Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Hood Sistemi AR-GE

Başlatan Mahinda, 02 Ocak 2020, 17:41:28
Okunma sayısı 1771 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mahinda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Boris Koban Lv.17
Köken: Rus
Son giriş: 16 Kasım 2023, 15:22
Toplam oynama: 1 gün, 23 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 11 Kasım 2023, 19:49
Toplam oynama: 57 gün, 3 saat
Ynt: Hood Sistemi AR-GE
« Yanıtla #20 : 03 Ocak 2020, 18:20:59 »
Şehrin her yerinde neredeyse hood var, eğer hoodlar bölge şeklinde olacaksa insanlar sokaklarda korkarak gezer. Sistem bu büyüklüğüyle gayet iyi, ana olarak aktif tutulan/kontrol edilen bölge hood olarak sayılıyor.

güzel diyorsun fakat mesela glen parkta hood onayi alan bir birligin bir alt sokakta sözü geçmiyor senin dedigin gibi bir alt sokak o birligin hood alanında olsa bile haritada gorunmedigi icin kimse bunu umursamıyor herhangi bir şekilde neden fear rp yapmıyorsunuz denildiginde burası hood alanı degil beni uyaran herhangi bir işaret yok bu yüzden istedigimi yapabilirim deniyor.

Çevrimdışı Imperio

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 17 Nisan 2025, 03:56
Toplam oynama: 90 gün, 21 saat
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 03:47
Toplam oynama: 418 gün, 19 saat
Grace Tyler Lv.35
Son giriş: 03 Şubat 2024, 07:22
Toplam oynama: 7 gün, 11 saat
« Yanıtla #21 : 04 Ocak 2020, 11:20:04 »
Şehrin her yerinde neredeyse hood var, eğer hoodlar bölge şeklinde olacaksa insanlar sokaklarda korkarak gezer. Sistem bu büyüklüğüyle gayet iyi, ana olarak aktif tutulan/kontrol edilen bölge hood olarak sayılıyor.

güzel diyorsun fakat mesela glen parkta hood onayi alan bir birligin bir alt sokakta sözü geçmiyor senin dedigin gibi bir alt sokak o birligin hood alanında olsa bile haritada gorunmedigi icin kimse bunu umursamıyor herhangi bir şekilde neden fear rp yapmıyorsunuz denildiginde burası hood alanı degil beni uyaran herhangi bir işaret yok bu yüzden istedigimi yapabilirim deniyor.
Kontrol ettiğiniz bölgede değil demek ki, hood onayınız olmadan karşınızdakine fear rp yaptırmak için fazla kişi gidebilirsiniz.

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #22 : 04 Ocak 2020, 11:37:03 »
Sistemin otomatik vermesi yerine adminlerin belirlediği kadar verilsin. 3 sokağı kapsayacak hood alanı olabilir mesela. Bir bulvarda hood onayına sahip olan bulvarın yüzde yetmiş beşini almalı.
+

Çevrimdışı Mahinda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Boris Koban Lv.17
« Yanıtla #23 : 04 Ocak 2020, 11:54:11 »

Kontrol ettiğiniz bölgede değil demek ki, hood onayınız olmadan karşınızdakine fear rp yaptırmak için fazla kişi gidebilirsiniz.

sırf pd desin diye illegalin lehine olan en ufak birşeye bile karşı çıkıyorsun cidden anlayamıyorum bu mantığı bak ben bu argeyi açtığımda pd deydim baktım şimdi atılmışım yani yapılan şeyler gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
« Yanıtla #24 : 04 Ocak 2020, 12:43:37 »
Aslında başta düşünüldüğünde gayet güzel bir Ar-Ge ancak eğer realistic olarak bakarsak olaya gerçek hayatta bölgeler bir kere bu kadar yakın değil birbirlerine nasıl yani? diyeceksiniz mesela siz gerçekte bir şehirden bir şehirde 3 dakika da gidebilir misiniz? hayır yani bölgeler yakın olduğu için böyle bir sistem olmuş.

Mesela size şöyle bir örnek verebilirim benzin niye hızlı bitiyor? çünkü Los Santos'dan Las Venturas'a 3 dakika gidiyorsan gerçek hayatta örnek veriyorum o 3 saattir 3 saatte kaç benzin harcıyorsan o 3 dakika da o benzini harcıyorsun bölgeler yakın olduğu için hood mekanları da öyle oluyor.

