Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sunucu hakkındaki düşünceleriniz, Sunucudaki son durum Samp'ın son durumu nedir?

Başlatan Vladimir, 11 Eylül 2021, 21:59:11
Okunma sayısı 3422 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Sorun biraz da sistemlerin gelişmesiyle orantılı olarak rol bilen insanların gelişmemesi. Mesela bana göre eski sunucularda o kadar fazla sistem yetersizliği vardı ki. /b ile /me ve yetersiz animasyonlarla rol yaptığımızdan birisi vurulduğunda pmden /lay yazar mısınız dediğimizden bu kadar fazla sistemsel altyapının yoksunluğu bize rol yaptırmıştı. Şimdi role başlayan insanlara çok garip geliyor, çünkü çok sistem var ve bu sistemi karşılayacak rolü yapma gereğini hisseden insanlar yok. Otururken bile emote vermeyen insanlarla başlayan animasyon yenilikleri, "Görünen şey emote istemez" saçmalıkları ile başlayan sistemsel gelişmeler sonunda Role Play'i tanımından tamamen çıkartmaya gayret sarf ediyor. O yüzden inatla o uzun emoteleri yazmaya devam ediyorum. Şimdi Rina'da o kadar harika sistemler var ki admine ihtiyaç duymadan binlerce rol yapabiliyorsunuz. En güzel şey de bu zaten admine ihtiyaç duymamak. Aracımın buga girmesi haricinde ve belirli toplu roller dışında adminleri meşgul edecek en ufak bir açık bulunmuyor sunucuda. Ufak tefek buglar ihlaller her yerde olur. Sunucuda kasma olmuyor, sürekli kapanmalar yaşanmıyor. Addonu kurduğunuz takdirde en kaliteli modu kurun bilgisayarınıza crash almıyor. Yani bunlar bizim gibi eski rolcülere harika gelen şeyler. Açıkçası hard rplerde de rol yapmış birisi olarak şu kanaati net bir şekilde söylerim. Hard rp dediğiniz şey admin yağcılarının bulunduğu gerisinin ise önemsenmediği rol ortamı demektir. Adminler sürekli olarak ego tazelerler. Rina'da böyle bir şey olsun ya da olmasın bu rolünüzü etkilemediği için ego olsa bile bir şey fark etmiyor. Benim rolümü bağlamadıktan sonra istediği kadar yönetimiyle övünebilir başka şeyler yapabilir. Bunu sağladığı için açıkçası Hera'ya teşekkür ediyorum ve Rina'yı bırakmamamdaki en temel etken bu.

Hayat gerçekte zaten daha zor, bir zevk almaya oyuna giriyoruz onuda insanların egosuyla para kazanmak için uğraşmaya harcamak istemiyoruz. Tüm günümüzü meslek kasmaya, 500 dolar 10000 dolar için işyeri açmaya ya da meslek botları yüklemeye harcayamayız.

