/me emoteleri şimdiki zamanı belirtmeli bence. -yor, -ar, -er. "-dı, -di" geçmiş zaman emoteleri me de olmamalı ki zaten me emotesinin amacı şuanki yaptığın işi karşıya belirtmek. Geçmiş zamanlı emoteler /do'dan yapılmalı. /do X'e seslendi - /do X'e baktı.
Role Play'e yabancı bir sunucuda başlayan birisi olarak sana şöyle söyleyeyim:
Emotelerle ilgili olarak, "/me" ve "/do" arasındaki ayrımı en iyi fark edebileceğimiz yol şudur:
"/me" geçmişte olsa şimdiki zamanda da olsa geniş zamanda da olsa bir anlık hareketi bildirir. Yani olan biten en fazla 4 5 saniyede gerçekleşir. 1 dakika boyunca yapacağınız yani kısacası süreç diyebileceğimiz bir şeyi /me den ifade edemezsiniz. /do İse belli bir zaman dilimini belirtir. Aradaki fark tamamen budur. O yüzden geçmişte de kullanıyorsanız, geniş zamanda da kullanıyorsanız belli bir zaman aralığından söz ediyorsanız /do yaparsınız. Sadece anlık bir hareketten söz ediyorsanız /me yaparsınız. Jahjohun dediği özne, nesne eksikliği ile alakalı bir şey. O da tabii ki önce Türkçe bilmeyi gerektiriyor.

"/me Rascalova'ya bakındı." (Bakındım ve bitti, artık bakmıyorum. "bakar" dediysem hala bakıyor olabilirim ama vurgu yaptığım şey o süreç değil, kafamı çevirip bakmam.)
"/do Rascalova'ya bakındı." (Bakındım, bakınmamın etkisi bitmedi, hala bakıyorum. Şu an bakmadım geçmişte bakmaya başladım ve hala da bakınıyorum.)
"/me Rascalova'ya bakar." (Rascalova'ya bir anlık baktım, yine şu anda yaptım bunu. Geniş zamanda süreç ve zaman dilimi olmadığı için bu şekilde emote her zaman doğru kabul edilmiştir. Bir kere baktıktan sonra hep baktığınız anlamına gelmez, baktınız ve olup bitti. O zaman dilimine vurgu yapmıyorsunuz, vurgu yaptığınız şey kafanızı sağa ya da sola çevirip şahsa yönelmeniz. )
"/do Rascalova'ya bakıyordur." (Rascalova'ya yordur dememin nedeni, o sürecin şu anda başladığı, devam ettiği ve etkisinin sürdüğü, yani onunla başka bir emote alışverişine girsem de ona hala baktığımı ortaya koymaya çalışıyorum. Fiil bitmedi, belki ona bir şey satıyorum, tokalaşıyorum ama hala ona bakıyorum.)
Yabancı sunucularda, İngilizce yazarken di di mıştır miştir diye bir şey olmadığı için verilen emotelerde mesela /do dan perfect tense çok rastlarsınız. /me den ise normal simple tense çok rastlarsınız. Ancak Türkçe'de Durum Cümlesi ve Hareket Cümlesi arasındaki farkı ayırt etmek bizim için çok ön planda olan bir durum olmasa da asıl işin mantığı buradan geliyor. Bizim role play anlayışında bu şekilde başlansa da asıl mantık tamamen process cümlesi ve action cümlesi (Süreç Cümlesi /do, Hareket Cümlesi /me) olarak ayrılıyor.