Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

1$ - 7,44 Türk Lirası

Başlatan bu raya kadardı, 29 Aralık 2020, 14:44:57
Okunma sayısı 3674 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
Ynt: 1$ - 7,37 Türk Lirası
« Yanıtla #30 : 31 Aralık 2020, 14:29:27 »
Keşke zamanında paralar çarçur edilmeseydi de üretim adına adımlar atılsaydı. Amerika sömürgesiyiz şu anda, adamların 200-300 dolara aldığı telefonları biz 500-600 dolara alıyoruz. Fakat üretimin başlaması için illa doların yükselmesi ve sonrasında ülkenin üretime mecburen dönmesi gerekmiyor, böyle bir ekonomik politika sadece kusura bakmayın ama gerizekalıların politikasıdır. Mevcut düzen dahilinde de üretim adına adımlar atılabilir fakat atılmıyor veya atılan adımlar yetersiz kalıyor; onun yerine vergiler alınıyor, halkın tepesine biniliyor ve bu sayede Amerika'dan veya başka bir ülkeden bir şeyler ithal ediyoruz. Zamanında ülkemizdeki onca mühendisi öldüren ve buna intihar süsü veren Amerika, ülkemize bankalar açıp halka faizli para satan Amerika, ülkemizin içişlerine karışıp bize zorla adımlar attıran yine Amerika ve biz hala Amerika'nın parasına bakıp keşke düşse de bir şeyler alsak diyoruz. Bu zihniyetle devam edersek hep dışa bağlı olacağız, dışa bağlı oldukça da ne ekonomik ne de politik bağımsızlığımız söz konusu olacak. O yüzden üretim konusunda adımlar daha hızlı atılmalı, dediğim gibi; dolar iyice yükselsin de halk üretmek zorunda kalsın diye bir mantık yok, böyle bir ekonomik mantık bulunmuyor maalesef. Çiftçine değer vermezsen, işçine değer vermezsen üretimden söz edemezsin. Çiftçine değer vermediğin sürece tarım ülkesi olan ülkende tarım ürünlerini bile ithal edersin, kusura bakma ama sonra da üretim yok diye ağlayamazsın. İşçine hak etmediği ücreti ödeyip, onun sırtına binemezsin.

Amerika'nın öldürdüğü mühendislerimiz eğer öldürülmeseydi, devletimiz bu cinayetleri bilmesine rağmen bunu yiyip yutmasaydı ve karşısında eğilmeseydi bu tür durumların şu an belki daha iyi olabilirdik hatta belki değil gayet daha iyi olurduk. Tamam zamanın politik şartları gereği Amerika'ya boyun eğmek zorunda kalınmış olabilir ama nereye kadar gidecek bu böyle, elbet bir gün karşı koyulması gerekecek. Ne kadar zaman geçerse o kadar güçleşecek bu olay ve zaman hala takır takır işliyor. İşin garibi öldürülmeyen mühendislerimize ve bilim adamlarımıza da biz destek vermiyoruz. Devlet bilim adamlarına ve mühendislere desteğini vermiyor, işsiz kalan binlerce mühendis var ve yurtdışına giden binlerce bilim adamı. Aşıyı bulan bir Türk ama kaymağını yiyen Almanya, neden böyle oluyor diye hiç düşündük mü? Az düşünürseniz yolun sonu siyasal islama çıkıyor ben baştan söyleyeyim :smile:

Çevrimdışı #Cyborg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Noah Brown Lv.11
Son giriş: 23 Temmuz 2021, 13:51
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
« Yanıtla #31 : 31 Aralık 2020, 15:58:25 »
Keşke zamanında paralar çarçur edilmeseydi de üretim adına adımlar atılsaydı. Amerika sömürgesiyiz şu anda, adamların 200-300 dolara aldığı telefonları biz 500-600 dolara alıyoruz. Fakat üretimin başlaması için illa doların yükselmesi ve sonrasında ülkenin üretime mecburen dönmesi gerekmiyor, böyle bir ekonomik politika sadece kusura bakmayın ama gerizekalıların politikasıdır. Mevcut düzen dahilinde de üretim adına adımlar atılabilir fakat atılmıyor veya atılan adımlar yetersiz kalıyor; onun yerine vergiler alınıyor, halkın tepesine biniliyor ve bu sayede Amerika'dan veya başka bir ülkeden bir şeyler ithal ediyoruz. Zamanında ülkemizdeki onca mühendisi öldüren ve buna intihar süsü veren Amerika, ülkemize bankalar açıp halka faizli para satan Amerika, ülkemizin içişlerine karışıp bize zorla adımlar attıran yine Amerika ve biz hala Amerika'nın parasına bakıp keşke düşse de bir şeyler alsak diyoruz. Bu zihniyetle devam edersek hep dışa bağlı olacağız, dışa bağlı oldukça da ne ekonomik ne de politik bağımsızlığımız söz konusu olacak. O yüzden üretim konusunda adımlar daha hızlı atılmalı, dediğim gibi; dolar iyice yükselsin de halk üretmek zorunda kalsın diye bir mantık yok, böyle bir ekonomik mantık bulunmuyor maalesef. Çiftçine değer vermezsen, işçine değer vermezsen üretimden söz edemezsin. Çiftçine değer vermediğin sürece tarım ülkesi olan ülkende tarım ürünlerini bile ithal edersin, kusura bakma ama sonra da üretim yok diye ağlayamazsın. İşçine hak etmediği ücreti ödeyip, onun sırtına binemezsin.