Çevrimdışı Petitbeurre

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Negan Dwight Lv.44
Köken: Amerikan
Son giriş: 25 Aralık 2024, 12:23
Toplam oynama: 595 gün, 20 saat
Birlik: ********ies
Sorun biraz da sistemlerin gelişmesiyle orantılı olarak rol bilen insanların gelişmemesi. Mesela bana göre eski sunucularda o kadar fazla sistem yetersizliği vardı ki. /b ile /me ve yetersiz animasyonlarla rol yaptığımızdan birisi vurulduğunda pmden /lay yazar mısınız dediğimizden bu kadar fazla sistemsel altyapının yoksunluğu bize rol yaptırmıştı. Şimdi role başlayan insanlara çok garip geliyor, çünkü çok sistem var ve bu sistemi karşılayacak rolü yapma gereğini hisseden insanlar yok. Otururken bile emote vermeyen insanlarla başlayan animasyon yenilikleri, "Görünen şey emote istemez" saçmalıkları ile başlayan sistemsel gelişmeler sonunda Role Play'i tanımından tamamen çıkartmaya gayret sarf ediyor. O yüzden inatla o uzun emoteleri yazmaya devam ediyorum. Şimdi Rina'da o kadar harika sistemler var ki admine ihtiyaç duymadan binlerce rol yapabiliyorsunuz. En güzel şey de bu zaten admine ihtiyaç duymamak. Aracımın buga girmesi haricinde ve belirli toplu roller dışında adminleri meşgul edecek en ufak bir açık bulunmuyor sunucuda. Ufak tefek buglar ihlaller her yerde olur. Sunucuda kasma olmuyor, sürekli kapanmalar yaşanmıyor. Addonu kurduğunuz takdirde en kaliteli modu kurun bilgisayarınıza crash almıyor. Yani bunlar bizim gibi eski rolcülere harika gelen şeyler. Açıkçası hard rplerde de rol yapmış birisi olarak şu kanaati net bir şekilde söylerim. Hard rp dediğiniz şey admin yağcılarının bulunduğu gerisinin ise önemsenmediği rol ortamı demektir. Adminler sürekli olarak ego tazelerler. Rina'da böyle bir şey olsun ya da olmasın bu rolünüzü etkilemediği için ego olsa bile bir şey fark etmiyor. Benim rolümü bağlamadıktan sonra istediği kadar yönetimiyle övünebilir başka şeyler yapabilir. Bunu sağladığı için açıkçası Hera'ya teşekkür ediyorum ve Rina'yı bırakmamamdaki en temel etken bu.

Hayat gerçekte zaten daha zor, bir zevk almaya oyuna giriyoruz onuda insanların egosuyla para kazanmak için uğraşmaya harcamak istemiyoruz. Tüm günümüzü meslek kasmaya, 500 dolar 10000 dolar için işyeri açmaya ya da meslek botları yüklemeye harcayamayız.

bu platformda iyi kötü birçok olay yaşanmış ve bitmiştir yarın ne olacağını bilmemek gibi..
ama insanların içlerinde içgüdüsel olarak "kendini bir diğerinden daha iyi görmek" diye bir huyu hep vardı

alakadar olan şey ise sunucudaki topluluğun bir kısmı birbirleriyle yarışması
nasıl arabada benzin gerekliyse bu yarışmada da ego gerekli

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Adam Quarty Lv.30
Son giriş: 00/00/0000
Sunucuya anlam veremedim, sunucudaki son durum etkinlikler, sampı takip etmiyorum.

Çevrimdışı #McAllen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Ocak 2025, 17:01
Toplam oynama: 245 gün, 7 saat
Lydia Dawson Lv.31
Köken: Fransız
Son giriş: 30 Nisan 2023, 16:43
Toplam oynama: 11 gün, 20 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 24 Nisan 2023, 14:17
Toplam oynama: 35 gün, 2 saat
Köken: Rus
Son giriş: 30 Ocak 2023, 17:01
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Rinanın eski tadı yok kısa ve öz

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
Rinanın eski tadı yok kısa ve öz
Hdhdhdjdjdjssj ayn ok  yag

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Adam Quarty Lv.30
Son giriş: 00/00/0000

Katılıyorum.

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
Benim düşüncem legal olan kesime daha çok önem verilmesi yönünde. Fd, Pd, Haber ajansları, diğer oluşumlar gibi. İl-legal in rol özgürlüğü daha fazla bana göre. Bir haber ajansının gideceği son yer tv programlarıdır. Legal oluşumdayken bildiğin rol sıkıntısı çektim, yapacak pek bir şey yoktu. Arkadamlarımla geçirdiğim zamanlardan kolayca zevk alamıyordum.  Sıradan şeyler, ben adamı kurtarıcam, tedavi edicem, sonra iyi günler devriyeye devam. Böyle olduğu sürece insan bir süre sonra değişik bir şeyler arar. Etkinlik, farklı mapler, yeni rol çeşitleri gibi şeyler olmadığı sürece her zaman bu döngü devam eder.  İl-legalin özgürlüğü; Sistem onu kısıtlamıyor, sınırsız rol fikirleri, asker gücü gibi önemli şeyleri elde edebilir. Polis kontenjanı gibi 150 de durmaz 200 de olabilir.

