Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sunucudaki illegal birlik azlığı, destek olmaması.

Başlatan yaratırız stıllerı, 26 Aralık 2022, 23:19:08
Okunma sayısı 23471 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Intervice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 07 Kasım 2023, 04:10
Toplam oynama: 141 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Maria Marini Lv.23
Son giriş: 10 Nisan 2023, 18:29
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Sunucudaki illegal birlik azlığı, destek olmaması.
« Yanıtla #50 : 04 Ocak 2023, 12:23:14 »
İllegal'in bitme sebebi hile kullanımları, yetkililerin taraf tutması(Torpil), en ufak tartışma rolünde DM atılması ve bir çok nedeni var. Emekler boşa gidiyor neden birliği büyütmek için uğraşsınlar? En güzel zamanlarımız 2017-2020 arasıydı o günler bir daha geri gelmeyecek.

Çevrimdışı SincaP

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Ocak 2024, 05:00
Toplam oynama: 30 gün, 11 saat
Pacho Capone Lv.31
Son giriş: 01 Ekim 2022, 21:54
Toplam oynama: 177 gün, 12 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 00/00/0000
« Yanıtla #51 : 04 Ocak 2023, 12:28:43 »
İllegal yapabilecek kültüre ve bilgiye sahip birlik liderleri sunucuyu bıraktı. Eski kadro eski hevesiyle dönene kadar da birşey olacağını hiç sanmıyorum. Ayrıca illegal de adını şanını hiç görmediğim duymadığım kişiler çok hakimmiş gibi eleştirilerde bulunmuş, o da ayrı ironi. Destekledim fakat bu konu hakkında yapılabilecek bir şey de yok.

Çevrimdışı Emre II

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:20
Toplam oynama: 222 gün, 4 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 06 Mayıs 2023, 20:43
Toplam oynama: 10 gün, 7 saat
Birlik: **** **** 13
Son giriş: 20 Mayıs 2023, 22:38
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Son giriş: 05 Nisan 2023, 00:20
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
« Yanıtla #52 : 04 Ocak 2023, 12:44:47 »
sunucu bu sekilde cok daha fazla para kazaniyor, yani yonetim bu durumu degistirmeyecek.

kimse bunun icin de heraya dem vuramaz, adam bu tavrini acikca belli eden, diger birkac sunucu sahibinin aksine bunu gizlemeyen birisi cunku. zaten yakinda gta 5 sunucusu da acilinca burasi cok daha fazla boslanir tahminimce. son yakindir

Yani bu eleştirinin neresinden bakarsak bakalım mantıklı göremiyorum belki bir daha göremeyeceğin İl-legal sistemler var, her hafta görev veriliyor, her birlik lideri istediği zaman Hera ile görüşebiliyor, ben bu yorumun tarafsız olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı Cerny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 26 Ekim 2023, 16:41
Toplam oynama: 42 gün, 6 saat
Birlik: **********rov
Köken: Slav
Son giriş: 14 Nisan 2022, 12:50
« Yanıtla #53 : 04 Ocak 2023, 14:27:55 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı Gnoxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 19 Ağustos 2024, 19:59
Toplam oynama: 165 gün, 15 saat
Son giriş: 19 Ağustos 2024, 20:17
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Köken: Japon
Son giriş: 19 Ağustos 2024, 20:16
Toplam oynama: 1 gün, 18 saat
« Yanıtla #54 : 04 Ocak 2023, 14:42:44 »
bu sunucuda doğru düzgün illegal işletip işi yamuk giden adam tanımadım, kendi istekleriyle bıraktılar bazı talepleri sunucu sahibince kabul görmediği için. geri kalanlar da genellemeye soktuğum kesim. illegal insan polisten , tanınırlıktan uzak durur. şehrin en işlek bölgelerini mob araçlarıyla donatıp orada çatışarak dikkat çekmez yani.  :peace:
oglum 2021de willowfield birliginde kimseyle catısmadan kendi aramızda rol yaparken bile sayılı aktif birliklerden biri oldugumuz icin polisler surekli bizimle ugrasiyodu neden bahsediyosun sen sirf illegal rol yapiyoruz diye her gun baska bi dedektif geliyodu role gelmeye calisan adamlarin adina forumdan bakip dedektifin yan hesabi olup olmadigini kontrol ediyorduk sirf ooc kini olan dedektifler birlige zarar vermesin diye

bu sunucuda doğru düzgün illegal işletip işi yamuk giden adam tanımadım, kendi istekleriyle bıraktılar bazı talepleri sunucu sahibince kabul görmediği için. geri kalanlar da genellemeye soktuğum kesim. illegal insan polisten , tanınırlıktan uzak durur. şehrin en işlek bölgelerini mob araçlarıyla donatıp orada çatışarak dikkat çekmez yani.  :peace:
Yok kanka bazen dedektif rolu yapanların ooc kini yüzünden bile bıraktıkları oluyor. Mesela bir dedektif illegal birliğin bölgesinde onlardan birini taserliyor tek başına fearnyok bir şey yok. Sence bu adam onu yapınca ck olacağını bilse yapar mı?

