Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İfade, Şikayet(IC)

Başlatan Reynolds00, 12 Aralık 2019, 13:26:38
Okunma sayısı 1394 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
İfade, Şikayet(IC)
« : 12 Aralık 2019, 13:26:38 »
Karakter Adınız: (Nicholas Towensky)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Oyun)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:
(Oyun içerisinde bulunan Polis birliğine bağlı departmanların içerisinde NPC bulunmaktadır, "ALT" tuşuna basarak önümüze bir ekran geliyor oraya siviller yasa dışı olayları şikayet etmek için "İfade Ver", "Şikayet" gibisinden bir yazı eklenebilir.

Örneğin biri kişiyi kameralar önünde tehdit etmiştir;

Alıntı
İsim&Soyisim?: Peter Parker
Telefon Numaranız: 452-397
Şahidiniz var mı?: Evet, şu şu kişi bu olaya şahit.
Şikayet Edilen şüpheli&şüphelilerin ismi?(Biliyorsanız): Hayır bilmiyorum.
Eşgal Tarifi: Beyaz tenli, kumral saçlı, sağ kolunda bıçak dövmesi var üzerinde beyaz bir t-shirt ve altında ise mavi bir kot bulunuyor. bla.. bla.
Şüphelinin varsa araç bilgisi/plaka: Siyah Sultan-Plaka: LS W4I8S 63
Aracınız çalındı ise araç plakanız?: -
Şikayetiniz Nedir?: Kişinin kız arkadaşıyla sohbet ediyorduk beni yanlış anladı, öldürmekle tehdit etti.
Şüpheliyi&Şüphelileri en son gördüğünüz yer neresi?: Idlewood-Pizza Stack önü
Olay yeri neresi?: East Los Santos
Olay işlendiği saat?(Hatırlıyorsanız): Akşam, saat 20:30
Kanıtınız elinizde mevcut mu?(Zorunlu): Evet, mevcut. *Resim linki*

Bu şekilde kişiyi şikayet edebilir. Resim linki atmasına gerek yok "Evet, mevcut" yazdığı an halkla ilişkiler biriminde bulunan PD üyeleri o NPC'ye gittiği an ALT kısmına bastığı zaman "1 adet şikayet bulunmaktadır" gibisinden bakabilir veya Halkla ilişkiler birimine özel "/mdc"ye düşebilir ve halkla ilişkiler bu konuyu detaylı bir şekilde inceledikten sonra kişiyi telefon numarasından arayıp bu konu hakkında görüşüp verilen E-posta adresine veya telefon numarasına kanıt göndermesini isteyip "Forum" üzerinden gönderebilir ve Halkla ilişkiler birimi şikayeti uygun bulduğu zaman kişi tespit ediliyorsa kişi hakkında aranma kaydı oluşturabilsin veya Bolo kaydı açsın ve böylece mağdur olan siviller ile ilgilenilir.

Neden böyle bir öneri yaptın diye soracak olursanız 911 hattına düşen ihbarları bazen bakılamıyor veya gidene kadar olay bitmiş oluyor, oyuncular mağdur oluyor PD ile rol gerçekleştirilemiyor ancak detaylı bir şekilde yapılan şikayetle çok güzel rollerin döneceğine eminim hatta burada Dedektif büroya da roller çıkar sorgu rolleri gibisinden hatta eğer verilen ihbar terörizmle ilgili ise dedektif sorguladıktan sonra bir mekana baskın yapılacaksa SWAT'a bile rol çıkar.

Not: Bu öneri Polis departmanına bir üstünlük sağlamıyor sadece legal roller yapan birisinin korunma açısından, polislerin siviller ile güzel roller dönmesi için ve realistiğe biraz daha yaklaşmak için yapılan bir öneridir.)

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.: ( https://i.hizliresim.com/LvjQ4J.png )

Bu konunun altına sizden gelen önerileri koyacağım;

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
James Hirch Lv.25
Köken: Alman
Son giriş: 16 Ağustos 2022, 23:04
Toplam oynama: 114 gün, 2 saat
Ynt: İfade, Şikayet(IC)
« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2019, 13:32:19 »
Desteklendin!

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #2 : 12 Aralık 2019, 13:34:13 »
Destekliyorum ama getirneyeceklerini düşünüyorum.

