Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Saldırı ve Misilleme (deyişle sözde düşmanlık rolü)

Başlatan ese., 29 Aralık 2022, 14:48:03
Okunma sayısı 22693 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ese.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 08 Mayıs 2024, 00:03
Toplam oynama: 70 gün, 23 saat
Reese Hawley Lv.12
Son giriş: 15 Şubat 2023, 04:12
Toplam oynama: 1 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 05 Mayıs 2024, 01:48
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Birlik: ** 212
Köken: İngiliz
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Ynt: Saldırı ve Misilleme (deyişle sözde düşmanlık rolü)
« Yanıtla #20 : 30 Aralık 2022, 12:46:42 »
Adam medium rp rol diyor, ama bıcakla saldirana silahla sıkmayı sacma buluyor, çoğu kisi catismak icin giriyor diyor, catisma rollerini düzenleyip azaltmak istiyor, o zaman çatışmak icin giren adamlar girmez, sunucuda aktif sayisi duser, hera para kazanamaz. her cumlesinde kendisiyle celisiyor, sacma. desteklenmedi, zaten catissak rki var 6 saatte bir sıkabiliyoz, şu gun rpye karismayin birader, barlar ve diger yerlerde yeteri kadar rol donuyor zaten, desteklenmedi
Mesela okuduğunu anlama sorunu çeken bir arkadaş olduğun belli. Sırf güzel güzel anlayabil diye o kadar uzattım halbuki.

Bıçakla saldırana silah çekmenin saçma olduğunu burada olan kimse söylemedi. Muhtemelen oyun sunucusuna sadece GUN RP adı altında DM için giren bir arkadaşsın. Yazış şeklin zaten DM'in desteklenmesini ister bir şekilde, roleplayi sadece bar ve diğer ortamlar olarak nitelendiriyorsun. Senin deyiminle GUN RP'nin G'sini yapmadığını düşünüyorum. Veya GUN RP'yi; "Beyler düşmanlık aldım, sultanları çekin, deagle m4leri çekin savaşa gidiyoz." olarak düşündüğünü varsayıyorum. (yazış şekline bakılırsa bilhassa)

Sunucuya çatışmak için giren adamlar var ve bu doğru. Bilhassa düşüncelerin zaten onlardan birisi olduğunu gösteriyor, sunucuya çatışma için girdiğinde rol mentaline değil, çatışma mentaline sahip olursun. En ufak olayda kendi karakterini Polat Alemdar gibi görüp diklenirsin, şu günlerde pekte temiz oynayan oyuncu olmadığını düşünürsek üçüncü parti yazılıma bile başvurabilirsin. Fakat tabii aktiflik düşebilir, DM'ci ekibin gitmesi sunucuyu rahatlatır ve belki bunun sonucunda rol mentalitesine önem veren oyuncular gelir.
Hera bu durumda maddi olarak zarar görmez, rol mentaline sahip oyuncular geldiğinde daha çok kâr eder. DM'nin verdiği nc parasını; birliklerin gönderdiği nc parası, vip ücretlendirmeleri ve özel model başvurularıyla karşılaştır.

6 saatte bir sıkmaya devam et, gun rpyi bildiğini düşünerek rol yap ve mümkünse bu argenin altına daha fazla fikir beyan etme. Üstte yazdıklarının hepsi yanlış yorumlamadan ibaret.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 15 Aralık 2024, 20:13
Toplam oynama: 49 gün, 17 saat
Son giriş: 08 Aralık 2024, 21:08
Toplam oynama: 109 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Aralık 2024, 21:02
Toplam oynama: 4 gün, 11 saat
Son giriş: 15 Aralık 2024, 20:12
Toplam oynama: 14 gün, 15 saat
« Yanıtla #21 : 30 Aralık 2022, 18:08:26 »
Destekliyorum, oldukça mantıklı.