Birini korkutmak için sana bir ihlal yapıyorsa ve sinirlendiriyorsa çekersin rolsel silahını dayarsın kafasına ama sıkmazsın haa ona rağmen korkmuyorsa sıkarsın hatta CK talebi bile olur yani.. yada hiç olmadı alırsın ekibini gidersin adamın yerine saygısızlık yaptıysa halledersin işini ancak çatışarak değil rolsel olarak hala korkmuyorsa dediğim gibi bu sefer öldürebilirsin.

Ayrıca herkese büyük, büyük alan verilirse bir noktadan sonra yeni çete onaylarına yer kalmaz, bölge kalmadığı için açamazlar sunucu baya kalabalık daha ne çete onayları gelecek bence sistem böyle iyi ve ben sürekli "Bu bölge falan filan çetesine ait fear-rp yapmaktan çekinmeyin" yazısını görmek istemiyorum.

Çevrimdışı Mahinda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Boris Koban Lv.17
« Yanıtla #25 : 04 Ocak 2020, 15:52:02 »
pd üyeleri harici olumsuz yorum yapan yok galiba

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
« Yanıtla #26 : 04 Ocak 2020, 17:36:14 »
Galarza

saçma bir cete idlewooddaki herkesi kontrol edebilir mi

ballaslılar grove'a saldırıyo latinler aztecslere saldırıyo aga tavsiye etmem açıkçası 50 metrekarelik alan neyine yetmiyo yeterde artıyo böyle birşey olursa 7/24 fear rp yapmak zorunda kalabilirim şahsen çok dolaşan ve çatışma ortamına dalan birisiyim beni engeller ck olmak için gezmek istemiyorum

şaka dimi bu arge? :D

Aynen yukarı da alıntı yaptığım oyuncular da polis demi? Hey Allahım ya.

Kardeşim burası bir oyun platformu ve hepiniz eğlenmek için bu oyunu oynuyoruz öyle bir laf atıyorsun ki sanki birbirimizi görünce bir kaşık su da boğacağız gibi oyun için bu kadar hırs yapmana gerek yok polislere sakin ol.

Çevrimdışı Lusanty

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Eylül 2022, 17:47
Köken: Alman
Son giriş: 29 Ağustos 2022, 00:55
Toplam oynama: 42 gün, 20 saat
« Yanıtla #27 : 04 Ocak 2020, 19:41:16 »
Karakter Adınız: Ernest Espinosa
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): Oyun
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın: Bildiğiniz üzere halihazırdaki hood sistemi bir birliğin bir alanı kontrol etmesini ve orada üstünlük sağlamasını sağlıyor fakat şuanki hood sistemi çok küçük bir alanı kapsıyor ve rol imkanını azaltıyor mesela bir kişi hood bölgesinde Fear RP yapmak zorunda ama 50 metre ileri gidince Fear RP kuralı kalkıyor ve bu gerçekçiliği oldukça düşürüyor.
Benim önerdiğim şey hood sisteminin değişmesi ve 100 metrekare alandan ziyade bir bölgeyi tamamıyla kontrol etmeli
yani bunu oyununun hikayesindeki çete bölgelerini düşünerek anlayabilirsiniz. Tabii çete/mafya veya MC türü birliklere farklı büyüklükte alanlar verilmeli mesela bir çete bir mahalleyi kontrol ederken MC birliği bir kasabayı kontrol edebilmeli tabii bu duruma göre farklılık gösterebilir daha küçük bölgeler verilebilir. Tabii her bölgeye farklı renkler olarak haritada görünebilir.

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.: https://i.hizliresim.com/9Yy2Xo.jpg
Mantıklı

Çevrimdışı Mahinda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Boris Koban Lv.17
« Yanıtla #28 : 04 Ocak 2020, 20:13:05 »
Galarza

ballaslılar grove'a saldırıyo latinler aztecslere saldırıyo aga tavsiye etmem açıkçası 50 metrekarelik alan neyine yetmiyo yeterde artıyo böyle birşey olursa 7/24 fear rp yapmak zorunda kalabilirim şahsen çok dolaşan ve çatışma ortamına dalan birisiyim beni engeller ck olmak için gezmek istemiyorum

şaka dimi bu arge? :D

Aynen yukarı da alıntı yaptığım oyuncular da polis demi? Hey Allahım ya.

Kardeşim burası bir oyun platformu ve hepiniz eğlenmek için bu oyunu oynuyoruz öyle bir laf atıyorsun ki sanki birbirimizi görünce bir kaşık su da boğacağız gibi oyun için bu kadar hırs yapmana gerek yok polislere sakin ol.

kimseye laf atmadım görüş belirtmeyi kendine karşı bir söylem olarak görüyorsan öyle düşünmeye devam edebilirsin

Çevrimdışı Godclaw

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 25 Şubat 2024, 22:56