Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Geçmiş zaman emoteleri.

Başlatan Luanvice, 27 Temmuz 2020, 19:21:51
Okunma sayısı 2889 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Geçmiş zaman emoteleri.
« Yanıtla #50 : 29 Temmuz 2020, 15:16:07 »
Ben rol sslerinde geçmiş zaman kullanıyorum. Sonuçta geçmişte kalmış bir şey ama rol paylaşmadığım zamanlar geniş zaman her zaman doğrudur benim için. Size tavsiyem; rol ss editlerken geçmiş zaman kullanın, rol paylaşmadığınız zamanlarda geniş zaman kullanın.

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #51 : 29 Temmuz 2020, 15:31:56 »
ya yaz gitsin 30 saniye sonra unutacaksınız 4 sayfa uzun uzun tartışma var

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #52 : 29 Temmuz 2020, 15:50:32 »
"/me Rascalova'ya bakındı." (Bakındım ve bitti, artık bakmıyorum. "bakar" dediysem hala bakıyor olabilirim ama vurgu yaptığım şey o süreç değil, kafamı çevirip bakmam.) Eğer ciddi ve gerçekçi rol üstünden konuşuyorsak ki konu oraya taşınmış. Böyle bir emote verilmez. PG niteliği taşır. İki eylemi aynı anda yaptığın sonucuna çıkar ve farklı yere aynı anda bakınamazsın. İkiye bölmen gerekiyor. /me gözlerini Rascalova'nın olduğu tarafa çevirdi. (Bakındı demene gerek yok çünkü gözlerini çevirdiğinde bakınmışsındır. Bir anda gerçekleşiyor ve müdahalesi mümkün değil.) Burada Rascalova bakışını fark edebilir buna o fırsatı veriyorsun. (Hızlı emote verme tartışması ayrı Rascolava burada geçmiş zamanlı emote verebilir, ancak burası da ayrı tartışma konusu. Rascalova'ya kafasının sana çevirme fırsatı veriyorsun, rol imkanı tanıdın.) Ardından sen /me gozlerini önündeki X'e çevirdi. Bu şekilde 2 ayrı emoteye böldüğünde PG yapmazsın, kişiye rol imkanı tanırsın.

Ustaca kullanılan emoteli İfadede tabiiki bir anlam derinliği ve zenginliği oluşuyor. Tabii rol yaparken bunun anlamına çok fazla dikkat etmiyoruz. Ancak ilkte dediğim kısmı yanlış anlamışsın. İki eylemi aynı anda yaptığın sonucu çıkarmışsın dedin de orada yine tek bir eylem söz konusu. Gözlerini çevirdi de diyebilirsin. Gözlerini bakmadan çevirme gibi bir durumunda karşı taraftan sadece şüphe çekersin. Ona göre ayrı tepki verir, direkt olarak bakınsan da baktığın için bir tepki verir. Yani bir şey değişmez. İkisi de aynı anlama geliyor. Baktığında çehreni çevirmiş, gözlerini çevirdiğinde yine bakmak fiilini gerçekleştirmiş olursun. Benim orada vurgulamaya çalıştığım şey emotenin harekete vurgu yaptığını göstermek içindir. Bakındı da diyebilirsin, gözlerini de çevirebilirsin. Yani ikisi arasında bir fark yok. Bakınırken de bir anda gerçekleşiyor, gözlerini çevirirken de bir anda gerçekleşiyor. Diğer dediklerine tamamım da bu yazdığın şeyden bir anlam çıkartamadım.

Gözlerini çevirmişsin ya da bakınmışsın bir şey değişmiyor. Orada emotenin ne kadar kapsamlı verildiği PG boyutunu belirlemez. Bakınır demek PG, gözlerini çevirir demek PG değil demek değil. PG dediğin şey, Powergaming karşı tarafın gerçekten yapmasını engelleyen seni üstün kılacak durumdaki kural ihlalidir. Ancak o da farklı bir rolle buna mukabil bir rol gerçekleştirebilir. Powergaming buna mukabil bir rol gerçekleştiremediği durumda senin yaptığın üstünlükle rolü sürdürmen sonucu ortaya çıkan ihlale denir. Ancak senin öyle bakınmana ithafen, o da şahsın bakındığını görünce gözlerini dikkatle ona çevirdi ya da ona bakındı emotesi atabilir. Dolayısıyla iki durumda da bir PG durumu söz konusu olmuyor. O yüzden yere düşen şahıs, direkt kalktı ve şahsa saldırdı diyip canını sıfırladığında buna PG diyoruz. Çünkü karşı taraf bunu engelleyici emote atana kadar canı sıfırlanıyor ve sistemsel olarak yere düşüyor. Her geçmiş zamanlı atılan emote PG değildir. Böyle bir sebep de doğurmaz. Karşı taraf eğer o emotenize karşı bir yanıt veremeyecek duruma düşüyor ve tıkanıyorsa, bu da sizi üstün kılıyorsa ve bu adil bir çerçevede olmamışsa sistemin açığını kullanarak bunu yapmışsanız bu durumda powergaming gerçekleşir.

Gerçek şu ki, neticede diyalog ve emote becerisi daha iyi olan insanın rol kabiliyetindeki üstünlüğü her halükarda belli olacaktır. Zaten güzel betimliyorsa, birisi o betimlemeyi seyreder. Diğeri ise o betimlemeyi yaparak seyrettirir.

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #53 : 29 Temmuz 2020, 17:04:04 »
"/me Rascalova'ya bakındı." (Bakındım ve bitti, artık bakmıyorum. "bakar" dediysem hala bakıyor olabilirim ama vurgu yaptığım şey o süreç değil, kafamı çevirip bakmam.) Eğer ciddi ve gerçekçi rol üstünden konuşuyorsak ki konu oraya taşınmış. Böyle bir emote verilmez. PG niteliği taşır. İki eylemi aynı anda yaptığın sonucuna çıkar ve farklı yere aynı anda bakınamazsın. İkiye bölmen gerekiyor. /me gözlerini Rascalova'nın olduğu tarafa çevirdi. (Bakındı demene gerek yok çünkü gözlerini çevirdiğinde bakınmışsındır. Bir anda gerçekleşiyor ve müdahalesi mümkün değil.) Burada Rascalova bakışını fark edebilir buna o fırsatı veriyorsun. (Hızlı emote verme tartışması ayrı Rascolava burada geçmiş zamanlı emote verebilir, ancak burası da ayrı tartışma konusu. Rascalova'ya kafasının sana çevirme fırsatı veriyorsun, rol imkanı tanıdın.) Ardından sen /me gozlerini önündeki X'e çevirdi. Bu şekilde 2 ayrı emoteye böldüğünde PG yapmazsın, kişiye rol imkanı tanırsın.

Ustaca kullanılan emoteli İfadede tabiiki bir anlam derinliği ve zenginliği oluşuyor. Tabii rol yaparken bunun anlamına çok fazla dikkat etmiyoruz. Ancak ilkte dediğim kısmı yanlış anlamışsın. İki eylemi aynı anda yaptığın sonucu çıkarmışsın dedin de orada yine tek bir eylem söz konusu. Gözlerini çevirdi de diyebilirsin. Gözlerini bakmadan çevirme gibi bir durumunda karşı taraftan sadece şüphe çekersin. Ona göre ayrı tepki verir, direkt olarak bakınsan da baktığın için bir tepki verir. Yani bir şey değişmez. İkisi de aynı anlama geliyor. Baktığında çehreni çevirmiş, gözlerini çevirdiğinde yine bakmak fiilini gerçekleştirmiş olursun. Benim orada vurgulamaya çalıştığım şey emotenin harekete vurgu yaptığını göstermek içindir. Bakındı da diyebilirsin, gözlerini de çevirebilirsin. Yani ikisi arasında bir fark yok. Bakınırken de bir anda gerçekleşiyor, gözlerini çevirirken de bir anda gerçekleşiyor. Diğer dediklerine tamamım da bu yazdığın şeyden bir anlam çıkartamadım.

Gözlerini çevirmişsin ya da bakınmışsın bir şey değişmiyor. Orada emotenin ne kadar kapsamlı verildiği PG boyutunu belirlemez. Bakınır demek PG, gözlerini çevirir demek PG değil demek değil. PG dediğin şey, Powergaming karşı tarafın gerçekten yapmasını engelleyen seni üstün kılacak durumdaki kural ihlalidir. Ancak o da farklı bir rolle buna mukabil bir rol gerçekleştirebilir. Powergaming buna mukabil bir rol gerçekleştiremediği durumda senin yaptığın üstünlükle rolü sürdürmen sonucu ortaya çıkan ihlale denir. Ancak senin öyle bakınmana ithafen, o da şahsın bakındığını görünce gözlerini dikkatle ona çevirdi ya da ona bakındı emotesi atabilir. Dolayısıyla iki durumda da bir PG durumu söz konusu olmuyor. O yüzden yere düşen şahıs, direkt kalktı ve şahsa saldırdı diyip canını sıfırladığında buna PG diyoruz. Çünkü karşı taraf bunu engelleyici emote atana kadar canı sıfırlanıyor ve sistemsel olarak yere düşüyor. Her geçmiş zamanlı atılan emote PG değildir. Böyle bir sebep de doğurmaz. Karşı taraf eğer o emotenize karşı bir yanıt veremeyecek duruma düşüyor ve tıkanıyorsa, bu da sizi üstün kılıyorsa ve bu adil bir çerçevede olmamışsa sistemin açığını kullanarak bunu yapmışsanız bu durumda powergaming gerçekleşir.

Gerçek şu ki, neticede diyalog ve emote becerisi daha iyi olan insanın rol kabiliyetindeki üstünlüğü her halükarda belli olacaktır. Zaten güzel betimliyorsa, birisi o betimlemeyi seyreder. Diğeri ise o betimlemeyi yaparak seyrettirir.
Demek istediğim bakındı emotesinde 4-5 saniye sonra geri önüne döndüğünde kişiye rol imkanı tanımamış oluyorsun. Tek emotede adama baktı, geri eski haline döndü anlamına çıkıyor. (Eğer parantez içinde belirttiğin gibi geri önüne dönmüşsen PG, dönmemişsen zaten PG değil. Bakındı ve bitti dedin ya ondan diyorum) Geçmiş zamanlı her emote PG değil zaten, örneklerini sundum. Gerektiği zamanlar var anlik eylemlerde süreç almayan eylemlerde kullanabilir. Bakınmak gibi. Ama bu kadar kasmaya gerek yok zaten çok detaylı emote kimse beklemiyor kimseden. Ben dahil sunucudaki herkesin emotelerinde PG var. Karşıdaki oyuncuyu etkilemediği sürece önemli değil.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #54 : 29 Temmuz 2020, 17:14:14 »
çok kasmayın usta

Çevrimdışı SHARPSHOOTER

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Mart 2021, 18:19
Toplam oynama: 0 gün, 12 saat
« Yanıtla #55 : 29 Temmuz 2020, 22:59:09 »
ya yaz gitsin 30 saniye sonra unutacaksınız 4 sayfa uzun uzun tartışma var
harbiden yazın gitsin :d

Çevrimdışı dopethrone

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Şubat 2021, 02:19
Toplam oynama: 100 gün, 16 saat
« Yanıtla #56 : 30 Temmuz 2020, 00:06:35 »
yav kardesim ne uzatiyonuz allah askina sorarim size ben ilk defa bu kadar detayli dusunen insanlari goruyorum 4.5 saniye yok bilmem kac saniye belirtiyor falan filan napyisonuz olum siz manyak misiniz oyun lan bju aloooooooooooooooooooooooooooooooo 4.5 saniye bakip bakmamasi hayatiniza ne ktayor kardesim gecmis zaman emoteu kadar sacma bi sey yok me anlik belirtmek icin olan bir kanaldir tutup gecmis zaman emote vermek hatalidir bu kadar abi susun artik **????

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat
« Yanıtla #57 : 30 Temmuz 2020, 01:38:47 »
aga ne kastınız bu kadar

Çevrimdışı Stadler

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 22 Ocak 2025, 13:49
Toplam oynama: 99 gün, 7 saat
Son giriş: 20 Haziran 2024, 16:51
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
« Yanıtla #58 : 30 Temmuz 2020, 06:39:43 »
yav kardesim ne uzatiyonuz allah askina sorarim size ben ilk defa bu kadar detayli dusunen insanlari goruyorum 4.5 saniye yok bilmem kac saniye belirtiyor falan filan napyisonuz olum siz manyak misiniz oyun lan bju aloooooooooooooooooooooooooooooooo 4.5 saniye bakip bakmamasi hayatiniza ne ktayor kardesim gecmis zaman emoteu kadar sacma bi sey yok me anlik belirtmek icin olan bir kanaldir tutup gecmis zaman emote vermek hatalidir bu kadar abi susun artik **????

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
« Yanıtla #59 : 01 Ağustos 2020, 02:33:29 »
/me
kullanırken geçmiş zaman hep hatalıdır işte bunun istisnası falan da yok niye tartışıyorsunuz?