Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Genar Artworks - Daredevil

Başlatan genar, 01 Mart 2020, 14:16:31
Okunma sayısı 2524 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı genar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 29 Temmuz 2021, 21:11
Toplam oynama: 99 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)
Genar Artworks - Daredevil
« : 01 Mart 2020, 14:16:31 »
G E N A R  Artworks
Daredevil

Merhabalar adım Genar, bu konu üzerinde sizlere Daredevil realist çizimlerimi paylaşacağım.
Çizimleri yaparken Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator programlarını, donanım olarak da Wacom Intuos grafik tableti kullanıyorum.

Drawings:

Çevrimdışı hastagcan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Çinli
Son giriş: 20 Aralık 2021, 22:47
Toplam oynama: 107 gün, 13 saat
Ynt: Genar Artworks - Daredevil
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2020, 14:34:48 »
İlk kez gördüğüm bu resmin, çizimi ve kalemi güzel insan, sevgili arkadaşım @genar'a aittir. Forumda Artworks olsaydım.

Çevrimdışı fm23sevdalisi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İskandinav
Son giriş: 09 Kasım 2023, 04:48
Toplam oynama: 22 gün, 19 saat
Birlik: ***** **ars
Jake Ruckles Lv.28
Köken: Amerikan
Son giriş: 31 Ağustos 2023, 18:49
Toplam oynama: 263 gün, 1 saat
Fatteh Ashme Lv.28
Son giriş: 31 Mayıs 2023, 17:07
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2020, 19:48:50 »
gayet hoş, başarılar.

Çevrimdışı LaFlame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Ocak 2025, 22:43
Toplam oynama: 164 gün, 8 saat
Son giriş: 07 Haziran 2024, 17:30
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2020, 08:59:39 »
Burada paylaşılan ve çizim olduğu söylenen herhangi bir fotoğraf el ile çizilmiş bir görsel değil. Bunu program bilgisi olan herhangi biri ilk bakışta anlayabilir fakat yorumlarda farkında olmayan kişilerin olduğunu gördüm. Bu yüzden şimdi sizlere iki farklı program ile nasıl 1 dakika içerisinde yapabileceğinizi anlatıyorum;

1 - Corel Draw programına herhangi bir fotoğrafı atın, farenizin sağ tuşuna basın ve Outline Trace kısmından High Quality Image seçeneğine tıklayın ve görseliniz hazır.
2 - Illustrator ile yapacaksanız fotoğrafı atıp pencere kısmından görüntü önizlemeyi açıp hazır ayarlardan yüksek kaliteli fotoğrafı seçerseniz yine aynı sonucu elde edersiniz.

Çevrimdışı psychedelic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 11 Nisan 2021, 01:51
Toplam oynama: 173 gün, 19 saat
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2020, 13:04:26 »
Burada paylaşılan ve çizim olduğu söylenen herhangi bir fotoğraf el ile çizilmiş bir görsel değil. Bunu program bilgisi olan herhangi biri ilk bakışta anlayabilir fakat yorumlarda farkında olmayan kişilerin olduğunu gördüm. Bu yüzden şimdi sizlere iki farklı program ile nasıl 1 dakika içerisinde yapabileceğinizi anlatıyorum;

1 - Corel Draw programına herhangi bir fotoğrafı atın, farenizin sağ tuşuna basın ve Outline Trace kısmından High Quality Image seçeneğine tıklayın ve görseliniz hazır.
2 - Illustrator ile yapacaksanız fotoğrafı atıp pencere kısmından görüntü önizlemeyi açıp hazır ayarlardan yüksek kaliteli fotoğrafı seçerseniz yine aynı sonucu elde edersiniz.

zamanında youtubede dönen kolpa vektör çizim videolarının bi tık gelişmişini yapmışsın, çizim olmasada güzeller eline sağlık

Çevrimdışı genar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 02 Mart 2020, 20:51:27 »
Arkadaşlar, yorumlarınız kendi çapında haklı olabilir. Bunları paylaşırken bu tarz bir platformda, böyle bir konuya ait olmadıklarını zaten biliyordum. Fakat kendimi açıklayabileceğimi düşünüyorum. Öncelikle bunlar herhangi bir sanat akımına bağlı kalmış çizimler değil, günümüz modern sanat anlayışı artık bir çok değişken barındırıyor ve insanlar akımları bir kenara bırakmaya başlayalı seneler oldu belki de. Grafik tasarım algım bu işe ilk başladığım yaşlardayken banner-logo tarzı ( ki onları da hala birçoğumuz resimlerin üzerine güzel yazı yazmak zannediyor .d ) işlerden ibaretti ve kendimi geliştirdiğimi sanarken özgürlüğümü olabileceği kadar kısıtlıyordum. Digital drawing'den başlayan ve digital art'a doğru gelişen fikir yapımın başlangıcında ise baştan beri içten içe düşündüğüm saatlerce süren dijital çizimlerin havalı olduğu düşüncesi yatıyordu. Sanat kavramını anlamlandıramayan her çocuk gibi sizin de bahsettiğiniz yöntemlerle başlamaya çalıştım (kolpa vektör vs .d).Fakat bu yöntemler bazı alanlarda kullanışlı olsa da fırça hissiyatını yok ederek sanat boyutuna kocaman bir darbe vuruyor. Aslında dediğinizin tam tersine bu işten gerçekten anlayan insanlar dijital bir işte fırça hissiyatının ne kadar önemli olduğunu sorarsanız söyleyecektir. Yazımda bahsettiğim gibi bazı projelerimde (çizim demek isterdim ama dijital işleri insanlar böyle adlandırıyor) Illustrator programından da yardım aldım. Fakat kolpa(!) olmayan çizicilerin genelde yaptığının tam aksine based programım Photoshop. Bunun kişiden kişiye değişebilecek bir çok nedeni olabilir tahmin ediyorsunuzdur. Fakat genelde yine fırça hissi yatar altında. Bu tarz ultra-realist dijital çizimlerin hepsi böyle yorumlar alıyor zaten. Anlaşılması zor bir sanat şekli olduğundan olsa gerek. Dijital dünyanın gereği bikaç kolaylıktan faydalanıyor olmamız el ile çizilmediği anlamına gelmez,öyle olsaydı kimse grafik tabletlere sistemden bile yüksek fiyatlar vermezdi.Bu kadar açıklamayı yapmadan sahte-çalıntı yapıların Adobe'un kendi sanat platformu olan Behance'da kaldırıldığını söylesem de olurdu sanırım ama sonuçta bilgi paylaşılmayı sever. Son olarak söylemek istediğim; eğer hala şüpheyle yaklaşmak isterseniz sketching,comic style hatta dijitalde neredeyse resmi örneği olmayan etching tarzı çizimlerimden de bikaçını gösterebilirim. İyi akşamlar.

Çevrimdışı LaFlame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2020, 00:57:41 »
Paylaştığın görsellerin hiçbirinde kendi kullandığın bir amaçla harcadığın emek göremiyorum. Bahsettiğin sözde bir akıma bağlı olmayan çizimler ise direkt olarak dijital sanat olarak geçiyor. Yani bir akıma bağlı. Ortada karıştırılacak bir durum yok. Basit bir efekt kullanılmış sadece. Eğer üzerine gitmek istersen yarın aynı fotoğrafların birebir aynı halini sadece bir kaç dakika içinde hazırladığım bir video çekerek paylaşabilirim.

Behance sitesi ise herkesin hazırladığı görseli paylaşabileceği bir platform. Yani burada işlerini paylaşmak o kadar zor değil. Üstelik o site içerisinde herhangi bir oyunu arattığında amatör ve birbirinin kopyası paylaşımlara denk gelebilirsin. Örnek olarak şunu bırakıyorum;
https://www.behance.net/search/projects/?search=-%20Minecraft&sort=published_date&time=week&ordinal=48

Bu arada bahsederken söylediğin sanat kavramını anlamdıramayan her çocuk gibi sizinde kısmı beni güldürdü. 4 yıl eğitimini aldığım meslek olan grafikerliği profesyonel olarak yapmaktayım. Fotoğrafçılık, perspektif, sanat tarihi gibi pek çok farklı konudaki dersi iyi notlar alarak geçtim. Bu tarz bir ithamı yapabileceğin bir insan değilim.

Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Alanımdaki insanların emeğini verdiği işleri görmekten mutluluk duyuyorum. Gerçekten kendi yaptığın bir işi paylaştığında seni sonuna kadar destekleyebilirim.

Çevrimdışı genar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2020, 22:43:59 »
Pek bişey diyemeyeceğim.Akıma bağlılık ve teknik algılarımız seninle çok farklı sanırım.Efektle yapmışsın emek yok falan yerine üstünden geçmişsin desen içim yanmazdı en azından.Başka tekniklerle yapmaya çalıştığım bikaç şey bırakıyorum.

https://imgyukle.com/i/nFdtPj
https://imgyukle.com/i/nFdqSp
https://imgyukle.com/i/nFd196
https://imgyukle.com/i/nFdzzx
https://imgyukle.com/i/nFdvYv
https://imgyukle.com/i/nFd2By
https://imgyukle.com/i/nFdenh
https://imgyukle.com/i/nFd8W8

(sizinde' değil sizin de yazdım fakat çocuk gibiden sonra virgül koymadığım için yanlış anlaşılmış.Düzeltiyorum: Her çocuk gibi,sizin de bahsettiğiniz tarzda yöntemlerle yapmaya çalıştım.)

Çevrimdışı LaFlame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2020, 00:09:33 »
Son yorumla paylaştığın işleri gerçekten beğendim. Dijital çizimde ilerlemeni, istediğin noktaya ulaşabilmeni diliyorum. Yanlış anlaşılmayı düzeltebildiğimize sevindim. Üstteki tasarımlar için düşüncem aynı. Üzerinden geçmiş olabilirsin, buna diyeceğim yok. Son attıkların ise gerçekten güzel. Direkt olarak bunları sunarsan daha hoş olacaktır.

Çevrimdışı #SoSYeTe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Aralık 2021, 18:42