Baba Sahne - Dizi 10
SpandEx'ten ayrıldıktan belirli bir gün sonra Faye, dizi ve filmlerde figüranlık işlerine karışarak geçmini sağlamak amacıyla ajansa başvurulur. Faye ajanslığa çağrılmasını ve başvurunun onaylandığını başkalaşır.
Arabadan çıkıp binada bulunan,kapısının önünde duran, bir kadına "Burası açık mı?" diye soran Faye olumlu bir cevap alır. Başka bir soru daha sorar "Figüranlık alımı açık mıdır?" Binanın kapısının önünde duran kadın bu sefer Faye'den olumsuz cevap verir. Kadın " İki saat daha önce gelseydiniz figüranlık alımı açık olacaktı." der. Faye SpandEx'teki patrondan yalancı sözlerden sinirlendiği gibi kadına da sinirli bir şekilde ses tonunu farklı bir şekilde konuşur "Hadi ya oradan? Bana mesaj geldi mesaj. Beni ikinci defa kandıramazsınız. Asla" der. Kadın korkmuş bir şekilde " A-ama hanımefendi. Siz kuralları okuyamadınız galiba. Alımlar saat 18.00 iken siz 20.00'de buraya geldiniz. Lütfen bu duruma anlayış gösterin" der. Faye kadının söylediğini inanması için cep telefonundan ajansın alım kurallarına bakar. Faye kaşlarını yukarıya doğru kalkmış bir şekilde "Ama bu olamaz." der. Faye kadına "Özür dilerim" dedikten sonra duruşunu değiştirip başını yere doğru bakarak adımlar atmaya çalışır.
Faye'i uzaktan görüp halinden azıcık olsa bile anlayan bir adam adımlar atarak Faye'in yolunu kesmeye çalışır. Faye adamın yüzüne bakmadan "Ne var?" der. Adam " Sanattan ne kadarını anlıyorsun?" der. Faye "Daha öncesinde Therese ve Laurent adlı bir kitabı okumuştum. Bu da bir sanat sayılıyor mu?" diyerek Adam "Daha öncesinde hiç tiyatro kursuna katılmış mıydın?" diye sorar. Faye "Evet devletin kültür merkezinde drama ve tiyatro kursu almıştım." der. Adam lafını uzatmadan " Baba Sahne adlı bir tiyatro merkezimiz var. Telegram'ın varsa sana o yerin lokasyonunu atabilirim. Sende güzel bir oyuncu tipi var. O kadınla konuşmadaki beden dili, mimiklerini iyi kullanıyorsun." der. Faye " Onlar benim yapmacık hâllerim. Sen benim gerçek halimi görsen beni direkt sahne dışı edersin." der. Adam "Adım Pacho. En azından şansını orada dene." dedikten sonra kartvizitini Faye'e doğru uzatır. " Numaram, iletişim bilgileri bu kartta var. Sakın kaybetme onu" der. Faye Pacho'dan kartvizitini alıp cebine koyar. Faye "Sağ ol tiyatroya karşı ilgim artarsa ve heveslenirsem tiyatronuza katılım sağlayacağım."