Keşke zamanında paralar çarçur edilmeseydi de üretim adına adımlar atılsaydı. Amerika sömürgesiyiz şu anda, adamların 200-300 dolara aldığı telefonları biz 500-600 dolara alıyoruz. Fakat üretimin başlaması için illa doların yükselmesi ve sonrasında ülkenin üretime mecburen dönmesi gerekmiyor, böyle bir ekonomik politika sadece kusura bakmayın ama gerizekalıların politikasıdır. Mevcut düzen dahilinde de üretim adına adımlar atılabilir fakat atılmıyor veya atılan adımlar yetersiz kalıyor; onun yerine vergiler alınıyor, halkın tepesine biniliyor ve bu sayede Amerika'dan veya başka bir ülkeden bir şeyler ithal ediyoruz. Zamanında ülkemizdeki onca mühendisi öldüren ve buna intihar süsü veren Amerika, ülkemize bankalar açıp halka faizli para satan Amerika, ülkemizin içişlerine karışıp bize zorla adımlar attıran yine Amerika ve biz hala Amerika'nın parasına bakıp keşke düşse de bir şeyler alsak diyoruz. Bu zihniyetle devam edersek hep dışa bağlı olacağız, dışa bağlı oldukça da ne ekonomik ne de politik bağımsızlığımız söz konusu olacak. O yüzden üretim konusunda adımlar daha hızlı atılmalı, dediğim gibi; dolar iyice yükselsin de halk üretmek zorunda kalsın diye bir mantık yok, böyle bir ekonomik mantık bulunmuyor maalesef. Çiftçine değer vermezsen, işçine değer vermezsen üretimden söz edemezsin. Çiftçine değer vermediğin sürece tarım ülkesi olan ülkende tarım ürünlerini bile ithal edersin, kusura bakma ama sonra da üretim yok diye ağlayamazsın. İşçine hak etmediği ücreti ödeyip, onun sırtına binemezsin.
Amerika'nın öldürdüğü mühendislerimiz eğer öldürülmeseydi, devletimiz bu cinayetleri bilmesine rağmen bunu yiyip yutmasaydı ve karşısında eğilmeseydi bu tür durumların şu an belki daha iyi olabilirdik hatta belki değil gayet daha iyi olurduk. Tamam zamanın politik şartları gereği Amerika'ya boyun eğmek zorunda kalınmış olabilir ama nereye kadar gidecek bu böyle, elbet bir gün karşı koyulması gerekecek. Ne kadar zaman geçerse o kadar güçleşecek bu olay ve zaman hala takır takır işliyor. İşin garibi öldürülmeyen mühendislerimize ve bilim adamlarımıza da biz destek vermiyoruz. Devlet bilim adamlarına ve mühendislere desteğini vermiyor, işsiz kalan binlerce mühendis var ve yurtdışına giden binlerce bilim adamı. Aşıyı bulan bir Türk ama kaymağını yiyen Almanya, neden böyle oluyor diye hiç düşündük mü? Az düşünürseniz yolun sonu siyasal islama çıkıyor ben baştan söyleyeyim