Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rol ortamı

Başlatan southcoast, 14 Mayıs 2018, 12:04:13
Okunma sayısı 1987 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı onionrings

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Mart 2024, 23:48
Toplam oynama: 2 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 03 Haziran 2023, 23:29
Toplam oynama: 49 gün, 18 saat
Ynt: Rol ortamı
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2018, 19:34:28 »
Sonunda anlatabilmişsin be helal.

Çevrimdışı Soulea

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #11 : 14 Mayıs 2018, 19:45:46 »
+sonsuz

klavyene emeğine sağlık

Çevrimdışı Pyatov

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2019, 23:00
Toplam oynama: 49 gün, 7 saat
« Yanıtla #12 : 14 Mayıs 2018, 20:57:50 »
Yazının belirli kısımlarını okudum, doğrular da var yanlışlar da. Şuan üzerinde bulunduğumuz sistem çok doğru değil, sunucu Medium RP olarak ilerlese de zevk alarak, toplanarak, etrafına aldığı zevki yayarak rol yapabilen kitle az. Kısa bir süre Medium RP'de dolaşmış olmama rağmen bunu ilk defa burada görüyorum, açıkçası yalnış bir sistemin üzerindeyiz.

Her şeyi oyuncuya bağlamak da doğru olmaz, sonuçta oynuyor, "zevk almak için" oynuyor. Zevk aldığı şeyi yapar, etrafın içinden geçerek değil. Ama böyle bir kitle de oldukça az, çünkü bunu yapmayı deneyenler il-legal olarak yaptığı rollerde ezilen tarafta olduğunda sürekli suçlayacak yer arıyor. Polise yakalandım, hemen "lspd'nin araç zırhları" adı altında konu açmalıyım. Vuruldum, hemen "il-legal birliklere yapılan katkı" diye konu açmalıyım. Bu hiç bir zaman sizin rol kalitenizi geliştirmiyor, aksine insanları o boş konunun içine çekiyorsunuz ve moralini bozuyorsunuz.

TS3 konusuna geçince. Her ne kadar Teamspeak üzerinden rol planı yapmayı, rol düzenlemeyi, hatta bazı durumlarda rol yapmayı desteklemesem bile bunu bazı noktalarda kullanmak zorundasınız. Yaptığınız rolleri açıkça etkiliyor evet. Rollerinizi bozuyor, bazen bitiriyor. Ama bir raddeden sonra yapmak zorundasınız. Çünkü sunucu ortamına baktığımızda orta rol kalitesinde-yani biz buna Med. RP diyoruz- takılan insanlarla uğraşıyorsunuz ve düzeni toplamak zorlaşıyor. Evet, böbürlenmek gibi olmasın ama LSPD'e rol kalitesi ve bilgisi Medium RP'nin gereksinimlerini karşılayacak insanlar alınıyor. Yani tüm bu gereksiz işlerle, rolde çıkmalarla, dengesizliklerle uğraşmak zorunda kalıyor. Bu yüzden düzeni toparlamak için Teamspeak gerekli.

Bu yazıya bir şeyler eklerim, kalsın. Güzel bir konu olmuş, daha sonra bir şeyler ekleyeceğim.

Çevrimdışı southcoast

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Haziran 2022, 20:44
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #13 : 14 Mayıs 2018, 21:50:28 »
Yazının belirli kısımlarını okudum, doğrular da var yanlışlar da. Şuan üzerinde bulunduğumuz sistem çok doğru değil, sunucu Medium RP olarak ilerlese de zevk alarak, toplanarak, etrafına aldığı zevki yayarak rol yapabilen kitle az. Kısa bir süre Medium RP'de dolaşmış olmama rağmen bunu ilk defa burada görüyorum, açıkçası yalnış bir sistemin üzerindeyiz.

