Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

City Hospital

Başlatan unweens, 08 Mart 2021, 04:22:02
Okunma sayısı 4536 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Godclaw

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 25 Şubat 2024, 22:56
Toplam oynama: 157 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: City Hospital
« Yanıtla #20 : 10 Mart 2021, 01:59:54 »
Birleştirmelerinin bir sebebi vardır hem birleşmiş olarak daha iyi ayırmaya gerek yok hastanede doktor var yine

Çevrimdışı unweens

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Ekim 2024, 20:35
Toplam oynama: 185 gün, 2 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 07 Şubat 2023, 07:06
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #21 : 12 Mart 2021, 16:27:32 »
Birleştirmelerinin bir sebebi vardır hem birleşmiş olarak daha iyi ayırmaya gerek yok hastanede doktor var yine

Zaten kişilerin rollerini hiçbir şekilde kötülemiyorum sadece iki birliğin ayrı olması dış görünüş olarak daha düzenli olarak göstereceğini inanıyorum bu şekilde kalması hiçbir şekilde olumsuz etkilemez AR-GE’yi açarken de belirttiğim gibi.
City Hospital, LSFMD olarak olması sorun yaratmıyor. Fakat LSFMD yerine direkt City Hospital olarak adlandırılsa daha hoş bir düzen olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı Opit80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 04 Mart 2025, 02:08
Toplam oynama: 689 gün, 7 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:56
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:34
Toplam oynama: 11 gün, 20 saat
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:43
Toplam oynama: 0 gün, 21 saat
Birlik: *** ****LIE
Son giriş: 06 Mart 2024, 20:39
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
« Yanıtla #22 : 12 Mart 2021, 18:45:20 »
Ayrılmasındaki istek Medikal ila Fire rolleri farklı olması. Medikal rolü iyi yönetilirse fazlasıyla potansiyeli var. (fire'de aynı şekilde.) Yani ikiside farklı ve büyük rol alanları. İkiside birleştirilince ikisininde potansiyeli tam olarak kullanılamıyor. Bunu LSPD ile LSSD'nin birleştirilmesi veya. LS-city hall ile avukatlık bürolarının veya LSPD'nin birleştirilmesi gibi görebilirsiniz. Nasıl birlikler ayrı tutuluyor ise buda ayrı tutulabilir ve daha iyi olacaktır. Tabii seçim yönetimde.

Çevrimdışı señorita

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 26 Kasım 2023, 21:30
Toplam oynama: 357 gün, 1 saat
Camila Perez Lv.31
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Haziran 2023, 00:34
Toplam oynama: 3 gün, 10 saat
Hoffman Test Lv.31
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 17 Kasım 2022, 03:37
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #23 : 12 Mart 2021, 19:16:15 »
Konu1: Birliğin bir admine verilmesi; dilerseniz ki sizler gibi adminlerin bir çoğu da sürekli olarak aynı rolü yapmak istemeyebilirler ayrıca City Hospital ve Fire Department gibi oluşumlar oyuncuların çok fazla desteklediği ve rollerini çevirmek istediği oluşumlar değil bu yüzden birisi yönetimi alıp ben değiştireceğim "her şey çok güzel olacak" umudu ile alıyor ve bir şeyleri başaramayınca sıkılıp geri bırakıyorlar. Bir çok kişi için bunun böyle olacağına eminim bu tip oluşumların daha önce "Ben gerçekten yapacağım" diyen oyunculara verildiğine de şahit oldum 2 ay sonra çıkmak istiyorlar.

Konu2: Fire rolleri ve hastane rolleri içerisindeki çeşitlilik; Şu anda Fire Department olarak düşünüldüğünde 5 farklı divizyonumuz bulunuyor.
a)Arson, cesetlerin incelenmesi ve yangınlardaki nedeni araştırmak için.
b)Hazmat, kimyasal madde yangınlarının araştırılması.
c)TEMS, özel eğitim almış EMS ekibi, metro ile beraber operasyonlarda bulunabilir.
d)Air, ihbarlarda yönelip doğrulamak ve bazı büyük yangın durumlarında yangına müdahele etmek.
e) Lifeguard, sahil güvenlik denebilir ancak şu an mevsim bazından düşünerek realistik olmayacağı için pasif tutuyoruz, mayıs ayı gibi açmayı planlıyoruz.
Lifeguard hariç diğer birimlerin içerisinde aktif olarak rol yapan kişiler bulunuyor yani Fire tarafında roller gayet detaylı ve düzenli olarak işliyor.

Konu3: Hastane rollerinin Fire içerisinde yapıldığı için aktiflik sorunu ve/veya düzen sorunu,
Fire divizyonlarına ek olarak hastane divizyonları da bulunuyor, oyun içerisinde rütbe olarak ayrıca hastane rütbeleri de var. Eğitimi City Hospital'dan farklı değil ve City Hospital'da dönen rolden çok daha fazla rol dönüyor; gerek toplu aşı rolleri gerekse kan alma rolleri dahil.

Konu4: Fire'nin batması, Fire Departman normal işleyişini sürdürürken City Hospital yönetimi bıraktığı için divizyonu bünyemize aldık, iki oluşumunda bu zamana kadar ki en iyi zamanları yaşanıyor şu anda. Yani anlayacağınız ikiside gayet düzenli bir şekilde ilerliyor.

*Eleştiriler için teşekkür ederim, dikkate alındı.*
4

Çevrimdışı Reagter

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 01 Şubat 2025, 22:03
Toplam oynama: 438 gün, 9 saat
Köken: Rus
Son giriş: 04 Ağustos 2023, 22:27
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #24 : 12 Mart 2021, 19:31:08 »
desteklemiyom

Çevrimdışı Opit80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 04 Mart 2025, 02:08
Toplam oynama: 689 gün, 7 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:56
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:34
Toplam oynama: 11 gün, 20 saat
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:43
Toplam oynama: 0 gün, 21 saat
Birlik: *** ****LIE
Son giriş: 06 Mart 2024, 20:39
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
« Yanıtla #25 : 12 Mart 2021, 19:41:28 »
K-1: Optimum düzen ve sistem sağlandığı durumlarda ASGH birliğinin fazlaca yükseldiğinde ben şahit oldum. İnsanlar güzel bir birliğe gelmek isterler, kararsız ve belirsiz birliklere yönelmezler. Genel olarak insanlar zamanında açılan 'City-Hospital' gibi birlikleri tercih etmedi. Sebebi tartışılır fakat kendi gördüklerimce destek verilememesi ve optimum şartların oluşamaması idi. (City-Hospital mapı iyi değil. Aynı anda LSFMD açıktı. Ana ekipte oluşmuş problemler/anlaşmazlıklar, idari sorunlar VB);

Betül ablanın söyledikleri doğru olabilir. Yönetebilecek insanlar yönetemedi fakat çıkma istekleride sadece yönetemediği için midir? Yoksa farklı sebeplerde olabilir mi?

K-2: Fire departmanın rollerine özgü divizyonlar yeterli/yetersiz olarak toplum adına karar veremem. Benim gördüğüm şekli ile yeterli ve güzel işleniyor. Umarım dahada iyi işlenir.

K-3: Bu konuda tam olarak katılamıyorum. Tabii FD içerisinde yapılan rolleri göremiyorum fakat dışarıdan gördüğüm kadarı ile eski kurulan ASGH' birliklerine göre daha az. Eski ASGH birliklerinden kastım düzenli yönetim sağlanan ve sistemi oturtulmuş, destek verilmiş birlikler. Bu yapılmış ve yapılabilecek birliklere karşın daha de-aktif ve sönük ilerliyor. Gerçekten böyle bir birlik kurulursa şu anki FMD kadar roller çıkartabilir tek bir ASGH birliği.

CH'nin eğitimi FMD'de aynı şekilde olması ihtimali %85'in üstündedir. Eski CH/ASGH'de bulunan kişiler şu anda orada.

K-4: FD&CH birleşmesi yönetimde insan kalmadığı için oldu. Bu doğru fakat dediğim gibi CH'de neden insan kalmadı? Gerekli değer mi gösterilmedi. Gereken bazı şeylerde uzak mıydı? Bunlarda düşünülmesi gerek, gözlemim kadarıyla CH'de fazlaca eksik vardı. Kurulan CH birliği ile oluşturulabilecek potansiyel bir ASGH birliğini kesinlikle kıyaslamamak gerekir. Gereken yönetim, destek/S-destek VB şeyler verildiği taktirde eski ve yüksek aktifliği olan ASGH birlikleri ile kıyaslamak uygun olur.

Son zamanlarda FMD birliğini yüksek aktivite ile görüyorum fakat bu FD+ASGH şekline döndürülürse daha fazla rol olmayacağı anlamına gelmez.

Bu arada FMD birliğide son zamanlarda gayet güzel iş başarıyor :) Bu konuda Yönetim ekibini tebrik ederim. Dediğim gibi, daha farklı bir soluk ve potansiyel daha iyi roller düşünülürse yazdıklarımız dikkate alınabilir. İyi günler dilerim :)

Çevrimdışı unweens

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Ekim 2024, 20:35
Toplam oynama: 185 gün, 2 saat
Son giriş: 07 Şubat 2023, 07:06
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #26 : 13 Mart 2021, 00:04:12 »
Konu1: Birliğin bir admine verilmesi; dilerseniz ki sizler gibi adminlerin bir çoğu da sürekli olarak aynı rolü yapmak istemeyebilirler ayrıca City Hospital ve Fire Department gibi oluşumlar oyuncuların çok fazla desteklediği ve rollerini çevirmek istediği oluşumlar değil bu yüzden birisi yönetimi alıp ben değiştireceğim "her şey çok güzel olacak" umudu ile alıyor ve bir şeyleri başaramayınca sıkılıp geri bırakıyorlar. Bir çok kişi için bunun böyle olacağına eminim bu tip oluşumların daha önce "Ben gerçekten yapacağım" diyen oyunculara verildiğine de şahit oldum 2 ay sonra çıkmak istiyorlar.

Konu2: Fire rolleri ve hastane rolleri içerisindeki çeşitlilik; Şu anda Fire Department olarak düşünüldüğünde 5 farklı divizyonumuz bulunuyor.
c)TEMS, özel eğitim almış EMS ekibi, metro ile beraber operasyonlarda bulunabilir.
d)Air, ihbarlarda yönelip doğrulamak ve bazı büyük yangın durumlarında yangına müdahele etmek.
e) Lifeguard, sahil güvenlik denebilir ancak şu an mevsim bazından düşünerek realistik olmayacağı için pasif tutuyoruz, mayıs ayı gibi açmayı planlıyoruz.
Lifeguard hariç diğer birimlerin içerisinde aktif olarak rol yapan kişiler bulunuyor yani Fire tarafında roller gayet detaylı ve düzenli olarak işliyor.

Konu3: Hastane rollerinin Fire içerisinde yapıldığı için aktiflik sorunu ve/veya düzen sorunu,
Fire divizyonlarına ek olarak hastane divizyonları da bulunuyor, oyun içerisinde rütbe olarak ayrıca hastane rütbeleri de var. Eğitimi City Hospital'dan farklı değil ve City Hospital'da dönen rolden çok daha fazla rol dönüyor; gerek toplu aşı rolleri gerekse kan alma rolleri dahil.

Konu4: Fire'nin batması, Fire Departman normal işleyişini sürdürürken City Hospital yönetimi bıraktığı için divizyonu bünyemize aldık, iki oluşumunda bu zamana kadar ki en iyi zamanları yaşanıyor şu anda. Yani anlayacağınız ikiside gayet düzenli bir şekilde ilerliyor.

*Eleştiriler için teşekkür ederim, dikkate alındı.*

Yanıtı dikkate alarak cevaplıyorum, açtığım AR-GE içerisinde LSFMD'nin düzensiz olduğu veya kötü bir iş başardığı, rol yapamadığını asla belirtmiyorum. LSFMD ile birçok rolüm oldu, kişiler yeterli bir rol gerçekleştiriyor. Fakat, City Hospital'ın sadece bir adminin açması gerektiğini belirtmiyorum. City Hospital'ı yönetebilecek ve bu sorumluluğu alabilecek, üst yönetiminin onayı ile biri devralabilir. Onun dışında City Hospital'ın açılması, LSFMD'e karşı bir dezavantaj yapacağını düşünmüyorum. Yangın ile paramedikleri karıştıranlar var, oyuncu yangını söndürüyor. Sonrasında paramedik rolü yapıyor. Bu şekilde olmaz, olması gayet saçma. İtfaiye ve paramedik arasında fark var.
LSFD ve LSMD ayrılır ise, ortaya daha iyi bir düzen çıkacaktır.

City Hospital'ın amacına gelecek olursak, City Hospital bir yasal oluşum olduğu bariz, ayrıca amacı nedir? Amacı hastaların veya Los Santos halkının sağlığını korumak ve tedavi yönetemleri ile halkı iyileştirmek ile yükümlü. Birçok daha yükümlü olduğu şeyler bulunuyor. City Hospital'da sadece rol odaklı olduğu bariz, hastaları tedavi etmek ve sadece rol yapmak. Bu zaten bariz bir şey, sıkılacak bir kişi var ise oluşuma girip girmemesi önemsiz. Bütün iş City Hospital'ı yönetecek kişide bitiyor. Güzel bir yönetim sağlanır ise, oluşum güzel bir oluşum haline dönebileceğine inanıyorum. MD ile FD'nin ayrılmasının daha iyi bir düzene gireceğini düşünüyorum.

Söylediğim gibi, FD ile MD'nin birleşmesinin bir dezavantajı yok. Kısacası birleşik olsa dahi, bir sorun olacağını düşünmüyorum. Fakat ayrı kalması, iki oluşumuda daha iyi düzene sokacaktır. Şahsi düşüncem bu yönde ilerliyor.

Çevrimdışı mrcortex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lyla Gesner Lv.23
Köken: Kanadalı
Son giriş: 10 Haziran 2024, 21:51
Toplam oynama: 96 gün, 1 saat
Gray Herndon Lv.23
Son giriş: 13 Haziran 2024, 01:51
Toplam oynama: 1 gün, 13 saat
« Yanıtla #27 : 13 Mart 2021, 00:23:46 »
Bence desteklemeye veya destek vermemeye gerek yok. Sonuç olarak şu an ASGH'da LSFMD bünyesi altında çalışan personeller ellerinden geldiğince gerekli rolleri sağlıyor. Fakat mantıksal olarak baktığımız zaman olaya, bir doktorun ambulans ile devriyeye çıkması çok mantıksız geliyor bana. Şahsen bana bu durum realistik gelmiyor. Şöyle bir durum da söz konusu ki insanlar eğlenmek istiyorlar LSFMD birliğinde. Bu birlik içerisinde sadece hasta bakarak eğlenebileceklerini ben düşünmüyorum. Canı sıkıldığında ambulansla devriye atar, canı sıkıldığında hastanede hasta bakar. Benim olaya yaklaşımım bu şekilde. Ha illa ki realistik olarak yaklaşmak istenirse, LSFMD'nin yönetim birliği tarafından bence City Hospital yönetilebilir ama dediğim gibi, gereği yok. Zaten bir çok oyuncumuz ASGH içerisinde bu rolleri vakit bulduklarında sağlıyor. İyi günler diliyorum.  :halay: :halay:

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
« Yanıtla #28 : 13 Mart 2021, 08:28:35 »
Bence de açılmalı hocam.

Çevrimdışı Prince

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Temmuz 2023, 22:31
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
« Yanıtla #29 : 13 Mart 2021, 09:58:21 »
Merhaba,

Bu konu hakkında naçizane düşüncelerimi şöyle belirteceğim. Alınan veya kırılan olursa da lütfen kusuruma bakmasın, özür diliyorum.

