Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.

Başlatan Suchashame, 17 Ağustos 2020, 12:37:47
Okunma sayısı 4638 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Eylül 2021, 22:20
Toplam oynama: 240 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Nasıl iyi bir Roleplayer olunur? Herkese açık bilgi alış-verişi.
« Yanıtla #80 : 19 Ağustos 2020, 09:49:53 »
evet

Çevrimdışı r2x9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 28 Mart 2021, 02:04
Toplam oynama: 24 gün, 7 saat
« Yanıtla #81 : 19 Ağustos 2020, 17:20:02 »
Karşınızdaki insandan rol beklentiniz nasıl oluyor?
    - Dört dörtlük bir karakter yaratmıyorsa benim için bir problem yoktur. Ha bir de karakterin duygu ve düşüncelerini yansıtıyorsa şapkamı çıkartıp saygı duyarım.

Rolünüze yapılan saygısızlık durumunda nasıl tepki veriyorsunuz?
    - Kendinizi geliştirmek için hatalardan kaçınmamalıyız. Karşımızdaki kişinin bana karşı pm'den hataları söylerse dahil umursamak gerektiğini bilincideyim. Keza şöyle bir husus vardı  ki hataları saygı parameterin dışına çıkarak söylemesinden gerçekten hoşlanmam. Önce kızarım sonra bunun bir oyun olduğunu düşünerek kendi işime devam ederim. Şahıs devam ediyorsa bu duruma karşı çözüm bulmayı çalışırım.

Bu kanser insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?
    - Valla alıştım. Bu kanser insanlara karşı bir bağışıklık kazandım. Aracını alıp dozunu çıkartan kişiler oldu kesin. Bu durumla ilgili yaşadığım sorundan bahsedeceğim konu dışı olacak ama olsun. Çevre yolunda sürerken son süratle gelen araba benim arabama çarptı. Aracımı emniyet şeridinde  durup emniyet kemerini ve el freninin çektiğime rağmen diğer araç hiçbir şey olmadan ilerledi. Şikayet açacaktım ama çok hızlı gittiği için maske numarasını göremedim.

Sizce rol gidişatı nasıl olmalı?
 Karakterlerin kaderini ve hikaye akışını biz seçiyoruz. Karakterle başka bir karakterin arasında kalan problemler varsa rolü akışına göre ilerlemesi elzemdir. Rol gidişatı nasıl olmalı diye cevap verecek olursam.

Karakterlerin sürekliliği ve sık sık NC atmama şeysi hakkında düşünceleriniz nedir?

- Ben bilmiyorum

Alıntı
Güzel cevapların için çok teşekkür ederim, hepsini bilgi dahilime ekledim. :) Memeli hayvan olarak 3'e ayırman da ayrı bir trajikomik olmuş ama doğru söze ne denir? :D:D

Asıl bu konuyu açıp bizi  bilinçli hale getirdiğiniz ve fikir alışverişi sağladığınız teşekkür ederim. Aslında hayvanlarda bir karakter değil mi? O da bizim gibi canlı; göz rengi kürk rengi yırtıcı veya evcil özellikler; bizim yaşadığımız sorunların onların da yaşadığı sorunlar bir olmasa da açlık vs durumlarla karşı karşıya kalıyorlar. İşte karakteri karakter yapan bu olsa gerek.

Ufak bir kara mizah bence, hayvan ve insan terimleri de aslında saçma çünkü insanlar Homo-Saphiens olarak geçer konuşuyoruz ve daha akıllıyız diye hayvanlardan üstün değiliz aslında, aynı biyolojik organizmalarız diyebilirim. Hatta yunus balıkları beyninin çok çok daha fazlasını kullanabiliyorlar insanlara göre. :)

Ben "insanlar hayvanlardan üstündür" demedim ki. İnsan karakteri değil hayvan karakterle karakter tanıtımı açıp pet sistemi alarak kedi köpek rolü yapılacağını ve role play açısından farklılık yaratacağını dile getirdim.  Yine de haklısın "memeli hayvanlar" konusu hakkında biraz ileriye gittim. Tabi o rol yapılır mı yapılmaz mı tartışılır.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
« Yanıtla #82 : 19 Ağustos 2020, 17:24:55 »
Heaaa ya ben ikinizin de yorumunu çok farklı anlamışım kusura bakmayın :D

Çevrimdışı ege123

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Mart 2022, 20:07
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Son giriş: 24 Ekim 2021, 15:26
Toplam oynama: 51 gün, 21 saat
« Yanıtla #83 : 19 Ağustos 2020, 17:35:44 »
Çok güzel konu olmuş, eline sağlık.

Bazı insanlar RolePlay'i aşırı biçimde abartıyor.Aşırı detaya giriyor, emote de ufak hatalara atlıyor, realistic olmayan şeylere atlıyor vs.Kanser oluyorum onlara.Bir ara emotelerin geçmiş zaman kullanımı hakkında konu açmıştım öyle detaya giren insanlar vardıki yani daha birşey demiyorum onlara :D Oyun bu acayip bir şekilde abartılmasına gerek yok.Bu konudaki gibi temel şeyleri bilin, yapın yeter.Yok emotenin geçmiş zamanı şurdan geliyormuş ingilizler şöyle böyle, karakterin şunun bunun vs. oho detaya girmeyin bu kadar rolünüzü yapın oyununuzu oynayın yeter.
Kanka cidden göze çarpıyor bazı şeyler, örneğin noktadan sonra boşluk bırakmaman ve "emote de" şeklinde yazman gibi. 

Çevrimdışı vurkaç

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Haziran 2023, 23:13
Toplam oynama: 143 gün, 1 saat
« Yanıtla #84 : 21 Ağustos 2020, 02:10:12 »
size cok iyi bir taktik vereyim, rol yaptığınız kişi ile sadece rolde konuşun, ooc hiçbir şekilde irtibata geçmeyin. her şeyiniz ic ilerlesin. ooc olarak konuşursanız bozulmaya başlar her şey

Çevrimdışı _CARTER_

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Alice Harper Lv.21
Son giriş: 25 Eylül 2020, 10:24
Toplam oynama: 112 gün, 8 saat
« Yanıtla #85 : 21 Ağustos 2020, 10:08:06 »
Kanser kitle beni av olarak seçtiğinde anlıyorum. Yanımda yaptıkları boş muhabbeti iplemiyorum, onlar da sıkılmıyor. Sabır her şeyin ilacıdır derler ya, gerekirse hiç tepki vermeden on dakika duruyorum. Sıkılıp gidiyorlar.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #86 : 21 Ağustos 2020, 12:38:36 »
Kanser kitle beni av olarak seçtiğinde anlıyorum. Yanımda yaptıkları boş muhabbeti iplemiyorum, onlar da sıkılmıyor. Sabır her şeyin ilacıdır derler ya, gerekirse hiç tepki vermeden on dakika duruyorum. Sıkılıp gidiyorlar.

Bu da güzelmiş, yapılabileceklere yazacağım. :)

Çevrimdışı <s>Felly</s>

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Daisy Foster Lv.17
Son giriş: 19 Ekim 2020, 19:54
Toplam oynama: 28 gün, 20 saat
« Yanıtla #87 : 23 Ağustos 2020, 07:45:50 »
/pm Kalashnikov_Lee_Man: hey metal varmı adamım ha?

/pm Kalashnikov_Lee_Man: Ailen varmı ahbap?

/pm Kalashnikov_Lee_Man: Toz varmı zenci?

İdlewood'a gidip yukarıda verdiğim şeyleri ctrl+c ctrl+v yapıyonuz gercek rolcusunuz ahbap.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
« Yanıtla #88 : 24 Ağustos 2020, 04:47:04 »
/pm Kalashnikov_Lee_Man: hey metal varmı adamım ha?

/pm Kalashnikov_Lee_Man: Ailen varmı ahbap?

/pm Kalashnikov_Lee_Man: Toz varmı zenci?

İdlewood'a gidip yukarıda verdiğim şeyleri ctrl+c ctrl+v yapıyonuz gercek rolcusunuz ahbap.

:/ Yukarıdaki bilgilerin çeyreğini uygulasalar işe yarar bir şeyler yaparlar.

Çevrimdışı Puck

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 01 Nisan 2022, 14:07
Toplam oynama: 37 gün, 8 saat
« Yanıtla #89 : 24 Ağustos 2020, 08:53:59 »
Sunucu yönetiminin de belirttiği gibi; Rina Roleplay'in mottosu kaliteli bir rol ortamı hazırlamak değil, eğlenceli bir platform oluşturmaktır.
Kimine göre DM zevkli işte yapacak birşey yok.