Her şeyi oyuncuya bağlamak da doğru olmaz, sonuçta oynuyor, "zevk almak için" oynuyor. Zevk aldığı şeyi yapar, etrafın içinden geçerek değil. Ama böyle bir kitle de oldukça az, çünkü bunu yapmayı deneyenler il-legal olarak yaptığı rollerde ezilen tarafta olduğunda sürekli suçlayacak yer arıyor. Polise yakalandım, hemen "lspd'nin araç zırhları" adı altında konu açmalıyım. Vuruldum, hemen "il-legal birliklere yapılan katkı" diye konu açmalıyım. Bu hiç bir zaman sizin rol kalitenizi geliştirmiyor, aksine insanları o boş konunun içine çekiyorsunuz ve moralini bozuyorsunuz.

TS3 konusuna geçince. Her ne kadar Teamspeak üzerinden rol planı yapmayı, rol düzenlemeyi, hatta bazı durumlarda rol yapmayı desteklemesem bile bunu bazı noktalarda kullanmak zorundasınız. Yaptığınız rolleri açıkça etkiliyor evet. Rollerinizi bozuyor, bazen bitiriyor. Ama bir raddeden sonra yapmak zorundasınız. Çünkü sunucu ortamına baktığımızda orta rol kalitesinde-yani biz buna Med. RP diyoruz- takılan insanlarla uğraşıyorsunuz ve düzeni toplamak zorlaşıyor. Evet, böbürlenmek gibi olmasın ama LSPD'e rol kalitesi ve bilgisi Medium RP'nin gereksinimlerini karşılayacak insanlar alınıyor. Yani tüm bu gereksiz işlerle, rolde çıkmalarla, dengesizliklerle uğraşmak zorunda kalıyor. Bu yüzden düzeni toparlamak için Teamspeak gerekli.

Bu yazıya bir şeyler eklerim, kalsın. Güzel bir konu olmuş, daha sonra bir şeyler ekleyeceğim.
Görüşün için teşekkürler.

Çevrimdışı !

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Şubat 2023, 01:06
Rick Simpson Lv.22
Son giriş: 20 Mayıs 2023, 23:33
Toplam oynama: 77 gün, 5 saat
« Yanıtla #14 : 15 Mayıs 2018, 15:04:12 »
Haklısın. Rol ortamında herkesin yüzüne gülümseyerek bir şeyler rica ediyorum ama karşının cevabı dediğin gibi oluyor genelde.

Çevrimdışı southcoast

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #15 : 16 Mayıs 2018, 02:30:46 »
Bu konuya yorum atıp düşüncelerini ifade eden herkese çok teşekkür ediyorum, kanalıma şurdan abone- şaka şaka. Hepinize çok teşekkürler.

Çevrimdışı guardMatheus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Koreli
Son giriş: 18 Aralık 2022, 14:14
Toplam oynama: 124 gün, 4 saat
« Yanıtla #16 : 16 Mayıs 2018, 23:17:45 »
Aman , aman nasıl bir tarikata düştük

Çevrimdışı ATILLA KAYA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ocak 2025, 00:39
Toplam oynama: 10 gün, 7 saat
Cin Galvez Lv.23
Köken: İtalyan
Son giriş: 17 Nisan 2022, 18:47
Toplam oynama: 137 gün, 20 saat
« Yanıtla #17 : 17 Mayıs 2018, 00:13:48 »
Bu konuya yorum atıp düşüncelerini ifade eden herkese çok teşekkür ediyorum, kanalıma şurdan abone- şaka şaka. Hepinize çok teşekkürler.

peşindeyim.