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
uzun uzun yazmışsınız yetkili olsaydım okurdum valla

Çevrimdışı RAVENCLAW

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Eylül 2021, 01:55
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
iğrenç olmuş samp

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Rina Roleplay gelişti, insanlar gelişemediyse bu sunucunun problemi değil. Milletimiz biraz tuhaf, neyden eğleneceğini bilemiyor. Bu senelerdir böyle oldu. SA-MP üzerinde son 2 - 3 aydır ciddi bir oyuncu kaybı zaten mevcut. Diğer sunucuları da takip ediyorum sürekli olarak, bu SA-MP kitlesinin yavaş yavaş azaldığını zaten gösteriyor. Pandeminin bitmesi ve okulların kapanması ile bu zaten etkileri gösterdi. samp biter mi, samp bitmez ancak diğer konularda söylediğim gibi oyuncu sayısı elbet bir gün tüm sunucular için düşecek. Rina Roleplay bugüne kadar hizmetini eksik etmedi, neredeyse 5 senedir hizmet veriyoruz ve hizmete devam ediyoruz. Güncellemeler getirmeye hertürlü devam edeceğiz. Zaten neredeyse herkesin şaşıracağı bir update planımız var ve yaklaşık 1 ay içerisinde sizlerle olacak.

"Açıkçası hard rplerde de rol yapmış birisi olarak şu kanaati net bir şekilde söylerim. Hard rp dediğiniz şey admin yağcılarının bulunduğu gerisinin ise önemsenmediği rol ortamı demektir. Adminler sürekli olarak ego tazelerler. Rina'da böyle bir şey olsun ya da olmasın bu rolünüzü etkilemediği için ego olsa bile bir şey fark etmiyor. Benim rolümü bağlamadıktan sonra istediği kadar yönetimiyle övünebilir başka şeyler yapabilir. Bunu sağladığı için açıkçası Hera'ya teşekkür ediyorum ve Rina'yı bırakmamamdaki en temel etken bu."

Bu yanıtın için teşekkür ederim, senelerdir zaten yetkiliye ihtiyaç duymadan rol yapabilmeleri için oyuncuların sistemler getirmeye çalıştık, buna önem verdiğimi tüm röpörtajlarda söylemiştim. En ufak optimizasyonlara bile çok önem verdik sunucu tarafında. 1 saatte kodlanabilecek sistemleri en optimize şekilde kodlayabilmek için detaylıca düşünüp 1 günde kodladığımız oldu. Emin olun ki daha Rina Roleplay'ın 1000 kişi çekmesinden önce bu kadar oyuncu çekebilecek bir sunucu bile hayaldi. Bakın, reklam potansiyelinden bahsetmiyorum. Bir oyun modunun bu kadar oyuncu kaldırabilmesinden ve bu kadar optimize bir yazılımdan bahsediyorum. 2008-2010 arasında kodlanmış bir yazılım ortamı ve istemci için bu büyük bir başarı. Her zaman söyledim sunucuda oturup uzun uzun rol yapmıyorum ve 5 senedir de yapmadım benim için insanların rol yapabilmesi ve buna ortam hazırlamak benim için daha önemli. Bu sunucu başka sunucu yöneticileri gibi benim ego kasabileceğim bir sunucu değil.

roleplayin yavasca altv ve ragemp kaydigini goruyorum, umarim samp sunucu sahipleri yavas yavas o tarafa yatırımını yapıyordur yoksa bi anda sunuculariyla 50-60 userla ortada kalabilirler