Haklı olabilirsiniz kardeşim ama dediğim gibi. İllegal rolde illegal işlerini gizli yapmadığında PD radarına yakalanıyorsun. Dedektif büro bunun için var. İş yaptığın adamları da iş yaptırdığın adamları da iyi seçmen gerekiyor dolayısıyla. Böylelikle rolün zenginleşiyor. Seni idame eden mob dikkat ediyor , sen sokaklarda dikkat ediyorsun. Bir piramit kuruluyor böylelikle. PD tarafından sistem tam, illegal yöne geldiğinizde ise eksiklikler görüyorsunuz.
1

Çevrimdışı badger

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Şubat 2023, 15:03
Toplam oynama: 58 gün, 1 saat
Son giriş: 11 Şubat 2023, 02:24
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
« Yanıtla #55 : 04 Ocak 2023, 16:25:34 »
sunucu bu sekilde cok daha fazla para kazaniyor, yani yonetim bu durumu degistirmeyecek.

kimse bunun icin de heraya dem vuramaz, adam bu tavrini acikca belli eden, diger birkac sunucu sahibinin aksine bunu gizlemeyen birisi cunku. zaten yakinda gta 5 sunucusu da acilinca burasi cok daha fazla boslanir tahminimce. son yakindir

''

Çevrimdışı alfaizm

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Scott Young Lv.24
Son giriş: 09 Kasım 2023, 10:00
Toplam oynama: 21 gün, 15 saat
Rodya Olezka Lv.24
Köken: Rus
Son giriş: 20 Kasım 2023, 00:41
Toplam oynama: 37 gün, 21 saat
Son giriş: 29 Haziran 2023, 09:01
Toplam oynama: 2 gün, 21 saat
Son giriş: 09 Kasım 2023, 09:56
Toplam oynama: 2 gün, 10 saat
« Yanıtla #56 : 04 Ocak 2023, 16:58:35 »
8 seneden beri roleplay ortamında olan birisi olarak şunu demek istiyorum ki rina'da geçirdiğim süre boyunca hiçbir çeteyi aktif olarak göremedim gördüklerim de sadece sob ile sağa sola patlatan tiplerdi. bunun bir çok sebebi var birincisi illegale destek sağlanmaması, neredeyse tüm yetkililerin legal olması, mekan açmanın kolay olması (mekanı açtırıp iki üç katına satıp sonrasında da mekanı açmayan tipler), silah ve uyuşturucu temininin zor olması, yapılan onay kontrollerinin sadece ss ve görevler ile sağlanması ( aktif olarak takip edilmesi ve gizlice gözetlenmesi tarafındayım, onay alan birlikler uyuşturucu temini yaptıktan sonra dc satım gruplarında hepsini toptan satıp rolünü sadece kendi arkadaşlarıyla 2-3 gram ssleri kullanıyor. ) kendimi bildim bileli roleplay oyunları oynuyorum ve bu sürenin yarısından çoğu üyk olarak geçti. legallerin bilgisizliği, daha yaptığı rollerden kendi haberi olmayan kolluk kuvvetleri personelleri, illegal rol yapan insanlar silah ve uyuşturucu temini yapamadığı için isim değiştirip legal rollere yöneliyor. hiç düşündüler mi bilmiyorum fakat bunun sonu hiç iyi değil. illegale destek sağlanmadığı sürece ne rol döner ne de bir şey, kovalama rollerinde pd hiç rol paslamıyor direkt kazamaya oynuyor, herhangi bir illegal olayda sanki eliyle koymuş gibi gelip role atlıyor, tamam legalde de güzel rol yapan bir çok kişiyi tanıyorum fakat iki elin parmağını geçmez. o insanlar da burada çok vakit geçirdiğinden dolayı iyi yapması normaldir. benden tavsiye olarak şunları söyleyebilirim. eğer illegalin kurtarılmasını isterlerse çok basit şekilde kurtarılır, illegale teşvik edecek yardımlar, anlaşmalı büyük roller, bu illegal yapının içerisindeki trolleri temizlemek, İLLEGALE DE YETKİLİ SAĞLAMAK, onaylı birliklerin daha fazla kontrol edilmesi, rol yapılmadığı sürece onaylının alınması daha kısa sürmesi lazım. onaylı birliklerin aktif olması, insanlara yol göstermesi gerek. hiç onaylı bir ekibi şehirde görmedim. kendi aralarında rol yapıp foruma ss atmayla rol yapmış olmuyorsunuz. eğer onay aldıysanız da hakkını vererek rolünüzü yapın ve diğer insanlara da bu rolleri teşvik edin. yapmıyorsanız da boşu boşuna işgal etmeyin. :))