Amerika'nın öldürdüğü mühendislerimiz eğer öldürülmeseydi, devletimiz bu cinayetleri bilmesine rağmen bunu yiyip yutmasaydı ve karşısında eğilmeseydi bu tür durumların şu an belki daha iyi olabilirdik hatta belki değil gayet daha iyi olurduk. Tamam zamanın politik şartları gereği Amerika'ya boyun eğmek zorunda kalınmış olabilir ama nereye kadar gidecek bu böyle, elbet bir gün karşı koyulması gerekecek. Ne kadar zaman geçerse o kadar güçleşecek bu olay ve zaman hala takır takır işliyor. İşin garibi öldürülmeyen mühendislerimize ve bilim adamlarımıza da biz destek vermiyoruz. Devlet bilim adamlarına ve mühendislere desteğini vermiyor, işsiz kalan binlerce mühendis var ve yurtdışına giden binlerce bilim adamı. Aşıyı bulan bir Türk ama kaymağını yiyen Almanya, neden böyle oluyor diye hiç düşündük mü? Az düşünürseniz yolun sonu siyasal islama çıkıyor ben baştan söyleyeyim :smile:

Koyunlar: Ekonini çok  güzel, kalkınıyoruz git biraz kuran oku!

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İskandinav
Son giriş: 12 Ocak 2023, 15:51
Toplam oynama: 124 gün, 23 saat
Son giriş: 30 Aralık 2022, 13:56
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
« Yanıtla #32 : 31 Aralık 2020, 16:03:23 »
devleti sampçılara bıraksak adamlar doları 0.50 kuruş yapacakmış ta haberimiz yok

bu arada devlet hatalar yaptı ama Türkiye kolluk kuvvetleri yani askeri açıdan yükseldiği için yaptırımlar yapıp duruyorlar bunlar bile devlet'i kötü etkiliyor ben devlet iyi demiyorum fakat Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin başındaki adam şuan Atatürk'ün sözlerini okurken sözleri yanlış okuyor ve okurken diyor ki kimse bunu okurken unutmamalı şimdi ki devlet kötü ama şuan o adama partinin başındaki adama devlet'i bıraksak adamlar bu terörist yandaşları partisi ila ittifak kime güvenelim hangisine güvenelim

Çevrimdışı Jasfrie

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 20 Nisan 2024, 20:11
Toplam oynama: 26 gün, 2 saat
Yanis Lerner Lv.20
Köken: İsrail
Son giriş: 14 Nisan 2024, 23:34
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #33 : 31 Aralık 2020, 16:11:12 »
devleti sampçılara bıraksak adamlar doları 0.50 kuruş yapacakmış ta haberimiz yok

bu arada devlet hatalar yaptı ama Türkiye kolluk kuvvetleri yani askeri açıdan yükseldiği için yaptırımlar yapıp duruyorlar bunlar bile devlet'i kötü etkiliyor ben devlet iyi demiyorum fakat Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin başındaki adam şuan Atatürk'ün sözlerini okurken sözleri yanlış okuyor ve okurken diyor ki kimse bunu okurken unutmamalı şimdi ki devlet kötü ama şuan o adama partinin başındaki adama devlet'i bıraksak adamlar bu terörist yandaşları partisi ila ittifak kime güvenelim hangisine güvenelim
Dostum kime güvenelim diye bir şey yok; devletteki durumu ana muhalefete yükleyemezsin. İyi olduğunu söyleyemem fakat böyle bir yargı tamamen yanlış. Kime güvenelim diye ülkenin durumu üzerine bahsi geçen partiye oy vermek daha yanlış benim gözümde. Desteklenebilecek kişiler yok değil, var. Bu ülke nasıl 97 yıl boyunca yönetildiyse, kimseye bağlı kalmadıysa yine öyle olacak fakat şuan ki algıya göre hükümet devrildiği dakika ülke batacakmış...
Bir ülkenin gücü savaştan ibaret değildir, elbette askeri kuvvetlere yardım edilmeli fakat bizim bahsettiğimiz şey bu değil. Bunlar yapılırken ekonominin sağlam tutulması her yönden ülke geleceğine faydalı bir davranış olacak, biz bundan bahsediyoruz.
-> "devleti sampçılara bıraksak adamlar doları 0.50 kuruş yapacakmış ta haberimiz yok" ibaresi de insanların düşünce özgürlüğünü kısıtlayan bir cümledir bilgine. Kimse ülkeyi yönetebilirim diye yorum yapmıyor, kendi görüşünü belirtiyorlar.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
« Yanıtla #34 : 31 Aralık 2020, 16:32:05 »
Bu arkadaş gibi olmayın. Tartışacaksanız adam gibi gelin, tartışalım. Sonra bu hallere düşüp millete küfredecek dereceye geliyorsunuz.

