(Birinci cildini henüz bulamasam da, oldukça detaylı anlatım yapan Rıfat Uçarol'un Siyasi Tarih kitabının ikinci cildi benim için el üstünde tutulacak bir şaheserdir. 1200 sayfaya yakındır, her olayı detaylıca ve anlayacak şekilde anlatmıştır. Gözardı edilemeyecek, piyasalarda zor bulunan önemli bir kaynak. Ben PDF'ini buldum ve halen tamamen bitirdiğimi söyleyemem.)

(Bugüne kadar okuduğum ikinci en detaylı dünya siyasi tarihi kitabı. Fahir Armaoğlu zaten oldukça ünlü bir Türk tarihçidir. Çok sevdiğim bir yazar ve araştırmacıdır. 1. Dünya Savaşı ve 2. Dünya Savaşı sonrası yeni dünya düzeni, ekonomik hareketler, sağ-sol bloğu, bu olayların ortasında kısaca Türkiye, askeri/politik hareketleri detaylıca anlatmıştır.)

(NATO Stratejileri: Uluslararası ittifaklar ve detaylarını araştırmayı sevdiğimden dolayı bu kitabı okuyorum. Bir Türk tarafından yazılması da ayrıca dikkatimi çekmiştir. NATO ittifağının son dönemlerde kullandığı kontrgerilla taktikleri vb. şeylerden bahsetmekte. Muharebe taktikleri, AB güvenlik stratejileri...)

(Bir dönemin parlak Komünist diktatörü Josef Vissariyonoviç Stalin'den "Diyalektik Materyalizm ve Tarihi". Stalin SSCB'sinin ve Stalinizm'in temeli olan Diyalektik Materyalizm'i kendi ağzıyla anlattığı kitabı. Materyalizm ve dönemin ekonomik koşullarını iyi tahlil etmenize yarayan bir kitaptır. Komünizm ideolojisini sevmem, özellikle Stalinist düşünceden nefret ederim ancak bu kitap Stalin'in ekonomist düşüncesiyle bakmamızı sağlıyor. Stalin'in ekonomik görüşlerini ve Stalinizm'in ekonomik ayağını anlamak için okudum.)

(Türkiye Cumhuriyeti'nin Mareşal'i, Gazi'si ve kurucusunun elinden çıkmış önemli bir şaheser. Anlatmama gerek yok)

(II. Dünya Savaşı'nda Afrika Müttefik Orduları Başkomutanı, Avrupa Müttefik Orduları Başkomutanı, ilk NATO Başkumandanı, ABD 34. Başkan'ı Eisenhower'ın II. Dünya Savaşı'nda Afrika Cephesi'ne ABD müdahalesini, hararetli geçen İngiltere planlama dönemini ve Market Garden operasyonunu anlatır. En sevdiğim II. Dünya Savaşı Müttefikler generali olan Eisenhower'ın kendi günlüğünden alınmıştır.)

("Yanlış düşmanla savaşıyoruz." diyen ve muhtemel KGB suikastine kurban giden, ABD Ordusu'nun Guderian'ı(Guderian tank stratejileri konusunda Patton'dan daha iyiydi. Ama Patton da gördüğüm en iyi kara stratejistlerindendir.) Patton'un hayatını anlatır. West Point'ten bir tank bölüğü kumandanlığına kadar ki süreci anlatmakta, oldukça güzel bir eser.)