Çevrimdışı mob$ter

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Temmuz 2024, 17:20
Toplam oynama: 113 gün, 9 saat
Köken: Alman
Son giriş: 19 Haziran 2023, 18:15
Toplam oynama: 5 gün, 2 saat
Son giriş: 13 Aralık 2023, 01:39
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Köken: İrlandalı
Son giriş: 03 Mayıs 2024, 02:25
Toplam oynama: 5 gün, 12 saat
Son giriş: 24 Temmuz 2024, 15:22
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat

Çevrimdışı Azaday_Desk

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 13 Şubat 2023, 00:25
Son giriş: 10 Şubat 2023, 04:01
Toplam oynama: 22 gün, 0 saat
Son giriş: 11 Şubat 2023, 16:18
Toplam oynama: 3 gün, 3 saat
« Yanıtla #23 : 01 Ocak 2023, 18:55:38 »
kanka fena kafa açmışsın da sen bu sistemi getirdin diyelim, her çatışma rolünden sonra birileri dediğin sistemin küçük suistimaliyle bir şekilde şikayet açacak şimdiden misillemeyi karşı taraf yaptıktan sonra ateş etsin diye etrafında silahlı dolaşan herifleri görebiliyorum bile dediğin şey medium rp çapında bence çok mümkün değil ve rina rp gibi bir ortamda da mümkün değil. Hileciden hesap satandan örnek veriyorsun da sence o adamların düşmanlık kanıtıyla işi var mı biraz aklını kullan...

Çevrimdışı ese.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Reese Hawley Lv.12
« Yanıtla #24 : 02 Ocak 2023, 12:46:05 »
kanka fena kafa açmışsın da sen bu sistemi getirdin diyelim, her çatışma rolünden sonra birileri dediğin sistemin küçük suistimaliyle bir şekilde şikayet açacak şimdiden misillemeyi karşı taraf yaptıktan sonra ateş etsin diye etrafında silahlı dolaşan herifleri görebiliyorum bile dediğin şey medium rp çapında bence çok mümkün değil ve rina rp gibi bir ortamda da mümkün değil. Hileciden hesap satandan örnek veriyorsun da sence o adamların düşmanlık kanıtıyla işi var mı biraz aklını kullan...
yorumunu daha uygun bir dille yaz, roleplayde aklını kullanmayan rol mentalitesiyle düşünmeyen elemanlardır.
buna yönelik ben sıfırdan bir politika yazmadım, ola ki böyle bir politika yazıldı; içerisinde olması gerektiğini düşündüğüm bölümleri ekledim
benim kafa açtığım kadar algını açsaydın anlardın

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #25 : 02 Ocak 2023, 17:14:51 »
Politikalarda düşman dahi olsanız bir kişiyi veya kişileri sıkmak için aramak, bulup sıkmak yasak zaten. Buna ek olarak süre sınırlamaları da var. Bu tarz durumları aşanlara şikayet açabiliyorsunuz, DM politikasını daha da katılaştırmak bir noktada bazı rolleri yasaklamak oluyor. Gun RP'de bir roldür. Düşmanlığın bitip bitmemesi de OOC kurallarla belirlenebilecek bir şey değil sonuç olarak uzlaşma rolü yapılabilir, bu tarz dediğiniz şeylerin zaten OOC olarak belli başlı sınırlamaları var bu sınırlamaların bir adım ötesi ise rol yasaklaması kapsamında değerlendirilir kanımca.
1

Çevrimdışı ese.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Reese Hawley Lv.12
« Yanıtla #26 : 06 Ocak 2023, 03:17:19 »
Politikalarda düşman dahi olsanız bir kişiyi veya kişileri sıkmak için aramak, bulup sıkmak yasak zaten. Buna ek olarak süre sınırlamaları da var. Bu tarz durumları aşanlara şikayet açabiliyorsunuz, DM politikasını daha da katılaştırmak bir noktada bazı rolleri yasaklamak oluyor. Gun RP'de bir roldür. Düşmanlığın bitip bitmemesi de OOC kurallarla belirlenebilecek bir şey değil sonuç olarak uzlaşma rolü yapılabilir, bu tarz dediğiniz şeylerin zaten OOC olarak belli başlı sınırlamaları var bu sınırlamaların bir adım ötesi ise rol yasaklaması kapsamında değerlendirilir kanımca.