Çevrimdışı Jasfrie

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 20 Nisan 2024, 20:11
Toplam oynama: 26 gün, 2 saat
Yanis Lerner Lv.20
Köken: İsrail
Son giriş: 14 Nisan 2024, 23:34
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #35 : 31 Aralık 2020, 16:42:06 »
Bu arkadaş gibi olmayın. Tartışacaksanız adam gibi gelin, tartışalım. Sonra bu hallere düşüp millete küfredecek dereceye geliyorsunuz.

Dostum yorumumu kesinlikle yanlış anlamanı istemediğimi belirterekten yaptığın yorumların da şikayet ettiğin konuyla aynı yönde olduğunu, yapmaman gerektiğini bilmelisin.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #36 : 31 Aralık 2020, 16:43:49 »

Dostum yorumumu kesinlikle yanlış anlamanı istemediğimi belirterekten yaptığın yorumların da şikayet ettiğin konuyla aynı yönde olduğunu, yapmaman gerektiğini bilmelisin.
Sende haklısın ancak ben kimseyi tanımadan karakter analizi yapmıyorum. Birine doğrudan hakaret ettiğimi gören oldu mu? Burada ufaktan dalga geçiyoruz, ciddi ciddi tartışmak için geliyoruz atılan iletiye bak. Bu acizlikten başka bir şey değildir.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #37 : 31 Aralık 2020, 16:53:00 »
Bak güzel kardeşim, DumanCan kardeşim. Seni tanımam etmem o yüzden karakter analizini yapmıyorum. Doların yükselişini söyleyip bu durumdan dolayı devleti eleştirmek eziklik mottosu olmaz, olamaz. Başkalarının fikirlerine açık değilsen gerçekten bir sıkıntı var demektir. Üslubumu bozmadan adam gibi cevap vermeye çalışıyorum ama senin umrunda değil galiba. Küfredeceksen et, sıkıntı değil. Senin adına utanırım sadece.

Çevrimdışı DumanCan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Şubat 2024, 11:15
Toplam oynama: 78 gün, 5 saat
« Yanıtla #38 : 31 Aralık 2020, 16:53:25 »

Sende haklısın ancak ben kimseyi tanımadan karakter analizi yapmıyorum. Birine doğrudan hakaret ettiğimi gören oldu mu? Burada ufaktan dalga geçiyoruz, ciddi ciddi tartışmak için geliyoruz atılan iletiye bak. Bu acizlikten başka bir şey değildir.
Bana atıfta bulunmuşsun,ee banada cevap hakkı doğmuş oldu.
Yok acizlik yok şu yok bu.Cevap bile veremiyorsun ki saçmalıyorsun.Kendine anana babana salak diyecek kadar cahil olmana da diyecek yok.
Yok bizim salaklar noele karışıyormuş falan falan.
Senin tabirinle o salaklar damızlıkların yavrularını da istemiyor ama oluyorlar.Napsınlar o salaklar...

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #39 : 31 Aralık 2020, 16:55:39 »

Bana atıfta bulunmuşsun,ee banada cevap hakkı doğmuş oldu.
Yok acizlik yok şu yok bu.Cevap bile veremiyorsun ki saçmalıyorsun.Kendine anana babana salak diyecek kadar cahil olmana da diyecek yok.
Yok bizim salaklar noele karışıyormuş falan falan.
Senin tabirinle o salaklar damızlıkların yavrularını da istemiyor ama oluyorlar.Napsınlar o salaklar...
Kardeşim anlatamıyorum galiba. Benim orada söylemek istediğim, milletin dininden ötürü diğerlerinin özgürlük haklarına karışması. Bu cümleyi çarpıtmanın bir anlamı yok. Sen gidip birine noel baba kostümünü giydirip kafasına silah dayarsan bu özgürlüğe karışmak olur. Al en basit örneği;