Yaklaşık 1 senedir zaten GTA 5 sunucusunun altyapısı için hazırlıklarımızı ve geliştirmelerimizi yapıyoruz, youtube üzerinden takip edebilirsiniz. Yakın zamanda yeni developing stages videoları paylaşılacak.

rağmen bazı evler, bazı sokaklar aynı soy isimle veya farklı soy isimli bir sürü VDS hesap dolu. VDS hesaplar için izin alınması gerekiyordu ona rağmen nasıl Money Farming yapılıyor acaba. Discord sunucularında görüyoruz adamlar VDS hesaplarım dolu diye SS'ler atıyor evin içerisi VDS hesap dolu. Şimdi ben rina bot desem haksız mı olurum yoksa haklı mı? VDS veya bot, ne fark ediyor? Şehir içerisi çok ayrı bir olay her yere millet kaleler dikiyordu,

Sunucuda 600-700 kişi varken sanal sunucu hesabı yaklaşık 80 tane civarında, ki zaten VDS'lerin izinle değil direkt giriş yapabildiği zamanlarda daha fazla VDS bulunuyordu, benim için hava hoş 2 TL ücreti kaldırabilirim. Bunun için normal oyuncular dahi bir çok oyuncu AR&GE açar ve çok fazla istek gelirse VDS için ücret olayı kalkar diğer sunucular gibi canı isteyen sanal sunucu kurup girebilir. Ancak şunu da unutmayın ki sampta AFK bırakma olayını ilk bu sunucu getirdi ve 4 senedir var. Daha sonra tüm sunucular bu sisteme geçiş yaptı.

dipnot: GTA 5 RP en azından şuanlık Türkler için bir çok eksik barındırıyor. Sunucu sayısı az ve çoğu birbirinin çakması. Alt V de güzel sunucular var, onlarda da herkes rol bilsede gruplaşmışlar, kasıntı rol yapıyorlar. bakıcaz

edit1: eklemem gereken bir şey var. genel olarak oyuncu eksikliğinin suçu sunucu değil. samp yıllardan beri oyuncu kaybediyordu zaten

Bu konunun farkındayız, 2021'de SA-MP üzerinde artık hiç bir yeni sunucu değer görmüyor ve oyuncu sayısı SA-MP için gittikçe azalıyor. SA-MP istemcisi artık güncelleme almayan bir platform. En büyük eksiklikte bu, hiç bir zaman üzerine bir tık yenilik katamıyoruz.  Sistemlerimiz bir çerçevede sınırlı kalıyor. Açık konuşmak gerekirse GTA 5 Türk RP camiasında RAGE ve ALTV dahil olmak üzere ne kadar kalitesiz ve tecrübesiz sunucuların olduğu aşikar. Zaten bu konuyla ilgili yakın zamanda bir balkon sohbetinde konuşma yapacağız. Diğer bir konuya gelirse Rina Roleplay artık zaten bir marka ve orayada bir şubemizin açılacağına emin olabilirsiniz.
Spoiler:

Pek yazma gereği duymuyorum, yönetimsel işleyiş problemleri bulunuyor. Legal FM, illegal FM, PD, üst yönetim bunların hepsinde yönetimsel sorunlar var, düzeltilmesi gerekiyor. FM ekiplerinde sadece forumdan takip etmeye değil, ekip kurup rollere dahil olması gerekiyor. Ancak FM'lerin yeterli ekipleri yok, özellikle Legal kısmında herhangi bir şey göremedim Rina'da. İllegal FM'ler konusunda zaten yazmaya gerek yok yetersizlik ve inaktiflik akıyor.

Birlik moderatörü değiştikten sonra vizyonda değişti, bahsettiğiniz konu son birlik yönetiminden ise memnuniyetsizliğiniz ve şikayetiniz varsa PM yoluyla bana iletebilirsiniz.
5