Açık konuşmak gerekirse ben cezaların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Caydırmak için yeterli değil aga?
Ama bu demek değildirki daha çok ceza daha çok adalet demek. Bakın, bunun bir RolePlay sunucusu olduğunu biliyorum fakat yine de kendi görüşümü belirtmek istiyorum. Ben FreeRoam sunucusunda oynarken hile kullanan oyuncuların sadece 60 dakika jail yiyip çıktığını bilirim. Ama o politika değiştikten sonraydı. Politika değişmeden önce bu süre 15 dakikaydı. RolePlay'e göre ne kadar düşük bir süre öyle değil mi? Hileden söz ediyoruz burda. Ve bu bile yeterliydi. Hadi hileyi geçtim, hile yapana ban at eyvallah. Bu FreeRoam sunucusu değil sonuçta. Ama bak hileden dolayı yediğim o 60 dakikanın bile yeterli olduğunu söyledim. Sen sırf DM yaptığım için 1000 dakikanın üzerinden bahsediyorsun... Are you serious? Ama merak etmeyin, bunu yargılamıyorum. Sadece diyorumki şuanki yapılan iş biraz mantıksız. Çünkü madem böyle olacak, o halde ceza süreleri aşağıdaki resimdeki gibi olmalıydı bana soracak olursanız.
Caydırıcı olmasını neden bekliyorsun? Oynadığının bir oyun olduğunu unutma. Karşıdaki kişi kasıtlı veya kasıtsız ihlal yapsa bile caydırıcı ceza uygulamak hiçbir şekilde çözüm olmaz. Biraz mantıklı düşünün, oyuna yeni başlayan veya uzun zamandır oynayan birisiniz yanlış bir hareket yaptınız veya herhangi bir nedenden dolayı herhangi bir ihlalden ceza yediniz. 5000 veya 10000 dakika jail yemek ne hissettirir? Kimse gidip bahsettiğin süreleri bitirmez tamamen bu durum oyundan soğutur ve oyuncu kaybına yol açar. Biraz mantık kurun düşünmesi zor değil.
Güzel demişsin de ben burada çözüm önerisi yapmadım, sadece olayın saçmalığından bahsettim ve saçma bir olay olmasaydı bu olayın nasıl görüneceğinden bahsettim. Yani olay tümüyle saçma. Dediğin gibi bu kesinlikle bir çözüm değil ama şu zamana kadar şu sunucuda senin tarafından desteklenen ve DM için yapılmış bir çözüm olduğunu ve bunun uygulandığını gördün mü? Gördüysen söyle bilelim. Ama madem uygulanmayacak ve böyle bir yol izlenecek, bana soracak olursan benim dediğim daha mantıklı. Ama bu demek değildir ki bana kalsa böyle cezalar olmalıdır.
Bana kalsa zaten şöyle birşey yapardım, DM atacak kişinin öncelikle bir komut ile DM atacağı kişiye DM izni göndermesini sağlardım. O kişi de kabul ederse ikisi IC düşman olmuş olurdu. Böylelikle DM olayı büyük oranda azalırdı.