Çevrimdışı PgDn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kip Trager Lv.20
Son giriş: 28 Ağustos 2022, 19:41
Toplam oynama: 63 gün, 3 saat
« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2019, 13:37:07 »

Çevrimiçi Muchita

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Eylül 2024, 22:54
Toplam oynama: 106 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Eylül 2024, 23:26
Toplam oynama: 3 gün, 11 saat
« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2019, 14:28:40 »

Çevrimdışı babayımlan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Haziran 2021, 20:10
Toplam oynama: 64 gün, 23 saat
« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2019, 14:44:45 »
DESTEKLİYORUM

Çevrimdışı Imperio

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Nisan 2025, 03:56
Toplam oynama: 90 gün, 21 saat
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 03:47
Toplam oynama: 418 gün, 19 saat
Grace Tyler Lv.35
Son giriş: 03 Şubat 2024, 07:22
Toplam oynama: 7 gün, 11 saat
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2019, 15:26:10 »
NPC'den değil de bir polis yardımıyla ifade verebiliyorsunuz.

Çevrimdışı #SoSYeTe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Aralık 2021, 18:42
Toplam oynama: 134 gün, 22 saat
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2019, 18:12:36 »
NPC den olucak iş değil o kadar departmanda Polis bulunuyor rollerinizi yapa bilirsiniz bana kalırsa tutuklama raporu kasmak için oluşturulan bir ARGE gereksiz olmuş bana kalırsa

Çevrimdışı Berhava

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 04 Şubat 2022, 13:47
Toplam oynama: 55 gün, 6 saat
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2019, 18:23:22 »
NPC den olucak iş değil o kadar departmanda Polis bulunuyor rollerinizi yapa bilirsiniz bana kalırsa tutuklama raporu kasmak için oluşturulan bir ARGE gereksiz olmuş bana kalırsa

Polislere birini şikayet etmeye çalıştığında dinlediklerini mi düşünüyorsun? " Üzgünüm sahada olmam lazım. " " Üzgünüm, arkadaşım bekliyor. " " Üzgünüm devriyeye çıkmam lazım. " Kimse uğraşmak istemiyor ki : D Polislerin çoğunun amacı çatışma çıksın silah sıkalım : D

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
« Yanıtla #9 : 12 Aralık 2019, 18:34:14 »
Imperio
NPC'den değil de bir polis yardımıyla ifade verebiliyorsunuz.

http://i.hizliresim.com/QPdQvG.png << İsim vermeyeceğim ancak bak bakalım ilgileniyorlar mı?

#SoSYeTe

http://i.hizliresim.com/QPdQvG.png  << Bak bakalım polis ilgileniyor mu? başından mı savmaya çalışıyor? departmanda polis bulunuyor demişsin de departmanda değil aktif üyelerin hepsi devriyede oluyor senin kast ettiğin departmanda bulunan üyeler "AFK" olan üyeler dostum :)
Ayrıca kimse departmanda polis gelecek diye beklemek zorunda değil, şahsen ben sivil olsam şikayet etmem geçer, giderim üstüne polislerin ilgisizliği yüzünden polise düşman olurum ve legal oyuncu isem bile kendimi savunmak için illegal yaparım.

Bu yüzden herkes polise karşı düşman sizin bu düşünceleriniz yüzünden ne yazık ki empati kuramıyorsunuz.

Neymiş? tutuklama raporu kasmak içinmiş ar-geyi dikkatli oku bakayım ben oraya ne yazmışım?;
Alıntı yapılan: Reynolds00
Not: Bu öneri Polis departmanına bir üstünlük sağlamıyor sadece legal roller yapan birisinin korunma açısından, polislerin siviller ile güzel roller dönmesi için ve realistiğe biraz daha yaklaşmak için yapılan bir öneridir.)

Ayrıca bu şikayetlerle ilgilenecek kişiler "Halkla ilişkiler" birimi eğer açılan şikayet uygun, kanıt yeterliyse bolo kaydı veya aranma oluşturacak. Sorgu rollerini ise Dedektif büro yapacak eğer sıkıntılı, mekan basma olayı da olursa SWAT ilgilenecek haliyle kimse iki saatlik bir role tutuklama raporu kasma diyemez, kasma hızlı olan bir şeye denir.