Politikalarda düşman dahi olsanız bir kişiyi veya kişileri sıkmak için aramak, bulup sıkmak yasak zaten. Buna ek olarak süre sınırlamaları da var. Bu tarz durumları aşanlara şikayet açabiliyorsunuz, DM politikasını daha da katılaştırmak bir noktada bazı rolleri yasaklamak oluyor. Gun RP'de bir roldür. Düşmanlığın bitip bitmemesi de OOC kurallarla belirlenebilecek bir şey değil sonuç olarak uzlaşma rolü yapılabilir, bu tarz dediğiniz şeylerin zaten OOC olarak belli başlı sınırlamaları var bu sınırlamaların bir adım ötesi ise rol yasaklaması kapsamında değerlendirilir kanımca.
Politikalarda bunların yasak olması belirli bir düzeni beraberinde getirmiyor. Bunu oraya yasak olarak yazsanız bile insanların ne amaçla etrafta gezdiğini bilemezsiniz. Klasik bir oyuncu yalanı "Orada geziyordum ve gördüm, düşmanlığımız olduğu için sıktım." halbuki o adam orada gezse bile siz bu savunmayı yeterli bularak geçeceksiniz.
Sunucu içerisinde düşmanlık almayı bekleyen fazlasıyla oyuncu var ve bunların düşündüğü tek nokta DM. Sizin düşüncenize göre, fikir olarak sunduğum düşmanlık bitirme durumu oyun dışı müdahale olarak yansıyor fakat tamamen bağımsız. Eğer bir platformda oyuncuların bir bölümü bundan şikayetçiyse ve şuan olan düzen denendiği halde, ilgili savaşa/kavgaya gireceklerin kafasında her rol başlangıcı sırasında oluşan
Ben buna bıçak çeksem, silah çeksem düşmanlığımı alır. veya
Düşmanlık almayı deniyor, hiç kavga etmeyeyim en iyisi. algısı oluşuyorsa eğer, bu zaten rol mentalitesinin bir hayli dışında.
Gun RP'de bir roldür fakat RP'de kaldığı sürece. Buranın Gun RP'den ne çıkarttığını hepimiz iyi biliyoruz ve eğer benden kanıt istersen atarım. Doğru düzgün bir Gun RP rolü on parmaktan ikisini geçmeyecek şekilde yönetiliyor.
İki düşman karakterin arası soğuyabilir, bu tür bir uzlaşmanın bitmesi için herkes karakterinin egosunu düşünür şekilde görüşür ve kimse öylece olayı bitirmeyi istemez. Rina Roleplay, Medium RP tabanlı bir sunucu ve oyuncular buna göre hareket etmeyi çok seviyor. Bazı oyunculara göre Medium RP olması, onların karakterlerine verilen hakları arttırıyor veya bu şekilde düşüncelerini değiştirmelerine sebep oluyor. Karakterlerinin yaşantısı umurlarında olmadığı gibi, olası bir uzlaşmada tek düşündükleri "Hey, bize kan parası verecen pampa." bu tür bir düşünceye sahip olan kişiliklerle rol yapmayı kimse istemez.
Velhasıl, aslında şuan olan politikaların eksikliği oyuncuları bezdiriyor. Alanında ya bilgili yetkililerin olmaması ya da kuralların gerçekten ilk aşamalarda kalması, yeniliğe açık olmaması oyuncu kitlesini bunaltıyor.
Tabii sözde Gun RP seviyorsak sabah akşam silah alarak "hadi pampa yaralı süresi doldu catısmaya" diyerek gidebiliriz. Fakat bu tür bir roleplayi hemen hemen tüm düşmanlığı olan kişiler (ufak bir kesim bunun dışında) yaptığı için Gun RP'yi bırakın, düşmanlık rolü bile adam akıllı işlemiyor. Sunucunun DM'den yana zaten bir sorunu varken bir de siz bu kuralın ucunu eğer açık bırakırsanız, millette bu sunucudan bezer.