Çevrimdışı alfaizm

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Scott Young Lv.24
Son giriş: 09 Kasım 2023, 10:00
Toplam oynama: 21 gün, 15 saat
Rodya Olezka Lv.24
Köken: Rus
Son giriş: 20 Kasım 2023, 00:41
Toplam oynama: 37 gün, 21 saat
Son giriş: 29 Haziran 2023, 09:01
Toplam oynama: 2 gün, 21 saat
Son giriş: 09 Kasım 2023, 09:56
Toplam oynama: 2 gün, 10 saat
« Yanıtla #57 : 04 Ocak 2023, 17:12:25 »
şunu da eklemek istiyorum ki legal birlikler illegali bitirmeye oynuyor, sebebi de şu;

illegal adam legale geçtiği zaman daha önceden rol yaptığı kişiye mix uygulayabilir,
illegalde yapamadığı şeyleri legalde yapma isteği,
bedavadan silah, zırh, unvanın verdiği gaz.
rolün başında kötü davranıp sonrasında da karakol içerisinde iyi davranıp şikayet açılmaması için uğraşanlar,

şahsen dün gece bir rol yaşandı, glen park yanında otele baskın atıldı ve ben aracımın motoru bozulduğu için orada kaldım. legal birliklere derdimi anlatmaya çalışıyorum agresif agresif rol yapıyor çatışma olabilir ama ben orada bir sivil vatandaşım, kendi başıma hallettim aracı sonrasında da bana agresif davranan kadın polise patlattım kaçtım, ne hikmetse çatışma var diye bana "uza,s*ktir git" gibi kelimeler kullanan polisler rolü bırakıp 7 araç beni peşlediler. altımdaki araba clover olmasına rağmen pit ata ata aracımı bozan pd (sivildi ve maske takmıştı) şimdi yaptıkları role bak, benim çetem metem yok ama bana yapılan durum hiç hoş değildi. bagajdaki silah milah ne varsa aldılar sonrasında da 1000dk yapıştırdılar. yapmakta haklılar ama bunu yapma tavırları hoş değildi. neyse ki beni hapse götüren arkadaş rolünü güzel yaptı da gönlümü aldı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Kasım 2023, 22:13
Toplam oynama: 11 gün, 20 saat
Son giriş: 25 Kasım 2023, 01:47
Toplam oynama: 102 gün, 11 saat
« Yanıtla #58 : 07 Ocak 2023, 00:13:31 »
şunu da eklemek istiyorum ki legal birlikler illegali bitirmeye oynuyor, sebebi de şu;

illegal adam legale geçtiği zaman daha önceden rol yaptığı kişiye mix uygulayabilir,
illegalde yapamadığı şeyleri legalde yapma isteği,
bedavadan silah, zırh, unvanın verdiği gaz.
rolün başında kötü davranıp sonrasında da karakol içerisinde iyi davranıp şikayet açılmaması için uğraşanlar,

şahsen dün gece bir rol yaşandı, glen park yanında otele baskın atıldı ve ben aracımın motoru bozulduğu için orada kaldım. legal birliklere derdimi anlatmaya çalışıyorum agresif agresif rol yapıyor çatışma olabilir ama ben orada bir sivil vatandaşım, kendi başıma hallettim aracı sonrasında da bana agresif davranan kadın polise patlattım kaçtım, ne hikmetse çatışma var diye bana "uza,s*ktir git" gibi kelimeler kullanan polisler rolü bırakıp 7 araç beni peşlediler. altımdaki araba clover olmasına rağmen pit ata ata aracımı bozan pd (sivildi ve maske takmıştı) şimdi yaptıkları role bak, benim çetem metem yok ama bana yapılan durum hiç hoş değildi. bagajdaki silah milah ne varsa aldılar sonrasında da 1000dk yapıştırdılar. yapmakta haklılar ama bunu yapma tavırları hoş değildi. neyse ki beni hapse götüren arkadaş rolünü güzel yaptı da gönlümü aldı.

Dediğin şeye her ne kadar katılmak istemesem de katılıyorum. Evet, gerçek hayattaki gibi roller yapmıyor legal birliklerdekiler. Örneğin Amerika bile olsa bir polis memuru durduk yere bir siville tartışmaya girip de küfürler savurmaz. Bunu yaparsa zaten cezasını alır. Her neyse, olay bu değil.

Sıkıntı, sunucunun zaten kendi yapısının illegal rolden çok DM'e veya trollinge teşvik etmesi. Sunucu, yapısı gereği para temelli bir sunucu. Eğer paran yoksa illegal birlik açamazsın, açarsan onay alman zor olur. Sunucuda en kolay para nereden kaldırılıyor? VDS, VDS ise sadece belirli kişilerde var ve bunlar genelde 15-20 tane VDS'i aynanda açarak para kazanıyor. Kazandığı paraları OOC para karşılığı satıp ticaret yapıyorlar. Bunlar bu şekilde davranırken fakir illegaller açıkta kalıyor. Sunucunun zaten hâlihazırda illegale pek bir desteğini göremiyorum.

Çevrimdışı Mysed

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Ekim 2024, 01:29
Toplam oynama: 266 gün, 6 saat
Köken: Alman
Son giriş: 30 Eylül 2024, 16:52
Toplam oynama: 7 gün, 21 saat
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 01 Temmuz 2023, 14:19
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #59 : 07 Ocak 2023, 13:29:08 »
Artı olarak ekleyeyim; pd/sd kontenjanı çok yüksek ve illegal rol yapmak isteyenler zorlanıyor, ana karakterimde sdde olsam bile yan karakterimde bunun etkisini çok yaşadım. Ve destekliyorum :like: