Desteklemiyorum. Böyle rollerde genellikle kural ihlali yaşandığına sık sık şikayetler veyahut talepler üzerinde rastladım. Mutlaka ihlal vardır diyemem ancak sıklıkla oluyor. Siz hata yaparsınızda demiyorum.
Bir kişi (örneğimden devam ediyorum, yani ihlal var diyelim) kaçırıldı, DMe uğradı, haksız gasp edilecek vesaire vesaire; erpydi geçici/kalıcı hasardı bir şeyler için izin isteniyor. Bir yandan /b üzerinden tartışma devam ediyor bir yandan /dodan sorular yöneltiliyor. Kişi ihlal bulunduğunu düşündüğünden haliyle - veriyor, gayet normal. İhlal bulunduğu düşüncesinden ötürü kişi CKya maruz kalmak zorunda olacak. Bence büyük bir haksızlık. Ben vaktinde PDlerin iş başında kaçırılamayacağını bilmediğimden rol uzadı, oyuncular kendilerine göre şekillendirdiler vesaire ve kulağım, serçe parmağım kesildi. CK izni alınmadan kafama şarjör boşalttı, hem emote hem fiilen yollardan. Kuralları kimse tam anlamıyla bilmiyor, bnda anlaşalım. Şahsen FGlerin dahi şikayet inceleme yöntemlerini vaktinde gördüğümde bir yanda kuralları açıklayan konunun açık olduğunu gördüm. Ki bunu bende yapıyordum senior olana kadar. Yani kural bilgisi eksikliği, ihlallerden ötürü bir oyuncu 3-5 lira para harcaak, karakter seviyesi için harcadığı zamanı çöpe atmak zorunda kalmamalı.
Bu elbette benim naçizane fikrimdir; katılmıyorsanız neresine katılmadığınızı belirtmenizi rica ediyorum.
İyi akşamlar.