Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

City hall hakkında AR-GE

Başlatan Opit80, 28 Ağustos 2022, 21:53:29
Okunma sayısı 22012 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı MrTurktim

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 18:14
Toplam oynama: 452 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Sera Shegemi Lv.46
Köken: Rus
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:21
Toplam oynama: 72 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:19
Toplam oynama: 22 gün, 18 saat
Mark Parrel Lv.46
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 01:53
Toplam oynama: 14 gün, 16 saat
Ynt: City hall hakkında AR-GE
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2022, 17:32:26 »
City Hall için en önemli gelmesi gerekenlerden birisi ekonomi şöyle anlatayım. Belirsiz aralıklarla anlık kriz oluşturulabilir bu sunucunun ekonomi dengesini sağlayacaktır. Vatandaşlık vergisi, gişe fiyatları, benzin fiyatları, banka ve dövizlerdeki faiz oranları, araç vergileri, ev vergileri vs. bunlar anlık patlama yaşarsa insanlar buna tepki gösterecek trol yapanda olacak rolünü yapanda olacak hem City Hall hem ajanslar haber yaparak rol yapacak.
İkinci bir husus yukarıdaki arkadaşların dedikleri gibi Miting tarzı konuşmalar halka verilecek sözler tezgah kurarak veya bir şeyler satarak geçimini sağlayan vatandaş ile iç içe olmak samimi ortam oluşturmak ben belediye başkanını rozetini açıp halk ile iç içe çok sayılı şekilde görmüşümdür.
Üçüncü ve son ekleyeceğim şehir için yapılacak işler eskiden sokak lambası ampul değiştirme tarzı roller görüyorduk bunlar geri gelebilir, çöpcülük mesleği City Hall'a tamamen geçebilir düzenli olarak çöp temizlikleri, deniz temizliği yeni oturma alanları vs. bunları sunucunun değil City Hall'ın getirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yönetim ile görüşülecek.

Çevrimdışı Opit80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 04 Mart 2025, 02:08
Toplam oynama: 689 gün, 7 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:56
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:34
Toplam oynama: 11 gün, 20 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:43
Toplam oynama: 0 gün, 21 saat
Birlik: *** ****LIE
Son giriş: 06 Mart 2024, 20:39
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2022, 20:22:51 »

Gelen fikirleriniz için cevaplarımız

HAN!'ın fikirleri için cevap.
Benim önerim sistemden farklı bir şey.

Bence rekabet olmalı yani rekabet olduğunda gerçekten yapılan iş sarıyor, yeni bir ekip kurulup onlarında çeşitli yerlerde konuşma düzenlemesi, şuanki başkanın önüne geçmek için çabalaması bence çok hoş olucaktır, kimse beni yanlış anlamasın bu arada, artszy, opit80 çok sevdiğim insanlar ama rekabet tatlı gelir diye düşünüyorum. Zaten yeni bir ekip kurulursa, şuankii başkanın önüne geçmek için çalışmalar yaparsa otomatik olarak Lucas Cobain karakterinin de halkını mutlu etmek ve seçimde oy almak için bazı icraatler göstermesi gerekiyor. Böylece devamlı olarak bir döngü oluşur diye düşünüyorum. Benim önerim bu, ayrıca bir de seçim sistemi gelmesi lazım, 3 ayda bir seçim olabilir mesela veya 6 ayda bir, bunu bilemem. Oyun üzerinde. Belediye binasına bir NPC koyulur etkileşime geçildiğinde oy atmak istediğimiz kişiyi seçeriz ve oylama sistemi de böylece sonuçlanır. Olaya VDS girmemesi için oy atılacakken belediye binasının içine gelmeöiz gerekli olmalı. Önerim bu siz ne düşünüyorsunuz?

Bunun yapılması şu anki işleyişe göre komplike, gelmesini ister miyim? Evet isterim fakat daha City Hall kendi içerisinde ekibi oturtma süreci içerisinde ve işleyiş düzenleniyor. Her şey rayına oturduktan sonra böyle bir şeyin gelmesi benim de düşüncemde var fakat bu işleyişe karşın bu konuyla ilgili  başka alternatif düşüncelerimiz de var. Sana net bir cevap veremeyeceğim sadece düşünce listemize eklendi yorumun için teşekkür ederim ^^

YaşlıKurt'un fikirleri için cevap.
City Hall için en önemli gelmesi gerekenlerden birisi ekonomi şöyle anlatayım. Belirsiz aralıklarla anlık kriz oluşturulabilir bu sunucunun ekonomi dengesini sağlayacaktır. Vatandaşlık vergisi, gişe fiyatları, benzin fiyatları, banka ve dövizlerdeki faiz oranları, araç vergileri, ev vergileri vs. bunlar anlık patlama yaşarsa insanlar buna tepki gösterecek trol yapanda olacak rolünü yapanda olacak hem City Hall hem ajanslar haber yaparak rol yapacak.

