Merhaba,
Bu konu hakkında naçizane düşüncelerimi şöyle belirteceğim. Alınan veya kırılan olursa da lütfen kusuruma bakmasın, özür diliyorum.
Öncelikle rekabetin olduğu yerde daha fazla emek ve kalite olur. Ama bu cümleden lütfen LSFMD'nin kalitesiz olduğunu düşünmeyin. LSCH ilk açıldığında da ben yer alıyordum. O zamanlar ASGH ve LSCH arasında tatlı bir rekabet ve hırs vardı. Idlewood taraflarında rol yapanlar LSCH'ye geliyor, Santa Maria civarında olanlar ise ASGH'ye gidiyordu. Ama interiorun genişliğinden ve kullanışlılığından dolayı ASGH daha çok tercih ediliyordu.
@DmaTHenn 'in iletisindeki bir yorumlama ile karşılaştım. "Hastanede durup sıkılıyorduk." tabiri kullanmış. Bu konuda yerine göre haklı, yerine göre haksız. Hasta olduğu zaman, inanın zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorduk bile. Ama sabahtan tutun akşama kadar (09:00 - 17:00 arası) hasta pek de gelmiyordu. Mesai saatlerinden dolayı kimse orayı da bırakıp gidemiyordu. Ama gelen vakaların yarısından çoğu sol omzundan sıyırık, sağ omzundan sıyırık, avuç içini delip geçen mermi ve bu mermi sonrası fizik tedavi rollerini üstlenmeyen birkaç kişi.
Aslında bakarsak LSFMD diye bir isim altında toplanılması hatalı. Amerika'da devlet hastaneleri bulunmaz. Hastanelerin bir kısmı devlet destekli özel hastane, diğer bir kısmı da özel hastane olarak geçer. LAFD diye nitelendirdikleri durum ise sadece Los Angeles Yangın Departmanı olarak değil, Los Angeles Yangın ve Kurtarma Departmanı olarak geçer. Normal şartlarda LAFD'nin yetki alanı sadece olay yeri vakalarıdır. (Örn: Yangın, bir yerde mahsur kalma, ilk yardım) Hasta, ambulanstan indirildiği an olaya hastane el atar. Yetki alanı oraya girmez. Ama burada bir tık farklılık var. Sayın
@Bety 'nin açıklamasını kendimce naçizane bir şekilde yorumlayacağım.
Alıntı
Konu1: Birliğin bir admine verilmesi; dilerseniz ki sizler gibi adminlerin bir çoğu da sürekli olarak aynı rolü yapmak istemeyebilirler ayrıca City Hospital ve Fire Department gibi oluşumlar oyuncuların çok fazla desteklediği ve rollerini çevirmek istediği oluşumlar değil bu yüzden birisi yönetimi alıp ben değiştireceğim "her şey çok güzel olacak" umudu ile alıyor ve bir şeyleri başaramayınca sıkılıp geri bırakıyorlar. Bir çok kişi için bunun böyle olacağına eminim bu tip oluşumların daha önce "Ben gerçekten yapacağım" diyen oyunculara verildiğine de şahit oldum 2 ay sonra çıkmak istiyorlar. Konu2: Fire rolleri ve hastane rolleri içerisindeki çeşitlilik; Şu anda Fire Department olarak düşünüldüğünde 5 farklı divizyonumuz bulunuyor. a)Arson, cesetlerin incelenmesi ve yangınlardaki nedeni araştırmak için. b)Hazmat, kimyasal madde yangınlarının araştırılması. c)TEMS, özel eğitim almış EMS ekibi, metro ile beraber operasyonlarda bulunabilir. d)Air, ihbarlarda yönelip doğrulamak ve bazı büyük yangın durumlarında yangına müdahele etmek. e) Lifeguard, sahil güvenlik denebilir ancak şu an mevsim bazından düşünerek realistik olmayacağı için pasif tutuyoruz, mayıs ayı gibi açmayı planlıyoruz. Lifeguard hariç diğer birimlerin içerisinde aktif olarak rol yapan kişiler bulunuyor yani Fire tarafında roller gayet detaylı ve düzenli olarak işliyor. Konu3: Hastane rollerinin Fire içerisinde yapıldığı için aktiflik sorunu ve/veya düzen sorunu, Fire divizyonlarına ek olarak hastane divizyonları da bulunuyor, oyun içerisinde rütbe olarak ayrıca hastane rütbeleri de var. Eğitimi City Hospital'dan farklı değil ve City Hospital'da dönen rolden çok daha fazla rol dönüyor; gerek toplu aşı rolleri gerekse kan alma rolleri dahil. Konu4: Fire'nin batması, Fire Departman normal işleyişini sürdürürken City Hospital yönetimi bıraktığı için divizyonu bünyemize aldık, iki oluşumunda bu zamana kadar ki en iyi zamanları yaşanıyor şu anda. Yani anlayacağınız ikiside gayet düzenli bir şekilde ilerliyor. Konu1: Aslında bu konuda biraz ön yargılı davranmışsınız. Bunu gerçekten isteyen ve bu tür roller için kendini geliştirmiş, hevesi olan onlarca insan var. Her oyuncunun bırakacağını düşünmeniz biraz tuhaf, çünkü genellemeye girer. Sonuçta on parmağın onu da aynı değil. Herkesi bir kefeye koymanız konusunda sizi yanlış buluyorum.
Konu 2: ARSON biriminin aslında temel amacı cesetleri değil, yangın nedenini araştırıyor. Bir nevi kundaklama masası dedektifi gibi, soruşturma yönetiyor. Cesetleri ve bulguları raporlar. Cesetler incelenmek üzere Adli Tıp lisansı olan, otopsi yapılabilen en yakın hastaneye götürülür. Cesetleri incelemek Adli Tıp'ın görevidir. Otopsi hastanede yapılır. ARSON birimi de buna göre soruşturmasını sürdürür. Olayın kundaklama olup olmadığını araştırır.
Konu 3: Aktiflik ve düzen sorunu konusunda hemfikiriz. Ama bunun altında yatan temel problem bence hiyerarşi. Karşımızda iletişim kurduğumuz birçok kişinin yaşı bizlerden küçük. O yaşlardaki insanların temel amacı popülite ve yükselme arzusu. Benim kanaatimce IC/OOC bir aile ortamı gibi oluşturulması gerekiyor. Hiyerarşinin sadece ve sadece yapılan hataları bastırma ve çözümleme konusunda soruşturma esnasında işlemesi gerekiyor. (Şu an nasıl işlediğini bilmiyorum. Sadece benim düşüncem.)
Konu 4: Bu konuda çok uzun süredir yer almadığım için yorum yapamam. Ama aktiflik sorunu kendimce yaşamıyorum. En iyi dönemleri olabilir, hak veriyorum.
Ben de açılması taraftarıyım. Rekabetle birlikte daha realistik ve kaliteli roller döneceğine eminim.