Çevrimdışı Taryph

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 25 Kasım 2023, 19:33
Toplam oynama: 25 gün, 10 saat
Birlik: *** ***ncy
« Yanıtla #18 : 17 Mayıs 2018, 00:19:30 »
Aman , aman nasıl bir tarikata düştük
AMAN AMAN YANIYORSUN HOCAM

Çevrimdışı southcoast

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #19 : 17 Mayıs 2018, 01:14:58 »
Çoluk çocuk aklıyla rol yapanlar olursa tabi böyle olur. Hayatında gram dizi/film izlememiş kültürü hafifde olsun edinememiş insanlar Türk kültürüyle rollerine şekil veriyor ve yabancı rol konseptini bozuyor. Ben ilk geldiğimde çok zorlandım bir rol ortamı bulmak için, yeni gelenler için çok zor bir şey LSPD'ye girmezseniz tabi. @fexraizen'i tanıyordum sağolsun beni ortama alıştırdı fakat hiç arkadaşı olmayıpta oyuna başlayanlarda var ve 2. 3. günde bırakıyorlar oyunu. Bu konuya biraz değinmek istiyorum yanlışları söyleyeceğim.

1. Onaylı Hood'da yapılan saçmasapan roller :
Onaylı Hood, herkesi dışlayabileceğiniz ve küfür edip normal çevredeki Santos'un insanını ortamınızdan kovabileceğiniz bir yer değil. Siz o hood'u rol yaptığınız ve insanlarla rollerinizden kareler attığınız için onay size veriliyor. Hood içerisine gelen insanları dışlamak yerine, biraz aranıza katmaya ve rol yapmaya çalışın.

2. Idlewood Gas Station - Pizza Stack :
Burası rollerin en aktif olması gereken yer, ve olduğu da yer olarak düşünüyorum fakat şöyle bir saçmalık var. Server'a DM yapmaktan başka bir şey için girmemiş olan arkadaşlar Idlewood Pizza Stack önünde milleti kışkırtıp, GB bölgeden çıkarınca ya dövüyorlar, yada vuruyorlar. Böyle yapanları banlamak veya silahlarını silmek lazım. OOC Çok bölünüyor bu arada yeni gelen başka Server'dan birisi " Bune a* " diyor bu kadar OOC Kanaldan birileri rolleri baltalayınca ve OOC kanaldan konuşunca.

3. Belirli rol düzeyine sahip olup ortamına kimseyi almayan tipler :
Genel olarak rolleri iyi, dişi-erkek olarak 3 er bayan ve 3 er erkek toplanıyorlar ve aralarına bir kişi bir şey sormak için geldiğinde bile " s* " çekiyorlar veya IC'de " ben üstünüm hpğeüğehğüe " mantığıyla ilerleyip geleni geçeni dışlıyıp, küfür eden tipler. Bu da adama " bune a* " dedirtir.

4. 54.ST ve East tarafı :
Bu bölgedeki tüm onaylı hoodların kaldırılması gerekiyor aslında sebebi de şu ki o kadar saçma rol yapıyorlarki, geleni geçeni oradan sanki vietnam gibi koruyorlar arkadaş. Saçma sapan roller yapıyorlar ve geleni geçeni tarıyorlar o taraflarda ev alan birisi bir kişi ile IC sözlü tartışmaya giriyor, 10 dakika sonra karşıdaki taraf gelip evdeki herkesi tarıyor, evi tarıyor saçma sapan roller çeviriyor. Cezası ne? 1000DK. 1000 DK değil de , silahlarını silseniz daha iyi.

5. Kadın rolleri :
Server'da neredeyse erkek-kadın sayısı eşit gibi ve bu iyi bir şey fakat şu konuya gelmekte lazım.
1.Kadına gelip selam verse borçlu çıkartan tipler
2.Namus bekçisi tipler, kadına selam versek bir yere çekip vuranlar
3.Kadınların saçma sapan sürekli küfürler etmesi
4.Kadın rolü yapanların sürekli bir egoistliği. ((Bir çoğundan bahsediyorum))
Bu kadar söylemem gerekirse, çok iyi kadın rolleri yapanlarda var tabi ki. İsimleri vermeye ihtiyaç duymuyorum sonuçta bu dediklerim yapılmıyorsa, iyi bir kadın rolü yapıyorsun demek.

Biraz gözlerinizi yorduysam kusura bakmayın, hepinize iyi roller ve iyi oyunlar dilerim.