Yazının belirli kısımlarını okudum, doğrular da var yanlışlar da. Şuan üzerinde bulunduğumuz sistem çok doğru değil, sunucu Medium RP olarak ilerlese de zevk alarak, toplanarak, etrafına aldığı zevki yayarak rol yapabilen kitle az. Kısa bir süre Medium RP'de dolaşmış olmama rağmen bunu ilk defa burada görüyorum, açıkçası yalnış bir sistemin üzerindeyiz.
Her şeyi oyuncuya bağlamak da doğru olmaz, sonuçta oynuyor, "zevk almak için" oynuyor. Zevk aldığı şeyi yapar, etrafın içinden geçerek değil. Ama böyle bir kitle de oldukça az, çünkü bunu yapmayı deneyenler il-legal olarak yaptığı rollerde ezilen tarafta olduğunda sürekli suçlayacak yer arıyor. Polise yakalandım, hemen "lspd'nin araç zırhları" adı altında konu açmalıyım. Vuruldum, hemen "il-legal birliklere yapılan katkı" diye konu açmalıyım. Bu hiç bir zaman sizin rol kalitenizi geliştirmiyor, aksine insanları o boş konunun içine çekiyorsunuz ve moralini bozuyorsunuz.
TS3 konusuna geçince. Her ne kadar Teamspeak üzerinden rol planı yapmayı, rol düzenlemeyi, hatta bazı durumlarda rol yapmayı desteklemesem bile bunu bazı noktalarda kullanmak zorundasınız. Yaptığınız rolleri açıkça etkiliyor evet. Rollerinizi bozuyor, bazen bitiriyor. Ama bir raddeden sonra yapmak zorundasınız. Çünkü sunucu ortamına baktığımızda orta rol kalitesinde-yani biz buna Med. RP diyoruz- takılan insanlarla uğraşıyorsunuz ve düzeni toplamak zorlaşıyor. Evet, böbürlenmek gibi olmasın ama LSPD'e rol kalitesi ve bilgisi Medium RP'nin gereksinimlerini karşılayacak insanlar alınıyor. Yani tüm bu gereksiz işlerle, rolde çıkmalarla, dengesizliklerle uğraşmak zorunda kalıyor. Bu yüzden düzeni toparlamak için Teamspeak gerekli.
Bu yazıya bir şeyler eklerim, kalsın. Güzel bir konu olmuş, daha sonra bir şeyler ekleyeceğim.