Rehberin bazı videolarında montaj ile uğraşmayıp direkt upload ettiğim için kısayol tuşlarını bilmeyen oyuncular nasıl bu işlemleri uygulayacaklarını şaşırmışlar. Bu tip videoların altına yorun olarak kısayolları ve ne yapacaklarını yazdım.
Bunun haricinde geçiğ efekti ile ilgili çok sorulan bir soruyu yanıtlayacağım. Geçiş efektini yapıyorum ama beyazlık çıkıyor, efekt olmuyor.
Nedeni en baştan hatalı bir şekilde edite başlamanızdır. Ben kendi yöntemlerim üzerinden efektleri nasıl uyguladığımı gösterdim, eğer ilk videoyu izlemezseniz efektleri yaparken bu sorun gibi pek çok sorunla karşılaşabilirsiniz.
Lafı fazla dolandırmadan, yapılan hata genellikle CTRL+N ile yeni bir beyaz sekme açıp SS'i oraya yapıştırarak editlemenizden ya da katman kilidini kaldırmadan editlemeye kalkmanızdan dolayı oluyor.
Çözüm: SS editlenirken yeni bir beyaz sekme açmayacaksınız, CTRL+O ile SS'i açtıktan sonra katman kilidini kaldırıp kırpma aracı ile aşağıya doğru kırpacaksınız. Daha sonra alt alta koyacağınız diğer SS'leri kopyala yapıştır yaparak ilk açtığınız ve alta doğru uzattığınız sekmeye atacaksınız. Her bir katman attığınızda sağdaki katman listesinden yeni katmanı en aşağıya almayı unutmayın.