bu yazdığımı okuyup laf atmayın lütfen sadece
bar açtığınız zaman bol etkileşimli rol yapmış olmuyorsunuz. En basitinden Kolluk Kuvvetleri ile talk show gibi tamamen IC etkinlikler gelebilir veya ride along programları geri aktif edilebilir.