Öncelikle rekabetin olduğu yerde daha fazla emek ve kalite olur. Ama bu cümleden lütfen LSFMD'nin kalitesiz olduğunu düşünmeyin. LSCH ilk açıldığında da ben yer alıyordum. O zamanlar ASGH ve LSCH arasında tatlı bir rekabet ve hırs vardı. Idlewood taraflarında rol yapanlar LSCH'ye geliyor, Santa Maria civarında olanlar ise ASGH'ye gidiyordu. Ama interiorun genişliğinden ve kullanışlılığından dolayı ASGH daha çok tercih ediliyordu. @DmaTHenn 'in iletisindeki bir yorumlama ile karşılaştım. "Hastanede durup sıkılıyorduk." tabiri kullanmış. Bu konuda yerine göre haklı, yerine göre haksız. Hasta olduğu zaman, inanın zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorduk bile. Ama sabahtan tutun akşama kadar (09:00 - 17:00 arası) hasta pek de gelmiyordu. Mesai saatlerinden dolayı kimse orayı da bırakıp gidemiyordu. Ama gelen vakaların yarısından çoğu sol omzundan sıyırık, sağ omzundan sıyırık, avuç içini delip geçen mermi ve bu mermi sonrası fizik tedavi rollerini üstlenmeyen birkaç kişi.

Aslında bakarsak LSFMD diye bir isim altında toplanılması hatalı. Amerika'da devlet hastaneleri bulunmaz. Hastanelerin bir kısmı devlet destekli özel hastane, diğer bir kısmı da özel hastane olarak geçer. LAFD diye nitelendirdikleri durum ise sadece Los Angeles Yangın Departmanı olarak değil, Los Angeles Yangın ve Kurtarma Departmanı olarak geçer. Normal şartlarda LAFD'nin yetki alanı sadece olay yeri vakalarıdır. (Örn: Yangın, bir yerde mahsur kalma, ilk yardım) Hasta, ambulanstan indirildiği an olaya hastane el atar. Yetki alanı oraya girmez. Ama burada bir tık farklılık var. Sayın @Bety 'nin açıklamasını kendimce naçizane bir şekilde yorumlayacağım.

Alıntı

Konu1: Aslında bu konuda biraz ön yargılı davranmışsınız. Bunu gerçekten isteyen ve bu tür roller için kendini geliştirmiş, hevesi olan onlarca insan var. Her oyuncunun bırakacağını düşünmeniz biraz tuhaf, çünkü genellemeye girer. Sonuçta on parmağın onu da aynı değil. Herkesi bir kefeye koymanız konusunda sizi yanlış buluyorum.

Konu 2: ARSON biriminin aslında temel amacı cesetleri değil, yangın nedenini araştırıyor. Bir nevi kundaklama masası dedektifi gibi, soruşturma yönetiyor. Cesetleri ve bulguları raporlar. Cesetler incelenmek üzere Adli Tıp lisansı olan, otopsi yapılabilen en yakın hastaneye götürülür. Cesetleri incelemek Adli Tıp'ın görevidir. Otopsi hastanede yapılır. ARSON birimi de buna göre soruşturmasını sürdürür. Olayın kundaklama olup olmadığını araştırır.

Konu 3: Aktiflik ve düzen sorunu konusunda hemfikiriz. Ama bunun altında yatan temel problem bence hiyerarşi. Karşımızda iletişim kurduğumuz birçok kişinin yaşı bizlerden küçük. O yaşlardaki insanların temel amacı popülite ve yükselme arzusu. Benim kanaatimce IC/OOC bir aile ortamı gibi oluşturulması gerekiyor. Hiyerarşinin sadece ve sadece yapılan hataları bastırma ve çözümleme konusunda soruşturma esnasında işlemesi gerekiyor. (Şu an nasıl işlediğini bilmiyorum. Sadece benim düşüncem.)

Konu 4: Bu konuda çok uzun süredir yer almadığım için yorum yapamam. Ama aktiflik sorunu kendimce yaşamıyorum. En iyi dönemleri olabilir, hak veriyorum.

Ben de açılması taraftarıyım. Rekabetle birlikte daha realistik ve kaliteli roller döneceğine eminim.
1