Birinci husus için bizzat ben City Hall'a geldim, dediklerinin hepsi gerçekleşecek ve dediklerinin hepsini ve fazlasını kapsamlı bir şekilde düşünerek böyle bir kriz ileride gelecek.

İkinci bir husus yukarıdaki arkadaşların dedikleri gibi Miting tarzı konuşmalar halka verilecek sözler tezgah kurarak veya bir şeyler satarak geçimini sağlayan vatandaş ile iç içe olmak samimi ortam oluşturmak ben belediye başkanını rozetini açıp halk ile iç içe çok sayılı şekilde görmüşümdür.

Miting tarzı roller yapılacak, biz mitingden daha fazla etkinlikler bölümünde yoğunlaşmıştık fakat mitinglere de el atılacak, halk ile iç içe olmayı yaptığımızı düşünüyorum fakat fikrini verdiğiniz tezgah rolü ve City Hall'ın bu satış alanlarına inmesi rolü etkinlik listemize alındı, kararlaştırılıp belirlenecek bu konuda fikrin için teşekkürler.

Üçüncü ve son ekleyeceğim şehir için yapılacak işler eskiden sokak lambası ampul değiştirme tarzı roller görüyorduk bunlar geri gelebilir, çöpcülük mesleği City Hall'a tamamen geçebilir düzenli olarak çöp temizlikleri, deniz temizliği yeni oturma alanları vs. bunları sunucunun değil City Hall'ın getirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tamir, bakım rolleri şu anda yapılmaya başlandı ve her yerde bakımlar görebilirsiniz, bunların rolü dönüyor. Çöpçülük mesleği ile ilgili tam alakalı olmasa da bir düşüncemiz vardı tekrar masaya yatıracağım bu düşüncemizi. Diğer bahsettikleriniz temizleme rolleri de eklenebilir, görüşme sağlayacağım fikirlerin için teşekkür ederiz ^^

Unreachable için cevap.
Bence belediye cenaze evlerine kıymalı pide göndermeli... En önemli geliştirmenin bu olacağını düşünüyorum, yapılırsa sunucunun prestiji bence bir 10 kat falan artabilir. Üff canım çekti, olsada yesek.

Canımı çektirdin olsa da yesek ya

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2022, 23:31:22 »
Spoiler:

Bence rekabet olmalı yani rekabet olduğunda gerçekten yapılan iş sarıyor, yeni bir ekip kurulup onlarında çeşitli yerlerde konuşma düzenlemesi, şuanki başkanın önüne geçmek için çabalaması bence çok hoş olucaktır, kimse beni yanlış anlamasın bu arada, artszy, opit80 çok sevdiğim insanlar ama rekabet tatlı gelir diye düşünüyorum. Zaten yeni bir ekip kurulursa, şuankii başkanın önüne geçmek için çalışmalar yaparsa otomatik olarak Lucas Cobain karakterinin de halkını mutlu etmek ve seçimde oy almak için bazı icraatler göstermesi gerekiyor. Böylece devamlı olarak bir döngü oluşur diye düşünüyorum. Benim önerim bu, ayrıca bir de seçim sistemi gelmesi lazım, 3 ayda bir seçim olabilir mesela veya 6 ayda bir, bunu bilemem. Oyun üzerinde. Belediye binasına bir NPC koyulur etkileşime geçildiğinde oy atmak istediğimiz kişiyi seçeriz ve oylama sistemi de böylece sonuçlanır. Olaya VDS girmemesi için oy atılacakken belediye binasının içine gelmeöiz gerekli olmalı. Önerim bu siz ne düşünüyorsunuz?
@HAN!   Fikrin için teşekkürler, her fikir bizim için önemli. Fakat yukarıdaki fikrinin gerçekleşmesi maalesef olmaz, sebebini şöyle açıklayayım:
Koltuk sevdalısı değilim (Gönderme yok), koltuğu da tapulamadım fakat öncelikle her 3 aylık süreçte bir yönetim değişimi City Hall için zarar olur, vakit kaybı olur. Birisi gelir bir şey yapar  3 ay sonra öbürü gelir değiştirir sonra öbürü falan, olmaz yani. "Süre daha uzun olsun o zaman" denebilir, bunu da şöyle açıklayayım. Rekabet ortamı olsa gerçekten sarar yalan yok, ben konuşma yaparken birilerine sallasam, rekabet ortamı oluşsa, birilerine sallayarak milletin gazını alsam aynı realdeki gibi gerçekten güzel olur fakat şöyle bir durum var. Benim kararımca bir oylama, seçim gibi bir şey olursa o IC olmaz. Discord, ts, forumdan ooc oy toplamalara kadar sarkar o ve oyuncuların ağır bir kısmının böyle bir seçimde IC olarak icraat yapana değil, kendi OOC arkadaşına oy vereceği net şekilde tahmin edilebilir. "Knk bana veriyon demi oy?-Evet knk" tarzında ilerler emin ol. Bu fikrine bu yüzden karşıyım ama dediğim gibi bilsem ki herşey olması gerektiği gibi olacak, biz de çok zevk alırız. Opiti sadece "Ben ekonomistim" desin diye almadık mesela.
@turtle fubaylow Sana da aynı şekilde cevap vermiş olalım aynı yorum olduğu için  :anlas: :like:

Hükümet binasında NPC nin yaptığı şeyleri birlik üyelerinin yapması gerekiyor bence

Bu hastanedeki NPC'nin hastalık iyileştirmesi gibi bir şey oluyor rol artışı aşırı artar bina içinde.
Altyapısı sağlam olursa düşünülebilir fakat bu sunucuyu ilgilendiren bir şey olduğu için buna bizim bir şey dememiz pek doğru değil. Biz fikri geliştirip detaylandırıp yönetime sunabiliriz ama.

Şimdi ekonomi için söylenilen şeylerle @Opit80 ilgilenecek, kriz politikaları vs. üzerinde çalışacak ama ondan önce üniversite için uğraşıyor. Gişeler, benzinler saatlik vergiler City Hall yönetiminde olsa bile araç ev vergileri sunucu yönetiminde, biz sadece yönetime iletiriz bunu da, kriz çıkartılacaksa çıkartırız. Halk ile iç içeyiz çoğu zaman zaten senin de belirttiğin gibi. Sokağa inip insanları dinleyerek oradan da fikir alarak ilerliyoruz. Idlewood'da sosisli ısmarlamışlığım bile var :) Miting olarak belli başlı konular bulduğumuz sürece düzenlenecek. Son kısım için şunu söyleyeyim. Zaten CH olarak başladık sağda solda ampul kırmaya ATM bozmaya. Buraların özellikle fark edilmesini istediğimiz için 2-3 gün dokunmuyoruz sadece label ekliyoruz bunu yapmamızın asıl sebebi de aslında kendi aramızda ATM bozup tamir etmekten ziyade siz oyuncunlardan gerek ihbar gerek online işlemler üzerinde geri bildirim almak "A caddesinde ATM bozuk" tarzı şeyleri oyunculardan almak istiyoruz aslında ama dediğim gibi bunları sık sık yapıyoruz zaten. Bir tane örnek atayım sadece, City Hall tanıtımda çok daha fazlası var bu tarz arızaların, dediğim gibi geri dönüşleri oyunculardan almak asıl amacımız.

Deniz temizliği için sadece roller yapılabilir herhangi sisteme gerek kalmadan, çöp için de belediye olarak roller yapılabilir fakat çöp tamamen CH geçmez. Bunun sebebi oyuncuların kısıtlanmaması.

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler bu arada.
1

Çevrimdışı HAN!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Haziran 2024, 14:53
Toplam oynama: 346 gün, 8 saat
Enrico Conte Lv.28
Köken: İtalyan
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:57
Toplam oynama: 8 gün, 17 saat
Son giriş: 31 Mayıs 2023, 17:31
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:58
Toplam oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: ***** ***ncy
« Yanıtla #13 : 03 Eylül 2022, 02:53:07 »
Spoiler:

@HAN!   Fikrin için teşekkürler, her fikir bizim için önemli. Fakat yukarıdaki fikrinin gerçekleşmesi maalesef olmaz, sebebini şöyle açıklayayım:
Koltuk sevdalısı değilim (Gönderme yok), koltuğu da tapulamadım fakat öncelikle her 3 aylık süreçte bir yönetim değişimi City Hall için zarar olur, vakit kaybı olur. Birisi gelir bir şey yapar  3 ay sonra öbürü gelir değiştirir sonra öbürü falan, olmaz yani. "Süre daha uzun olsun o zaman" denebilir, bunu da şöyle açıklayayım. Rekabet ortamı olsa gerçekten sarar yalan yok, ben konuşma yaparken birilerine sallasam, rekabet ortamı oluşsa, birilerine sallayarak milletin gazını alsam aynı realdeki gibi gerçekten güzel olur fakat şöyle bir durum var. Benim kararımca bir oylama, seçim gibi bir şey olursa o IC olmaz. Discord, ts, forumdan ooc oy toplamalara kadar sarkar o ve oyuncuların ağır bir kısmının böyle bir seçimde IC olarak icraat yapana değil, kendi OOC arkadaşına oy vereceği net şekilde tahmin edilebilir. "Knk bana veriyon demi oy?-Evet knk" tarzında ilerler emin ol. Bu fikrine bu yüzden karşıyım ama dediğim gibi bilsem ki herşey olması gerektiği gibi olacak, biz de çok zevk alırız. Opiti sadece "Ben ekonomistim" desin diye almadık mesela.
@turtle fubaylow Sana da aynı şekilde cevap vermiş olalım aynı yorum olduğu için  :anlas: :like:

O konuyu düşünmedim kanka haklısın, oyuncular birbirine yardım edebilir, bu konuda haklısın. Şuan düşününce bence de dediğin şeyler olur, fikrine katılıyorum.

Çevrimdışı Rementa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 26 Eylül 2024, 00:18
Toplam oynama: 82 gün, 18 saat
Max DeJang Lv.22
Köken: Japon
Son giriş: 04 Aralık 2024, 19:51
Toplam oynama: 3 gün, 1 saat
Son giriş: 03 Aralık 2024, 20:56
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 14 Nisan 2023, 12:12
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #14 : 04 Eylül 2022, 12:27:36 »
Hükümet binasında NPC nin yaptığı şeyleri birlik üyelerinin yapması gerekiyor bence

Bu hastanedeki NPC'nin hastalık iyileştirmesi gibi bir şey oluyor rol artışı aşırı artar bina içinde.
Maaş çekmek için yetkili beklemek istemem desteklemedim

Çevrimdışı TakaReis

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Miya Mark Lv.33
Son giriş: 24 Ekim 2024, 16:13
Toplam oynama: 286 gün, 3 saat
Melissa Mark Lv.33
Son giriş: 08 Nisan 2024, 09:40
Toplam oynama: 62 gün, 5 saat
Martin Mark Lv.33
Son giriş: 20 Mart 2023, 23:08
Toplam oynama: 6 gün, 22 saat
Birlik: ***** FM
Son giriş: 19 Şubat 2023, 23:19
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
« Yanıtla #15 : 05 Eylül 2022, 12:11:21 »

Maaş çekmek için yetkili beklemek istemem desteklemedim
İşin güzelliği orada zaten, hastalar doktor, suçlular avukat, mağdurlar polis, yaralılar ambulans bekliyorsa maaş çekmek isteyende belediyede beyaz yaka görevlisi bulup maaşını alacak ve rol dönecek.

Çevrimdışı Nihill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 11 Nisan 2023, 01:05
Toplam oynama: 42 gün, 15 saat
Bane Reeves Lv.19
Son giriş: 19 Şubat 2023, 22:09
Toplam oynama: 11 gün, 19 saat
Tyler Reaves Lv.19
Son giriş: 18 Temmuz 2022, 20:46
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 22 Ocak 2023, 23:56
Toplam oynama: 3 gün, 2 saat
« Yanıtla #16 : 14 Eylül 2022, 10:00:04 »
Sahipsiz çocukları toplayıp yetiştirme yurduna yerleştirme gibi geçici olarak yetiştirme yurdunda kalan çocukları çocuk arayan ailelere yerleştirmek vermek gibi roller

Çevrimdışı MrTurktim

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 18:14
Toplam oynama: 452 gün, 6 saat
Sera Shegemi Lv.46
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:21
Toplam oynama: 72 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:19
Toplam oynama: 22 gün, 18 saat
Mark Parrel Lv.46
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 01:53
Toplam oynama: 14 gün, 16 saat
« Yanıtla #17 : 16 Eylül 2022, 09:37:40 »
Sahipsiz çocukları toplayıp yetiştirme yurduna yerleştirme gibi geçici olarak yetiştirme yurdunda kalan çocukları çocuk arayan ailelere yerleştirmek vermek gibi roller
Toplantıda konuşulacak.

Çevrimdışı UnknownCMD

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: