Arkadaşlar, yorumlarınız kendi çapında haklı olabilir. Bunları paylaşırken bu tarz bir platformda, böyle bir konuya ait olmadıklarını zaten biliyordum. Fakat kendimi açıklayabileceğimi düşünüyorum. Öncelikle bunlar herhangi bir sanat akımına bağlı kalmış çizimler değil, günümüz modern sanat anlayışı artık bir çok değişken barındırıyor ve insanlar akımları bir kenara bırakmaya başlayalı seneler oldu belki de. Grafik tasarım algım bu işe ilk başladığım yaşlardayken banner-logo tarzı ( ki onları da hala birçoğumuz resimlerin üzerine güzel yazı yazmak zannediyor .d ) işlerden ibaretti ve kendimi geliştirdiğimi sanarken özgürlüğümü olabileceği kadar kısıtlıyordum. Digital drawing'den başlayan ve digital art'a doğru gelişen fikir yapımın başlangıcında ise baştan beri içten içe düşündüğüm saatlerce süren dijital çizimlerin havalı olduğu düşüncesi yatıyordu. Sanat kavramını anlamlandıramayan her çocuk gibi sizin de bahsettiğiniz yöntemlerle başlamaya çalıştım (kolpa vektör vs .d).Fakat bu yöntemler bazı alanlarda kullanışlı olsa da fırça hissiyatını yok ederek sanat boyutuna kocaman bir darbe vuruyor. Aslında dediğinizin tam tersine bu işten gerçekten anlayan insanlar dijital bir işte fırça hissiyatının ne kadar önemli olduğunu sorarsanız söyleyecektir. Yazımda bahsettiğim gibi bazı projelerimde (çizim demek isterdim ama dijital işleri insanlar böyle adlandırıyor) Illustrator programından da yardım aldım. Fakat kolpa(!) olmayan çizicilerin genelde yaptığının tam aksine based programım Photoshop. Bunun kişiden kişiye değişebilecek bir çok nedeni olabilir tahmin ediyorsunuzdur. Fakat genelde yine fırça hissi yatar altında. Bu tarz ultra-realist dijital çizimlerin hepsi böyle yorumlar alıyor zaten. Anlaşılması zor bir sanat şekli olduğundan olsa gerek. Dijital dünyanın gereği bikaç kolaylıktan faydalanıyor olmamız el ile çizilmediği anlamına gelmez,öyle olsaydı kimse grafik tabletlere sistemden bile yüksek fiyatlar vermezdi.Bu kadar açıklamayı yapmadan sahte-çalıntı yapıların Adobe'un kendi sanat platformu olan Behance'da kaldırıldığını söylesem de olurdu sanırım ama sonuçta bilgi paylaşılmayı sever. Son olarak söylemek istediğim; eğer hala şüpheyle yaklaşmak isterseniz sketching,comic style hatta dijitalde neredeyse resmi örneği olmayan etching tarzı çizimlerimden de bikaçını gösterebilirim. İyi akşamlar.