Politikalarda bunların yasak olması belirli bir düzeni beraberinde getirmiyor. Bunu oraya yasak olarak yazsanız bile insanların ne amaçla etrafta gezdiğini bilemezsiniz. Klasik bir oyuncu yalanı "Orada geziyordum ve gördüm, düşmanlığımız olduğu için sıktım." halbuki o adam orada gezse bile siz bu savunmayı yeterli bularak geçeceksiniz.
Sunucu içerisinde düşmanlık almayı bekleyen fazlasıyla oyuncu var ve bunların düşündüğü tek nokta DM. Sizin düşüncenize göre, fikir olarak sunduğum düşmanlık bitirme durumu oyun dışı müdahale olarak yansıyor fakat tamamen bağımsız. Eğer bir platformda oyuncuların bir bölümü bundan şikayetçiyse ve şuan olan düzen denendiği halde, ilgili savaşa/kavgaya gireceklerin kafasında her rol başlangıcı sırasında oluşan Ben buna bıçak çeksem, silah çeksem düşmanlığımı alır. veya Düşmanlık almayı deniyor, hiç kavga etmeyeyim en iyisi. algısı oluşuyorsa eğer, bu zaten rol mentalitesinin bir hayli dışında.
Gun RP'de bir roldür fakat RP'de kaldığı sürece. Buranın Gun RP'den ne çıkarttığını hepimiz iyi biliyoruz ve eğer benden kanıt istersen atarım. Doğru düzgün bir Gun RP rolü on parmaktan ikisini geçmeyecek şekilde yönetiliyor.

İki düşman karakterin arası soğuyabilir, bu tür bir uzlaşmanın bitmesi için herkes karakterinin egosunu düşünür şekilde görüşür ve kimse öylece olayı bitirmeyi istemez. Rina Roleplay, Medium RP tabanlı bir sunucu ve oyuncular buna göre hareket etmeyi çok seviyor. Bazı oyunculara göre Medium RP olması, onların karakterlerine verilen hakları arttırıyor veya bu şekilde düşüncelerini değiştirmelerine sebep oluyor. Karakterlerinin yaşantısı umurlarında olmadığı gibi, olası bir uzlaşmada tek düşündükleri "Hey, bize kan parası verecen pampa." bu tür bir düşünceye sahip olan kişiliklerle rol yapmayı kimse istemez.

Velhasıl, aslında şuan olan politikaların eksikliği oyuncuları bezdiriyor. Alanında ya bilgili yetkililerin olmaması ya da kuralların gerçekten ilk aşamalarda kalması, yeniliğe açık olmaması oyuncu kitlesini bunaltıyor.
Tabii sözde Gun RP seviyorsak sabah akşam silah alarak "hadi pampa yaralı süresi doldu catısmaya" diyerek gidebiliriz. Fakat bu tür bir roleplayi hemen hemen tüm düşmanlığı olan kişiler (ufak bir kesim bunun dışında) yaptığı için Gun RP'yi bırakın, düşmanlık rolü bile adam akıllı işlemiyor. Sunucunun DM'den yana zaten bir sorunu varken bir de siz bu kuralın ucunu eğer açık bırakırsanız, millette bu sunucudan bezer.
1

Çevrimdışı UnknownCMD

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 23 Temmuz 2022, 16:47
Toplam oynama: 190 gün, 14 saat
« Yanıtla #27 : 28 Şubat 2026, 21:21:44 »
Konu şimdilik k&a.